Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım bılmıyorum abkarayı ana yenersen tabıkı normal yapabılırsın. Ayrıca uranma dogumhaneye gırdıgınde dokttorunla beraber altı kişi vardı ve soylerım orda hepsinie cu ki sonda denen seyı taktırmadım uyusturunca taktılar. Uranılcak bişey yok. Ibsallah yenersunde gerek kalnaz

hayırlı olsn canm. nasıl bi duygu hamile olmak :) vajili olnca bi korku oluyo insanda ama çok da istiyorsun, öyle bişey.. :) bize de nasip olur inşallah.

Amin canım inşaallah isteyen herkese verir Mevlam en kısa zamanda.. Ya işte doğal olarak normal doğum korkusu var. Bulantıları da saymazsak çok güzel bir şey :) Zaten bizim için mucize gibi bir şey oldu :) Çünkü biz böyle yarım birliktelikle olacağını bilmiyorduk. Adetim gecikince herkes test yaptır falan diyordu ama ben içimden "hııı tabi tabii" diyordum :) Adetim iki hafta gecikince artık biz de şüphelendik ve evde test yaptık. Sonuç pozitif çıkınca eşim de ben de çok şaşrdık :) Doktordan geldik bebeğin fotografını görmek falan çok farklı duygular yaaa :) İnşaallah en kısa zamanda şu vajinismusu da yenerim de kurtulurum Çoook dua bekliyorummmm...

mutluluğu daha baskın oluyordur herhalde
Evet ama vajinismus da aklımın bir köşesinde sürekli düşünmeyince mutluyum ama düşününce genelde ağlıyorum Allah razı olsun eşim de çok anlayışlı, bebeğin psikolojisini bozacaksın diyor :) Ne bileyim yaa vajinismusken hamile kalmak farklı işte :) kendimi Hz. Meryem gibi hissediyorum bazen

mrhaba arkadaşlar 1,5 yıllık evliyim maleseff ileri derecede vajiliyim formu sürekli takip etmeye çalışıyorum bacaklarımı dahi açamıyorum artık çok umutsuzum ne yapçağımı bilmiyorum tavsiyeniz varmıdır

hanımlar doktordan geldim şimdi muayene etti yumurtalıklarımda hiç bie sorun kist yomuş şükür ama kesin vajinismussun ama çözülebilir dedi psikoloğa yönlendirdi, sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim çok kötüyüm şuan çok

Oncelikle umutsuzlugu bir kenara birak bu caresi olmayan bir sorun degil biraz caba ve egzersizle sende bu sorunu yenebilirsin buradaki yazilanlari okumanin faydasini goreceksin okumaya devam et birakma sonrada ilk sayfada yazan nefes ve kegel egzersiziyle ise baslayabilirsin bunlari tabi ayna kasisinda yap

ben hiç doktora gitmedim doktora gitmelimiyim gitmeyi çok düşündüm ama onada cesaret edemedim nefes egzersizlerinide ayna karşısındamı yapayım ?

ben hiç doktora gitmedim doktora gitmelimiyim gitmeyi çok düşündüm ama onada cesaret edemedim nefes egzersizlerinide ayna karşısındamı yapayım ?
Bizler vajili oldugumuz icin doktora gitmekten cekinmemiz normal zaten canim ama aklinda soru işareti kalmasini istemiyorsan gidebilirsin en azindan fizyolojik bir sıkıntı olup olmadığını anlarsin onun disinda vajinusmus beyinde biten psikolojik bir olay onu da yenmenin en kolay yolu beyninde bunu basaracagina inanmak ve egzersiz yapmak...nefes egzersizlerini firsat buldugun her an yapbilirsin ayna karsisinda kegel ve nefes calisirsan da vajinanin nasil acilip kapandigini gorursun orayi taniyip anlamak acisindan gerekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…