Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok teşekkür ederim ama çok korkuyorum, okurken bile irkildim. Allahım yardım et

Canım önce okurken irkil sorun değil. Sonra sonra irkilmemeye başlayacaksın. Sonra ben bu mücadeleye başlıyorum diye kararını ver. Hepimiz farklı derecelerde bu sorunla karşılaştık. Hepimiz yenicez sonunda. Sadece pes edenler mutsuzluğa mahkum olacak. Pes etmeyen herkes KAZANACAK.

Canım kararını verdiysen nefes ve kegel egzersizlerine vakit kaybetmeden bugün başla. Yarına erteleme . Unutma ki hep yarına erteleye erteleye zamanı kaybettik. Ben 10 gündür çalışıyorum. Bende ümitsiz vaka görüyordum kendimi. Ama 10 günde çok yol katettim. Ben burada yazılanları çok okudum artık bende yazmaya destek olmaya karar verdim. Sende iyice oku geçmişten bugüne yazılanları. Motivasyonumu çok olumlu etkiledi.

lütfen benide eklermisinizz :)bnde kendim yenmiştim 6 ay once

Böyle konuşma ya. Eşini bu hastalık hakkında bilgilendir. Ona da bu forumları okut. Eş desteği çok önemli canım. Okumaz , anlamaz biriyse şayet onun hastalığı bizimkinden daha vahim.

Anlamıyor olmadıkça bana bağırıyor kötü sözler söylüyor sık dişini acıyacak tabi diyo çok yoruldum daha 1.5 aylık evliyim ama fazlasıyla çekiyorum

Anlamıyor olmadıkça bana bağırıyor kötü sözler söylüyor sık dişini acıyacak tabi diyo çok yoruldum daha 1.5 aylık evliyim ama fazlasıyla çekiyorum

Vajinismus sorununu aşmak kolay canım. Çalışır aşarız. Ama eşin için aklıma gelenleri yazmak istemiyorum. Daha 1,5 aylık evlisiniz güzelim ya. Senin geçmiş mesajlarına baktıgımda güzel başlangıç yapmışsın. Bozma moralini . Kocana üzülüp kendine eziyet etme lütfen. Ben 10 günde çok aşama kaydettim. Sende edersin. Yeter ki pes etme. Bunu eşin için değil kendin için yapacaksın unutma.

Cesaretim vardı o biraz yumuşak davransa yapabilirdim ama istemiyorum onu bana dokunmasını bile istemiyorum olmasını da istemiyorum artık içimden hiç bişey gelmiyor

Kızlar merhaba. Uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. Bazı arkadaşların kendi sorunlarını çözüp diğer arkadaşlara yardımcı olmak için gösterdiği çabayı takdir ediyorum. Burada bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bende belli bir süredir bu sorunu yaşıyorum ve sizlerin mesajlarını okuduktan sonra bir haftadır savaşmaya karar verdim. Sizlerle çalışmalarım sonunda geldiğim durumu paylaşmak istiyorum. İlk önce ayna incelemesiyle başladım. Parmak egzersizlerini eşimle birlikte yaptığımda daha verimli oldu benim için. İlk gün eşimin işaret parmağını alabildim ikinci boğuma kadar. İkinci gün orta parmağının ikinci boğumunu geçtim. Bu kısma kadar jel kullanmadım. Üçüncü gün jelle çalışma başladık. orta parmağı iyice rahat alabilmeye başladım. Dördüncü gün işaret ve orta parmağı küstürüp ikinci boğuma kadar hatta biraz daha fazlasını alabildim. Daha fazla ilerleyemiyoruz elin kemikleri izin vermiyor. Yoksa yapabileceğime inanıyorum. İki gündür 3 parmak denemesi yapıyoruz. 3 parmağı 1. ve 2. bogumun arasına kadar alabiliyorum. Gene anatomik nedenler daha ilerisine mani oluyor. Çalıştıkça aşama kaydediyoruz. Benim eşim olmadan yaptığım çalışmalarda tek kulak çubugunu sonuna kadar alabildim. Ama kendim çalıştığımda parmak ve aparatta eşimle çalışmamda oldugu kadar başarılı olamıyorum. Tahriş ediyorum ugraşırken. Bu noktadan sonra ne yapmamı önerirsiniz. 2 ve 3 parmağı biraz daha çalışıp eş denemesine geçeyim diye düşünüyorum. Nefes ve kegel çalışmalarımıda yapıyorum ama ıkınmayı pek beceremiyorum galiba. Bir nefeslik işim kaldı. Işık göründü hissediyorum. Önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

canim ya cok üzüldüm senin adina ama daha yeni evlenmissin boyle davranarak ancak seni sogutur esin sen bence simdilik esini bosver kendi huzurun icin ugras egzersizlerini yap biraz gayret ettigin zaman mesafe kaydedeceksin canim

Canım gerekli her şeyi yapmışsın zaten son aşamaya gelmişsin ..Sadece eş denemesi kalmış onuda başaracaksın.. Eş denemesinde sen olayı kontrol altında tutabilmek için eşinin üstünde ol canım..Ama sen zaten çok cesur görünüyorsun eşinin parmağı ile yapmışsın egzersizleri :) Sadece başaracağına odaklanıp eş denemesine geç canım.. Sadece sakin ol ilk denemede olmasa tekrar dene.. Bir yere kadar gelip orada kalacaksın muhtemel, o esnada derin derin nefes alıp ver vajinan açılacak yavaş yavaş ilerle..Sadece cesaret ve inanç canım:)

Cesaretim vardı o biraz yumuşak davransa yapabilirdim ama istemiyorum onu bana dokunmasını bile istemiyorum olmasını da istemiyorum artık içimden hiç bişey gelmiyor
Canım yapacaksan önce kendin için yap.. Bir sakin ol önce..Eşin için değil kendin için yeneceksin bu rahatsızlığı.. Cesaretini kaybetme beraber aşarız biz bu durumu

canim ya cok üzüldüm senin adina ama daha yeni evlenmissin boyle davranarak ancak seni sogutur esin sen bence simdilik esini bosver kendi huzurun icin ugras egzersizlerini yap biraz gayret ettigin zaman mesafe kaydedeceksin canim

Aynen öyle kendinden soğutuyor bugüne kadar çok inancım vardı yapabileceğime ama şuan istek yok

Canım yapacaksan önce kendin için yap.. Bir sakin ol önce..Eşin için değil kendin için yeneceksin bu rahatsızlığı.. Cesaretini kaybetme beraber aşarız biz bu durumu

Çok sinirlendim ve bi o kadar da üzüldüm evlilik bundan ibaret olmamalı yenebilirim biliyorum ama hevesimi kırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…