Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnannın bende cok istiyorum bu uzun açıklamalar için gerçekten cok teşekkür ederim..
yapmam lazım yapmayalım yapacağımm ...Şu an yazdıklarını bile okurken kötü oluyorum nasıl yapabilecmiyim diye yani işin çok başındayım ama umarım başarabilenlerden olurum..

Denemeye başlayacağım tavsiyeler için tekrar teşekkür..ama sanırım benden kolay kurtulamayacaksınız

Evliliğimin 2,5 yılında olmama rağmen o saçma düşünceleri mide bulantılarını bi türlü atamadım...Gerçi düşünüyorumda cokta üstüne düşmedim..Yani çalışıyodum vs vs bahaneler cok..ama artık çalışmıyorumda gerçekten bunun üstüne gitmek ve başarmayı cok istiyorum umarım başarırım..tavsiyelerinizi dikkate alarak ilerleyeceğim.. sanada kolay gelsin buarada güzel haberlerin bana da umut olacak unutma :))

Kimseden kolay kurtulmak gibi bir amacımız yok canım benim, bence sizler bizden kurtulamayacaksınız :))

Duygu neredeyse her akşam yazar, hadi bakalım egzersizlerin başına der, kendine arkadaş arar beraber çalışabileceği, güle oynaya egzersiz yapar :) seni rahat bırakacağını hiç zannetmiyorum, hepimiz için geçerli

Hiç kötü olma tatlım, bizler de aynı şeyi yaşadık inan. O zamanlar o kadar içe kapanık ve asi olmuştum ki insanlara sataşmadan duramıyordum, evim bile kapkaranlık geliyordu gözüme, her şey egzersizlere başlamaya karar verdiğimde bitti bence çünkü buna cesaret göstermek bile çok önemli. Yukarda ne güzel yapmalıyım, yapacağım yazmışsın, cümlenin devamını hiç görmüyorum :) olumsuzlukları sil aklından, bizler de seninle aynı durumdayken başarabildiysek senin de yapamaman için hiçbir sebebin yok, kimseden bir farkın yok hiç ertelemeden egzersizlere başla erjacım.

Zaten buraya gelmemein sebebide bu başarılı hikayeler yardımlaşma ve destekler...yani siteyi incelediğimde çok örnekle karşılaştım...ve banada cesaret geldi İnşallah başarırım..Ozman ben biraz şu rahatmalama vajiyi tanımaya başlayayım egzersizlerle ilgili haberleşiriz..bak düşün onları hallettim ikinci kısım için bile haberleşiriz diyorum :)

o zaman ben kaçar

İnşallah canım, hadi bakalım kolay gelsin erjacım

Haberleşiriz tabii, ne zaman istersen yazabilirsin.

ay canım Allah seni emi nasıl başlamıssın oyle bende sandım kötü bişey gelcek çok sükür ole olmadı :) HAdi sevindim senin adına :)

evet malesef küçüğüm ilerleme falan hiç olmadı ki parmak egzersizi konusunda ustalastım artk ama hala irkiliyorum çok korkuyorum eşim yaklasırken kasıyorum hatta cok zaman korkkudan aglıyorm ama esim çok anlayslı bu konuda doktora da gidemedim emla krem dediler aldm ama kullanmadm nasl kullanılcak bilmiyorm da, cevremde kimsem de yok yardma ihtiyacm var abla

Ahh ablacım, birtanem benim yardım etmez miyim hiç. Parmak egzersizi yapabiliyorsun demek, ehh bu harika o zaman baya yol katetmişsin. Tek parmağını aldığını varsayıyorum canım ve 3 parmağını almayı başarmadan eşli denemeye geçmeni tavsiye etmiyorum, hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Şimdi 2 parmağını birleştirip öyle almayı dene, egzersizlerine ertelemeden devam et, hatta iki parmağını küs şeklinde alıp da deneyebilirsin, bu şekilde daha rahat egzersiz yapan bir arkadaşımız vardı. Daha sonra da 3 parmağa geçicez seninle.

Emla krem tek başına bir işe yaramaz, çöp yani :))) yalnızz bepanten bebek pişik kremi ile karıştırıp kullanırsan harika bir karışıma dönüşebilir :) nasıl kullanman gerektiğini anlatıyorum. En yakın eczaneden bir bebek pişik kremi al, kayganlaştırıcı özelliği olduğu için tavsiye ediyorum canım. Emladan fındık büyüklüğünde bir parça alıyorsun, kayganlaştırıcını istediğin kadar bol bol alabilirsin ikisini avcunda güzelce karıştır, hem vajinana hem de parmağına sür öyle kaygan öyle kaygan oluyor ki, parmakların kayıp gidecek. Bunu mutlaka dene bebeğim.

ve ayrıca korkmanı gerektirecek hiçbir durum yok. Hepimiz seninle aynı duyguları hissettik, hatta burda hala, seninle aynı hisleri paylaşan arkadaşlarımız da var. Korkma fundacım, vajinanın içi boşluk ve sana zarar verecek bir tehlikesi yok, bizler yendiysek, sen de yenersin, kimseden bir farkın yok, kasma kendini, rahat bıraktığın an parmaklarını ittirmek için çaba harcamana bile gerek kalmayacak, inan çok kolay canım benim. Güven kendine, başarabilirsin.

anestol ve emla krem yakıyomuş diye duymuştum ya faydası varsa bnde kullanabilirm

emla+bephanten bebek pişik kremi kullanabilirsin, emlayı tek başına kullanmanın hiçbir faydası yok, ikisini karıştırarak kullanabilirsin. anestolü kullanmadım, onun hakkında yorum yapamıyorum tatlım.

arkadaşlar, aranızda vajiyi tam yenemeden yani tam birleşme yaşamadan smear testi yaptıran var mı ?

Canım yenmeden vajinal muayene olduğumu hatırlıyorum. Smear testi de yaptırdım yalnız yendikten 4-5 ay sonraydı, ne öncesinde ne sonrasında çok şükür bir problemle karşılaşmadım. Girişte hafif bir acı oldu, girdikten sonra rahattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…