Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bana da yardım eder misiniz? Ben vaji miyim değil miyim onu bile bilmiyorum. 3 aydır evliyim ve birleşme olmadı. Kasılıyorum eşimi istemsiz itiyorum... Ben 48 kiloyum eşim üstümde olduğunda nefes almakta zorlanıyorum ve itiyorum ve tabi ki acayip kasılıyorum. Nolur bana da biişiler önerin bu sorunu aşmak istiyorum eşim sana bırakıyorum ne zaman hazırsan o zaman olcak ben beklerim ne kadar istersen dedi ama erteledikce erteleniyor gibi geliy bana

Canım zamana bırakmakla aşılacak bir durum değil bu..oncelikle vajinanı keşfet derin nefes alıp vererek serçe parmağını içeriye it..yapamadigin yerde vacgecip bırakma derin nefes alıp vererek veya tuvaletini yapar gibi ikin vajinanın açıldığını göreceksin..Bir parmakla başla gün içinde 10. 15 defa dene.çalışıyor san tuvalete girip dene..parmağının rahat ilerlemesi için su bazlı kayganlastirici jel öneririm sana..

bunu yapacak cesareti bulamadım kendimden :/ yazdığın için teşekkür ederim çok çaresiz hissediyorum kendimi

senle aynı düşüncedeyim canım.
sırf o yüzden egzersize yeltenmenemedim.
bir şey girdi mi bozuluyor biliyorum.

Arkadaşlar benim de sizin gibi korkularım vardı gerçi hala biraz tedirginim çünkü göremediğimiz bir iç yapı orası.
3.boğum parmak egzersizleri yapıyorum hiç kan falan gibi bişey gelmiyor merak etmeyin.Beni de tedirgin eden parmağıma et parçaları gelmesi.kendimize çok nazik davrandığımız için sanırım esniyor orası..

ya nasıl cesaretinizi topladınız ben bi türlü cesaret edemiyorum

Sevgili kelimemuhandisi bu sıkıntıyı aşmanın başka çaresi olmadığını artık kabullendiğim için kendimi motive ettim.Yani en ünlü doktorlara da gitsen aynı şeyi önerecekler.Kendini tanımayı..Aslında inan korkulacak ve abartılacak bişey değil. Hiç gözümüze lens falan takarken korkuyor muyuz? ya da ağda yaparken..öyle düşün. Ben de yüzde yüz başarmış değilim ama elimden geleni yapıyorum canım.
Önce hemen hiç vakit kaybetmeden al aynayı ve kendine bak derim.bu ilk gün egzersizin olsun mesela

Canim ben acicak veya kan gelcek diye tedirgin olmuyorum! Cok ince bi tabaka oldugunuda biliyorum! Kanadiginda bir iki damla oldugunuda! Hatta bazen hic kanamiyomus! Ben kizlik zarimi esim sey yapsin isterim! Yani ne bilim! Oyle istiyorum!

Aynı şeyleri ben de düşünmüş ve hissetmiştim.Seçim senin canım .Kızlık zarı denen abartı olgu mu önemli senin için yoksa bu stres ve sıkıntıyı yaşaman mı ?

senle aynı düşüncedeyim canım.
sırf o yüzden egzersize yeltenmenemedim.
bir şey girdi mi bozuluyor biliyorum.
Bende oyleee maleseff . Ama burdaki arkadaslar oyle demiyo bak hadi bizde cesaretimizi toplayip yenelim su illeti! Bir birimize destek ôlalim canim!! 3 yildir cekiyorum! Yeter artik! Bizde yenicez canimmm! Insallahhhh!!!!

Haklisin canim! Esim bu konuda zaten bisey demedi! Ama ben oyle istiyodum! Ama boyle bi durumdayken demekki imkansizmis! Simdi anlaladigima gore butun egzersiz yapan kizlar kizlik zarlarini ilk kendilerimi geciyolar?

Aynı şeyleri ben de düşünmüş ve hissetmiştim.Seçim senin canım .Kızlık zarı denen abartı olgu mu önemli senin için yoksa bu stres ve sıkıntıyı yaşaman mı ?
Artik secenegim yok canim! Bu illetden kurtulmak icin herseyi yaparim! Sadece cesaret lazim! Oda yavas yavas gelicek insallah! 3 yilimi bosuna gecirmisim! Artik vakit kaybetmicem!!

Ben paramagima streç film doluyorum ve zeytinyag suruyorum! Daha bi bogum bile yapamadim ama boyle yapinca et parcalarini daha az hissedersin belki! Bide boyle dene istersen! Et parcalari dedigin kizlik zarin mi acaba?

bunu yapacak cesareti bulamadım kendimden :/ yazdığın için teşekkür ederim çok çaresiz hissediyorum kendimi
Canım rica ederim ne demek..Bu durumu ben beş sene çektim..Kimseye söyleyemiyorsun kendini yarım ve eksik hissediyorsun..Yatağa korkarak girdiğim gecelerim vardı ne yapacağım diye düşünüp..Bu durumu kabullenip psikoloğa gittim ama bir faydasını görmedim..Ve zamana bıraktım kendiliğinden olacağını düşündüm..Sonra bu sayfayı keşfettim..Evlilik yıl dönümünden 2 gün sonra burada yazılanları okudum ve neden olmasın dedim..4 gün boyunca egzersiz yaptım..Bir şey başarınca buraya yazdım..O kadar mutlu oldum ki eşimle yapabildikten sonra..Yaptığımı bile kavrayamadım ilk başta.Eşim oldu diyor yok ben yapamadım diyorum :) Hamile veya doğum haberi aldığımda çok kötü oluyordum..Ama şimdi ben hamileyim ve dünyanın en mutlu insanıyım inşallah herkes bu durumu aşar buraya yazıp paylaşır..Sana yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)

Canım bu durumu kabullen ve kendin için yeneceksin bu durumu..Cesaret diye bir sey yok..Bir ayna karşısında kendi vajinanı inceleyerek başla..Nefes alıp vererek veya tuvaletini yapar gibi ıkın ilk başta..Yapamadığın zaman olmuyor deyip bırakma.Tekrar dene canım.Vajinanın açıldığını görünce serçe parmağına rahat hareket edebilmesi için önce kayganlaştırıcı jel veya zeytın yağı sür..Sonra vajina ağzına doğru it ilerlemezse derin nefes alıp ver kendiliğinden kayacak göreceksin..Bir parmakla başla inan gerisi gelir tatlım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…