Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

Yanlış anlamayın lütfen ama 8-5 çalışıp hafta sonu tatil olan biri gayette halleder işi, yemeği. Çok iyi bi çalışma saati ve hafta sonları tatil olan iş bulmak çok zor zaten. Yemeği geceden hazırlayabilirsiniz ben bazen öyle yapıyorum. Temizliği detaylandırıp yormayın kendinizi abartı toz, pislik, dağınıklık varsa toplayın yeter. Bu sizin elinizde ben şöyle yapın desemde içinizden gelmediği sürece yapamazsınız. Ben eve 7 de de gelsem yemek yemeden duramam üstüne katı ve hazır yiyeceklerde yiyemem sürekli. Bi çorbam olur mutlaka geceden bakarım ne yapsam diye malzemeleri alır hemen başlarım. Güne yeşil çayla başlar hafif kahvaltı yapıp bir kahve ile devam ederim. Gece yatmadan kefir içerim. Evden cam şişeye bazen detox hazırlarım yeşilliklerle. E şimdi bunu size nasıl tavsiye edeyim :KK70: İlkte gerçekten zor oluyor ama zorladığınızda yapmazsanız asıl vicdan azabı çekiyorsunuz. Alışkanlık tamda bu noktada devreye giriyor.
O kadar imreniyorum ki böyle hayat yaşayan insanlara gerçekten helal olsun

Konu sahibi 8-5 çok iyi mesai saati bir kere ayrıca da 2 gün tatil birde daha ne olsun . Beden işçiliği yapmıyorsanız bu kadar yorulmanız normal değil bence kan değerlerinize baktırın . Haftada 1 gün mesela cumartesi büyük temizlik yapın zaten yanlızsınız tüm hafta size yeterli gelir . Yani 5 te gelince gayet güzel yemek yapılır ben 30 dk da kuru fasülye pilav salata vs yapıyorum yani . Eliniz mi yavaş acaba ?
Yarım saatte düdüklü tencerede fasulyem bile haşlanmıyor anlamadım bir gün önceden ıslıyor musunuz

Yarım saatte düdüklü tencerede fasulyem bile haşlanmıyor anlamadım bir gün önceden ıslıyor musunuz
Hafta sonu bir kilonun tamamını haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa atıyoruz, sonraki 4 fasulye yemeği 10 dakika sürüyor böylece. Hatta bazen çok üşenirsem direkt haşlanıp dondurulmuş alıyorum. Her seferinde haşlayıp pişirmeye çalışırsanız tabi ki yetişmez.

O kadar imreniyorum ki böyle hayat yaşayan insanlara gerçekten helal olsun
Bana hayatı bu kadar çok seviyor musun gerçekten? diyor arkadaşlarım. Hayır o kadar çok sevmiyorum ama nefrette etmiyorum. Sevdiğin, seni mutlu eden şeyleri yapmadan hayat geçmez. Disiplin olmadan sağlıklı bir yaşam olmaz diyorum kendime. Herkesin bir dönüm noktası oluyor ya sizinde olacaktır eminim :)

Hafta sonu bir kilonun tamamını haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa atıyoruz, sonraki 4 fasulye yemeği 10 dakika sürüyor böylece. Hatta bazen çok üşenirsem direkt haşlanıp dondurulmuş alıyorum. Her seferinde haşlayıp pişirmeye çalışırsanız tabi ki yetişmez.
Sanırım benim de buzluğu kullanmaya alışmam lazım, yarın nohut, fasulye, barbunya vs. alacağım ben de dediğiniz gibi yapacağım her gün 1 er kilo haşlayıp koyacağım

Sanırım benim de buzluğu kullanmaya alışmam lazım, yarın nohut, fasulye, barbunya vs. alacağım ben de dediğiniz gibi yapacağım her gün 1 er kilo haşlayıp koyacağım
Köfte de çok kurtarıcı, onu da bolca yapıp buzluğa atabilirsiniz. Ben kıyma da kavuruyorum, küçük küçük porsiyonlayıp atıyorum buzluğa. Kıymalı sulu yemekleri yaparken ya da makarnada falan süper kurtarıcı oluyor. Buzluk çalışan kadının en yakın dostudur, kullanın 😂

Bizde de lavabo tuvalet gece hallediliyor. Son yatan fıtı fıtı iki deterjan iki fırça darbesiyle halledip çıkıyor. Banyoya giren temizleyip çıkar üşenirse hafta sonu banyoyu dip köşe temizleme cezası verilir 😂
Çok iyiymiş bende mi denesem ama hep ben temizliyorum

Fasülye neden haşlanıyor onu anlamıyorum açıkçası . Ben akşamdan ıslatırım öğlen oğlum uyuduğu zaman hemen pişiririm . Düdüklüm fisshler marka a101 in veya Migros’un fasülye nohut vs 20 dk da pişiriyor . Örnek veriyorum 13:00 de mutfağa girdim salata , fasülye , pilav masa hazırlamak 13:30 da ocağın altını kapatıp mutfaktan çıkıyorum . Evde phılıps xxl fritözüm var marketten kıymayı alınca 5 dk da hemen köfte yapıp buzluğa atıyorum çocuğu parktan çıkarıyorum içeri giriyoruz fritöze köfteyi koyuyorım biz ellerimizi yıkayana kadar 5 dk sürüyor pişmesi . Sabah uyandınız geceden dolabın altına indirdiğiniz tavuklarınızı 5 dk da marine edin yoğurt ve baharatla mis gibi dolabın altına koyun eve gelince 15 dk da fritözde pişer . Eğer maddi imkanınız varsa düdüklü ve fritözü kesin alın . Maddi imkan yoksa bile küçük taksitlerle alın yani kesin . Ben haftalık yemek menüsü belirliyorum ona göre sebze vs alıyorum . Diyelim ki cumartesi günü menüyü yaptım siparişleri verdim dolma biber eve geldi ya hemen temizleyip buzluğa koyuyorum salı günü çıkarıyorum soğanları rondodan geçiriyorum aynı kap içinde pirinç baharat kıyma vs vs karıştırıp dolmayı doldurup düdüklüye koyuyorum 10 dk içinde pişiyor mis gibi bu yemeği yapmak 15 dk . Cumartesi günü tüm temizlik menü yapmak alışveriş kişisel bakım vs bitirin pazar size kalsın ne kadar güzel . Bugün oğlumu uyuttum 45 dk da büyük balkonu yıkadım 3 odamın camlarını sildim . Sabah 06:00 da uyandım yatakları topladım çocuğa kahvaltı etkinlik markete gittik parka gittik yemek yedirdim uyuttum camları sildim kendime bakım yaptım . Öğleden sonra yine yedirdim içirdim giydirdim 16:00 da parka gittik 3 saat sonra döndük 19:00 da yemek duş 20:00 da yatırdım 3 makina çamaşır yıkadım astım küçük balkonu yıkadım daha şuan yeni oturdum ki psikolojik ve bedenen kötü bir gün geçirdik birde öyle aşırı yorgunluğum yok . Bence b12 vs bakılmalı takviye alıyor musun

İşten geldiğiniz zaman direk koltuğa yatarsanız saatlerce kalamazsınız hergün bir plan yapın o işleri hallettikten sonra temiz kafa ile yatın uzanın

Hiç buzluğa atmak gerekmiyor .
Ben sabahtan iki gün yetecek porsiyon isliyorum ,akşam geldimmi hemen 25dak düdüklüde pişiyor ,yaninada pilav turşu yoğurt .
oldu bitti
Buzluğa başka seyler doldur ;
chicken nuggets ve patates kizartmasi,hafif yağ ile bula firinda pişsin kendi başina yanina salata
Firin yoksa bir kişi için air fryer süper cözüm,ekmek bile pişiriyor.

Fasülye neden haşlanıyor onu anlamıyorum açıkçası . Ben akşamdan ıslatırım öğlen oğlum uyuduğu zaman hemen pişiririm . Düdüklüm fisshler marka a101 in veya Migros’un fasülye nohut vs 20 dk da pişiriyor . Örnek veriyorum 13:00 de mutfağa girdim salata , fasülye , pilav masa hazırlamak 13:30 da ocağın altını kapatıp mutfaktan çıkıyorum . Evde phılıps xxl fritözüm var marketten kıymayı alınca 5 dk da hemen köfte yapıp buzluğa atıyorum çocuğu parktan çıkarıyorum içeri giriyoruz fritöze köfteyi koyuyorım biz ellerimizi yıkayana kadar 5 dk sürüyor pişmesi . Sabah uyandınız geceden dolabın altına indirdiğiniz tavuklarınızı 5 dk da marine edin yoğurt ve baharatla mis gibi dolabın altına koyun eve gelince 15 dk da fritözde pişer . Eğer maddi imkanınız varsa düdüklü ve fritözü kesin alın . Maddi imkan yoksa bile küçük taksitlerle alın yani kesin . Ben haftalık yemek menüsü belirliyorum ona göre sebze vs alıyorum . Diyelim ki cumartesi günü menüyü yaptım siparişleri verdim dolma biber eve geldi ya hemen temizleyip buzluğa koyuyorum salı günü çıkarıyorum soğanları rondodan geçiriyorum aynı kap içinde pirinç baharat kıyma vs vs karıştırıp dolmayı doldurup düdüklüye koyuyorum 10 dk içinde pişiyor mis gibi bu yemeği yapmak 15 dk . Cumartesi günü tüm temizlik menü yapmak alışveriş kişisel bakım vs bitirin pazar size kalsın ne kadar güzel . Bugün oğlumu uyuttum 45 dk da büyük balkonu yıkadım 3 odamın camlarını sildim . Sabah 06:00 da uyandım yatakları topladım çocuğa kahvaltı etkinlik markete gittik parka gittik yemek yedirdim uyuttum camları sildim kendime bakım yaptım . Öğleden sonra yine yedirdim içirdim giydirdim 16:00 da parka gittik 3 saat sonra döndük 19:00 da yemek duş 20:00 da yatırdım 3 makina çamaşır yıkadım astım küçük balkonu yıkadım daha şuan yeni oturdum ki psikolojik ve bedenen kötü bir gün geçirdik birde öyle aşırı yorgunluğum yok . Bence b12 vs bakılmalı takviye alıyor musun
Haftalik menünüzü paylaşirsaniz fikir olur

Haftalik menünüzü paylaşirsaniz fikir olur
Tabi ki
Pazartesi : domates çorbası peynirli börek
Salı : fırında balık salata
Çarşamba : pirinç pilavı göveç
Perşembe : lazanya
Cuma : biber dolması
Cumartesi: sebzeli arpa şehriye , ızgara tavuk
Pazar : yeşil mercimek , domatesli makarna

Ben akşamdan bile ıslamıyorum ama çabuk pişme fissler e özel. Bende de var 12 dakikada helvaya çeviriyor fasulyeyi ama başka tencerelerde öyle pişmiyor bir de wmf de var o performans, mutfak ekipmanı önemli bu konuda

Ben akşamdan bile ıslamıyorum ama çabuk pişme fissler e özel. Bende de var 12 dakikada helvaya çeviriyor fasulyeyi ama başka tencerelerde öyle pişmiyor bir de wmf de var o performans, mutfak ekipmanı önemli bu konuda
Fasulye düdüklüde 1 saatte haşlanıyor benim ya

Bence siz önce eve bir yardımcı abla alın. Her zaman alamam diyorsanız en azından bir seferligine. Olan temizliği devam ettirirsiniz sonra. Böylesi çok daha kolay. Bir ağırlık çökmüş sanki üzerinize bana biraz tembellik gibi geldi bilemedim. Baya bir zamanınız var aslında. Sonrada yemek işini ele alırsınız. Tek kişisiniz zaten çok kasmaya gerek yok. Az bir yemek yapsanız bile iki günlük çıkar. Haftada 2 kez yemek yapsanız o size 4-5 gün gider. Kalan iki günde dışardan yersiniz. Ben tek yaşasam çoğu gün dışardan yerdim sanırım 🙈

Fasulye düdüklüde 1 saatte haşlanıyor benim ya
Islama aşamasını kaynatarak yapın; fasulyeyi tencereye alın ocağa koyun beş dk kaynasın kapatın altını iki üç saat dursun zaten yumuşamış olacaktır dişinizle bakın anlarsınız böylece düdüklüde pişme süresini kısaltırsınız ama en temiz çözüm düdüklüyü değiştirmek sanırım

Back
X