Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Cnm üzgünüm ama sen tam olarak kurtulamamışsın

Kuzucum duvar zannettiğin nokta aslında boşluk, zihnin sana oyun oynuyor, sanki bir şeye takılıyormuşsun ilerleyince canın acıyacakmış gibi hissediyorsun, halbuki böyle olmayacağını sen de biliyorsun aslında.

Şunu yapmaya çalış, duvar var dediğin noktaya geldiğinde ki duvar filan yok bomboş orası, derin bir nefes al, nefesini verirken ilerlemeye devam ettir bak ne kadar kolay girdiğini göreceksin, korkma rahat ol, tek yapman gereken nefesini verirken ilerletmeye çalışman o kadar .

Canim bak benim esim de once farkinda degildi bunun bi hastalik oldugunun.ben bile bunu Ilk kez duydum ve kabullenemedim.ben esime burayi okuttum beraber arastirdik burda yenenleri ornek gosterdim.bunu sadece bizim yasamadigimizi ogrenince rahatladi.hatta kendisi soyledi kizlik umrumda degil sen egzersizlere devam et dedi.burayi eslerinize okutun.cunku sizin kadar esinizin de aslinda destege ihtiyaci var.bi anlamda erkekliklerini kanitlayamiyorlar gurur meselesi yapiyorlar.en onemlisi de istenmediklerini dusunuyorlar.esimle dun konusuyoduk bu surecte cok sakindin gercekten rahatmiydn diye sordum.cdvabi aynen soyle.cok korktum bi omur boyle gececek diye .....belli bile etmeseler etkileniyolar.

Haklısın canm bende okutmaya çalışıyorum ama okumuyo ben anlattım ona o zaman biraz sustu ama şimdi yine aynı,biz terapiste gidecektik ama ben egzersiz yapmaya ve doktora gitmemeye karar verdim çünkü hem eşim doktora ben gelmem dedi hemde maddi yönü zorlayacaktı,burdaki bilgi paylaşımı ve dayanışma bana güç verdi ve muayene olmuşken 2.ye randevu almadım,şimdi boşlukta gibiyim Allah yardımcımız olsun çok zor bişeymiş rabbim beterini göstermesin....

Bende aynı durumdayım başı ve ortasına kadar giriyor.ileriye giderken baskı hissediyorum.bu şekilde olmasıda gebeliğe yeter diye düşünüyorum.sonuçta vaginusmuslu olup hamile kalanlarda var.zamanla ilerler merak etmeyin

BENDE COK İSTİYORUMBANADA YARDIM ET NE OLUR
Bencede canım gitme burdakilerinin aynısını söylüyorlar sihirli değneği yok kimsenin bende onca para verdim keşke bu sayfayı takip etseymişim ama psikolok eşinin sana nasıl davranması gerektiğini söylediği için eşinin sana karşı tepkileri azalıyor vajinusmus doktoruda alıp senin ilerletmeye cesaret edemediğin aparatı ilerletiyor ilerdiğini görünce diğerlerini kendin yapıyorsun zaten en iyisi durumunda yoksa kendin ilerlet bi de adanisin yazdıklarını takip et doktordan daha iyi anlatıyor

Evet canım o umutlandırdı zaten beni sağolsun ama bi aparat edinmem lazım kaç gündür yerimde sayıyorum ve az önce bizden iki ay önce evlenen arkadaşlarımızın hamile haberini aldık içim öyle bir sızladı ki anlatamam ağlıyorum yarım saattir

Canim ben acicak veya kan gelcek diye tedirgin olmuyorum! Cok ince bi tabaka oldugunuda biliyorum! Kanadiginda bir iki damla oldugunuda! Hatta bazen hic kanamiyomus! Ben kizlik zarimi esim sey yapsin isterim! Yani ne bilim! Oyle istiyorum!

cnm özledn msj atamdm bende 1.5 yıllık evlym ve bu hatalk tüketti artık bni iki hafta öncsne kdr düzenli egzerszlere başlmştım 3 parmğn ikinci boğumuna kdr alablydum tam denemye yeltendğm gün adetm geldi sonra melkte gittik 15 gün dönştede annemle babamı getrdk şimdi evde onlr olunca ne egzersz yapblrum ne deneme başa döndüm gibime gelyo sen ne zamn denedğinde başarlı oldun bi türlü üçüncü boğma geçemyrum o yüzden p.. giremz gibime gelyo

şu rahatlama egzersizlerini ve kasılmayı geçiren egzersizleri bulamadım ya.
buraya kopyalayabilir misiniz.
hiç değilse onları yapayım.

Eceulusoy başına gelenlere gerçekten çok üzüldüm ve aynı zamanda sinirlendim. Allah yardımcın olsun, inşaallah en kısa sürede işlerin yoluna girer. ( ancak bu bir tek senin sorunun değil, sizin; yani senin ve eşinin sorunu. Bunu herkesin bir suçmuş gibi sadece senin üzerine yıkması tamamen haksızlık ve umarım bu durumda güçlü olabilirsin.)
1 hafta kadar önce buraya egzersizlere başlamak istediğimi yazmıştım ama sonra motivasyonumu biraz yitirdim. Bugün daha önceki sayfalarda anlatılan şekilde iki tane aparat hazırladım. (Kalem ve mumdan) mum biraz kalın geldi ilk aşama için. Kalem tam olarak serçe parmak kalınlığında oldu ve streç filme sarmadan önce, kağıt havlu üzerine parmak boğumu ölçülerini işaretledim. ( daha önce yazıldığını görmedim ve belki birileri daha bu şekilde ölçmek ister)

Ve Adanis'in anlattığı şekilde ilk egzersizimi yaptım. Kalemden yaptığım aparatla iki boğum kadar ilerledim. Ama sonra paniğe kapıldım ve daha fazla devam edemedim. Adanis bana günlük yarım saat ve iki kez çalışmamı önermişti ancak benimki sadece 20 dakikalık bir çalışma oldu Biraz önce de regl oldum... Regl olmuşken devam ediyor musunuz?
Eğer etmiyorsanız sonrasında egzersizlere başlamak zor geliyor mu? (Motivasyon ya da fiziksel olarak)

Herkese iyi geceler...

evet canımya aynılarını bende yaşıyorum insan herkesin çocuğu olsun istiyor ama bizim olmayıncada üzülüyoruz cevreki baskılar sürekli hamile değil misin soruları insanı bunaltıyor ama umudumuzu kaybetmeyelim allah hepimize sağlıklı sıhatli çocuklar nasip eder inşallah

Canim ben acicak veya kan gelcek diye tedirgin olmuyorum! Cok ince bi tabaka oldugunuda biliyorum! Kanadiginda bir iki damla oldugunuda! Hatta bazen hic kanamiyomus! Ben kizlik zarimi esim sey yapsin isterim! Yani ne bilim! Oyle istiyorum!

Bence bu durumu eşinle konuşabilirsin. Hiç olmaması mı daha iyi, kızlık zarını ilk senin geçmen mi ? Bence bu durumda böyle bir seçeneğimiz yok. Aynı şeyi bir süre ben de düşündüm ve eşime açıkladığımda şu durumda bunun söz konusu bile olmadığını, sorunu çözmeye odaklanmamız gerektiğini söyledi. Yani sen de konuşup rahatlayabilirsin. Çünkü ilerlemek için zihnini temizlemeni sağlıyor ve motivasyon kazandırıyor.

güzel dileklerin için saol canım.Geçen güne göre daha iyiyim egzersizleri bırakmayıp ilerledikçe mutlu oluyorum benm için arkamdan konuşan kişilere inşallah en kısa sürede söyledkleri lafları yutacaklar .Sen bnm gibi geçiktirip erteleme bak baaşıma neler geldi bnde bnm kocam sakin bana destek olur derken herşey bir anda tersine döndü.Adetin varken çalışma am biter bitmezde hiç vakit kaybetme .Adetten sonra insan biraz tedirginlik yapıyor ama o da kendi elimizde cesaretimizi toplayuca kaldığın yerden davam bi şuanki aşaman çok kolay ilerkedikçe bunu daha iyi anlayacaksın bn bunu kendime niye bu kadar sıkıntı yapmışım diyeceksn inşallah en kısa sürede halledersn

Kızlar onbeş tatilde hiç yapamadım bi haftasında adetlendim zaten.simdi işaret parmağı devam ediyorum iki gün sonra 2 parmağa gecmeliyim ama.esimin parmagiyla yapıyordum daha önce şimdi onda da zorlandım.off ne zor işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…