Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim



inan yenersın bak benım esım bu konuyu hıc umursamadı ne destek oldu ne kostek oldu. cokgu zaman onun benı ıstemedıgını dusundum herseyı tek basıma yasadım. pazar gecesıde yıne ben onun ustune cıkıp denedım ve oldu. ama dun tekrar denedıgımızde hepsını alamadım. esımle tartıstık adam bu zamana kadar konuyu hıc saallamıodu resmen canavar cıktı ıcınden bana hakaret ettı senn yuzunden soyleyde bıylede dıe baslayan cumleler... yanı sonu husran oldu. esınde desteken bu ısı hallet cnm. bu sıte cok yardımcı oluo
 
Canim cok sevindim umarim bende basaririm.senden cesaret aldim simdi:)


yaparsın gercekten. egersızlere mecburıyet gıbı bakma ınsan oyle olunca yapmak ıstemıo. sadece vucudunu tanımak ıcın ugrasıyormussun gıbı dusun bnce. once ınce bı aparatla sonla mumla deneyebılırsın. parmakla yapabılıosa ne gusel ben yapamıodum
 
Merhaba arkadaşlar bende yeni evlendim ilk 4 denememiz hüsranla sonuçlandı. cok istememe ragmen is o asamaya gelince panik yapiyordum başı bile girmiyordu. Eşim çok anlayıslı sağolsun hiç zorlanmadı beni. ama ben çok üzüldüm dün emla krem aldım sordum o bana çokcesaret verdi. sonra uüste çıktım yapıcam bu sefer olacak dedim çok hırs yaptım ve başardım. krem pek uyuşturmadi canım da yandı hatta bi ara yine panikleyip titreme başladım ama pes etmedim ben titreyince eşim beni gaza getirdi motive etti ve üstesinden geldik çok şükür. kesinlikle korkmayın hersey istemek ve hırsla ooluyor. benim gibi canı tatlı biri bile yapabildiyse herkes çok rahat yapar. kendimize güven çok önemli inşallah hepiniz en yakın zamanda bu sorunu asabilirsiniz
 
Bilgi amaçlı bir yazı paylaşıyorum. Okuyun hanımlar, korkularınızın nedenleri ve çözümleri. Yalnız değilsiniz başarılmayacak bir durumda değilsiniz. En önemlisi içinizdeki o korkuyu yenmeniz ve bunda ne var yapabilirim diyip acıyı ve ya neyden rahatsızsanız onu düşünmemelisiniz.

Burada tüm hastalara moral ve ümit veren herkesin mesajlarına ayrıca teşekkür etmek istedim. Ben de son evredeyim.
Seni yenicezz vajinismuuss

Vajinismus problemi olan kadınların sosyokültürel seviyeleri değişiklik göstermektedir. Meslek sahibi, üniversite okuyan, kültür düzeyi yüksek kişilerde de görülebileceği gibi dar zihniyetli, aşırı korumacı ve baskıcı aile ortamında yetişen bayanlarda da görülebilir. Genellikle kızlık zarının parçalanma ve kanama korkusu ve bunun neticesinde çok acı çekileceği duygusu hakimdir. Penisin vagina içine girmesine karşı duyulan korku, çevreden duyulan ilk gece deneyim hikayeleri, kızlık zarının müslüman toplumlardaki önemi vaginismus probleminin zeminini hazırlamaktadır.

Vajinismus sorunu yaşayan kadınlar genellikle halen bakiredir, birkaç cinsel deneyimin ardından korku ve acı duygusuyla cinsel birleşme gerçekleşmemiştir. Evli oldukları halde yıllardır bu halde evlilik hayatlarını sürdüren çiftlere oldukça sık rastlanmaktadır. Yada daha önce cinsel deneyimi olduğu halde doğum, kürtaj, kötü jinekolojik muayene, tecavüz gibi travmatik olaylardan etkilenip sonradan vajinismus yaşayan kadınlar da vardır.

Vajinismus hastalarında genellikle cinsel ilişki esnasında tüm vücutta kasılma, bacakları açamama, gerilme gözlenir, kadın eşinin kendi içine girmesini reddederek vücudunu arkaya doğru iter. Vagen kasları ciddi şekilde kasılır, bu esnada değil penis, parmak ucunun bile vaginadan geçirilmesi imkansızdır. Kadın eşiyle cinsel ilişkiye girmeyi beyinsel olarak istese dahi vücudu reddetmektedir. Korku ve endişe neticesi duyulan duyulan ağrı ve acı hissi bilinçaltına yerleştiğinden vagen girişine yapılan her türlü girişimde (dokunma dahil) vagen kasları istemsiz olarak kasılmaktadır. Tüm bu olumsuz duygular vajina etrafını çevreleyen kaslarda olumsuz "kas hafızası"nın oluşmasına neden olur.

Vajina ne kadar dar veya girişi küçük olsa dahi cinsel ilişkiye girememe sebebi olamaz. Çünkü vagina esneyebilen, genişleyebilen bir organdır, doğum esnasında bebeğin başının ve tüm vücudunun çıkmasına yetecek kadar genişleyebilir.

Ağrılı cinsel ilişkiye neden olabilecek bazı hastalıklar da vaginismusla karışabilir. Örneğin vulvit, vaginit gibi iltihabı hastalıklar veya vulvar vestibulit sendromu cinsel ilişki esnasında ağrı ve acıya sebep olur ve cinsel ilişkiye girmeyi imkansız kılabilir. Bu nedenle öncelikle jinekolojik muayene ile hasta değerlendirilmeli ve ayrım yapılmalıdır.

Vajinismus problemi yaşayan çiftler tam olarak cinsel birleşme yaşamadıkları halde vajen ağzına dökülen spermlerin neticesinde veya aşılama (inseminasyon) işlemi ile bebek sahibi olabilirler. Ancak evlilğin güzel ve sağlıklı şekilde devamı için sağlıklı bir cinsellik gerekli ve önemlidir. Vajinismus problemi uygun şekilde tedavi edildiği taktirde tedavisi %100 mümkün olan bir durumdur.

Cinsel soğukluk ve vaginismus birbirinden farklıdır. Cinsel soğuklukta kadın cinsel ilişkiden zevk almamakta, cinsel olarak uyarılmamakta, orgazm olamamaktadır. Bu nedenle vagende ıslanma yok veya çok az olmaktadır. Vajinismusta ise cinsel arzu ve orgazm açısından sorun yoktur. Bu kişilerde ilişki sırasında acı duyma korkusu ile gerçek bir cinsel birleşme gerçekleşmediği halde kadın diğer alternatif yollarla uyarılabilir, orgazm yaşayabilir, cinsel arzu sırasında vajende ıslanma son derece normaldir.

Vajinismus tedavisinde amaç, vagina girişindeki olumsuz "kas hafızası"nın kaldırılması ve istemsiz kasılmaların yok edilmesidir.

Vajinismus nedeni ile başvuran çiftlerin tedavisinde önce durum değerlendirmesi yapabilmek için öykü ve şikayetler dinlenir, ardından konu hakkında her iki taraf bilgilendirilir. Jinekolojik muayenenin sadece gözle yapılacağı, kadının anatomik yapısını ve vajinismus derecesini anlayabilmek için yapılan bu muayene esnasında asla herhangi bir ağrı ve acı hissedilmeyeceği anlatılır. Bu muayene kadının genital bölgesinde herhangi bir anatomik problem olup olmadığı ayrımını yapabilmemiz için şarttır. Vajinismus problemi olan kadınların jinekolojik muayeneleri oldukça zor olmasına rağmen doktorun hastasına karşı sabırlı ve anlayışlı yaklaşımı, rahatlaması ve gevşemesi için yapacağı sözlü telkin ve uygun pozisyon sağlanmasının ardından yapılan sadece bir kaç dakika süren muayene esnasında kesinlikle ağrı ve acı hissedilmemesi hastanın endişe ve panik duygusunu ortadan kaldırır, doktoruna duyduğu güveni arttırır.

İlk muayene tamamlandıktan sonra uygulanacak olan "vajinismus seans uygulaması" muayene uygulamasından çok da farklı değildir. Hastaya öncelikle gevşeme egzersizleri yaptırılır, nefesini nasıl alacağı, kalça ve bacak kaslarını nasıl gevşeteceği öğretilir. Kendi genital bölge anatomik yapısını tanıması ve hissetmesi sağlanır, önce doktorunun daha sonra kendisinin yapacağı uygulamalarla vajina girişindeki ağrı ve acı hissi ortadan kaldırılıp vagen kaslarını gevşetmesi kolaylaştırılır. Uygulamalar hasta tamamen uyanık ve bilinçli olarak gerçekleştirilir. Dünyadaki milyarlarca kadın cinsel ilişkiye nasıl giriyorsa aynı şekilde gevşemeleri ve hazırlanmaları için püf noktaları öğretilir. Uygulamada hasta hipnozla uyutulmaz veya operasyonla kızlık zarı alınmaz. 1 saatlik seans sonrasında vagen girişindeki kaslarını gevşetebilmeyi öğrenmiş, yeni kas hafızası oluşturulmuş ve cinsel ilişkiye girmeye hazır şekilde evine döner.

Seans uygulaması yaklaşık 1 saat sürer. Sadece tek bir seanstan sonra bile vajinismus problemi tamamıyle ortadan kalkan hastaların yüzdesi %90-95'i bulmaktadır. Son derece zor, çözümsüz denebilecek kişilerde bile en fazla 2 yada 3 seanstan sonra vaginismus problemi kesin olarak çözümlenir.

Vajinismus seansından 1 hafta sonra hasta kontrole çağırılmaktadır. Böylece seans sonrası ilk uygulamadaki başarı ve başarısızlık nedenleri yeniden değerlendirilir. Başarılı olunduğu taktirde durumun aynı şekilde seyri ve daha da kolaylaştırılması için hastaya önerilerde bulunulur. İlk uygulamada başarısızlık halinde seansta yapılan uygulamalar tekrarlanılır ve seans sayesinde vagen etrafındaki kaslarda oluşturulmuş yeni kas hafızası yeniden hatırlatılır. Kontrolden ücret alınmaz.

Ben kendi kliniğimde hastaların şehir dışından gelme ve konaklama durumunu gözönüne alarak bazen kontrol ve takiplerini ertesi gün veya gün aşırı yapıyorum. Genellikle vajinismus problemi ortalama 2 ile 7 gün arasında çözülmekle birlikte bu süreç problemin şiddetine göre 15-20 güne kadar uzayabilir.

Tedavilere eşlerin katılması istenmektedir. Çünkü vajinismus çiftlerin ortak sorunudur. Vajinismus seans ve uygulamaları ardından her iki bireye bundan sonra nasıl davranacakları ve nasıl uygulama yapacakları ayrıntılarıyla öğretilir. Her iki tarafa da bu esnada paniğe kapılmamaları, anlayışlı olup sakin ve sabırlı davranmaları için psikolojik destek verilmesi de gerekmektedir. Tedavide başarı şansını arttıran en önemli faktör seanslar sonrasında doktorun kendilerine önerdiği uygulama yöntemini harfiyen yapmaları ve tedaviye olan inançlarını kaybetmemeleridir.

Vajinismuslu kadınların eşlerinde zaman içinde bir takım cinsel poblemler gelişebilir. En sık görülen sertleşme problemi ve erken boşalmadır. Psikolojik sebeplerin zemin hazırlamasından ötürü vajinismus probleminin ortadan kalkması, çözümlenmesi ve cinsel hayatın baslaması ile tüm bu sorunlar kendiliğinden düzelir.

Vajinismus tedavisinde hastaların genel anestezi veya benzeri ilaçlarla uyutulup eşleri ile cinsel ilişkiye girme ortamı hazırlanması son derece yanlış bir uygulamadır. Bu şekilde asla kesin ve başarılı sonuç alınamaz. Kızlık zarının hasta uyurken yırtılması veya açılması, vagenin genişletilmesi işlemi de kesinlikle işe yaramaz. Anestezinin veya ilacın etkisi geçip hasta uyandığında hala aynı problem devam ediyor olacaktır, çünkü hala kadın cinsel ilişkiden korkuyordur, bacak kasları ve vagen kasları istemsiz kasılmaya devam eder. Bu kişilere sakinleştirici veya antidepresan ilaçların verilmesi de sorunu çözmez. Aksine bu tip ilaçların bazıları cinsel isteği azaltabilir. Yani özetle korku ve acı duygusunu çözümlemeden bu uygulamaların başarılı olma şansı mümkün değildir. Boşuna para ve zaman kaybına sebep olacağı gibi hastalarda tedavi olamamanın yarattığı mutsuzluk duygusunu arttırır.

Çevrenizdeki bir çok evli çift geçmişte bu sorunu yaşamış veya hala yaşıyor olabilir. Konuşulmaya çekinilen, aile büyükleri ile bile paylaşılmaya utanılan bu durumu yaşayan her çift sorunun sadece kendilerinde olduğunu düşünmektedir. Tedavisi mümkün olan bu rahatsızlığın evlilik ve cinsel hayatınızı çıkmaza sokmasına izin vermeyin. Uygun olmayan tedavi şekilleriyle zaman ve para kaybetmeyin. Bu işi gerçekten bilen ve uygulayan deneyimli uzman bir hekime başvurun. Tecrübeli olmayan kişiler tarafından uygulanan tedaviler sonucu karşılaşılan başarısızlıklar durumun daha da çözümsüz hale gelmesine ve ümidinizin kırılmasına yol açabilir. Tedaviye başlamadan önce doktorunuza daha önce vajinismus tedavisi yapıp yapmadığını sormaktan çekinmeyin. Unutmayın ki dünyada milyarlarca kadın için cinsel ilişki acı değil zevk veren bir eylem. Siz de her sağlıklı kadın gibi bunu doğal olarak yaşamalısınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Insallah canim en kisa zamanda kurtuluruzda bizimde guzel normal bi cinsel hayatimiz olur bebislerimiz olur.
Bi donem benimde esim hircin olmaya baslamisdi,ne zamana kadar boyle cocuk gibi kalacaksin artik buyudun neyden korkuyorsun diye cikismisti,benim basimdan asaya kaynar sullar dokulmus gibi olmustum.cok kotu oluyor yaa...birde benimde oyle bi yapim varki biri beceriksiz felan dedigi zaman kendimi iyice koyveriyorum.bazilarida daha inat eder basarcam der...cok sukur esim suan duzeldi cok destekliyor,cok sabirli allah razi olsun ondan.
 
Sende umudunu kaybetme canim bak bir kere basarmisin,yine yaparsim eminim zaten ilk oldugu zaman ikinci deneme daha kolay oluyor diyorlar,gevsemeye calis canim esinin oyle dedikleri seyler aklina gelmesin ofkeli anina gelmis eminim oda pismandir. Onlarida anlamaya calisalim onlarinda cektikleri hicte kolay bisey degil... Bu is tam tersi olmus olsa biz bukadar bile dayanmazdik,ne bicim adamsin sen derdik demi yani...artik kocalarimiza bu bekledikleri ödülün verme zamani geldi bence...
 

Basardigina cok sevindim canim, darisi bizlerin basina artik :)
Esinin motive etmis olmasi cok buyuk bir avantaj, o cok daha kolaylik sagliyor o anda eminim...
Insallah bundan sonra guzel bir cinsel hayatin olur canimm
 
hayır vermiyor iki parmak da yaptım oda vermedi hatta aparat hazırladım oda herhangi bir zarar vermedi bence rahat ol alıştır iyi geliyor ne kadar sık yaparsan başarı süren o kadar yakın olur ben çabalıyorum aparatı kalınlaştırdım ama gene yırtılmadı anlamadım gitti ya((((
 


masalalh cnm ya es destegı cok onemlı. ben o konuyu haleetım ama dun ıkıncı kez yapamadım. ve esım sen hıcbıseye yaramıosun fılan gıbı cıkıstı butun hırsım gttı ıste
 



kesınlıkle haklısın aynı bnde bu sekılde yapmıstım. stresten mı acaba kremın uyustıurdugunu hıssetmıyoruz bende hıc uyusturdugunu hıssetmedım. ama bnm ıkıncı denememde hepsını alamadım
 
masalalh cnm ya es destegı cok onemlı. ben o konuyu haleetım ama dun ıkıncı kez yapamadım. ve esım sen hıcbıseye yaramıosun fılan gıbı cıkıstı butun hırsım gttı ıste

Canim konusmalarinizi okudum.Es destegi cok onemli gercekten. Ama olsun sen guclu bir kadina benziyorsun Sakin vazgecme kendine guven ve inan. Once kendin icin yap her seyi
 
OTE="sitare2904, post: 36567348, member: 615741"][/QUOTE]
ben 45 dk kadar bekledim sanırım daha çok beklemek gerekiyordu. hemen arkasından adet olduğumdan ikinci kez deneyemedik. ama bi dahakine daha çok ssürüp daha fazla beklicem eskisi kadar korkmuyorum inşallah bi sorun çıkmaz
 
Streste sizi önemli derece pesettiriyor hanımlar. Ben de çok kötü zamanlardan geçtim o yüzden erteledim hep bu olayı Kendinizi motive etmeyi ihmal etmeyin.
 
herkese selam :) arkadaşlar brnim de vajinusmusum vardı yeni evliydim tanıyanlar hatırlar .bunu kendi kendime yendim artık kolay bi şekilde ilişkiye girebiliyorum eşimle o da çok mutlu . mutluluğumuzu paylaşmak istedim . aynı zamanda kısa sürede bunu nasıl yendiğimi öğrenmek isteyen arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirim .çünkü gerçekten o günler çok zordu
 
Arkadasla merhaba.regli donemim bitince egzersizlete baslayayim dedim.ama bi kotuoldum.vajinamda deligi bulamiyorum kasildim gerildim.moralim bozuldu nasil yapcam?
 
Arkadasla merhaba.regli donemim bitince egzersizlete baslayayim dedim.ama bi kotuoldum.vajinamda deligi bulamiyorum kasildim gerildim.moralim bozuldu nasil yapcam?

Canım önce moralini bozma bir silkelen kendine gel.. Sonra nefes alıp vererek önce serçe parmakla başla canım. Ve Olmayınca vazgeçmeden tekrar denemeye devam et.
 
Canım önce moralini bozma bir silkelen kendine gel.. Sonra nefes alıp vererek önce serçe parmakla başla canım. Ve Olmayınca vazgeçmeden tekrar denemeye devam et.
Tesekkir ederim.nefes alip verirken parmagimi itirmeye calisiyorum ama delik yok gibi anlamadim.yenmek istiyoeum bunu.artik bir kadin olmak istiyorum
 
Tesekkir ederim.nefes alip verirken parmagimi itirmeye calisiyorum ama delik yok gibi anlamadim.yenmek istiyoeum bunu.artik bir kadin olmak istiyorum

Ayna karşısında vajinanı inceledin mi önce ayna karşısında incele o esnada derin nefes alıp ver nasıl açıldığını göreceksin. Çok esnek bir yer zaten neyi özür dileyerek söyleyeceğim sokarsan onun şeklini alıyor. Kendine inan canım yeter yeneceksin bak göreceksin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…