- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #176.421
Canim strecledikten sonra ameliyat eldiveninin bir parmagina yerlestir bolca yagla acimaz istersen once tek cubukla bi gun daha calis.yonune dikkat et.icine aliken bolca ikin ce popo yonunde ittir acimaz sen kendini kasmazsan eger kalcani sikmadigindan emin ol canim kolay gelsin
ya benim gorumcem evli birde cocugu var ya kendi evi de var ama bizle kaliyor ve her isime karisiyor gercekden cok zor durumdayim hergun vajinismus problemimi yenmekle biryerde onun gitmesi icin de dua ediyorum.tek derdim kaynana olsa neyse offffffff.............
Merhaba Kaderim,beni az çok biliyosun sen,geçen hafta pazar bende gelin oldum fakat kan gelmedi eşim neden gelmedi diye sordu..ufak sorularla karşılaştım ama bunu atlattık 1 haftadır sorun yok çok şükür fakat geçen hafta pazardan sonra ilk defa dün denedim olmadı alamadım içime...çok zorlandım olmuş bişeyin işkencesini çekiyorum..eşim girmeye çalışırken istem dışı kasılıyorum ve acı çekiyorum halbuki geçen hafta olmuştu napacam yaa bu böyle devammı edecek canımsınız yardım edin...
bahsettiğim kişide yeni üyeydi canım da demek ki karıştırdım kusura bakma, istersen yardımcı olmaya çalışırım arkadaşım bu arada.Ben yeni üye oldum beni başkası ile karıştırdınız sanırım :)
canım kuru kuru almayı deneme, şuan hala tedirginsindir sen, bak 2 yıl oldu değil mi, ben bile şuan kuru olsam canım yanar kasarım kendimi, kendinde sorun arama, şuan sen yavaş yavaş alışacaksın, mutlaka zeytinyağ sür vajina içine, mümkünse eşin sürsün, eğer eşinin sorun çıkaracağına inanıyorsan hemen 1 hafta içinde dr anlıyor, gidin ve zarla ilgili bilgi versin, belki esnektir senin zarın hala duruyordur, belkide egzersiz yaptıysan esnemiş olabilir. esneklik nedir biliyor musun? şimdi normalde zarın ortasında zaten delik vardır, pns genişliğinde bişey geçtiğinde zarda açılma olur ve bir iki damla kan gelir, ama bazılarında bu zar normalken bazılarında delik daha büyüktür ve haliyle pns geçsede deliğin ortasından geçer gider, doğumda yırtılır zarda.bazılarında damarlı ve kalındır ve bir iki kere eş denemesinde kanama olabilir. erkekler cahil olabiliyor, eşinle konuş bana güvenmiyorsan bile deme direk dr a gidiyoruz de sen ısrar et, muhtemelen hayır der. ama sen kararlı ol, bazı erkekler yıllar sonra bile geçmişte olanla seni vurmayı bilir, iş işten geçtiğinden bişeyde gelmez elinden.
Arkadaslar bu vajinismus nasil oluyor tam olarak yani bacak mi acamiyorsunuz esinizi mi engelliyorsunuz yoksa ittiriyorsunuz ittiriyorsunuz girmiyo mu nasil oluyor? Psikolojik degil mi Allah basa vermesin.
kendinde hiçbir sorun sıkıntı olmadığını sanırken ilk gece karşılanştığın şeydir. evet bacaklarını açmak istemezsin. vajinana birazdan bir şeyin girecek olması düşüncesi seni ürkütür ve bu düşüncelerle kocanı itersin üstünden... ve defalarca artık korkmuyorum diye deneme yaparsın her deneme aynı hüsranla sonuçlanır... :/
Anladim tesekkur ederim.Birkac defadir bakiyoruk da hep en ust sirada olunca ilgimi cekti bu kadar sık gorulmesine sasirdim acikcasi sanki disardan bakinca herkesin normal yasami var herkes bu sorunlari asmis gibi gorunuyor ama iceride oyle degil demek ki.Peki esiniz ne yapiyor o sirada?
Anladim canim.Ben vajinismusu siradan bir ilk gece korkusu sanmistim ama bu baya baya travmatik bir surec sanirim.Evet kesinlikle toplum kaynakli ama kimin elinin kimin cebinde oldugunun belli olmadigi bir toplumda yasamak da istemezdim aslinda.Tabi bu sekilde bir travmatik surece sebep olmasi da cok uzucu.Kendinizi birakin rahat olsun vs gibi telkinler vermeyecegim cunku psikolojik kokenli rahatsizliklar telkinle cozume ulasmiyor.Ne diyeyim insallah en kisa surede atlatirsiniz.Ogut vermek ne derece dogru bilmiyorum ama bence agir agir yol alin ama saglam yol alin yani once kulak cubugu mantikli.Bak bu girdi bir sey olmadi sonra yavas yavas bir buyugu beyin bu sekilde ogrenir diye dusunuyorum.Allah acil sifa versin yasayan herkese..ahahaa eşimiz ne mi yapıyor. çaresiz bırakıyor bizi. zorla sahip olmaya çalışan biri gibi hissetmek istemez hiçbir erkek öyle değil mi.. genelde anlayış gösteriyorlar. durum düzelene dek. bazıları daha sabırlı bazıları daha az..
aslında vajinismus olduğumu anladığım ve resmen teşhis oluşumdan sonra bu konuda çok kitap okudum. bu bizim ülkemizde çok yaygın. çünkü bizde cinsellik yanlış yerlerden öğrenilen rahat konuşulamayan bir şeydi. ee tabi bu değişiyr yavaş yavaş. ama düşünsenize sokarım diye argonun yaygın olduğu bi ülkedeyiz. sokmak kötü itici .. zihnimizde şemalar var buna dair. uzak durmuşuz bundan yıllarca. uzak tutulmuşuz ya da. bi de geçmişte travmatik bi öykü varsa o gece olan oluyor kitleniyorsun işte. vajinismus olan kişilerin çoğu böyle bir deneyim yaşayacağını tahmin etmez çünkü bu bilinçaltı bi korkudur. o yüzden de hükmümüz kolay geçmiyor bacaklarımıza vajinamıza vss...
ama çoğumuz zamanla azimle bunu aşıyoruz. yapamam dediğimiz şeyleri yapıyoruz. tabuları yıkıyoruz. ve burda birçok kadının ortak sorunu olan şeyi yavaş yavaş çözüyoruz... o yüzden kalabalığız.. daha güçlü oluyorz ve belki de birçoğumuzun sonrasında bir çok kişiden daha renkli bir cinsel hayatı bile oluyor.. çünkü yavaş ve emin biçimde bilinçleniyoruz. kökten korkuları kurutuyoruz... dilerim ülkemzde bu sorunu yaşayanlar giderek azalsın ve bitsin.. çünkü cidden yıpratıcı bir süreç ..
Arkadaşlar Ankarada Süleyman eserdağadında bir doktora gitmeye karar verdim bununla ilgili olarak,siteden bir arkadaşında tavsiyesi ile bayramdan sonra inşallah,duyan bilen var mı başka merak ettim.Ne kadar çok bilgi aırsam o kadar iyi olur tabi.
bu görümcekin kocası yokmu kız, ne işi varmış da sizde kalıyomuş, avrupanın göbeğine eski usul türk geleneklerini taşımışlar ya valla helal, pes yani, sen ayrı eve çıksan kocanla, bi baş başa kalsanız aşk tazeleseniz belki vajinismus bile yok olur, kocanı fitle çık ayrı eve
ah kardesim ya derdimi kime soylesem,esi de var ama korkuyor herhalde hicbisey soylemiyor,geliyor gidiyor kendi evleri gibi ya cildirmak uzereyim,def ol git demek geliyor icimden kendimi zor tutuyorum of vajiyimemi yanayim,gorumcememi yanayim,bilmiyorum,esim de ben cikmam diyor benim evim o ciksin diyo ortada uzulen ben oluyorum((( seniin de basini agritdim arkadasim ozur dilerim
Arkadaşlar ben şimdi egzersiz yapıyorum eş denemesine geçtiğimizde kan geliçekmi gelmeyecekmi yani egzersizlerde aparatlarla denediğimizde kan gelmiyor eş denemesinde durum ne olacak kafama takıldıda :)
kaderim,eşimi zorladım doktora gitmek için hayır dedi sen kendinden emin değilmisin dedi bende tabiyki eminim sen emin değilsin benden dedim o yüzden doktora gidelim dedim hayır bu konu kapanmıştır dedi ve kestirip attı,bende sakın bana zaman geçtikten sonra bunu bana söyleme yoksa herşey çok farklı olur diye tehdit ettim...yaa ilkinde sonuna kadar oldu biraz acıdı ama oldu oh be dedim 1 hafta sonra denedim olmadı yaa eşimde senin beyninde bitiyor senin beynin seni kontrol ediyor dedi denerken akşam yarıya kadar girdi kasınca ittim onuyaaa offf yaa bu işkence neden bitmiyor
Canim ben dort kere esli deneme yaptim kan gelmedi buna takilirsan kendini daha cok zorlarsin rahat ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?