Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnsallah canim benim merak ettigim konu tam olarak vajinismusu atlatip cati muayenesi olabildinmi ben doktoruma oyle bi rahatsizligim oldugunu soyledim oda eger muayene olabilirsem sorun cikmadan normal yapabilecegimi soyledi henuz muayene olmadim sen oldunmu bu arada ben hala iliskiye girerken hafif aci duyuyorum buda alismadan hamile kaldigim icin olsa gerek

Arkadaşlar bn yaklaşık bir yıllık evliyim başlarda bn de vajiydım ayrıca kafamda sürekli bir korku vardı sürekli kasılıyordum.,kitleniyordum sonrada ağlıyordum.eşim çok anlayışlı dır ama en sonunda bi dr gözük istersen olmuyor dedi bn daha da bunalıma girdim parmağımı bile sokamıyordum başım dönüyordu. Çaresi sadece sizde arkadaşlar başaracağınıza inanın .Ben zeytinyağı ve vazelini karıştırıp sürerek yendim.Hala ilk başta canım yanıyor ama kasmıyorum kendimi.Bebek kafası çıkacak kadar esnek yapısı var vajinamızın. Bir de hep güzel şeyleri düşünün ilişki sırasında. Bu karşımı banaVAJİYİ yenen bir arkadaşım söyledi.Dr a gittiğimde kızlık zarımın kenarının yırtıldığını geri kalanının doğumda yırtılacağını söyledi hamilelelige de engel değil yani zarınızın yırtılmaması o yüzden sadece zevk alarak yenmeye çalışın vajiyi.Sizinle paylaşmak istedim yaşadıklarımı umarım hepiniz yenersiniz sadece kendinize güvenin.

Canim evet normal dogum yapabilecek misin diye çatı muayenesi yapulmak zorunda catin buna musait mi diye. Hatta ben sezaryene girmeden doktor ikinci kez cati muayenesi yapti (daha dogrusu tam yaptiramadim kasilmaktan) acilma var mi diye de yapiyorlar bunu. Bir de ebe bakmak istedi, ona da yaptiramadim. Acilma var mi diye bakiyorlar. Ben o zaman dsha yenmemistim cok zor gelmisti. Ama ikinmadim sadece kastim kendimi. Ikinsam açılirdi zorlanmazdim belki o kadar. Egzersiz yaparken de ikinmak lazim. Normal dogum düşünüyorsan bir kere çatı muayenesi olmak değil, o parmakla acilma kontrolunu cok yaparlar. Hele tam sancin devamli gelmeden gidersen. Sen ilk muayenede bi bak. Ikin,kendini gevset. Izin verebilirsen doktora, dr.da normal yapabilirsin derse kabul et bence. Çünkü yendin sonuçta. Ama ilk cati muayenen kotu geçerse sezaryen olmak istiyorum,ben eski vajinismusluyum de rica et canim. Benim bu forumdan bir arkadasim vardi,yenmisti ama bastan soyledi doktora ben sezaryen olmak istiyorum durumum bu dedi. Tabii özel hastanede boyle bir tercihin olabilir,yoksa yasak. Ben hic iliskiye girmemistim ve normal dogumu goze alamamistim, bir kız normal dogum yapamaz diye dusunmustum. Dr.catin musait dese de. Dusunsene hic iliskiye girmemistim ama dr bunu bilmiyordu catin musait yapabilirsin dedi,bir de bu var,cok ilginç. Ben vajinismuslu oldugum halde normal dogum istiyordum, doktorun su lafiyla istemedim, sen cati muayenesinde boyle yapiyorsun, normal dogumu nasil yapacaksin rahat ol dedi. Cunku dogum icon devamli gelip açılma kontrolu yapiyorlar hele suni sancida falan bekliyorsan. Acilsin diye veriyorlar zaten sanciyi. Ben cok korkmamistim Allaha birakmistim isimi. Bebek cok etkilenir. Allahim karsima iyi insanlar cikar diye hep dua etmistim ve muthis gecti ameliyatim ve sonrasi. Hemsireler, dr. cok iyiydi. Sen de akışına birak. Her ne kadar az iliskiye girsen de sen yine de yenmissin ben yenmemistim o zaman. Dedigim gibi sana tavsiyem ikinarak cati muayenesine gir. Baktin ki zor gelmiyor, normal yaoabilirsin derse normali kabul et. Cok kasıp zorlanirsan sezaryene rica et yapamicam ben de. Sordugun icin anlattim bunlari,insallah kafandaki sorular cevap bulur canim. Rabbim yardimcin olsun. Insirah suresini oku bol bol.

Allah razi olsun canim inan cok rahatladim sen yenmeden olduysan bende hayli hayli olurum herhalde baya rahatladim simdi cok sagol o sugreyi duymustum okurum insallah sayisi varmi su kadar okumak lazim gibu

Allah razi olsun canim inan cok rahatladim sen yenmeden olduysan bende hayli hayli olurum herhalde baya rahatladim simdi cok sagol o sugreyi duymustum okurum insallah sayisi varmi su kadar okumak lazim gibu
Sayisini bilmiyorum canim. Sen devamli oku,sayiyi bosver. Anlamını ogren ve onu dusunerek oku. Anlami cok guzel. Allah yardım ediyor sen merak etme. Yeter ki Allaha sığınıp dua et. Bebeğin saglikla dogsun insallah. Rahat ol ki bebegin de dogumdan sonra rahat bi bebek olsun, seni uzmesin.

Hayrli gunler arkadaslar.coktandr yazmiyodm ama yazilanlari hep takip ediyorm.bende burasi sayesinde vajinismus derdini asan biriyim.ben asali bir bucuk ay oldu hala tamamen alamiyorm yaridan fazlasini alabiliyorm ama zevk aliyorm zamanla istedgm gibi olcagna eminim cunku bu hastaligi sifirdan baslayarak evliliggimin 8.ayinda yenmis biriyim.size bazi tavsiyelerde bulunmak istyrm
arkadaslar gecen bi arkadas yazcagm seylere benzer seyler yazmsti ama suan o mesaji bulamadgm icin yeniden yazmak istedim.birincisi kendinize guvenmeyi ogrenin arkadaslar hastalgn hangi sewiyesinde olursanz olun kendinize bi kadin olarak guvenin.kendinizi ciplak sekilde aynanin karsisinda inceleyin ve guzelliginizi kesfedin,her sevismeye baslamadan once bunu yapin yada bu dusunceylebbaslayin ise.kocamin aklini basindan alicam muhtesemim diyin kendi kendinize tabiri caizse:)ikincisi zevk alacaginiza inanin bu konuda kafanizda bi kusku kalmasin.ewet bu konuda problemim var zihnim bana oyun oynuyor ama aciyacak gibi gercekdisi dusunceleri atacagm kafamdan bilincaltm degl ben kazanacagm diyin.ucuncusu

Ucuncusu esinizi sevdiginiz insani dusunun.onca erkek esi tarafndan mutlu ediliyo sizin esiniz bunu haketmiyor mu?bunu ciddi anlamda kendinize sorun.asla korkmayn arkadaslar en guzel yillarinizi bu hastaliga teslim etmeyin savasin.

Ucuncusu esinizi sevdiginiz insani dusunun.onca erkek esi tarafndan mutlu ediliyo sizin esiniz bunu haketmiyor mu?bunu ciddi anlamda kendinize sorun.asla korkmayn arkadaslar en guzel yillarinizi bu hastaliga teslim etmeyin savasin.
Sanırım benim yazdığım mesajdan bahsediyorsun. Buna ilk yorum senden geldi canım ben de hanımların bu konuya hiç ilgi göstermemesine şaşırmış ve üzülmüştüm umarım senin mesajınla birlikte tekrar düşünürler.

Ewt canim simdi hatrladm nick ini,senin msjndi.okudugmda cok hak vermistm ama o an cevap yazmaya firsatm olmamisti kesinlikle cok onemlibi nokta insanin kendi vucudunu begenmesi bu hastaligi yenmede

Canım hayırlı olsun. Allahım sağlıklı gbelik nasıp etsın ve tabıkı sağlıklı evlat

canım gözün aydın, çifte bayram desene süpersin,Allah mutluluğunu daim etsin arkadaşım. başka sıkıntı vermesin.

Basardimmmmmm 3,5 yilimi boşa harcamsin arkadaşlar ne olur kafanızda büyütmetin isteyince oluyo burdaki herkese tsk ederim bende yardım etmek isterim sizlere
gözünüz aydın arkadaşım, Allah başka sıkıntı vermesin, darısı diğer arkadaşlara olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…