SEVGİLİ DOSTLAR,EGZERSİZ YAPANLAR
Günler ilerliyor ama bilinki mutluluğa ilerliyor,biz başardık sizde başaracaksınız.ne kadar kötü hissederseniz hissedin,ne kadar yapamayacağınızı düşünürseniz düşünün buraya geldiyseniz olacak.eşinizle bu kutsal mutluluğu paylaşacaksınız az kaldı.çok seviniyorum egzersize başlayanları okuyunca.benim başlamam ,egzersizi kabullenmem ne kadar uzun sürmüştü.hep başka bir yol bulacağım deyip günlerimi boşuna geçirdim.kaçtım,erteledim,bazen boşverdim,ağladım sızladım ama pek birşey de yapmadım uzun zaman.onu dene,bunu dene hep hayal kırıklığı.yıkıl,toparlan....ama geçti işte.sizde güçlüsünüz.şimdi farketmeseniz bile,kedi yavrusuna çevirmiş olsa bile bu saçma hastalık kadınsınız,güçlü yaratılmışsınız geçecek.
egzersizler zaman zaman başarısız olabilir bunu bilin ve normal olduğunu unutmayın.bir yaptığınızı,ertesi gün yapamayabilirsiniz.sona yaklaştıkça daha çok korkabilirsiniz hepsi normal.kafada bitirmekten bahsediyordu herkes burda.benim psikolojim o kadar kötüydüki,iyi hissetsem de her seferinde başarısız oluyordum,eşimle sorunlar deseniz çok artmıştı.ağlama nöbetleri,öfkeler,daha neler neler.
herhalde kafamda bitirip acayip bir özgüvenim olunca yeneceğim diyordum ama böyle bir his hiç olmadan da yendim.yendiğim gün bırakın kafada bitirmeyi,güçlü hissetmeyi berbattım.öyle acayip bir cesaret falan bile olmadı .e ne oldu? yinede çözüldü.
en çok dikkat etmenizi istediğim şey eşleriniz.bunu daha önce yine yazmıştım tekrarlıyorum yeni arkadaşlar için tecrübemle.ben ordan burdan okuduklarımla şunu öğrenmiştim.eşler de çok etkileniyor bu durumdan.sonra bir karar almıştım,onun sağlam kalması için egzersiz kısmından biraz uzak tuttum.yani sürekli bundan bahsetmek,zorluklarını,canınızın acısını anlatmak onları çok olumsuz etkileyebiliyor.bir de onunla uğraşmak var aman ha.o yüzden eşlerinizi benim tavsiyem bilgilendirin tabi ama şu çok cansıkıcı kısımlardan pek bahsetmemeyin.ben bahsetmediğim halde bile onun stresi hala tam olarak geçmedi çünkü.hele "deneme"kelimesini ASLA kullanmayın.siz eşinizle beraber olmayı bir "deneme"diye adlandırınca onlarda ne istek kalacak Allah korusun ne sağlık.ben bu kelimeyi yasaklamıştım kendime.onların gözünden düşünsenize şu durumu.sevdikleri,istedikleri kadınla hiçbirşeyin büyüsü kalmayacak bu böyle hastalıklı olunca.inşallah yanlış anlamamış olursunuz beni.ama siz bunu atlatacaksınız,çünkü burda beraberce destek olacağız,sonra eşinizle uğraşmak daha zor olur.malesef biraz sahte olsada gülmeyi ve bunu sizinde istediğiniz,arzuladığınız birşey olarak göstermeye çalışın.bütün mesele bebekmiş gibi yapmayın bir de.bu sizin mutlu olmak için yaptığınız birşey olacak,bebek bunun hediyesi.