Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Cnm çk sevindim senin adına :)) darısı başımıza inş detaylı bi şekilde en başından itibaren paylaşır mısın bizimle

Canım bocaladim baya ya. Ama çok şükür yine p... girdi yani ama ister istemez kasilmalarim oldu derin nefes alip werdim esim de öle zaten bsaldi. Inşallah yarin qece denediqimizde daha qzel olur ya

Nasilda ayni asamada gidiyoruz,evet bende oyle oldum yaa giriyor ama kasiliyorum hala korku dusuyor
Esimde oyle boyle bosaldi
Insallah canim alisacaz basarcaz gulum herkez ayni seyi yapiyor bizmi yapamicaz...insallah daha guzel olcak canim

Nasilda ayni asamada gidiyoruz,evet bende oyle oldum yaa giriyor ama kasiliyorum hala korku dusuyor
Esimde oyle boyle bosaldi
Insallah canim alisacaz basarcaz gulum herkez ayni seyi yapiyor bizmi yapamicaz...insallah daha guzel olcak canim
Kızlar yeni yeni alışcaksınız o duyguya.Zaten o vajinusmusu yener yenmez zevk almalar ve diğer beklentileriniz hemen gerçekleşmeyecek.Snuçta kısa veya uzun hepimiz o psikolojiyi hem yaşadık hem eşlerimize yaşattık.İlk ilişkilerde bir iki hafta orta ve hafif kasılmalarınız olması gayet doğal.Vücut yeni birşeye alışıyor.Ama göreceksinizki zamanla herşey mükemmeliyete doğru yol alacakEn fazla bir ayda vajinusmusa dair herşeyi unutacaksınız.

Vajinusmusu yenen arkadaşlardan küçük bir ricam var.Ben bu yöntemi deniyorum ve inanın çok işe yarıyor.Burda yardıma ihtiyacı olan ve bizlerden yardım isteyen arkadaşlardan birini kendinize hedef olarak alın.Ve hergün tavsiyelerinizle sorularınızla onun yanında olun.Vajinusmus bir erteleme hastalğı.Çoğu arkadaşı sıkıştırmasam üstüne düşmesen gene pes edecekti.Lütfen sizde birilerini seçin ve o başarana dek her vazgectiğinde tekrar yüreklendirin ve başarana dek yanında olun.Burda hiç kimse kimsenin adını yaşını yaşadıklarını bilmiyor.Ama kilometrelerce ötede olan insanların hayatına ışık tutabilirsiniz onların hayır dualarını alabilirsiniz.Size nasıl yardım edildiyse lütfen sizde onlara yardım edin.

Kendi hikayemi burda ilk paylaşmak istediğimde çok çekinmiştim.Kötü tepkiler almaktan insanların bana farklı bakmasından ama nolursa olsun kendimi düşünmücem.Belki başkalarına umut olurum diye yazıyorum.Arkadaşlar öncelikle ben evli değilimDaha doğrusu resmi nikahım var fakat düğünüm 20 gün sonra.Nişanlımla 5 yıldır beraberim.Beraberliğimiz süresince en dikkat ettiğim konu cinsellikti.Bakirelik konusunda sıkı kuralları olan birisiydim.Evlenmeden asla olmamalıydı.Bembeyaz gelinliğimle gitmeliydim eşime kimsenin yüzünü yere eğdirmeden.Ama Rabbim nasip etmedi.Nişanlımla birtakım şeyler yaşanıyordu aramızda ama dediğim gibi asla o noktaya gelmemiştik.Geçtiğimiz nisan ayında adetim gecikdi.Ama aklımın ucunda dahi o ihtimal geçmiyordu.Test almak çin epey bekledim ve sonunda testi aldım.Gayet relax bir şekilde yapdım.Sonuç pozitif çıkdı.Bir test daha aldım oda pozitif.Sonra nişanlım geldi yine test yapdık.Sonuç tam 4 sn de çift çizgi oluyordu.Olamazdı imkansızdı.Tüm gece ağladım.Doktora randevu aldım.Doktorun kapısında beklerken yalvardım Rabbime nolur ilk bebeğim bu şekilde olmasın die.Doktor yanlışlıkla kızlığın bozulmuştur anlamamışsındır dedi alttan bakdı.İmkansız kızlığın zedelenmemiş bile ayrıca çok geride dedi.Sonuçlar yanlıştır dedi ama için rahatlasın birde karnından bakalım dedi.Karnıma tuttuğu an ultrasonu 5 haftalık mucizen var içinde dedi.Dünya birden başıma yıkıldı.Düğünüme 5 ay vardı.6aylık karnı burnunda olucakdım.Kime neyi açıklayabilirdim.Düğünü erkene almak istedik belli etmeden durumu herkes şiddetle karşı çıktı.Nişanlıma sarılıp kahrolurcasına ağladım.İlk yavruma nasıl kıyacakdım.Sonuç kaçınılmazdı kürtajdı.Doktor iki gün sonra gel alalım dedi.Ama bakiresin önce kızlık olayını halledin dedi.O halde onu düşünemezdim ama mecburduk denedik nişanlımla o gece kabusum oldu.Yaklaştıramıyordum bile tekme atıyordum hıçkırıklar çığlıklar.Ertesi gün son çaremdi.Ya nişanlım sevdiğim adam alacakdı bekaretimi yada buz gibi bir ameliyat masasında doktorun soğuk kürtaj aleti.Yumdum gözümü haykıra haykıra verdim bekaretimi.O kanı gördüğümde bütün hayallarım geçti gözümün önünden.Bembeyaz gelinliliğim kıpkırmızı kan olmusdu.Babamın yüzü gözlerimin önündeydi ya bebeğim ona ne dicekdim.Sonra kalkıp evime geldim ters giden birşeyler vardı.Kanamam durmuyordu.Normali bir iki damla kandır.Ama ben kendimi öle kuvvetli kasmısdımki vajina içim yırtılmıştı.Nişanlımı evine gönderdim yattım yatağıma koydum elimi karnıma Allahıma dua ettim.Yavrumla birlikte al bu gece canımı die.Ama almadı.Sabah kalkdım çok kanamam olmuştu hiç durmadan.O halde bile gitmedim doktora şie gittim.Kürtaj saatinin gelmesini bekledim.Nişanlım geldi iş yerime tüm gece kötü rüyalar gördüm erken gidelim hastaneye dedi.Hastanenin kapısında bayıldım .Doktor müdahaleye aldı.Serum falan taktılar.Son kez sordular kürtaj için.Göz göze geldik nişanlımla.Sonuç belliydi alın dedim.Hazırlanırken sürekli bebeğimle konusdum affetmesi için yalvardım.Aldılar yavrumu.Uyandırdılar beni sanki karnımın içi değil kalbimin içi boşalmıştı.Gitmişti bebeğim bize küsmüştü.O imkansızlığın bebeğiydi biz onun yaşamasına izin veremedik.Doktorum geldi intiharmı etmek istedin keşke hap içseydin kan kaybından yavaş yavaş ölmeye çalışmakda ne demek dedi.Vajina içimin yırtıldıgını müdahale ettiğini cinsel ilişkiyi yasakladıını söledi.Psikolojik destek alman gerekiyor acilen dedi.Hangi destek yavruma bedel olabilirdiki..Cinsel birliktelik yasağı bitti bizim artık ilişki denememiz gerekyordu o gün farkettimki vajinusmusum.Acılarıma yenisi eklenmişti.Araştıra aratıra egzersizlerle 1 haftada yendim bu vajınusmusu.Ve şimdi sizlere yardım ediyorum.Neden yardım ettiğimi anlayın istedim arkadaşlar.Ben kendi bebeğime kavuşamadım ama sizler yeninki bu hastalığı bir sürü bebek dünyaya gelebilsin belki o zaman acım biraz olsun hafifler.20 gün sonra düğünüm var.Bebek düşünüyormusun diye sorarsanız ben bile bilmiyorum.Kimseye dökemediğim içimi açtım size inşallah beni yargılamazsınız..

Canimm yaaa ne diycemi bilemiyorum,gercekten sözun bittigi yer
Ne kadar zor bisey yasamisin tatlim yaa...gercekten okurken cok uzuldum cok duygulandimm
Allahim yuce rabbimin vardir bir bildigi diyecem o cani bosuna vermemistir diyecem,ama malesef dugunden 5 ay once olmasi cok uzucu.en azindan 1-2 olmus olsa bir sekilde atlatirdin ne bileyim erken dogdu derdin...cok sasirdim canim gercekten cok buyuk bir karar olmus allah gostermesin bundan sonra boylesine buyuk bir aci...seni boylesine tanimak dahada cesur oldugunu anladim allah yar ve yardimcin olsun canim umarim o piskolojiyi atlatabilmisindir...bizlerede yardim etmen cok guzel o guce sayip olman cok guzel...insallah guzelim dugununde ve sonraki hayatin icin hersey cok daha guzel olur ve yine tekrar bebisin olur... Mucize gibi yaa o bebek nasil olmus allahim sen gunahini affet cok zorr bir durum yaa
Allah senden razi olsun canim bizlere yardim ettigin icin

Ayy ne bilim canim yaa acayip bir his,o olmasa hersey cok daha rahat olacak o kopruyu gecene kadar zorlaniyor insan sanki,insallah hemencecik alisiveririz.
Senin ne kadar oldu canim simdi vajiyi yeneli ve simdi rahatca yapabiliyormusun?

Melikem34 bu yanıtı senin için yazdım, sorun varsa cevaplarım
makus çok teşekkür ederim bilgilendirmelerin için, senin adına gerçekten çok sevindim, inşallah pazartesi en mutlu olduğun sonuca ulaştığın gün olur, egzersizlerde kasılmaların oldu mu merak ettim çünkü ben çok fazlaa kasılıyorum o kadar çok ki bacaklarım tir tir titriyo Hatta korkuyorum ya doktorun da çözümleyemeyeceği ilk vaka ben olursam diye, psikolojim alt üst oldu

melikem34 sana tek tek anlatayım rahatla, çünkü kendi kendime söz vermiştim. Döner dönmez cevaplayacağım diye. Benim de tereddütlerim vardı ama ben yeşim hanıma giden birine denk gelemedim bilgi alabilmek için. Bana dediki bir muayene edelim, eğer vajinismus değilsen seansa başlamayız. Am ben emindim. Tabi ben daha muayene masasına ağlayarak titreyerek kasılarak ter içinde oturdum. Ağır vakayım 4 ile 5. evre arasında, yani en zor hastalar grubunda. Ben zaten kendim farkındaydım. Sonra seansa başlamaya karar verdik. Senin vücudun hazır olmadan hiçbir şey yapmıyor, kendi bana bunun sözünü verdi. Söz değil zaten olması gereken. Onu orada daha iyi anlıyorsun. Senasa başladık elini sadece vajinamın üzerinde tuttu o sırada sohbet ettik, yarım saatin sonunda 2 parmağı 2 boğum içerideydi. Ben hiçbir şey anlamadım, ayna ile gösterdi sevinçten çok ağladım. Hatta seasns o kadar iyi gitti ki sanırım bugece deneyebilirsiniz dedi. Ben acelem yok tam hazır olayım dedim. Tedavinin %75 ini tek seansta bitirdik ve pazartesi günü son seansa gidip ilişkiye gireceğiz. Sonrada hep mutluluktan ağladım. Çok araştırmıştım, çok doğru bir karar vermişim. Bu kadar uzun yazmamın sebebi ben en ağırlarındandım, kendim farkındaydım zaten kuzenim de jinekolog. Evde kendi aşan arkadaşları tebrik ederim, harikalar. Gitme imkanın varsa 1 dk zaman kaybetme. Ben yeşim yerkoç sayesinde, normal doğum düşünüyorum, alttan muayeneden korkmuyorum, mutluyum daha ne anlatsam ne yazsam az. Merak ettiğin bir şey varsa sor, mesaj at hiç çekinme ben kendi kendime söz vermiştim cevaplayacağım diye.

Ayy ne bilim canim yaa acayip bir his,o olmasa hersey cok daha rahat olacak o kopruyu gecene kadar zorlaniyor insan sanki,insallah hemencecik alisiveririz.
Senin ne kadar oldu canim simdi vajiyi yeneli ve simdi rahatca yapabiliyormusun?
Ben mayıs 11 de yendim canım.3 ay oluyorum.Buraya yazdığım zamanlar hariç tamamen aklımdan gitti vajınusmus:)çok nadir bazen ilişkiye başlarken korkar gibi oluyorum ama 1-2 sn düşünceden ibaret kalıyor.Genelinde hatırlamıyorum dahi gayetde kolay oluyor unutuyosun zaten.Ben şuan girmiyorum uzun zamandır ilişkiye ama gayet rahat olucaksınız hepinizde farkediceksinz

Inşallah canim ya bu aksam tekrar yapıcas esimle. Aklimda inan hep bahane uretip ertelemek war ama kendimi dinlemicem artik ustune ustune qtcem . Yoksa esimde büyük bi hayal kırıklığı olur we artik dayanamam yani ona

Canım hepimiz insaniz yarqiliyacak tarafimiz yok olamaz da. Ne kadar çok seyler yasamissin. Cok üzüldüm okurken. Canım bak hala ayaktasin ne kadar quclu bi kadinsin sen...

Cok guzel yaa hayal gibi geliyor insana,insallah bizlerde senin yenerizde arkaya donup baktigimizda kendimize guleriz ne deliymisik deriz :)
Biran once yenmek istiyorum su illeti...dugun hazirliklari nasil gidiyor :)

Inşallah canim ya bu aksam tekrar yapıcas esimle. Aklimda inan hep bahane uretip ertelemek war ama kendimi dinlemicem artik ustune ustune qtcem . Yoksa esimde büyük bi hayal kırıklığı olur we artik dayanamam yani ona
Herzamanda yapmak istedigimiz o ya zaten ertelemek
Benim esimde diyor bu aksam antreman varmi diye ve ben dusunuyorum ne uydusam diye ama bundan sonra yok ertelemek,yapacaz basaracaz bak asql bak ne guzel yenmiste rahat rahat iliskiye giriyor

bende çok üzüldüm hiç bi şey diyemiyorum ama aldığın dualarla inş seni daha güzel günler bekliyor canım

Ewt canim ya insallah bizde rahat rahat iliskiye qireriz. Daha ertelemek yok canım ama hala aksam olmasin diyorum ya ama ustune qitmemiz lazim iyi haberler werelim inşallah aksam yada yarin :)

Insallah canim benim cok rahat birak kendini,hatta ben bazen birakiyordum kendimi duvara bakiyordum ve misal ben utu yapmismiydim diye dusunuyordum :) o anda kasilma gidiyordu tabi ben altayken esim yaparken hihi
Olcak canim basaracaz kacmak yok yola devam...asil biz en zorunu yasadik bile aynada bakmak vajiyi dokunmak,cok daha zor degilmiydi bizim icin dusunsene fusya87

Canim wala ne quldurdun beni ya bizde karanlikta deniyoruz storu da kaldiriyorum biraz hemen yataqimizin saq tarafinda penceremiz war bnde yattiqim yerden pencereye doru bakiyorum yani orda birisi balkona ciksa oraya konsantre olcam da kimse de cikmiyo balkonlara bende kafami baska seylere yonlendirmye çalışıyorum ama aksam basaramadim farkli yöne qitmedi kafam. Yaa o daha zordu canim kaldik aynalarla derde :) bu denemeler antremanlar daha qzel wala ondan . mpapatyam :)

hala vajinusmusla uğraşıyorum ve yenemedim.en kötüsü de ben de eşim de soğuduk.ama daha kötüsü de var,çocuk istediğini biliyordum ve daha 2,5 aylık evli olduğumuz için istemiyordum.bugün tam girdi azıcık derken onda da bilerek boşaldı,güvenim de gitti.sorduğunda alacağı cevabı biliyormuş çünkü.sen de beni anla diyor beni çok kırdı kavga ettik,konuşmuyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…