Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

off cok sıkıldım artik ben daha egzersiz bile yapamıyorum ....daha once kulak copu parmak denedim olmuyor dun aklıma tampon geldi daha once nasıl bisey olduğunu görmedim internet ten baktim serce parmagim kadar bugün hemen gidip aldim az önce denedim ucunu bile alamıyorum millet bunu özel gununde kullaniyor ben azicik bile yapsam büyük başarı olucakti ama iceriye bisey sokamiyorum napicam yaaa 1.5 sene oldu bende bir mil bile ilerleme yok egzersiz yapanlar hangi pozisyonda yapiyor nasil rahat oluyo ben ayna karsisinda bakarak denedim valla icim fena oldu hemen biraktim

Vajinismusun bizim toplumumuzda en sık görülen nedeni; psikolojik kaygı ve korkulardır. Kız çocuklarına öğretilen veya bilinçaltımıza kodlanan 'cinsellik kötüdür', 'kızlık zarı çok değerli ve korunması gereken bir şeydir' düşünceleri bu problemin ortaya çıkmasında önemli bir yer tutar. Bir kadın çocukluk yıllarından itibaren bacakları arasında ne olduğunu bilmediği çok önemli bir hazinesi olduğunu hissederek büyür. Genç kızlığında bu hazinesinin masumiyetle eş anlamlı olduğunu anlar.

Birçok kadın kendi cinsel organlarının yapısı ve yeri hakkında bilgi sahibi değillerdir. Vajinismuslu kadınlar bilinmeyenden korkarlar. Sık rastlanan endişeler vajinanın nerede olduğunun bilinmemesinden kaynaklanır: ’benim deliğim çok küçük, ya yanlış deliğe girmeye çalışırsa; birleşmenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum; vücudumu parçalayacağım galiba; içeride bir şeyler sıkışabilir mi? Ya kilitlenirsek? Çok kanamam olacak…parçalanacağım, penis kızlık zarımı delip geçecek, çok acıyacak… Genel endişe vajinanın gerilime dayanamayacak bir organ olduğu ve ‘kocaman penis küçücük yere girerken mutlaka bana zarar verir’ düşünceleridir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim egzersize hazirliksiz baslama.oncr guzelce hazirlan kendini motive et

Once sicak suyun altinda Iyicr gevse.odanin los olmasina ve evde kimsenin olmamasina dikkat et
Malzemelerini hazirla belinin arkasina Iki ysstik koy poponun altina da tabi aynayi karsina al kuvvetli ikin nefes al ver v....scildigini uzun sure izle.elini v....gezdir serce parmagina prezervatif gecir bolca kayganlastir.v....girisinde dur gozlerini kapat ve hafif bastir.emin ol biraz girsin devamini merak edip yapacaksin sadece kucuk bi baslangic.yapabilirsin.yarin tekrar dene haber ver olur mu

Kızlar artık yendim , fakat artık heyecandan olur mu olmaz mı derken ön sevişmeden bile zevk alamaz hale geldim cinsellikten sogudum sanki napcan bn zamanla düzelir mi ki

Canım henüz çok erken keyif alman için, alışma sürecin sona erince aklında soru işaretleri ve endişelerin kalmayacağı için zevk almaya başlayacaksın. Zaman her şeyin ilacı, biraz daha sabır canım.

Aynayı sadece vajinanı tanımak için kullanmanı öneririm, ayna karşısında egzersiz yapma, tedirginliğini artırır. Ayrıca gidip tampon alıp denemen çok hoş, ne kadar çok çaba gösterdiğini, her yolu denemeye çalıştığını gösterir. Bahsettiğin kadar karamsar, kaderci bir kız değilsin sen. Cinsel ilişki yaşamak sandığınız ve benim de daha önceleri sandığım gibi korkunç, can acıtıcı bir şey olsaydı yeryüzündeki milyonlarca insan bunu yaşarken keyif alamazdı, demek ki çözümü çok kolay aslında. Sizlerin kimseden bir farkı yok, biraz daha cesaretli ve rahat olmaya çalışmalısınız, insanların bunu kolaylıkla yapma sebebi, kendilerini kasmamaları ve rahat olmalarıdır. Tek sırrı bu inanın.

Aparat olarak da dilatör seti almanı öneririm, alamazsan farklı aparatlar da yapabilirsin kendine, özelden yardımcı olmaya çalışırım sana.

bende dün sabah kendime mumdan aparat yaptım 2 kere sokup cıkardım (AYIPTIR SÖYLEMESİ)..
az acıttım gsliba.. neyse akşamda eşimle deneme yaptım eskisi kadar tedirgin değildim ucu girdi sonra eşim boşaldı .. inşallah bugün devammm dualarınızı beklıomm... :) ve "bende hiç ilerleme yok veya olmuo yapamıom" diyen canım ablalarım ve bacılarım yaparsınız fazla gecikmeyin ben 1.5 sene beklemeden hemen çalışmalara başlasaydım şuan cokkktan yenmiş olurdum deli gibi durdum durdum 1 ay önce gayret göstermeye başladım.. çok şükür 1 ayda baya bi ilerleme var çok şükür rabbime.. yenmemede cokkk az kaldı inşallah :) size tafsiyem dün bi arkads " rabbiyessir velatuasir.." duasını önermişti ve gecen hafta bi arkadaşta bi dua yazmıştı.. işte o dualar sayesinde ben bukadar rahatladım inanın coookkk faydası oluo rabbime cok cok dua edin o mutlaka yardım eder... bence" ahh vahhh amaa olmuo felan feşmeke" demekle vakit kyıp etmeyin.. çünkü gittikce eşinizle aranız iyice acılır ben bunu yaşadım halende yaşıom hatta dün bana vurdu ağlattı beni tabi ama pişmanda oldu... neyse diyecem o ki evliliğiğmiz bizim elimizde rabbim cümlemizin yardımcısı olsun .... :)

Ya kızlar artık eşimle çalışıyoruz hep yarıdan fazlası giriyor ama girince bir yer var derinde orası o kadar çok acıyor ki o yüzden hepsini alamıyorum bir türlü ve hala git gel yapamiyorum Çok üzüldüm akşam ağladım buradan ileriye gidemiyorum diye eşimde kızdı biraz 2 ay önce dokunamiyorduk bile sen ne kadar yol katettin 10yılda olsa geçecek bu geçtiğini görüyorsun dedi ama onu mutlu edememek çok üzüyor beni

Bana burdu, ağlattı derken... ?????

merhaba kızlar uzun zamandır yzamadım
bende vajinismus sorunu yaşadım
doktora gittim olmadı.sorunumu burada çözdüm.Forumda yazan bana yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
yaklaşık 4 ay önce bu sorunu hallettim.öncelikle parmak eğzersizleri daha sonra mum aparatı ve son olarak eşim sayesinde atlattım ve yaklaşık 3 ay önce hallettik ve hamile kaldım.malesef geçen hafta ikiz bebekletrimin kalbi durdu.
ve aldırmak zorunda kaldım .Allah kimsenin başına vermesin çok zor .henüz atlatamadım ama herşey iyi olacak diyorum.
Demek istediğim vajinismus için önemli olan bence eğzersizler ve kendinize güvenmeniz.yapabileceğinize emin olun inanın zor değil canınız acımayacak .rahatlama eğzersizleriyle başlayın kendinizi rahat hissedin adım adım ilerleyin ben öyle yaptım.inanın ki herşey çok daha kolay olacak.ben evlendikten 8 ay sonra yendim ve kendime kızıyorum.neden eğzersizlere geç başladım diye.eğzersizle sadece 2 haftada yendim.

Anladım, sağlık olsun ama onunda sabırlı olması lazım, sonuçta isteyerek yapılan bişey değil bu.. Siz egzersizlere devam edin ama ..
artık sabrı kalmamış dedi :) dün mumla biraz deneme yaptm onu içime alabildim tümünü iki kere acıma felan yoktu acıkcası sadece sert oldugu için girişin sağ tarafını acıttım oda baya agrıdı okadar :) yani zorlanmadan yaptım :) bide ben yerini çok zor buluom

aynısı bendede oluyor bende anlamıyorum neden böyle olduğunu gel git yapamıyorum yarıdan fazlası giriyor ama sonra bi acı geri cıkartıyorum dayanamayıp ne yapmak lazım acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…