- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ben evlilikten korkuyordum Kk üye olunca iyice korkmaya başladim. Kaynanayla evlenecekmişim gibime geliyor. Rabbim annenizin yardimcisi olsun6 kız kardeşiz biz.
En büyük ablam teyzemin oğlu ile evlendi, küçüktü.
Akraba akrep olabilirmiş bilememişler, nasipmiş oldu.
Oğulları uyuşturucu bağımlısıymış güya bilmiyorlarmış buna rağmen evlendirdiler,
tedavi için destek olmadılar. Öldü gitti genç yaşında ablam dul kaldığında 29 du daha.
Bir kızı ile kaldı, adam gibi bir evlilik yaşamadan uçup gitti hayalleri.
En büyük olan benim anneme oldu.
Diğer ablam ailesini küçük yaşta kaybetmiş biri ile evlendi.
Ailesiz orda burda büyüdüğü için sorumsuz, başıboş, rahatına düşkün biriydi.
Aldatıldı boşanıyor şimdi..
3 yıl evli kaldı. İte kaka, yıprata yıprata..
Yine en büyük yıkım benim anneme oldu.
Sonraki en akıllımız bizi gördü gördü evlilikten soğudu.
Evlenmiyor yaşı 30. En iyisini yapıyor diye düşünür oldum.
Sonra ben parlak bir evlilik gibi görünürken, bol çalkantılı ilk bir yılımla anneciğimin üzülmesine sebep oldum. O melek gibi kadın çirkef, haddini bilmez dünürler ile muhattap oldu.. Sonuçta bol mesafeli, kalpte yaralar,kırgınlıklar ve evladının huzuru için yılda bir görünce selamlaşılan bir dünür ilişkisi..
Benim küçüğüm kültür, gelenek bakmadan sevdi, evlendi.
Kv nin yan binasına geçti. 1 yıl olmadan aldı başını yürüdü sorunlar.
Her gün gelmedi, yanıma çıkmadı kavgası, surat asması. Anneciğine karşı pasif kalan adam.
Kadının gözünde pısırık bir koca. Kendini ezdirmemek için nasıl olsa beni ezdirmeyen annesine dur diyen bir kocam yok diye düşünüp saçmalama boyutunda aslan kesilen kardeşim.
Öyle ki artık kv gel kızım sarılayım dese ''Hayırrr müsait değilim işlerim var'' diyecek.
Kendisini korumaya çalışırken mesafe koyarken eşi ile kötü oldu iyice.
Ve yine tansiyonu tepede olan annem. Bugün artık '' Siz rezilsiniz, kimseyle yapamazsınız. Öyle bir dünya yok yeri gelecek susacaksın, yutacaksın, istemesen de hizmet edeceksin. Kocanın hatrı için yapacaksın. Bu kafayla hepinizin sonu boşanma.
Bana laf getirmeyin yeter. '' diye naralar attı.
En küçüğü de bekar. Aman o da böylesini bulacaksa bulmasın der oldum artık.
İyi insanlar bizi neden bulmuyor?
Üzülüyorum en çok anneme.
Hani şu şeker gibi eş ailesi oluyor.
Kv mi annem gibi severim. Aman kp im bir tanedir diyenler.
Var da bizi mi bulmuyor?
Yoksa biz akılsız başımızın derdini mi çekiyoruz?
Yoksa yok mu yahu?
Benim annem evladını üzmeyen, yormayan insanlarla dünürlüğü tadamayacak mı?
Çok üzgünüm bugün yine..
Okuyan arkadaşlar uzun oldu kusura bakmayın..
Ben hep böyle uzun dökerim içimi..
Bosuna demiyolar evlenirken sadece esin olacak kisiyle degil, onun ailesiyle de evlenirsin diye. Kücük bi sorun dahi olsa aileler hemen yüz göz oluveriyor. Cok iyi kv kp bulmak birazda sans isi ama sizinkisi baya bi talihsizlik olmus
Ben evlilikten korkuyordum Kk üye olunca iyice korkmaya başladim. Kaynanayla evlenecekmişim gibime geliyor. Rabbim annenizin yardimcisi olsun
ne olursa olsun derdi anaları bulur ya. en çokta ona üzülürüm.
Sınavınız bu şekilde sanırım allah size sabır ve anneciginize de güç versin inşallah.
Bir şey sormak istiyorum ablanizin yaşadıkları beyninizde fazla yer edip insanlara asi davranıyor olabilir misiniz
Yok öyle bir dünya be Güzelim
Güzel yetiştirsek şansları olmaz şimdiden söyliyimOlabilir.. Aslında hepimiz çok etkilendik ablamın durumundan.
Bu yüzden de hep geç evlendik.
Babamı kaybettikten sonra annem evlenmiyoruz diye üzülüyordu bizde kalıyordu aklı, mutlu yuva kurduklarını göremeyecek miyim diye.. Öyle öyle ısınmaya çalıştık.
Şansımıza da hep zor insanlar çıktı karşımıza.
Biz hepimiz babamız olsun, hatalı olsun korkmayız yumruğumuzu masaya vuran tipleriz.
Bu nedenle yapılanlar karşısında sessiz kalamıyoruz.
Bir de insanlar babamızın yokluğundan yararlanmak ister gibi, istedikleri gibi
hayatımızın içinde at koşturmaya çalışınca kendi kendimizi korumak gibi bir moda geçiyoruz.
Bizden geçti. Bekar kızlarımız için olsa iyiydi..
Dünürler samimi olmuyor , öyle dünürü ile zaruri olmadıkça görüşen görmedim ,bende 4 kardeşim 3 evli var. Dünür durumunuz bormal . Diğer durum annenizin iyi niyetli olmasından kaynaklanıyordur . Ayrıca önemli olan sizin bir arada olmanız , gerisi teferruat . Üzülmeyin .
Dua dua dua.. bol bol dua. Belki aileden biri bir ah aldi sıkıntısı size imtihan oluyor. En kiymetli silah dua etmek ve her zaman hayirlisini istemek.
Ben sizin yaşadıklarınızı bilmiyorum muhakkak ama sunu biliyorum insan unutunca mutlu oluyor. Ben bu dunyada bana yapılan her haksızlığı ahirete bıraktım. Kimsenin uc kuruş parasına da, iki tatlı sözüne de ihtiyacım yok o yuzden bu hayatta kim nasıl istiyorsa oyle davransın bana dedim. Boyle gercekten mutluyum. Unutmak mutluluktur bunu iyi duşunun derim benBiz biraz asiyiz doğru..
Haksızlıklara katlanamıyoruz, hemen tepki koyuyoruz.
Bir de yapılan ne iyiliği ne de kötülüğü unutuyoruz.
Karşındaki insan senin hayatına saygı duymuyorsa, hatasını farkedip özür bile dilemiyorsa..
Böyle zor oluyor iyi ilişkiler kurmak..
Güzel yetiştirsek şansları olmaz şimdiden söyliyim
gün o.....ların gunu
Ben sizin yaşadıklarınızı bilmiyorum muhakkak ama sunu biliyorum insan unutunca mutlu oluyor. Ben bu dunyada bana yapılan her haksızlığı ahirete bıraktım. Kimsenin uc kuruş parasına da, iki tatlı sözüne de ihtiyacım yok o yuzden bu hayatta kim nasıl istiyorsa oyle davransın bana dedim. Boyle gercekten mutluyum. Unutmak mutluluktur bunu iyi duşunun derim ben
belki de siz iyi insan degilsinizdir? hakaret olarak alma. yani iyi insandan kasıt ne ki hem?
uyumlu degilmişsiniz demek ki ve/veya karşıdaki kadar siz de hatalıymışsınız (yani hepinizden bahsediyorum), belki de annenin son söyledikleri dogrudur falanlar filanlar... her insan kendine göre iyi insan ne de olsa.
Ben artık inanamıyorum maalesef..
Bekar iki kardeşim için evlenmemeleri hayırlı gibi düşünür oldum. :s
Başka hiç bir sorunun yokken eşin ailesi evin üstüne kabus gibi çökecek kadar ciddi bir sorun oluyor çünkü.
hayır sayılmaz sen gene de bi kurban kes de ,bu dünya da birbiriyle ballı börekli geçinen dünür var mı veyahut kendi anne babasının ağzına bakmayan erkek mevcut mu..sanki siz kardeşler diğer insanlar kadar tahammülkar olamadınız ne dersinKurbanda kestiklerimiz sayılmaz mı? :)
Evet bariz bir talihsizlik söz konusu ve hep aynı konuda genel olarak..
Damatlarda kötü alışkanlık yok eve fazlaca bağlı tipler ama aileleri sorun ve aileye karşı sessizlikleri..
Hayır bir de kazık yiye yiye gerçekten gözümüzü dört açıyoruz sözde.
Ama yine de biraz fazlaca iyi niyetimiz var da o mu engel oluyor görmemize anlamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?