Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

aparat olarak ben mum kullanmıştım. avm lerde satılan dekoratif renkli mumlardan üzerinde mm yazıyor zaten 2 boy almıştım. prezervatife koyup üzerine kayganlaştırıcı sürüyorsun derin nefes alarak yavaş yavaş sokuyorsun zaten bir nokta var orayı geçtikten sonra sonuna kadar sok asla canın yanmıyor hissetmiyorsun bile. ben sokarken o kadar nasıl girdiğini merak ediyordum vajina aslında düşündüğünüzden derin. bana dr um mumla gitgel yapma penis gibi değil demişti. ben mumu soktuktan sonra yarım saat 1 saat öylece duruyordum, içimdeyken kegel egzersizi yapıyordum bayağı faydasını gördüm.

Benimde doğum yapalı 5 ay oldu böyle bir sorunum yoktu öncesinde.Sezeryan doğum yaptım ama 5 aydır bu sıkıntıyı çekiyorum.Rahatsızlığın adınıda bugün öğrendim.
tanıdığım birinin daha senin gibi doğumdan sonra olmuştu. 2. çocuğunu doğum yaptıktan sonra eşiyle beraber olamadı tatile filan çıkmıştı faydasını gördü.

Canım mantar egzersiz yapmana engel değil, bende de mantar vardı ve egzersizlerime hiç ara vermeden devam ettim. yine mantar tedavisine devam et, egzersizlerine de başla, serçe parmağının ilk boğumunu almaya çalış. hatta aynanın karşısında yap, bak, gör, tanı. korkulacak hiçbir şey yok inan, korktuğumuz yer sadece bir boşluktan ibaret, vajina esnek ve bomboş.

Bizleri haberdar etmeyi unutma

Ben sadece 5 günlük evliyim.Vajinusmus problemim vaar.Yaklaşık 2.5 yıllık flört dönemimiz oldu ama şu an yapayalnızım.Eşim hiçbir şekilde bana destek olmuyor. Aksine kötü sözler sarfediyor.Her gün ağlıyorum.

Canım vajinismus olduğunu söylemen için henüz çok erken, bir arkadaşım evlendikten 10-15 gün sonra ilişkiye girmişti, hemen olacak diye bir şey yok.

Şimdi sakin ol, derin bir nefes al. neden böyle olduğunu düşünüyorsun, korkuların mı var?

amanın ben 5 dakıka yapıp bırakıyorum yahu :)) bende mı uzun uzun yapayım
hemen oldu zaten yaa dıyıp bıraktım dun mesela :)belkı bugun yapmam bıle 3 parmagı dun bı anda nasıl oldu anlamadım

Canım korkularım var ve kendimi çok kasıyorum.Hiçbir zaman yapamayacakmışım gibi geliyor.İşin kötüsü eşim de yanımda değil.Böyle gitmez boşanırız, bişeyi bile beceremedin'' gibi sözler sarfediyor.

Çıldırmak üzereyim daha 5 günden.Üstelik biz 2 düğün yapacaktık.Birini yaptık biri haftaya. İnsanlara mutlu gözükmek zorundayım.Paylaşacak kimse yok.Eşim ne yaparsan yap düzeleceksen düzel gel,ben ilgilenmiyorum diyor ve bana çok kırıcı davranıyor.5Günde psikolojim çok bozuldu.Ağlamaktan başka hiçbişey yapmıyorum.öyle eksik hissediyorum ki kendimi.Hiçbişeyi beceremeyen ve hep böyle devam edecek olan ve belki de boşanmayı bekleyen.Çıldırıcam.

canım bende aynıydım suan o sebep ve başka sebeplerden dolayı ben dava açtım boşanacağım.(5 aylıkken)
onuruma yediremem.onlarda daha kötü yapıyor bu problemi.
ama inşallah si iyi olursunuz.

Şu erkeklere ne demeli bilemiyorum, nasıl da ön yargılılar Eş desteği çok önemli, karşına al ve bu sorunla başetmem için sana, anlayışına ihtiyacım var de eminim olgunlukla karşılayacaktır.

Aynanın karşısına geç ve vajinanı tanı önce, incele, dokun. korkulacak hiçbir şey yok, vajinanın yapısı esnek, hangi aparatı kullanırsan onun şekline girer. Sen kendini kastığın için kaslar izin vermiyor ilişkiye, hiçbir zaman yapamayacağımı düşündüm senin gibi ümitsizdim, düşündüğümüz gibi değil halbuki.

Boşanma lafını hiç okumamış kabul ediyorum egzersizlere başlayalım bugün, serçe parmağının ilk boğumunu almaya çalış, yapamayacak gibi olursan kayganlaştırıcı krem kullanabilirsin ya da bizim kızların yaptığı gibi zeytinyağı da kullanabilirsin. Derin bir nefes al nefesini verirken, parmağını hafif hafif ittirmeye çalış, ne kadar kolay girdiğini göreceksin inşallah.

Çook teşekkür ederim desteklerin için.Bu mesajı okumak bile içimi bir nebze olsun rahatlattı.İnsanın birilerine içini dökebilmesi çok harika bir şey.Eşimle hiç bir şekilde konuşmayı düşünmüyorum çünkü beni anlamayacaktır.Kendim başarıcam inanıyorum buna.İnşallah herşey düzelir de buraya mutluluk cümleleri yazarız.
canım bende aynıydım suan o sebep ve başka sebeplerden dolayı ben dava açtım boşanacağım.(5 aylıkken)
onuruma yediremem.onlarda daha kötü yapıyor bu problemi.
ama inşallah si iyi olursunuz.
Çok üzüldüm canım böyle bitmesine.Keşke daha anlayışlı olsaymış eşin.Gerçi benimki de öyle bakalım ne olacak sonumuz.

canım ya.
parmakmış aparatmış, bunlar hymeni bozmazmı?

.inşaallah hayırlı bir şekilde atlatırsın ve bana yardımcı olursun özelde canım.
canım sen yinede konuş eşinle..ciddiyetini farketsin.
başkaları biliyor mu.
onlarda cok etkiliyor insanı.

Önce kullanıcı ismini değiştiririz, mutsuz olmak da ne demek Başarıcaksın tabii Allah'ın izniyle, hangi seviyeye geldiğini, başlangıçta neler yaptığını paylaşırsan hepimiz yardımcı olmaya çalışırız.

Hadi şimdi tam zamanı başlamak için, ertelemek, tembellik etmek yok

canım ya.
parmakmış aparatmış, bunlar hymeni bozmazmı?

Minnacım en doğrusu fallus kullanmak tabii, ama herkesin bütçesi buna izin vermeyebilir. aparatları en hijyenik şekle getirip kullanmak lazım, örneğin mumsa aparat jelatinle güzelce sarmak gerekir, her şeyi olduğu gibi kullanamayız. Dikkatli olunduğu sürece parmak ya da yumuşatılmış aparatların bir zarar vereceğini düşünmüyorum, amaç oraya bir cismin girebildiğine inanmak.

Kızlar iyi ki varsınız. Çok mutlu oldum yazdıklarınıza.Bu sorunu aştığım an söz kullanıcı adımı değiştiricem:).Eşim dışında kimse bilmiyor durumu.Anlatmamak için kendimi çok dizginliyorum.Mümkün olduğu kadar Anlatmayacağım da.İnşallah bu kötü günler çabuk geçer ve kötü bir anı olarak kaybolur gider.

Annen de dahil hiç kimseye bahsetme canım, nasıl tepki vereceklerinden emin olamayabilirsin. Sen de iyi ki varsın.

Bunların hepsi geçiyor zamanla, kendini çok fazla yıpratmamaya çalış ve her gelişmeden bizi haberdar etmeyi unutma

Çoook teşekkür ederim AdaNis :) Gerçekten çok iyi geldi söylediklerin bana. Sanırım aşşama aşama başlayıp size anlatırsam gelişmemi görüp başarabilirim.peki sence doktora gitmeli miyim şu aşamada ?

Bence, neler yapabileceğini gör, sen tek başına bununla baş edebilirsin. Yeter ki cesaretin kırılmasın, doktorların bir kısmı emla krem verip yolluyor.

Unutma canım vajina esnek ve bomboş , rahat olduğun sürece ne kadar kolay bir şey olduğunu ve korkularının ne kadar yersiz olduğunu göreceksin.

Tabii ki tüm gelişmeleri okumak istiyoruz Allah kolaylık versin canım benim..

Reactions: vop
Kızlar gerçekten iyi değilim ben herşeyi düşünmeye başladım.Eşim benim çok üstüme geliyor.En ufak bir sözümde bana ağlayan bir zavallı olduğumu hissettiriyor.Çekinmeden söylüyor da.Çok kötü bir insan olduğunu bile düşünmeye başladım. Böyle değildi normalde. Onu tanıyamıyorum.Çıldırıcam.Kendimi öldürücem . Çıldırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…