Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

:54:
canım kızlık zarını aldırsanızda kendinizi kastığınız sürece o ilşki olmaz yapmayın birde onun olumsuz psikolojisi gelmesin üstünüze, ben mesela yağ denemesinden önce kızlık zarı gitmişti azıcık bir ittirdi eşim afedersin, zaten o da vajina girişine 1 , 2 cm mesafede olduğu için, ilişki olmadan öylece oldu, ama bende sandım ki zar gitti ben hemen rahatça yapıcam falan, öyle değil işte, senin beraber olmana engel olan zar değil, sadece bilinç altındaki korkular kendini kasman, zihninizi acımayacak diye odaklandırın, bakın bilinç altı gözle görülmeyen birşey ama sizin dile getirdiğiniz çevreden duyduğunuz herşey oraya yerleşiyor, acıyacak dedikçe korkular artıyor, artık lütfen birbirinize olacak acımayacak deyin, yapamayan arkadaşlar birbirinizlee korkularınızı paylaşmayın, yapanlarla tecrübelerini paylaşın ve onlara inanın lütfen,lütfen arkadaşlar...

Burdaki Doktorlar bana dediki kizlik Zarin delindigini bile hizetmion o acimior aci olsa bile dedi. Ve dun Bana cesaret geldi kizlar veeeeeeeee denedim es le yagladim falan baya kaygan oldu UCu girince aci oldu böle basinc ve igne neyse dur dedim orda durdu aci gecti hemen ama Ben terliorum nefes alis verisim glrseniz aman aman neyse esim bacagi acidi kipirdandi Bende of tamam dedim cekildim bidaha denemedim nexspcam ne bu sizde böle oldunuzmu

evde fito krem vardı canım kızarıklık ve kurulukları geçiriyor o da.cildim için vermişti dr yüz içindi.
benimde var randevum gelecek ayda inşallah kurtulurum da hiç gitmem.bir haftda iyiyenmişsin ben egzeriszde rahatım ama bazen canım istemiyor yapmayı tembellik geliyo hep yatmadan önce yapıyorum banyo yapıyorum üstüne.
ben aparata kulak çöpüyle başladım kağıt havlu ve streç filmle kalınlaştırarak devam ettim kalemde de öyle hatta dün parmağımı da denedim eldicenle oda girdi iki parmak olamdı işte
korkum sadce kalemin hepsini almaya çalışıyorum ölçtük 17 buçuk santim geldi napiim canım ya

yüz için olan bişeyi sürme bence vajinaya zararlı falan olur lütfen zeycanım aman kuzum kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.

Merhaba arkadaslar,
Ben 3aylik evli bir bayanim..esimle birbirimizi gercekten cok cok severek evlendik..bu isin boyle zor olacagini hic dusunmemistik..ilk denememiz basarisiz otesi oldu,cok kasildim,korktum ve canim cok yandi..bi iki kez daha denedik ve ben asla bu isin olamayacagina inanmaya basladim..o kadar kotuydu..denemeyle aşamayacagimizi anlayinca doktora gitmeye karar verdik..once devlet hastanesine gittim (kadin dogum),doktor kontrol bile etmeden vajinismus olabilir diyerek resmen basindan savdi..sonra ozel hastaneye gittik yine kadin doguma,doktor epey ilgilendi,ben tek sorunu kizlik zari sandigimdan operasyonla acmasini teklif ettim..doktor sagolsun kabul etmedi,her erkek kendi yapmak ister dedi,simdi sorun yapmasa bile ilerde yapabilir dedi..neyse,ilac verdi,vajinal tablet,orayi rahatlatmak,olusan enfeksiyonu gidermek icin..tabi benim icin ölüm demekti o fitili icime almak..ama yapmam gerekiyordu..canimin acisiyla bagira bagira giris kismina yerlestirmeye ugrastim,o bile olmuyordu,kucucuk tabletin yarisi disarda kaliyordu..
Bu sure icinde denemeyi birakin demisti doktor,araya adet donemim de girince uzadikca uzadi..ama psikolojim berbatti,esimi bu konuda da mutlu etmek istiyordum,bana karsi o kadar sevgi dolu ve anlayisliydi ki icim daha da parcalaniyordu..hic yapamiycam,boyle gidecek dusuncesi beni mahvediyordu..

Neyse,yaklasik 2 hafta once doktora yeniden gittik,bana uyusturucu krem onerdi bu kez(emla veya anestol)..en buyuk yanlisimiz onu kullanmak oldu..vajina sisti,ici disa cikacak kadar ve feci sekilde yandi,asla denemeyin..:20:

Sonra esim internette bakarken bu siteyi bulduk Allah in izniyle.. Ve donum noktasi oldu bizim icin.. Kegel egzersizi diye biseyden bahsediliyodu ve denemeye karar verdik.. İlk olarak esim kucuk parmagiyla denemeye calisti,birakin girmesini,dokunmasina bile izin vermedim,cok acidigini hissettim ve kasildim..ama vazgecmedik,iyi ki de gecmedik,esim ugrasmasa ben kacardim da :1: devam ettik,kucuk parmagiyla yavas yavas girdi..ve burda en onemli sey kesinlikle ZEYTİNYAGİ..parmagina ve vajina girisine zeytinyagi surdu,kayganlastirici veya tukurukle hic ugrasmayin,bakteri ihtimali cok yuksek..hem zeytinyagi vajinaya iyi geliyormus,yabanci siterlerden arastirdik..

Bi kac gun boyle kucuk parmak,arkasindan isaret parmagini denedik,tabiki canimin acidigi oluyodu,bazen kayip gitse de,baska bi zaman tekrar en basa dondugumuzu dusunuyordum..ama kucuk parmaga bi iki kereden sonra alistim ve artik hissetmiyodum girerken aci filan..derken isaret,arkasndan orta parmak geldi :46:

Bi iki kere p...s ile denemeye kalktik ama ben inanilmaz kasildim yine,anladimki ben bi cisim girmesinden degil de p....sten korkuyorum.. Sonra yine umudum azcik kirildi ama kafamda kendi kendime egzersiz yapmaya basladim,inanin o zaman bile kasiliyordum, hayalde yani :1: sonra kendi kendime konusmaya,telkin vermeye basladim,ne olacak ki,bak soyle boyle diye.. Esimi bu kadar seviyo olmam da en buyuk tesvikti benim icin.. Anlayis gosterse de bu sıkıntımızı surekli dusundugunu biliyodum,normal olarak..
Bana karsi sönmesinden de cok korkuyordum..bu beni gaza getiren sey oldu.. Doktor bana zifaftan ölen duymadik demisti saka yollu : ) dayanabilirim diye inanmasam da zorladim kendimi..

Son olarak iki gun once esim tekrar eldiven takarak denedi parmaklarla(eldivensiz denemeyin,enfeksiyonla ugrasmayin bi de,o da agri yapabilirmis).. Sonra p....se zeytinyagi surdu,vajinaya da.. Once (burdan okudugumuz bi ornekle) ben ustte denedim,birazini aldim : ) ama canim yaninca durdum,kontrol bende olunca canim acidigi an cekiliyodum onu anladim..sirt ustu yattim ve esim ustte denemeye karar verdik yine.. Parmak egzersizi yaparken sık birak yapiyorduk ve sıktıgımda kucucuk parmak dev bisey gbi canimi acitiyordu.. Birakinca(popo ve karin kaslarini)varligini bile anlamiyordum,en onemli nokta bu iste..sorun kizlik zari degil,aciyan sadece o degil cunku,ki doktor ameliyatla acsak da aciyacak bi sure demisti..ve egzersizle kizlik zari da git gide esneyip yumusuyordu..

Esim yagi surdukten sonra girmek icin yaklasti,burnumdan nefes alip agzimdan verirken dedigim kaslari birakmaya ve cis yapar gbi orayi acmaya calistim,tabi biraz canim yandi ama aldirmiycam dedim,esim yavas yavas ilerledi,birden girse ölürdüm zaten :1:
Her canim yandiginda cikmasini istemedk yerine orda bekletip sakinlesmeye calistim,bekledikce de inanin o aci azaliyordu.. Vee en sonunda (nasil oldugunu anlamadan) kizlik zarini gecti,ben anlamadim tabi,esim vallahi demese inanmazdim : ))
Ve ikimizde sarilip aglamaya basladik.. Cunku tam bu isten once namaz kildiktan sonra uzunca dua etmistik,ve bu sonucu alinca birbirimize sarilip sukrettik,anladimki en onemlisi bu.. Her yontemi denesen de,esas istemen gereken yeri bilmek gerekiyor :34:

Sonra ertesi gun,yani dun tekrar denedik ve tamamini aldim yine.. Tabiki zevk almiyorsun,yine canin yaniyor ama zamanla insaallah orasi rahatlayacakmis.. O yuzden egzersizi asla birakmamak gerekiyor.. Ara verince zorlaniyorsun..

Ve vajinismus veya baska sey,sakin ertelemeyin arkadaslar,beklemekle ne olmasini umuyoruz ki.. Vajinanizda enfeksiyon olabilir,mantar olabilir veya esiniz yanlis yeri zorluyor olabilir.. Bilincli olup,(benim gibi kacmayip),isin pesine dusun,dua etmeyi birakmayin asla.. VAJİNİSMUS BİR ERTELEME HASTALİGİDİR, o yuzden asla korkup kacmayin..Burdaki insanlarin hikayelerini de okuyunca bi tek ben degilim diyerek telkin veriyorsun kendine.. Bu kadar insanin aşmiş olmasi da cesaret veriyor..

İnanin esinizin yuzundeki mutluluk hepsine bedel :8:

Not: daha gecen hafta buraya uye olurken,aklimin ucundan gecmezdi basari oykusu paylasacagimiz :9: umudunuzu canli tutun,insaalllah hepiniz kurtulacaksiniz sorununuzdan :128: Allah a emanet olun.. Sevgiler..

gözünüz aydın Allah başka dert vermesin arkadaşım.

merhaba kızlar,
1 yıllık evliyim.buraya okadar ümitsiz bir anımda kayıt olmustum:5::5:. bir aya yakın siteye üye olmadan sadece yazılanları okudum. ve üye oldum. burada hiç tanımadığım insanlar bana güc verdi ve bende bir sekilde dünn Aksam BAŞARDIM:1::1::1:. okadar çok mutlu oldukki sevinçten ağladım. heyecandan biara bayılacak gibide oldum:1: Allah burdaki herkesin yardımcısı olsun. lütfen cesaretinizi toplayın. sadece zaman geçiyor inanın asılmayacak bir sorun değil...
nasıl başardığımıa gelince ilk parmak egzersizleriyle başladım. eeş denemesi yaptık olmadı. daha sonrada mumdan bir aparat hazırladım 10-12 cm kadar çıkardım. anladımki kendinisıkmayınca acı sızı yok. sonra eş denemesine geçtik. bu arada eczaneden kayganlastırıcı bi kremde aldım. onun fydasıda çok oldu... eş denemesinde acısız sızısız oldu demiyorum ama yinede korktugum gibi asla olmadı. sadece biraz cesaret ve ıkınmak çok faydası var. burdaki herkesi çok iyi anlıyorum sadece kendinize güvenin mutlaka ve mutlaka başaracaksınız. Allah yardımcınız olsun bu sitedeki beni cesaretlendıren herkestende allah razı olsun... sormak isteyen arkadaslara elimden geldiğince yardım ederim.....

gözünüz aydın arkadaşım Allah başka sıkıntı vermesin inşalah.

Uzun zamandır yazmıyorum umutsuzluğa kapılıp egzersizi bırakmıştım ama formu takıp ediyordum zeytinyağını önerenlerden Allah razı olsun bugün egzersize devam etmeye karar vardım ve baş parmağıma kadar zeytinyağı ile rahatlıkla aldım ve yapabileceğime daha çok inanmaya başladım dua edin bana bugün eşimin parmağı ilede denemek istiyorum inş benim de halayımı çekeriz:))

dua da ederiz yardım da arkadaşım deneyeceğiniz zaman lütfen benim konumada bir göz atın ,bir faydası olur inşallah.bu arada Allah cümlemizden razı olsun inşallah.

Bende korkuyordum ve bu korku yüzünden bır yıldır bekliyorum artık eşimde çocuk isteyince bugün cesaretimi topladım ve siteden okuduğum kadarı ile zeytin yağı ile deneme yaptım ve bu ilerlemeleri bugün yaptım hiç acı hıssetmedım nefes alışveriş kontrolunu yapınca nasıl girdiğini anlamıyorsun inş benim eş denemem de bukadar rahat olur korkma korkun ile yüzleşmedıkçe hep erteliyorsun:))

işte aynen emin ol p.. daha kolay olur yeter ki kendinizi korkutmayın cesaret edin.

Kızlarrr ben biraz nadiren yazıyorum, çünkü hep nadiren yapıyorum egzersiz:( Ama orta parmağımı da çok rahat alabiliyorum artık :) İki parmağı da denedim ama sanırım herkesin duvar dediği kısımda çok yanmam oldu devam edemedim. Sonra p... ile denedik. İlk defa birden fazla kez o duvar denen yere kadar hem de çok rahat alabildim. 4-5 cm girmişti neredeyse. Bu bile çok mutlu etti. Biraz daha uğraştık ama çok yanmam oldu bıraktık... İnşallah yakın zamanda ben de yenebilirim.

melodika senin için de çok sevindim :) Tebrik ederim. İnşallah kısa zamanda düzene de girer :)

Kızlarrr ben biraz nadiren yazıyorum, çünkü hep nadiren yapıyorum egzersiz:( Ama orta parmağımı da çok rahat alabiliyorum artık :) İki parmağı da denedim ama sanırım herkesin duvar dediği kısımda çok yanmam oldu devam edemedim. Sonra p... ile denedik. İlk defa birden fazla kez o duvar denen yere kadar hem de çok rahat alabildim. 4-5 cm girmişti neredeyse. Bu bile çok mutlu etti. Biraz daha uğraştık ama çok yanmam oldu bıraktık... İnşallah yakın zamanda ben de yenebilirim.

melodika senin için de çok sevindim :) Tebrik ederim. İnşallah kısa zamanda düzene de girer :)

Cok sevindim sizin asikiza darisi bize insallah

Burdaki doktorlar bana dediki kizlik Zarin delindigini bile hizetmion o acimior aci olsa bile dedi. Ve dun Bana cesaret geldi kizlar veeeeeeeee denedim es le yagladim falan baya kaygan oldu UCu girince aci oldu böle basinc ve igne neyse dur dedim orda durdu aci gecti hemen ama Ben terliorum nefes alis verisim glrseniz aman aman neyse esim bacagi acidi kipirdandi Bende of tamam dedim cekildim bidaha denemedim nexspcam ne bu sizde böle oldunuzmu

ben de gördüm bir kaç kere denedik pozisyon değiştirerek ama ne bileyim sadece girişte çok kısa bir acı sonra hiç bir şey hissetmedim en dibine gelince de patlıycakmışım gibi afedersin küçük tuvaletim geldi gibi. olduysa bir dahaki de olur di mi?

canım gözün aydın Allah başka sıkıntı vermesin.

Kizlar sevincli haberlerle dondum. Cuma gecesi tam birlesme saglayabildik. Kizlik zarini gecmisiz gerçekten cunku artik kan gelmiyor. Nasil yaptın derseniz. Kendimi tum gun cok zevk alicam gibi pozitif yonlu dusunerek ve sikma gevsetme egzersizi yaparak hazirladim ve birliktelik esnasinda ortamin havasini bozacak konusma vs yapmadik. Prezervatif uzerine Kayganlastirici kullandik. Kalcamin altina yastik koydum. Ilk once hafif ileri sonra asagi dogru yonlendirdim oldu :) acihissettmedim. Yonu de onemli benimde mesaneme baski yaptigi icin aciyor itiyrdum. Bi de ara vermek lazim. Ne kdr kasmasam da tahris oluyo bi sonraki gun denememizde ilki kadar rahat olmadi.
Tabiki zevk almiyorum henuz. Ama atlatmak bile huzur verici.
Darisi basiniza.

zamanla herşey yoluna girer canım gözün aydın

canım popo yönünde itin yönde sıkıntı olmuş olabilir. aynen devam et denemelere pes etme az kalmış

:54:

Burdaki Doktorlar bana dediki kizlik Zarin delindigini bile hizetmion o acimior aci olsa bile dedi. Ve dun Bana cesaret geldi kizlar veeeeeeeee denedim es le yagladim falan baya kaygan oldu UCu girince aci oldu böle basinc ve igne neyse dur dedim orda durdu aci gecti hemen ama Ben terliorum nefes alis verisim glrseniz aman aman neyse esim bacagi acidi kipirdandi Bende of tamam dedim cekildim bidaha denemedim nexspcam ne bu sizde böle oldunuzmu

canım birde üstte dene az kaldı yapacaksın sen inşallah

amin canım inşallah melodika yenmiş çok sevindim bende de p. Denemesinde birazı giriyo aslında çok bi acı hissetmedim sadece biraz baskı hissettim ve acıyacak korkusuyla yine bıraktık :18: Bugün evlilik yıldönümümüz umarım biter bu dert :10:

baskı illaki oluyor kuzum bak mesela uzun süre yapmazsan yeniden o baskıyı hissediyorsun, mesela hamilelikten dolayı ara verdin ve daha tam olarak alışmamıştın diyelim, iyice alışınca belki ara versende olmaz ama yeni olduğumuz için ara verince tekrar o baskıyı hissdebiliyoruz ki ilk aşarken normal, korkma dayanamayacağın birşey değil, bu arada yeni yenmeye çalışan arkadaşlar sonuna kadar girdirmeyin o zaman baskı fazla oluyor aşana kadar kendinizi dinleyin ve acıtmadan fazla zorlamadan yapın herşeyi, kendinize çok yüklenmeyin herşey zamanla oluyor, biranda olsun diye beklemeyin.

bence sadece beni düşündüğünden değil kendisi isteksiz terapistim olur demişti hatta bu vajinismus uzadıkça erkekte erken boşalma vb.problemlere yol açarmış da çok şükür eşimde o tarz bir problem yok.ama hep benden bekliyo.ben istemsem o 10 gün istemez.geceliğimin ya da iç çamaşırımın onun için hiçbir önemi yok nedense.bir yıl sonunda yendim ben o dönemde ben onu bu hale getirdim sanırım.sorularının cevabını da vereyim terapi gördüm yenmem de zeytin yağının çok faydasını gördüm kaderim sağolsun.ben altta olduğum ve bacaklarımı açmadığım sürece sorun yok hatta dün gece jelsiz denediğim halde acı olmadı.ama pozisyon değiştirince yine kasılıyorum.sen ne durumdasın peki?

canım başlarda olur o işide stresliyse onunda etkisi olur ama söyle alışmak için daha sık olması gerekiyor ve her seferinde ben baskı hissediyorum ara verdiğimiz için de.yorgun ve stresliyse onların etkisi olur, yeni yeni aşıyosunuz hepsi etken üzülme geçiyor.

arkadaşlar benim kafama takılan şeyler var açık olsun diye madde madde soracam :)

1. benim yendiğim 1 ayı ggeçti sanırım.dün gece jelsiz bile oldu. ama hala bacaklarımı açamıyorum ve başka pozisyonda yapamıyorum bu normal mi ?

2.benim eşim cinsel olarak gayet sağlıklı olmasına rağmen haftada bir kere ya da 10 günde bir kere ilişkiye giriyoruz.doktorlar ise haftada 3 kerenin normal olduğunu söylüyor.ben her an hazırım ama eşim sen hala rahat olmadığın için benim içinde kolay olmuyor diyor.bu konuda ne diyorsunuz yoluna girer değil mi?hamile kalmayı düşünüyorum hamilelik bizi nasıl etkiler acaba?

3.yenenler ilişki sırasında tuvaletim varmış gibi bir his oluyor diyor herkese oluyor mu bu bana olmuyo da aklıma takıldı :)))

canım yavaş yavaş farklı pozisyonlara alışacaksın merak etme bende uzun süre hep aynı pozisyonda denedim, eşinin durumuda inan zamanla düzelecek o sana zaman verdi sende ona biraz zaman ver ama peşini bırakma :)
ilk zamanlar baskı, gaz gelmiş gibi afedersin tuvaletin gelmiş gibi hissedersin çok sonuna kadar aniden baskı yaptırma olur mu.

kızlar ikinci eş denemesi başarısız:( of ya neden böyle oluyor tam oldu derken:( kendimi çok kötü hissediyorum, çok yoruldum artık

canım olur ya sıkma canını bak aylar geçti mesela benim geçen gün denemem başarısız oldu neden dersen psikolojik hazır hissetmeyebilirsin bazen olabilir, üzülme yaptın ve geriside gelecek hemen üzülme.

canım popo yönünde itin yönde sıkıntı olmuş olabilir. aynen devam et denemelere pes etme az kalmış

Popo yönünde ittirmeye çalıştık aslında, hatta hareket de etmeye çalıştık yönü ayarlayabilmek için ama ben kasıyorum hala yanma hissini hissedince panikliyorum. Çıkmıyo içimden ama öyle olsa da. Durup bekliyoruz. Bakalım yine deneyeceğiz inşallah bugün. Dua bekliyorum kızlar. Adet olmadan 1 hafta içinde bitse bu iş artık ne iyi olur...

baskı illaki oluyor kuzum bak mesela uzun süre yapmazsan yeniden o baskıyı hissediyorsun, mesela hamilelikten dolayı ara verdin ve daha tam olarak alışmamıştın diyelim, iyice alışınca belki ara versende olmaz ama yeni olduğumuz için ara verince tekrar o baskıyı hissdebiliyoruz ki ilk aşarken normal, korkma dayanamayacağın birşey değil, bu arada yeni yenmeye çalışan arkadaşlar sonuna kadar girdirmeyin o zaman baskı fazla oluyor aşana kadar kendinizi dinleyin ve acıtmadan fazla zorlamadan yapın herşeyi, kendinize çok yüklenmeyin herşey zamanla oluyor, biranda olsun diye beklemeyin.

tavsiyelerin için sağol canım benimki zaten acıyacak korkusuydu o yüzden bıraktım yoksa acı hissi olmadı p.başını alabildim baskı hissettim bugün dişimi sıkıp acısa da dayanıcam eşime güzel bi evlilik yıldönümü hediyesi vericem inşallah :16:

tavsiyelerin için sağol canım benimki zaten acıyacak korkusuydu o yüzden bıraktım yoksa acı hissi olmadı p.başını alabildim baskı hissettim bugün dişimi sıkıp acısa da dayanıcam eşime güzel bi evlilik yıldönümü hediyesi vericem inşallah :16:

Aynen Bendede Öle aciyor diye biraktim basini sen basardinmi ama cok acimior biraz dinlenince gecior ama yakisikli kadar yaptiramadim sen yaptirdinmi

Back
X