- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.414
- 798
Size kataloğu göstermiş, ilgilenmemişsiniz bu sebeple sipariş vermelerinde bir sorun yok bence ama siz bu insanla hala para alışverişi yapmamalısınız. Size ısrarla kataloğu gösterse sipariş verecekmiydiniz merak ettim açıkçası.
Yapmayın bir daha alışveriş sizde
O kız senin gerçek arkadaşın değil bunu Görmüş oldun. Parasını ver ve mesafeni koy
Sürekli geciktiriyorsanız hatırlatması normal ancak kırkyılda bir geciktirdiyseniz hatırlatması gerçekten çok ayıp ben olsam en az bir ay beklerdim eğer hala vermiyorsa kırmadan hatırlatırdım
Dökülsem mi dökülmesem mi diye çok düşündüm ama insan eşine bile anlatamıyor yahu. Ezik hissediyorum kendimi galiba.
İşyerinde hiç hazetmesem de molalarda zaman geçirecek başka kişiler olmadığından konuştuğum 2 fesatlık abidesi var.
Bunlardan birinin kuzeni malum kozmetik firmasının kataloğundan satış yapıyor. O da kataloğu getirip sipariş alıyor. Ben de ufak tefek alacağımı alırım ödemeyi yaparım.
Geçen ay normalden fazla alışveriş yaptım. Ayın 5 inde yaparım dedim ama yapamadım. Kartım bloke olduğu için nakit çekemedim.
Huyunu az çok bildiğim için bekletirken de çok huzursuz oldum. O da beklendiği üzere hatırlattı. Ki bu benim kolay kolay yapamayacağım bir şey.
Eşimle aynı şirketteyiz. Birisinden borç alıp gelmesini rica ettim. Parayı ona verirken "kusura bakma" dedim "sorun değil" dedi.
Geçen hafta yeni kataloğu gördüm elinde bana bir şeyler gösterdi. Hiç elime almadım ilgilenmedim. Normalde sipariş verilecekse kataloğu bir gün bana bırakır.
Bugün bu şahış kankasına telefona bakıp "canım senin ... borcun ....mış benim ki de ...." dedi. Öteki de "tamam öderim bir ara" dedi.
Orada anladım ki bana göstermeden sipariş verilmiş ve alınmış.
Bunu da bana belli etmek için muhabbetini açtı adım gibi eminim. Tanıyorum çünkü.
Hiç bir şey söylemedim tabi ki ne denir ki?
Tamam bir defa öderken geciktirdim. Ama bir insan da bu kadar kolay harcanmaz ki canım. Allah'a şükür kimsenin parasının üstüne yatmadım ödeyene kadar da huzursuz olurum.
Böyle insanları kafaya taktığım için kendime de kızıyorum. Yine yüzyüze bakıyoruz öyle de gidecek. Bir kaç gün sonra bana katalogla gelecek çok iyi biliyorum o zamanı bekliyorum.
Yani benim en başta istemeden sebep olduğum şey bu kadar büyük bir hata mı sizce?
Ben kendi tarafımdan bakınca on kusurlu hareketten birini göremiyor muyum bayanlar?
O tarz kataloglarla satılan ürünlerin kalitesi belli. Çalışan insansınız, daha az çeşit alın ama bilindik, alerjen içermeyen markalardan alışveriş yapın. Cildinize yazık etmeyin.
makyaj malzemesi lüx bir tüketimdir siz durumunuzu kesitirip ona göre davranmalıydınız.kimse sizi idare etmek zorunda değilki bu konu yüzünden.
Üzülmeyin ama hatalı olan sizsiniz. Peki ya neden? Arkadaşınızın huyunu biliyorsunuz, hiiiiçççç böyle alacak verecek konularına girmeyin. Yani şart değil ki ondan ürün almak. Hem fesatlık abidesi diyorsunuz hemde alışveriş yapıyorsunuz. Haketmeyene gerekenden fazla değer vermemek gerekiyor. Normalde borcunuzu hatırlatmasında alınacak birşey yok ama kataloğu getirip gizli saklı sipariş verilmesi iyi niyetli değil. Sizin yerinizde olsam, birkaç gün sonra katalogla gelince, artık buradan sipariş vermiyorum son aldığım ürünler çok kaliteli çıkmadı alerji yaptı, başka markaya geçtim derim kestirip atarım
tabikide hata deil..arkadaşınız olsaydı gerçekten bukadar sorun olmazdı..siz birdaha sipariş vermeyin..katalog gelse bile almayın..
Ben size gururunuz yok demedim . Neden tribe gireyimki demişsiniz , ilk mesajinizdada kataloğu gösterdi ilgilenmedim demişsiniz şimdide işim vardı bakamadım dediniz. İşim vardı bakamadım başka birşey, ilgilenmedim demek başka birşey. İkisi farklı yani.Ben ortada sorun yok kalmadı sanarken neden kendi kendime tribe giriyim ki?
Bana kafasındaki şeyi belli etmedi. Sinsice hareket eden o.
Bir arkadaşa da yazdım. Bana işim varken bak bak diye bir şey gösteriyor. Geçen ayın tavrını sürdürseydi hiç yorum bile yapmazdım. O kadar gururum var. Bundan sonra bitti zaten.
Mesafe koymayı çok iyi bilirim. Hatta en iyi yaptığım şeydir.
Ben kolay kolay hatırlatamazdım da. Eğer yüklü bir meblağ değilse. Parası yoktur der geçerim.
Herkesi öyle sandım sanırım. Ödediğim parayla rezil oldum kendime kızıyorum.
Alacağınız bir ihtiyacınız varsa o firmadan ya online ya başka bir kişiden alın sonra da ofiste mesela ' ay bunu aldım kokusu,rengi,nemlendirmesi -işte ürün her neyse- çok güzelmiş deneyin bence' derdim ben. Böyle şeylerde biraz kısasa kısascıyımdır.
Ama siz yapmayın yine de bunu dert etmeyin bile. Her insanın eli sıkışık dönemleri olur sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?