- 31 Temmuz 2011
- 3.038
- 9.306
- 358
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #185.501
kızlık zarı hemen vajinanını girişinde eşinle beraber olabiliyorsan bence sorun yok. herkesden kan gelecek diye birşey yok. zaten normalide gelmemesiymiş ama çocukluktan beri kan görmemiz gerektiği fikriyle büyütüldüğümüz için gereksiz bir korku ve beklentiyle bu sorunu büyütüyoruz. arkadaşımın yengesininde kızlık zarı kalınmış kanama olmamış iki çocuğu oldu sezeryan doğum yaptığı için kızlık zarı hala bozulmadan duruyor.kızlar benım p.s girişi rahat oluyor ancak gitgelde kasılıyorum daha dogrusu korkuyorum sebebide ilk tedavı gittigimde doktorun kızlık zarın cok kalın ilişki ile yırtıllmazza gel demesi oldu.bu korkuyla son aşamada kasılıyorum sizce kızlık zarım yırtılmışmıdır yada kızlık zarı tam olarak nerde ben eşimin penisinın hepsini laıyosam kızlık zarını gecmiş olmuyormuyum.kafamda deli sorular
benimde ilk gittiğim kadın doğum dr u vajina girişin çok dar demişti daha çok kasılmama sebep oldu daha sonra başka kadın doğum dr una gittim eşime salatalık bile rahatlıkla girer hiçbirşey olmaz demiş. gittiğiniz dr da çok önemli gereksiz yere insanları geriyorlar. kanayacak olsa içine girdikten sonra kanar sonuçta dışarıdan müdahale oluyor. vajina gevşeyip açıldığı zaman kızlık zarı da otomatik olarak vajinayla esniyor zaten zar ortasında açıklık bulunan bir yapı. ben vajinismus tedavisi görürken sürekli psikologa kan görme korkumu söylerdim. danışanlarından hiçbirinin kızlığının bozulmadığını söyledi. mumla egzersiz yaparken eşim parmağını sokarken her defasında çıkarınca incelerdim kan varmı diye hiçbir zaman görmedim.doktor kalın demese belki ben bunu coktan asmıştım ama kalın yırtılması ılışkı ile cok zor gibi konusması tüm cesaretımı alıyor butun zor olan kısımları gectim cok rahat içime alırken gelgitte şimdi yırtılacak korkusu cok kan gelecek allahım yar ve yardımcımız olsun.
normal olanı kan gelmemesiymiş gelse bile farkedilmez demişti psikologum ve okuduğum kitaptada aynen böyle yazıyordu. kızlık zarı ile ilgili makaleleri oku hepsinde aşağı yukarı aynı şeyler yazıyor. hatta belirgin bir şekilde kan gelmesi fizyolojik bir rahatsızlık dan dolayıdır deniyor. çok kafana takılıyorsa başka bir dr a görün ama kendine eziyet edersin sadece çünkü zaten ilişkiye girebiliyorsun.Tek doktora göründüm oda özelde kalın demesi kan beklentisi oluşturdu bizde belkide yırtıldı ama kan gelmedi diye hala olmadığını düşünüp mutlu olamıyorum
Amannnn oda yikasin valla napim ben okdar cile cekiyom dimi ama
Evlilik iki kişilik bir şey. Bu sadece sizin sorununuz değil, ikinizin sorunu. Eşinize bu problemi çözmek için ona ihtiyaç duyduğunuzu hissettirin. Belki o zaman egzersizleri yapmayı eşiniz size teklif edecek. Ona ihtiyaç duyduğunuzu hissettirmezseniz (siz çaresizliğinizi anlatmazsanız, halinizden farketmesini beklemeyin), alakasız tartışmaların sebebini yanlış tanımlayabilir ve gereksiz yere alınganlık yapabilirsiniz.Ve egzersiz den uzaklaşıyor musunuz ? Hiç yapmak bile istemiyorum o kadar bıktım
aynen şuan öyleyimEsinizle tartisinca hiç kendinizi suçlu hissediyor musunuz benim gibi.diyor musunuz bu iş olmadığı için bole oluyor bana baglanamadi tam diye.????(((
Çok alinganlik duygusalim anlayisli ama bana küçük bi lafı yada istemediğim bişey yapmamı isteyince öyle sinirleniyorum ki belki haklı ama bilemiyorum çaresiz kaliyorumEvlilik iki kişilik bir şey. Bu sadece sizin sorununuz değil, ikinizin sorunu. Eşinize bu problemi çözmek için ona ihtiyaç duyduğunuzu hissettirin. Belki o zaman egzersizleri yapmayı eşiniz size teklif edecek. Ona ihtiyaç duyduğunuzu hissettirmezseniz (siz çaresizliğinizi anlatmazsanız, halinizden farketmesini beklemeyin), alakasız tartışmaların sebebini yanlış tanımlayabilir ve gereksiz yere alınganlık yapabilirsiniz.
İstemediğiniz hiçbir şey yapmayın ama bunu sinirlenerek söylemeyin. Neden istemediğinizi ya da şimdilik hazır olmadığınızı, biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu sakin bir şekilde söyleseniz. Biliyorum zor bir durum ama kendinizi suçlamayın. Onda aynı sorun olsaydı, siz de mücadele verirdiniz. Siz sorununuzu biliyorsunuz ve çözmeye çalışıyorsunuz ama eşiniz de bu mücadelede sizin müttefikiniz olmalı. Ondan yardım alın, gerekirse yardım isteyin. Alındıysanız da bunu söyleyin, anlatın ona, konuşun ama sakın içinize atmayın. Sonra bambaşka bir şeyde patlarsınız, ilişkiniz boş yere hasar alır.Çok alinganlik duygusalim anlayisli ama bana küçük bi lafı yada istemediğim bişey yapmamı isteyince öyle sinirleniyorum ki belki haklı ama bilemiyorum çaresiz kaliyorum
çk şükür biz hiç daha hiç tartışmdık ama öle bişey olsa ben direk bu konuya bağlarım heraldeEsinizle tartisinca hiç kendinizi suçlu hissediyor musunuz benim gibi.diyor musunuz bu iş olmadığı için bole oluyor bana baglanamadi tam diye.????(((
Aynen insan kendini çok suçlu hissediyor ne kötü bi illet ki bu insani çaresiz hissettirençk şükür biz hiç daha hiç tartışmdık ama öle bişey olsa ben direk bu konuya bağlarım heraldezaten yeterince şuçlu hissedyrum kendmi durduk yere bile
Bu akşam fena takıldım buraya. Her neyse..Jel, sperm kalitesini düşürür ama öldürmez. Islanma problemi yaşıyor musunuz? Eğer ön sevişmeyi uzun tutmazsanız yeteri kadar ıslanamazsınız. O zaman jel kullansanız bile bedeniniz ilişkiye girmeye hazır olmadığından kasılabilirsiniz. Tabii ki her anatomi farklı. Size tavsiyem, jeli yardımcı olarak kullanın. Ön sevişmeyi uzun tutmanız, yani ıslanmanız, jele olan ihtiyacınızı da azaltacaktır.merhaba kızlar... bende 11 aylık evliyim..maalsef bendevajisnimusum....egzrsizlere başlayacağım da evimizden 5 dakika misafir eksik olursa... burdaki sayfaları okuyorum.. aynı duyguları yaşıyorum..kendimigiderek değersiz hiss ediyorum.. bana da destek olurmusunuz ? gleit jeliyle başlamak istiyorum ben egzrsizlere. o spermleri öldürmüyor değilmi?
Zaten öyle çok doldum ki artık. Bu vaji insanı zaten cokertiyor.duygusal anlamda çok yiprandigimi hissedebiliyorumİstemediğiniz hiçbir şey yapmayın ama bunu sinirlenerek söylemeyin. Neden istemediğinizi ya da şimdilik hazır olmadığınızı, biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu sakin bir şekilde söyleseniz. Biliyorum zor bir durum ama kendinizi suçlamayın. Onda aynı sorun olsaydı, siz de mücadele verirdiniz. Siz sorununuzu biliyorsunuz ve çözmeye çalışıyorsunuz ama eşiniz de bu mücadelede sizin müttefikiniz olmalı. Ondan yardım alın, gerekirse yardım isteyin. Alındıysanız da bunu söyleyin, anlatın ona, konuşun ama sakın içinize atmayın. Sonra bambaşka bir şeyde patlarsınız, ilişkiniz boş yere hasar alır.
Çok güzel yazmışsın teşekkürler. Bu arada benim eşim bu durumu sıkıntı etmiyor ama ben üzülüyorum. Gerçekten şimdiye kadar cinselliği pek düşünmemiştim zamanı gelince olur derdim. Ama tabii olmuyormuş. Çok üzücüBu akşam fena takıldım buraya. Her neyse..Jel, sperm kalitesini düşürür ama öldürmez. Islanma problemi yaşıyor musunuz? Eğer ön sevişmeyi uzun tutmazsanız yeteri kadar ıslanamazsınız. O zaman jel kullansanız bile bedeniniz ilişkiye girmeye hazır olmadığından kasılabilirsiniz. Tabii ki her anatomi farklı. Size tavsiyem, jeli yardımcı olarak kullanın. Ön sevişmeyi uzun tutmanız, yani ıslanmanız, jele olan ihtiyacınızı da azaltacaktır.
Bu arada, ne kadar değerli olduğumuz, sahiplendiğiniz sorunlar ile ölçülemez ama sorunlarımız karşısında nasıl tavır alacağımız ile ölçülür. Evlenerek cinselliği öğrenmeye çalışan bir toplumun kadınlarıyız. Yani cinsellik kadınlar için tabu, ayıp ve tu kaka. Evleninceyse sihirli bir değnek ile kendi vücudumuzu tanımamızı ve ört bas edip düşünmeyi ayıp günah saydığımız cinselliğimizi keşfetmemiz bekleniyor. Ha bir de üstüne biz özürlü kusurlu ve de değersiz oluyoruz öyle mi?
Kendinizi sevin. Bu bir kusur değil. Vajinismusu kendi vücudunuzu keşfetmenize olanak sağlayacak bir fırsat olarak görün. Bir de lütfen eşlerinize cinselliğin sadece penetrasyondan ibaret olmadığını anlatın. Zaten sizler vajinismusu göğüsleyip öğrenip çözmeye çalışırken bana kalırsa eşlerinize kıyasla cinselliğin aslında ne demek olduğunu çok daha fazla keşfetmiş olacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?