Vakit daralıyor, bir karar vermeliyim...

seagull1

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
213
75
648
Ben 19 yaşındayım şuan dersaneye gitmekteyim yani ilk sene denedim meslek lisesiydim kendi bölümüme girebilmem için full yapmam gerekiyordu :) olmadı maalesef.. Bilgisayarın yan dal gibi bir bölümüne yerleştim fakat katsayı müjdesi çıkınca gitmedim, tekrar denemek istedim erkek arkadaşımla aynı okul tuttu fakat ben gitmedim istediğim bölüm olmadığı için.. Ben bu sene tekrar deneyeceğim ama olursa gideceğim tabiki ama istediğim bölüm olmazsa yurtdışına gitmeyi düşünüyorum fakat bu çok zor bir karar, dersane tekrar denemek istemiyorum çünkü geçen sene staj-okul-dersane-yanflüt dersleri derken çok yıprandım dersaneden hoşlanmıyorum geçen senenin vermiş olduğu bir antipati nedeniyle ama elimden geldiğinde çalışıyorum.. Çünkü oraya gidince dile kolay 4 yıl gelemeyeceğim buraya.. :1no2: Yurtdışına gidersem eğer olmazsa bu sene yine, annemi babamı kardeşimi nasıl görürüm tezemlere aileme çok çok çok bağlıyım ama eğitim bu düşünmeden edemiyorum.. İzmir, Ankara değil ki 1 otobüs ile geleyim, gidersem eğer ancak yılda 1 defa gelebilirim anneciğimin babacığımın yanına.. Benimde ingilizcem var çok az da almanca pratik yapmalıyım annemden öğrendim bu anlamda (yani dil anlamında) en fazla 1 yıl zorluk çekebiliriz diye düşünüyorum:)
.. 1 teyzem Almanyada bunuda güvence olarak düşünüyorum ama, burdan gidersem arkamda çok insan bırakmış olacağım ananem tezemler bana çok düşkünler o kadar yeğenleri olmasına rağmen beni görmedilermi içleri sızlar ananem özler ama düşünüyorum oradan geldiğimde mesleğimi elime almış olacağım o zaman daha çok sevinmeyeceklermi, ve düşünüyorum ya oradayken ananeme birşey olursa ve gelemezsem o anda kahrolurum.. mafoldumben
Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler :asigim:

Son düzenleme:
canım eğer böyle bi imkanın varsa kesinlikle gitmelisin, ailene çok bağlısın anlıyorum ama geleceğini düşünmek zorundasın daha 19 yaşındasın ve yurtdışında sadece 4 sene kalıcaksın bu 4 sene süper yabancıdil sahibi olcaksın ki, herkes yabancı dil biliyorum diyor ama yurtdışında 4 yıl kalarak yabancı dil bilmek bambaşka
zaten artık telefonla konuşmada bedava tarifeler var, net var, aç webcamı ve mikrofonu, al çayını ailende kendi evide, beraber çay için iştekaydirigubbakcemile3
hasret çekmek eskidenmiş teknoloji artık hasrete bile izin vermiyor yani
bence gittiğine pişman olmazsın, belki sadece ilk yıl zor olur senin için, ama bu 4 yılın avantajlarını ömrünboyunca toplarsın her açıdan, kesinlikle gitmelisin
:hulya:

Sen okulunu falan ayarladın mı? Gerekli dil sınavlarını geçtin mi? Ha deyince gidilip okul okunmuyor. ama imkanın varsa tüm bunları hallettiysen git ardına dahi bakma. Ailene düşkünsen çok zor oluyor ben perişan olmuştum ama yılmadım. Bu arada erkek arkadaşınla neden sevgili gibi olmayacakmışsınız oradayken onu anlayamadım.Anladım da neyse

birilerini arkada bırakmak zor ama önceliğin kendin olmalı...şartlar uygunsa ki öyle görünüyor gitmen daha aklı başında..sevdiklerimizi yolun bir yerde bırakmak zorunda kalabiliriz ama zaman hızla akıyor,kendimiz için bişiyler yapmamız gerekiyor..

Yurtdışına geçiş için öncelil dilimin hani kaçıncı evrede olduğunu bilmeleri gerektiğinden 2 adet sınava girdim, şuanda başvurum var yazın benim kararıma göre vize işlemleri vs. yapılacak.. Öncelik benim hayatım daha önemli tabiki dediğiniz gibi 4 yıl sonra daha iyi bir konumda geleceğim ama söylediğim gibi, hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim insanlar yüzler.. Bu kararı vermekte çok zorlanıyorum.. Birgün diyorum evet gideceğim, ama bir olay oluyor ailece toplanıyoruz sonra ağlayasım geliyor nasıl bırakıp gideceğim diye :(

Sen okulunu falan ayarladın mı? Gerekli dil sınavlarını geçtin mi? Ha deyince gidilip okul okunmuyor. ama imkanın varsa tüm bunları hallettiysen git ardına dahi bakma. Ailene düşkünsen çok zor oluyor ben perişan olmuştum ama yılmadım. Bu arada erkek arkadaşınla neden sevgili gibi olmayacakmışsınız oradayken onu anlayamadım.Anladım da neyse

Evet bunu belirtmeniz iyi oldu ben 2 adet dil sınavına girdim ingilizce ve almanca dil derecemi belirlemek için kayıdım alındı bu sene sınav sonucuna göre belirlenecek, biliyorsunuz önce formalite icabı özel okulu tercihime yazıp istediğim ülkeye erasmus sistemiyle geçeceğim yurtdışına..
Ayrıca öyle olmayacağız derken şunu söylemeye çalıştım, biz erkek arkadaşımla sadece sevgili değiliz aynı zamanda sırdaş,dost gibiyizdir, zaten başlamadan öncede birbirimizin en yakın arkadaşıydık sonunda böyle oldu :) sonuçta yurtdışına gideceğiz birbirimizin sürekli yanında olmalıyız sadece sevgili değil, aynı zamanda birbirimizin en yakın arkadaşı olmalıyız anlamında konuşuldu yanlış anlaşılmasın, farklı bir düşünceniz anladığınız varsa söyleyin lütfen ben eleştiriye açık bir insanım, doğru sandığım ama bilmediğim doğrular vardır :)

canım boyle dıyen ne arkadaşlarım gıttı 1 ay -2 ay ağladılar sonrasında işlerine güçlerine odaklandılar ve bazıları okurken çalışmak istediler.iş güçten dolayı aılelerını özleyecek vakıt bulamadılar.ben mı ben gıdemedım nedenı erkek arkadaşım bıter demesıydı ve ıstedıgım sırkette ıse gırmemdı.gidemediğime çok pişmanım otur düşün hep içinde kalacak bırseyse gıt

biliyorsunuz önce formalite icabı özel okulu tercihime yazıp istediğim ülkeye erasmus sistemiyle geçeceğim yurtdışına..

sen şuanda bır üniversitede okuyormusun ki nasıl Erasmus ile yurtdışına gideceksin eğer dogru anladıysam herhangı bır üniversitede öğrenci değilsen sen erasmustan yararlanamazsın.Sadece yurtdışında okul bulur orasıyla gereklı işlemleri yapıp gidebilirsin.Ha eğer bır üniversitede öğrencıysende 4 sene erasmus ıle gıtme ve hıbe parası alma gibi bir durum söz konusu olamıyor .En fazla erasmus ile gittiğin ülkede 2 dönem kalabilirsin.

birde şöyle birşey var canım her ısteyen ıstedıgı okula erasmus ıle geçemez formalıte ıcabı dıye bırsey dahı söz konusu bıle olamaz.Erasmusu bıraz araştırırsan gerekli koşullar var ve onları sağlaman gerekmekte..

Son düzenleme:
Git o zaman canım hiç düşünme. Ben yanlış anlamışım erkek arkadaşının söylediğini. Benim durumum farklıydı çocuk bakıyordum ondan da perişan olmuş olabilirim:) Çok özlediğinde erkek arkadaşına sarılırsın ucuz uçak biletleri bulur sürpriz yaparsın. Ama en az 6 ay alışmayı bekle, insanın ilk uçağa atlayıp dönesi geliyor çoğu zaman. Ama arkadaşlıklar edindikçe bir şeyler öğrenmeye başlayınca , şehri öğrenince alışırsın. Olmazsa da dönersin ya ölüm mü var sonunda?

Pardon pardon 4 yıllık burda yerleşince 2 yıl erasmusla geçiliyor kafam karıştı afedersiniz :)
Geçen yıldan fransaya giden orada okuyan bir arkadaşım var tercihine bilgi üniversitesi yazdı üniversite yurtdışına belgeler vize vs. düzenledi de ben ona erasmus dedim neden dedim bilmiyorum kusura bakmayın. :)
Sınavıda bu yurtdışına öğrenciler gönderen birkaç şirket var, onlardan birine başvurdum, şuanda orada kaydım var, ama arkadaşımın dediğini de araştıracağım. offf bilmiyorum ablalarım çok korkuyorum :( Kendimi biliyorum eminim ama yurtdışı buuuu vamp insanlar aykırı tipler garip garip :1ninca: hiç bilmediğimmm yerlerrrrr çok çaresizimmm mafoldumben
ilk uçağa atlayıp gelmek iyi fikir aslında çıldırıp değilmi hehehe kaydirigubbakcemile5

ben git derim. ailen de ister bence bunu. çünkü Türkiyede önün malesef ki çok açık değil :(
hem akrabaların da varmış, erkek arkadaşın ben de gelebilirim demiş. ailenle de her gün internetten görüntülü görüşürsün.
bak ben Ankara'dayım annemler 12 saat uzağımda ama senede en fazla 2 kere gidebiliyorum. bence şansın varken ufkunu genişlet ;)

tatlım sen sankı bıraz dereyı gormeden pacaları sıvamıssın gıbı geldı bana :)

sımdılık onları dusunmek yerıne derslerıne kosantre alsan daha ıyı sankı. hem ayrıca ben meslek lıselerının onunun acılcagına ınanıyorum inşallah oyle olur sızde rahat rahat ulkemızde okursunuz.,
ben yurt dısında okumayı orada yasamayı cokda aman aman gıtmelısın bu bı ımkan dıye gormuyorum. bu ulkemızın sadece beyın gocune sebeb oluyor. tabıkıde master vs kendımızı gelıstırmek ıcın gıtmelıyız ama cokda bekledıgımız gıbı değil yurt dışı meselelesi.. kuzenım yurt dısına gıttı okumaya hıc memnun deıl hayatında oyle olacak deıl asla Allah gostermesın ınsallah olacagın yerde mutlu olursun ama sımdıden yurt dısına gıdersem aılemı ozlerım arkadasımla sorun yasarmıyım dıye hıc dusunme bence :) başarılar ;)

Pardon pardon 4 yıllık burda yerleşince 2 yıl erasmusla geçiliyor kafam karıştı afedersiniz :)
Geçen yıldan fransaya giden orada okuyan bir arkadaşım var tercihine bilgi üniversitesi yazdı üniversite yurtdışına belgeler vize vs. düzenledi de ben ona erasmus dedim neden dedim bilmiyorum kusura bakmayın. :)
Sınavıda bu yurtdışına öğrenciler gönderen birkaç şirket var, onlardan birine başvurdum, şuanda orada kaydım var, ama arkadaşımın dediğini de araştıracağım. offf bilmiyorum ablalarım çok korkuyorum :( Kendimi biliyorum eminim ama yurtdışı buuuu vamp insanlar aykırı tipler garip garip :1ninca: hiç bilmediğimmm yerlerrrrr çok çaresizimmm mafoldumben
ilk uçağa atlayıp gelmek iyi fikir aslında çıldırıp değilmi hehehe kaydirigubbakcemile5

cnm erasmus dedıgın cok farklı bırsey lutfen google 'a erasmus yazıp araştırırmısın 2 yıllıkların erasmusa gıtme gıbı bı şansı yok .senın dedıgın okulların anlaşmalı olduğu lisans tamamlama programı.Dediğin gibi ya anlaşmalı şirketlerle yada dırek okulla kontak kurarak gıdılebılıyor.

bence herkesın dedıgı lafla yurtdışına gıtmeyı dusunmek yerıne derslerıne odaklan son çare olarak düşün çünkü orada yapabilmek inan cok kolay degıl evet cok getırısı var ama kısıden bı okadarda götürüsü var eger kazanamazsan vs. o zaman düşün..

Son düzenleme:
Evet ben yazarken erasmus yazdım karıştırdım dalgınlığıma gelmiş:).. Aranızda meslek çıkışlı olan varmı bilmiyorum o kadar uzattılarki artık herkesin umudunun sönmesine ümitsizliğe sürüklediler insanları, benim gibi 2. kez katsayı kalktı diye deneyen çok insan vardır biliyorum.. Evet haziranda kararımı vermeliyim, sınav sonucuna göre aslnda düşünmek istiyordum ama içimden bunları sürekli geçirdiğimden burada yazmak istedim.. Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim..
Sevgiler..

Evet ben yazarken erasmus yazdım karıştırdım dalgınlığıma gelmiş:).. Aranızda meslek çıkışlı olan varmı bilmiyorum o kadar uzattılarki artık herkesin umudunun sönmesine ümitsizliğe sürüklediler insanları, benim gibi 2. kez katsayı kalktı diye deneyen çok insan vardır biliyorum.. Evet haziranda kararımı vermeliyim, sınav sonucuna göre aslnda düşünmek istiyordum ama içimden bunları sürekli geçirdiğimden burada yazmak istedim.. Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim..
Sevgiler..

senı anlıyorum.. bende meslek lisesi cıkıslıyım (imam hatip)
bizimde üni.de alanımız oldukca dar ilahiyat ve din kültürü yanlızca. ful bile yapsak daha fazlası malesef olmuyordu. benım sınava gırecegım yılda aılem ozellıkle babam yurt dısına gondermeyı cok ıstemıztı ama ben ülkemde okumayı tercih ettim. cok calıstım ful cıkartamadım ama oldukca iyi bi başarı elde ettim. en iyi ilahiyatlardan birine ılk sıralarda yerlestim. ama hedefim asla bu sekılde kalmak deil daha ileriye gitmek. bence ülkemizin bizlere cok ıhtıycı var. sen simdi elınden gelenın en ıyısını yap emin ol birsekilde yolun acılcaktır inşallah.. ben sımdı erasmus için ugrasıyorum ispanma meselesi var inşallahda olacak gibi. onun dısında da acık ogretımden kamu okuyorum. sen sımdı elınden gelenı yap ve tevekkül et derim canım opuyorumnanaktan

Yillardir yurtdisinda yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim. O kadar da zor degil yaaa. dezavntajlari yaninda bir suru de avantaji var yurtdisinda okumanin. Ucak biletleri almanya ve avusturyadan hic pahali degil. Ki ben oralara yurtdisi bile demiyorum. 3 ayda bir haftasonu icin bile gelebilirsin biletini onceden ayarlarsan. Dunya kadar turk var, her turlu turk yemegi, dukkani bulmak mevcut, telefon etmek cok ucuz. Dusunecek birsey yok cok.

Back
X