Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım merhaba sanırım arkadasımızı ben panik yaptırdımKusura bakmasın hani kızlar diyo ya hepsini aldım bilmem ne benimkinde hep dışarıda kalıyo az bi kısım hani diyorum ben yenemedim mi o yüzden huzursuz oldum i

Kızlar süpersiniz keşke bende bu illeti yenerken birileri de bana böyle destek olsaydı. Şimdi sizi okurken gözlerim doldu valla gücünüze hayran kaldım. Önce şu illeti bi yenelim beraber sonra vajinayı tek tek İncelersiniz :)) kafanızı öyle şeylere takmayın vajinin içi okadar engebeli ki ben parmak egzersizlerinde hepsini kesfettim parmagim icerdeyken kastım kendimi öyle güçlü kaslar varki ben bile şaşırdım parmagim sıkıştı resmen sonra ıkındım ve hiçbir sertlik kalmadı bi anda bomboş bi yer oldu panikle kastigimiz için duvar var zannediyoruz ikininca hiçbiri kalmıyo inanın başarıcaz kızlar sadece sabır ve zaman tedirgin yaklaşmayın ve ordan korkmayın o zaman diğerleri kendiliğinden geliyo

Doracım merhaba, sen arkadaşımızı telaşlandırmak için değil, yardımcı olmaya çalışmak için söylemişsindir canım benim. Ortada kusur yok, kendini suçlu hissetme. Hepinizin aklında soru işaretleri var, her yolu düşünüp, her yolu denemeye çalışıyorsunuz, zihninde olanı söylemen, paylaşman çok doğal, nasıl bir etki yaratacağını bilemezsin. İçin rahat olsun, betülün de içi rahat endişelenme bitanem.

ben seni tanımayı cok isterdim insanı cookkk rahatlatıon :)

sanki duvar var önünde daha fazla olmuyo neden ya

Duvar yok canım, sen kapatıyorsun istemsiz olarak, kapanınca bir engel varmış gibi geliyor sana, rahat olmaya çalış bitanem.

ben seni tanımayı cok isterdim insanı cookkk rahatlatıon :)

Cimcimem günaydın.. Ben de sizleri tanımayı çok isterdim, kız kardeşim gibi oldunuz hepiniz

ama nasılll yapamıyorum (
cevap yazdığın için teşekr ayrıca :))

Yapamıyorum, olmuyor cevaplarını kabul etmiyoruz erjacım :) Bizler de zamanında çok söyledik olmayacak bu iş, hayatımızın sonuna kadar böyle kalacağız deyip deyip, içimizi şişirdik, kendimizi, eşlerimizi kahrettik. Asıl düşüncelerimiz yüzünden cesaret edemedik , sonra anladık ki bu illeti sızlanarak yenemeyiz, bir ucundan tutmasaydık hayatımızı karartmaya devam edecektik.

Senden cesur olmanı istiyorum, ne ben yenemem, yapamam diyen insanlar -hatta ben de varım içlerinde- başardı, geçen hafta senin gibi umutsuz olan bir arkadaşımız şu anda 2. parmağı almayı deniyor, 1. parmağın tamamını aldı. Bir yerden başlaman lazım, başlamak başarmanın yarısıdır biliyorsun.

Yatağına sırt üstü uzan, ellerini iki yanına serbestçe bırak, gevşe, hatta seni rahatlatacak bir yerde olduğunu hayal et, vadilerin arasında uçtuğunu düşünebilirsin, bu benim hayalimdi ve işe yaramadığını söyleyemem :) bırnundan nefes al, yavaşça ağzından ver, birkaç dakika bunu yap, daha sonra nefesini derinleştir, derin bir nefes al, ağzından verirken bir mum üflüyormuş gibi dudaklarını büzerek ver nefesini. 10-15 dk boyunca bu egzersizi yap, daha sonra parmak ya da aparat egzersizine başlarsın, nasıl yapacağını yazarız canım.

Kizlar gerçekten hepiniz iyki varsınız, hep pes edesim geliyo, eşim de o kadar iyki, bunu neden ona yapıyorum deyip çekip gidesim geliyo bazen, sonra burda benim gibi arkadaşları ve başaranları görünce tekrar tekrar deniyorum. Bisey sorcam ayaktayken parmağını girdirmeye çalışan oldu mu hic, bugün denedim de daha kolay oldu gibi sanki..

Canım nasıl rahat ediyorsan, hangi pozisyon senin için en uygunsa o şekilde devam edebilirsin. Bunun herhangi bir kaidesi yok, kimi tuvaletini yapar pozisyonda rahat ediyor, kimi sırtını bir yere yaslayıp yatar pozisyonda kimisi oturur pozisyonda egzersiz yapıyor. Sen de farklı bir yöntem bulmuşsun, bu şekilde ertelemeden, pes etmeden devam et canım, bizler her zaman yanınızdayız

Merhaba arkadaşlar bende 6 aylık evliyim bende de var vajinismus denilen hastalık siteye dün katıldım nerden nasl bakcam hiç bilmiyorum başından geçenler yardm edn lütfen yasım 18

Merhaba arkadaşlar bende 6 aylık evliyim bende de var vajinismus denilen hastalık siteye dün katıldım nerden nasl bakcam hiç bilmiyorum başından geçenler yardm edn lütfen yasım 18

Bebeğim çok küçüksün, 6 ay boyunca bir doktora muayene oldun mu peki?

Vajinismus bir hastalık değil birtanem, bir bulgu. Yani sen hasta değilsin, eşli denemelerde ne kadar ilerlediğini, ne kadarını alabildiğini anlatır mısın bize, bunları öğrenirsek daha kolay yardımcı olabiliriz sana.

tesekur ederim canım Allah razı olsun

Fundacim aramıza hoşgeldin sakin üzülme beraber yenicez inşallah. çok kısa sürede senin ve eşinin çabasıyla atlaticaksin inş. Önce neler hissettiğini ve hangi aşamada olduğunu yazarsan sana daha iyi yardimci oluruz bitanem

fundanur hosgeldın canım.. bak burda herkes san ayrdım eder utnma sıkılma çunku hepımzde var bu sıkntı. çekinmeden sor ne sormak ıstıyosan aklına takılan hersyı elımzden geldıgınce yardım ederız

kızlar artık vajıye sarkı buldum :)
Neden kaçtın neden
Mesut olurduk belki
Korkuttum mu seni
Benden ne zarar gelirki
Seni seyretmem gezmem lazımdı
Bu yolun sonunu bulmam lazımdı
Seni tanımam bilmem lazımdı
Bu hikayeye bir son lazımdı
Öyle uzaktan uzaktan hiç konuşmadan
Nasılda bağladın beni
Hani bi geldin bi kayboldun
Esrarlı mağrurdun aklıma sardım seni
Öyle uzaktan uzaktan hiç konuşmadan
Nasılda bağladın beni
Hani bi geldin bi kayboldun

kızlar artık vajıye sarkı buldum :)

Çok severim Göksel'i, ne iyi yaptın paylaşarak, yüreğine sağlık canım.

Ayrıca gönderme çok manidar, öyle uzaktan uzaktan hiç konuşmadan nasıl da bağladın beni ama seni çözmesini de bilirim vaji diyorsun ha :) çok hoş duygucum

AYNEN CANIM BENİMDE ÇOK SEVDİĞİM ŞARKI BU.. HERGÜN DİNLERİM.. BUGÜN DİNLERKEN DURDUM BİAN, BAKTIM VAJIYLE BENİM İLİŞKİMİ ANLATYO GİBİYDİ HOP DEDİM KIZLARLADA PAYLAŞIYIM :)

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır yazmıyorum.ben de egzersizler sonunda yarısını alıyordum ama eşim hep denemeden kaçıyordu sonra aramız çok kötü oldu bana zevk almadıgi için midem bulanıyor filan dedi kötü şeyler söyledi özür filan diledi ama ben ilk defa evliligimin biteceğini düşündüm ve iyice inat ettim bu arada adet oldum uzun süre egzersiz de yapmadım ama 2 gündür ise gitmeden ve işten gelince sürekli egzersiz yaptım aparatla çalıştım eşime de hiç deneyelim demedim dün kendi denemek istedi çok dua ettim Allaha yüzümü kara çıkarma diye ve ilk defa hepsini bu kadar rahat aldım hatta eşim hafif git gel bile yaptı sönme yaşamadı.yani demem o ki egzersizlerE hiç ara vermeyin eşiniz denemese bile siz egzersiz yapin tamamını aldım ama akşam yine egzersiz yapacağım umudunuzu yitirmeyin Allah dermansiz dert vermez sorunuz olursa yazın çekinmeyin

Canım benim yazının başlangıcını öyle üzüntüyle okudum ki, sonuna geldiğimde ohhh, çok şükür dedim. Çok,çok sevindim birtanem,devamı da gelir inşallah. Allah size başka elem,keder göstermesin.

Egzersizler konusunda hemfikirim seninle, bu derdin ilacı bol bol, sabırla, inatla egzersiz yapmak.

Kesinlikle öyle canım nasıl olsa yarısını alıyorum diye egzersizi bıraktım yanlış yaptım devami gelmedi o yüzden burada takılan arkadaşlari uyarmak istedim inşallah hepimiz artık sağlıklı ilişki yaşarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…