Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

O yorgunluğunuzu spor yaparak geçirebilirsiniz.
Çok ilginçtir ki çalışırken bende sizin gibi oluyordum taki spora yazılana kadar.
Ondan sonra atom karıncaya dönmüştüm.

Yorumlara baktım da ben anlamadım benim mi elim çok yavaş ? Kendi odamı süpürmesi artı kitaplık, şifonyer, masanın silinip kitapların ve eşyalarının tozunu alınması 1 saate yakın sürüyor. Bir de mutfağa giriyorum arada orası da 15 dk civarı. Biraz detaylı yapıyorum ama bütün evi 2 saatte bitirenler varmış. Ben sanırım 3 4 saatten önce temizleyemem tüm evi.
Bende anlamadım 30dk da üç cesit yemek yapabilenleri falan ben o kadar hızlı hareket edince tansiyonum düşüyo eğil kalktan, mutfakta da bir şeyler kirar elimi keserim hizlancam diye

Yemin ederim cevapları okurken yoruldum. :olamaz:
Ben baklagilleri varsa haşlanmışından; sebzeleri ise yıkanmış, konserve edilmiş ya da dondurulmuş şekilde alarak hayatını idame ettirmeye çalışan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Utanmasam soğanı bile doğranmış alırım. Market alışverişlerini online yaparım, temizlik işlerine ise şimdilik değinmemeyi seçiyorum. Belki bazı insanlar da böyledir; tembeldir, oblomovdur. Fakat kan testinden bir şey çıkmazsa psikiyatriye de bir görünmenizi öneririm.
Benim hayata dönüş planım öncelikle düdüklü tenceremin çatlak sapını değiştirmek (yukarıda da önerilmiş fissler ya da wmf en iyileri) sonra da bir temizlikçi çağırıp evi dip köşe temizletmek olacak. Sonrasında daha kolay götürürüm gibi geliyor. Aslında bir hesap kitap yapıp market alışverişlerinize denk veya yakın ise ev yemekleri yapan bir yerle anlaşabilirsiniz. Nasılsa tek kişisiniz işten dönerken hazır yemeğinizi alır ayaklarınızı uzatıp yersiniz.

Şuan aynı ruh halinde hız.Vallahi aynı😀bende şuan uyutmaya calisiyorum.Sabah uyanıyoruz büyüğüm.anaokukuna küçüğüm bakıcıya,ben ve eşim iş yerine
Hergun aynı tempo.Bi yerlerde yanlız olmadığımızı bilmek güzel ❤️
Şimdi kalktım. Camasir asacağım. Bulasik mak.bosaltacagim 😃

Herkesin kadına kızması peki 😄 Çocuk olunca görürüm diyenler bence biraz empatiyle yaklaşmalılar . Daha kötüsü var diye sorunlarımızdan bahsetmemizin yasaklandığı değişik bir toplum olduk gerçekten .

Sorununuza gelirsek bence psikolojik bir şey olabilir. Ben ruhsal anlamda kötüysem salıyorum her şeyi ve telefon bağımlısı oluyorum. Onun dışında ev işlerini yaparken motivasyon olsun diye yaptığım şeyler var . Mesela ütü gibi sabit işlerde telefonla konuşurum hoparlöre alıp ya da dolap düzelteceksem televizyondan dolap düzenleme videoları açıp beraber yaparım. Bi de bi düzene oturtmak lazım işten geldim şunları şunları yaptım sonra serbest vakit sonra yatmadan önce yapılacaklar gibisinden. İnsan dolu dolu yaşayınca enerjisi artıyor bence. Benim mesela işte hastam yokken asla hasta bakasım gelmez ama hasta baktıkça enerjim artar daha fazla bakasım gelir. Spora gitmek de enerji arttırıyor mesela. Umarım hayatınızı yoluna koyarsınız :)

Sorununuz vakitsizlik değil kesinlikle. Ya arkadaşların bahsettiği gibi kan değerlerinizle ilgili bir sorun var, ya psikolojik olarak zor bir dönemdesiniz. Ya da dümdüz tembelsiniz.
Verilecek çok tavsiye var ama mutlaka önceki yorumlarda anlatılmıştır. Sizin bir silkelenip kendinize gelmeniz lazım.
Evde tek yaşayan bir haftada olsa olsa 2 makine çamaşır atar. Evi haftada bir süpürse yeter. Bir tencere yemek üç gün idare eder. Neler neler yani… Zaman yetmeyecek bir durum yok. Hem çocuklu hem çalışan tonla kadın var burda. Günlük 2-3 çeşit yemek, nerdeyse her gün çalışan çamaşır makinesi, durmadan ev sil süpür, çocukların okulları ekstra dersler vs vs yani bir şekilde yetişiliyor, kimsenin süper güçleri yok.

Amaaan bekarken, çoluk çocuksuzken bende öyleydim işten gelir yatar uyurdum hiç iş yapmak gelmezdi içimden ve uyumayı çok severdim gerçi hala severim ama vaktim yok 😄 bence sorununuz kan değeri vs değil sorumluluk hissetmiyorsunuz bu yüzden rahat rahat hareket ediyorsunuz, ediyordunuz ama artık batmaya başlamış.
Bir sürü öneri gelmiş zaten, herkes nelerin yapılması gerektiğini yazmış. Size en kolay gelenden başlayın düzen oluşturmaya arkası yavaş yavaş gelir. Ev işi, yemek vs bunlar düzenli yapıldıkça insan pratikleşiyor, neyi nasıl yapması gerektiğini öğreniyor merak etmeyin.

Bir çok insan böyle yaşıyor bence siz vakit ayırmayı fazla beceremiyorsunuz üşengeç olabilir misiniz

Acaba bir kan değerlerinize mi baktırsanız? Demiriniz veya vitaminleriniz düşükse yorgunluk yapar. Ev işi de zor gelir. Benim demirim düşük mesela, keçiboynuzu özü falan kullanıyorum.

Bişey sorucam; sabah 7 öğlen 1-2 arasında 6-7 saat var. O kadar saat sil süpür toz al olayına harcıyor musunuz cidden? Ben mi yanlış yapıyorum 120 metrekare evin haftalık olağan temizliği herşey dahil 2 saat sürüyor bende maksimum.
Normal olan sizinki yani

Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim, kan tahlilimde B12 eksik çıktı, konuyu açtığım gün yavaş yavaş evi temizledim tüm evim temiz ve toplu şu anda, kendime süre koyarak her gün işten eve geldiğimde evi toplamaya çalışıyorum, yemek konusunda ise çok yol kat ettiğim söylenemez, :( teşekkür ederim herkese

9-6 çalışıyorum ve iki çocuğum var ben kendimi gidip bir yerden atayım en iyisi. Sabah 06:30/7 gibi uyanıyorum çocuklarin çantası günlükleri banyoları üst baş değişimleri kahvaltı öncesi atıştırmalıklari derken saat 8/8:30 gibi çıkıyorlar evden o sırada koştur koştur kahvaltımı yapıp iş başına oturuyorum. Molalar anca bir kahve içmeye/yemek yemeye yeterken ben kendimi zorlayıp bir çorba veya sulu yemek yapmaya çalışıyorum. Bazende eşim yapar yemekleri akşam gelince ama ben okul ciksina yetişsin diye mutlaka çorbayı araya sıkıştırıyorum. Yemek faslı bittikten sonra çocuklarla biraz ilgilenip yatırıyorum hikaye falan anlatıyorum uyku öncesi uyumaları bir saati buluyor. O sırada eşim mutfağı topluyor. Cocuklar uyuduktan sonra ben pert bir vaziyette çamaşır işlerini hallediyorum tuvalet banyo temizliyorum mutfağı eşim kabaca temizlediği için detaylı bir şekilde üstünden geçiyorum. Yatağa girene kadar anam agliyor. Hafta sonları temizlik çocuklari oyun alanina parka götür vs derken kendime ayıracak zamanım hiç kalmiyor. Bende yetişemiyorum hayata çıkıp kendime bir alışveriş yapamiyorum aylardir kuaföre gitmedim. Siz henüz bekarsiniz bu daha rahat günleriniz. Asıl çocuktan sonra zorlanacaksınız.

Çok pahalıymış 6 bin 7 bin arası sizde o kadar pahalıya mi almistiniz
Aldığım zaman kiram 450 lira fissler 700 liraydı, taksitle almıştım, 9 yıl oldu. Her zaman pahalıydı ama değer, elim ayağım özellikle çalışanlar için büyük kolaylık. İşten gelince salatayı yapana kadar yemek hazır oluyor. Sadece bakliyat değil her şeyi pişiriyorum onda

Aldığım zaman kiram 450 lira fissler 700 liraydı, taksitle almıştım, 9 yıl oldu. Her zaman pahalıydı ama değer, elim ayağım özellikle çalışanlar için büyük kolaylık. İşten gelince salatayı yapana kadar yemek hazır oluyor. Sadece bakliyat değil her şeyi pişiriyorum onda
Enerjiden de tasarrufu ettiriyor . Bende ikili seti 5 sene önce 900 tl almıştım çeyrek altın 300 tl di . Şuan iyiki dediğim bir eşyam o olmasa yapmam. Eşim yeni evlenecek bir arkadaşına söylemiş onlar da hemen aldılar . Ki annem 10 senedir kullanıyor 👌

Enerjiden de tasarrufu ettiriyor . Bende ikili seti 5 sene önce 900 tl almıştım çeyrek altın 300 tl di . Şuan iyiki dediğim bir eşyam o olmasa yapmam. Eşim yeni evlenecek bir arkadaşına söylemiş onlar da hemen aldılar . Ki annem 10 senedir kullanıyor 👌

Merhaba, baklagil için ıslatmadan veya öncesinde haşlamadan bu kadar kısa süre ile yemek yapmaya olanak sağladığı doğru mu acaba?

Merhaba, baklagil için ıslatmadan veya öncesinde haşlamadan bu kadar kısa süre ile yemek yapmaya olanak sağladığı doğru mu acaba?
Kurubaklagili ıslamazsanız pişme süresi uzar ama ıslamanın temel nedeni gaz yapmasını engellemek. Suya koyup, kaynamasını bekliyorum kaynayınca altını kapatıyorum, bir iki saat bekletip pişiriyorum, haşlanana kadar kaynatmıyoruz yani

Back
X