Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

Asıl ihtiyacım çamaşır yıkayıp , kurutup ,ütüleyip dolaba kaldıracak bir robot .
Şu kısım en kolay ev işi bence yav. Heşeyi mi ütülüyorsunuz? Çanaşırı makine yıkıyor içine tıkması 2 dakika, asması 10, katlayıp kaldırması 15 dakika. Akşam yıkayıp ertesi akşam topluyorum genelde. Ütü haftada bir maksimum yarım saat bende. Sadece gömlek bluz ütülüyorum. Tişört, iç çamaşırı, kot, nevresim, havlu asla. Kumaş pantolonlar takımlar kuru temizlemeye gidiyor.

Şu kısım en kolay ev işi bence yav. Heşeyi mi ütülüyorsunuz? Çanaşırı makine yıkıyor içine tıkması 2 dakika, asması 10, katlayıp kaldırması 15 dakika. Akşam yıkayıp ertesi akşam topluyorum genelde. Ütü haftada bir maksimum yarım saat bende. Sadece gömlek bluz ütülüyorum. Tişört, iç çamaşırı, kot, nevresim, havlu asla. Kumaş pantolonlar takımlar kuru temizlemeye gidiyor.
Bende asla ütülemem, ilk evlendigimde salak gibi herşeyi utulerdim, ne boş işmiş. Formalarla kendi giyeceklerini babaları ütüler, bende sabah kendi giyeceğimi. Birde tavsiye ediyorum kurutma makinesi alırsanız acayip rahat edersiniz.

Bende asla ütülemem, ilk evlendigimde salak gibi herşeyi utulerdim, ne boş işmiş. Formalarla kendi giyeceklerini babaları ütüler, bende sabah kendi giyeceğimi. Birde tavsiye ediyorum kurutma makinesi alırsanız acayip rahat edersiniz.
Onu alacaz da evde koyacak yer yok. Kurutmalı çamaşır makinelerinden de emin olamıyorum. Öyle arada kaldık bu konuda.

Bende aynı dertten muzdaribim iş saatlerim karman çorman. Sağlıkçıyım sürekli gün aşırı nöbetlerim var. Evde olabilirsem o gün çocuğa vakit ayır yemek yap spora vakit ayırmaya çalış şeklinde geçiyor eşim olmasa evin yüzüne bakılmayacak o derece. Onun iş saatleri bana göre daha iyi sağolsun evi temizliyor topluyor bende anca yemeğe vs yetişebiliyorum ama vakit yetmiyor gerçekten banada akşam uyumuyor bayılıyorum

Makinenin üstüne olmuyor mu ?
Yok dolap var üstünde. Vazgeçebileceğim bir dolap da değil çok şey kaldırıyor. Mutfak balkonuna koymayı düşündüm ama cam balkon yapamıyoruz orayı henüz, site yönetimi karar alacak diye bekliyoruz o da ocak ayını bulacakmış en erken.

Yok dolap var üstünde. Vazgeçebileceğim bir dolap da değil çok şey kaldırıyor. Mutfak balkonuna koymayı düşündüm ama cam balkon yapamıyoruz orayı henüz, site yönetimi karar alacak diye bekliyoruz o da ocak ayını bulacakmış en erken.
Yok zaten uzağa koymayın. Makineden çıkarıp çıkarıp kurutmaya tıkmak için yakın olmaları şart. Ben de üstteki dolabı kaldırdım en üstte iki raf kaldı. Malzemeleri oraya buraya dağıttım.

Kendinizi motive etmeniz lazım yetişebilmeniz için. Mesela ben her banyoya girdiğimde lavabo vs. yıkayıp çıkıyorum ayrıca oraya vakit harcamıyorum. Tuvalete girdiğimde de akşamları işm bitince deterjanı döküp fırça vs ile hemen temizleyip yıkayıp çıkıyorum. Ona da ayrı vakit ayırmıyorum. Cam gibi alanları silerken cam bezim var yıllardır benle, deterjana değmediği sürece özelliği bozulmuyor onunla aynaları ve camları siliyorum pırıl pırıl oluyor ek işlem istemiyor az zamanda iyi iş çıkıyor. Her akşam yemeği sonrası ocağı, ocak etrafını ve mutfak kapakları gibi yerleri hızlıca bezle alıyorum ki donmuş zorlaşmış yağlar olmasın. Böyle böyle bir düzen oluşturmanız lazım, kendinizi o temizliğe motive edip ay aman yarın bunla uğraşmayım 2 dakika da bitirir kafamdan silerim deyip bir iş varsa o an yapmanız lazım. Ertelemek her şeyi mahveden bir durum maalesef.

Evet arkadaşlarım kullanıyor.

Ancak benim evim çok küçük sağa dön duvar sola dön eşya .

Kaybolur garibim sağ da sol da

Asıl ihtiyacım çamaşır yıkayıp , kurutup ,ütüleyip dolaba kaldıracak bir robot .

Bir de çarşafları değiştirsin yeter :))
Siz bir yardımcı alın eve en iyisi😂

Bugün coook yoğun bir günümdü mesela. 1e kadar ders. Sonra çocuğu okuldan al ,yedir icir,sonra kurs. Sonra ders çalıştır. Sonra pazar market, eşim de işte bu arada. Sonra akşam yemeği. ....
Amaaa perşembenin geleceği çarşambadan belli olur derler ya, çarşambadan tüm evi temizledim.camasirlari katladim,ütüler yapıldı. Çekmeceler kitaplık dolap vs düzenledim.
Bugüne kalsa ev savaş alanına dönerdi. Çalışan, çocuklu bir kadin olarak planlı programlı ilerlemek şart. İşleri biriktirmemeye özen gösteriyorum.

Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :KK43: sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
Artı 2 çocuklu çalışan bir anneyim.kucuk ilceseyiz bizde yemek sepeti vs hiç bir şey yok.
Mecburen yemek yapıyorum.Mesela buzluğa pogoça kek türü şeyler yapıp atıyorum.Bol bol menemenlik falan kurdum.Mesela çorba yapıyorsam cam kavanoza vakumluyorum hiç bir şey olmuyor.acil durumlarda açıp kullanıyorum.
9 yıldır evliyim.Az çok elimde alıştı.hizlica birşeyler çıkartıyorum.
Ama gün banada yetmiyor.Kendime zaman ayırmak bı kenara dursun.Surekli robot gibi ordan oraya kosturuyorum

Bugün coook yoğun bir günümdü mesela. 1e kadar ders. Sonra çocuğu okuldan al ,yedir icir,sonra kurs. Sonra ders çalıştır. Sonra pazar market, eşim de işte bu arada. Sonra akşam yemeği. ....
Amaaa perşembenin geleceği çarşambadan belli olur derler ya, çarşambadan tüm evi temizledim.camasirlari katladim,ütüler yapıldı. Çekmeceler kitaplık dolap vs düzenledim.
Bugüne kalsa ev savaş alanına dönerdi. Çalışan, çocuklu bir kadin olarak planlı programlı ilerlemek şart. İşleri biriktirmemeye özen gösteriyorum.
Aynı şekildeyiz.
Akşam çocuklar uyuyunca mutlaka evi derler toplarım ne.kadar yorgun olursam olayim.Hatta dün gece çocuğun beslenmesinde pogoça varmış.mahrum kalmasın diye oturdum 9 akşam 10 da pogoça yaptım yarısını buzluğa attım.
Banyoları falan camasirlari hep akşam hallediyorum.planli olmasak asla yetişmiyor

Aynı şekildeyiz.
Akşam çocuklar uyuyunca mutlaka evi derler toplarım ne.kadar yorgun olursam olayim.Hatta dün gece çocuğun beslenmesinde pogoça varmış.mahrum kalmasın diye oturdum 9 akşam 10 da pogoça yaptım yarısını buzluğa attım.
Banyoları falan camasirlari hep akşam hallediyorum.planli olmasak asla yetişmiyor
Şuan bir an önce uyusalar diye mücadele veriyorum yorgunlar çünkü. Sabah erken kalkacak oğlan.
Oyuncaklar ortada. Onlar uyuyunca ortalığı toplarım evi havandiririm. Camasir bulaşık makineleri çalışır.

Şuan bir an önce uyusalar diye mücadele veriyorum yorgunlar çünkü. Sabah erken kalkacak oğlan.
Oyuncaklar ortada. Onlar uyuyunca ortalığı toplarım evi havandiririm. Camasir bulaşık makineleri çalışır.
Şuan aynı ruh halinde hız.Vallahi aynı😀bende şuan uyutmaya calisiyorum.Sabah uyanıyoruz büyüğüm.anaokukuna küçüğüm bakıcıya,ben ve eşim iş yerine
Hergun aynı tempo.Bi yerlerde yanlız olmadığımızı bilmek güzel ❤️

Yorumlara baktım da ben anlamadım benim mi elim çok yavaş ? Kendi odamı süpürmesi artı kitaplık, şifonyer, masanın silinip kitapların ve eşyalarının tozunu alınması 1 saate yakın sürüyor. Bir de mutfağa giriyorum arada orası da 15 dk civarı. Biraz detaylı yapıyorum ama bütün evi 2 saatte bitirenler varmış. Ben sanırım 3 4 saatten önce temizleyemem tüm evi.

Ay ben her gün süpürmüyorum, tembel insanım. Haftada bir ancak. Çoluk çocuk da yok kirlenmiyor ev. Kedi var işte o çok döküp saçarsa ya da tüy dökme mevsimindeysek ancak akşamları beş dakka süpürürüm. Ama ev işinin aşırı vakit alan bişey olduğunu asla düşünmüyorum. Bunu burada yazıp çok linç yedim zamanında 😂
Kedinin kumu etrafta olmuyor mu ? Ben de her hafta 1 kez süpürüyorum her yerden kedi kumu çıkıyor.

Ben akşamdan bile ıslamıyorum ama çabuk pişme fissler e özel. Bende de var 12 dakikada helvaya çeviriyor fasulyeyi ama başka tencerelerde öyle pişmiyor bir de wmf de var o performans, mutfak ekipmanı önemli bu konuda
Nasıl birşey var anlayamadım fasulyeyi öyle çabuk pisiren

Ne kadar yararlı bilmem ama ben konserve kullanıyorum, bizim elektrik sıkıntılı fasulye haşlanırken çıt atıyor şalter. Uzun süre açamıyorum ocağı, işime geliyor konserve. Soğan salça kavurup üstüne fasulye atması 5 dk. Hadi siz önceden haşlayın buzluğa atın ben gibi yapmayın, olsun 10 dk. Bi yemek 2 gün yenir, ben 3.gün de yerim de belki siz yemek istemezsiniz 🫣 2 günlük yemek hazır, yanına bi yoğurt bile koysanız yeter.

Silme süpürme işini de düzene oturtmanız gerek, arada yorumlarda gördüm katılıyorum onlara misafiriniz vs gelmiyorsa nasılsa tekim diye önemsemiyor olabilirsiniz. Takın kulaklığı sevdiğiniz bi programı açın (mesut süre birebir) dinleye dinleye süpürün, eğlenceli de oluyor. Her gün 1 odayı ben yapamıyorum süpürgeyi açıyorsam her yeri halletmem gerekiyor ama kolayınıza geliyorsa öyle de yapabilirsiniz.

Back
X