Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kizlar 2 parmaktan sonra 3 parmagi nasil yapiyoruz.birlestiriyomuyuz parmaklari yoksa yanyana duz bir bicimde mi sokuyoruz.birde 3 parmak zara zarar verirmi.lutfen tecrubeli arkadaslar yardimci olsun

iki parmağını küs işareti yap canım sonra üçüncü parmağın ile birleştir.

Günaydın bayanlar , ben yarısına kadar almıştım baya yanma olmuştu 2 gün önce doktora gittim merak ettim ve doktor dediki %70ini halletmişsin zar baya zedelenmiş. Gerisi daha kolay olur dedi.Ben zarım kalın diye korkuyordum ilişki sırasında zor olur diye,hatta sende 2 açıklık var dedi biri biraz daha geniş diğeri daha dar dedi. İyi bişey bu daha rahat olur dedi.O ne demek anlamadım ya bilen beni bir aydınlatsa

Kızlar ben yarısına kadar alıyordum regl olmadan parmak egzersizi de yapamıyorum ; ( regl dan sonra denedik olmadı hiç alamıyorum başını bile çok Üzgünüm 3 ay oldu doktora gitmeyi düşünüyorum mutsuz bi insan oldum eşime artık bakamıyorum nasıl bu hale getirdim bu durumu bilmiyorum

Peki zar zedelenirken ağri oldumu

rimelle yada baska seylerle aparat yapan arkadaslara sorum olacak. streç film sarıp ona alerjisi olan oldumu. bende acayıp bı yanma ve kasıntı basladı. bugun doktora gıttım mantar dedı. nıye böyle oldu

kondomla mı denemem lazımdı. 1 hafta yaptım hemen böle oldu. sımdı dokunamıyorum bile. kondomlar da latex deılmı. onlar da tahrıs edip alerji yapmazmı zuzuku

Arkadaslar bana doktor smdi uzun sure dayanma egzersizi verdi en son iki parmagimi alabiliodm smdi orta parmagi sokup yarim saat orda tutucam sonrada regl doneminde kullanilan tamponlardan aldim onuda aokup yarim saat tutucam sonra esli parmak egzersizi esimin serce parmagini iki bogumn alabildim o yaparken cok yaniyo o cikariyo ben yapiyorm hic hi aci yok

Bunu buraya bilmemkacinci yazisim ama kafamda engel sirf zar olayi sanki o aciyacak o kanayacak vsvs egzersiz yaparken bile geriliyor bi noktada bisey olacak diye korkup birakiyorum ben bu korkuyu nasil yenecegim

Rimel sert değil mi gerçekten onla mi yapiosunuz

Canım zaten sert geldiği için tedirgin oluyoruz, kaygan olduğu sürece sert olması önemli değil. p.. daha kolay oluyor. çünki daha yumuşak. Bende mum ile yapardım. Herşey psikolojik. biz orayı kendimize ağrıdığına inandırıyoruz. Aslında acı yok. Bunu bende aşınca anladım. Bak arkadaşımızın biri ben yapnca acımıyı eşim yapınca acıyı diyor. Demekki kasıyı kendini. Kendi yaparken kasmıyor. Çünki karşıya güveni yok. Demek oluyorki acıyı korkuyu biz beynimizde yaşıyor varmış gibi hissediyoruz. Orası bu duruma müsait bir yer. Yeterki kendiniz kasmayın rahat olun. bunu bende biliyorum demek kolay diyeceksiniz anlıyorum çünki bana da böyle dendiğinde kızıyordum , sanki elimde diyordum. bir kere gözümü karartıp ucunda ölüm yok ya yapacağım dedim oldu ve devamında fikrim değişti. Az bir cesaret hırs, gerisi gelecek kızlar unutmayın. 2 sn lik olay için yıllarınızı aylarınızı heba etmeyin canlar. Ben çok pişmanın 2 yılım boşa gitti

kızlarrr size umut olayımmmmm ben 1,5 yıl cektim bu lanet vajiyi cok sükür kendim atlattım zamanla esimin destegiyle 3 yıllık evliyimmm...ne parmak egzersizi ne baska bisey hicbisey sokamadım orama esimle birlikte astık yavas yavas zamanla simdi hamileyim darısı basınıza ins kafada bitior inanınki biliorum suanda asla yapamıcaksınız gibi diger kadınlardan farklı oldugunuzu düşünüosunuz ama asla öle bisey yok inanın ve basarın bir kadın dogum dokturundan hatta randevu alıp kontrol olun öle paralar döküp para tuzaklarına düşmeyinnn siz harika kadınlarsnız ve basarıcaksınız zamannnn ama bu zamanı uzatmanın sürcec uzadıkca kabus devam edicektir.

Bunu buraya bilmemkacinci yazisim ama kafamda engel sirf zar olayi sanki o aciyacak o kanayacak vsvs egzersiz yaparken bile geriliyor bi noktada bisey olacak diye korkup birakiyorum ben bu korkuyu nasil yenecegim

Tüm korkuları bende yaşadım canım. Orası küçücük nasıl girer dedim. Çok set dedim. Kanayacak durmayacak dedim. Yanlış bir şey yaparsam dedim. Kafamda kurdum kurduklarıma inandım.
ama egzersiz yaparak kafamdaki bu soru işaretlerini azalttım. Rahat olman için ılık bir duş al canım, sevdiğin bir tv yada film müzük bir şeyler aç ve egzersizine orada devam et. Herşey psikoloji ile alakalı canlar. Kafada çözersek vücudumuzda bu olayı yapmaya izin verecek. bizler izin vermiyoruz adam zili çalıyor biz sürekli evde yokuz diyoruz. Bir kapıyı açmayı deneyin bakalım, bizi ne karşılayacak. bize neler getirecek. Azıcık cesaret hanımlar.

2014 yılında buraya yazdığım yazıyı yineliyorum umarım hikayem azda olsa umut olur sizede :) Merhaba Arkadaşlar kesinlikle okuyun bilincsiz sekilde o psikolojide kalmayın...bende bu lanet olası hastalıkta uğraştım ve yendim ve yendiğimden haberim bile yok gecen hafta jinekolog muayenede ögrendim.2yıllık evliyim ve evliliğimin 1,5 yılı asla ve asla girişine dahil izin vermiyorum ilk denemem gectigimiz temmuz ayında tatilde oldu ilk defa prezervatifle denedim ve baktım içime azda olsa aldım daha sonrasında denemelerimiz devam etti kremler kayganlastırıcılarla...ve ben sürekli buradaki hikayeleri okudum aynı zamanda umut dogdu içimeee anlatanları gördükce aparatlar anlatılıyor vs o kadar cok korktumki asla yapamam dedim ve hic bir zaman yapmadımda.bir denememizde ben üste olacak sekilde denedik ve baktık içime baya alıyorum oldu bu iş ama neden kanama olmadı dedik acaba tam olmuyormu yarımmı oluyor bu arada üstte siz olunca kontrol sizde oldugu için özgüven oluyor emin olun...bu denemelerden sonra acaba kızlık zarımla alakalımı kalın esnek vs ondanmı olmuo die ödüm patlayarak jinekologa gittim ve esimide yanıma aldımki duysun dokor ne diyecek ne dicek ne olcak ve korkuda var tabiki destek amaclı ben hala diyorumki bişey sokmucaksınız dimi doktora yat sen dedi beni yatırdı eliyle actı hafif baktı ıkın dedi ooo dedi sen kadın olmussun bile yırtılmıs bu zar beni görün ama ben cıglık cıglıga diyorum duydunmu duydunmu esime o an sevincimi görücektiniz daha sonra bozuldugum için uzun cucbuk gibi kamerayla vs baktı sen dedi vajinusmus deilsin artık atlatmıssın bile kendi cabanla nasıl yani tam olmuo diyorum ve kan gelmedi benden (özellikle sordum)esimde orda beni yanlıs anlamasın doktorun dedigi su bazı kızlık zarlarının üstündeki damarlar ince oldugundan dolayı yırtılıyor ama kan dısarıya cıkmıyor yada kanama olmuyor bu %20 kadında görülen bir durummuş neyseki cok uzattım yani işin özeti kendimi 6 aydır hala vajinusmus sanıyordum kendi cabamla atlatmısım bile sadece kasılmalarım oluyor hala o yüzden altta hic yapamıyorum onuda zamanla asıcam inşallah doktorlara gidip tonlarca para harcamayın psikolojik bir olay ama o psikoloji dünyanın en kötü durumuymus hastaneden cıkınca anladım bunu kus gibiydim sanki Allahım sizlerede nasip etsin yardımcınız olsun kesinlikle jinekologa gidin ve zarın vajinanıızın durumunu ögrendin ben cok gec kaldım ve pişmanım sevgiyle kalın yardımcı olucagım bir konuda olursa yardımcı olurum buradan.

kondomla mı denemem lazımdı. 1 hafta yaptım hemen böle oldu. sımdı dokunamıyorum bile. kondomlar da latex deılmı. onlar da tahrıs edip alerji yapmazmı zuzuku

o zaman biraz ara ver canım. dinlendir kendini de vajinanıda. Sonra bepanthol al onla yap onum yan etkisi olmadığını söylüyorlar. kondom tahriş etmez. bunca kadın onunla korunuyor. Kaygan bir yapısı var zaten olmaz. üzerine kayganlaştırıcı da sürersen bişicikler olmaz

Normal o kendini kastığın için hissettin onuda hadi az kaldı inşallah kurtulacaksın

İnşallah canım az kaldı bende hissediyorum. Kurtulucam inşalllaaah. Sadece 2 denemeye göre baya ilerledimm fırsat olmadı 3. denemeye. Bu hafta deneyeceğim ve bu kabus da bitecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…