Var da bizi mi bulmuyor?

Biz biraz asiyiz doğru..
Haksızlıklara katlanamıyoruz, hemen tepki koyuyoruz.
Bir de yapılan ne iyiliği ne de kötülüğü unutuyoruz.
Karşındaki insan senin hayatına saygı duymuyorsa, hatasını farkedip özür bile dilemiyorsa..
Böyle zor oluyor iyi ilişkiler kurmak..

Ben evlilikten korkuyordum Kk üye olunca iyice korkmaya başladim. Kaynanayla evlenecekmişim gibime geliyor. Rabbim annenizin yardimcisi olsun

Bosuna demiyolar evlenirken sadece esin olacak kisiyle degil, onun ailesiyle de evlenirsin diye. Kücük bi sorun dahi olsa aileler hemen yüz göz oluveriyor. Cok iyi kv kp bulmak birazda sans isi ama sizinkisi baya bi talihsizlik olmus

Ben artık inanamıyorum maalesef..
Bekar iki kardeşim için evlenmemeleri hayırlı gibi düşünür oldum. :s

Başka hiç bir sorunun yokken eşin ailesi evin üstüne kabus gibi çökecek kadar ciddi bir sorun oluyor çünkü.

Sınavınız bu şekilde sanırım allah size sabır ve anneciginize de güç versin inşallah.
Bir şey sormak istiyorum ablanizin yaşadıkları beyninizde fazla yer edip insanlara asi davranıyor olabilir misiniz

Ben evlilikten korkuyordum Kk üye olunca iyice korkmaya başladim. Kaynanayla evlenecekmişim gibime geliyor. Rabbim annenizin yardimcisi olsun

Amin..
Allah herkesi iyi etsin, iyilerle karşılaştırsın.
Korkulmayacak gibi değil doğrusu.

ne olursa olsun derdi anaları bulur ya. en çokta ona üzülürüm.

Evet ben de.. Kardeşimin psikolojisi ciddi etkilenmiş bu durumda bile onda değil annemde aklım.
Çünkü bu kadına bu kadarı çok fazla diye düşünüp kahroluyorum..

Sınavınız bu şekilde sanırım allah size sabır ve anneciginize de güç versin inşallah.
Bir şey sormak istiyorum ablanizin yaşadıkları beyninizde fazla yer edip insanlara asi davranıyor olabilir misiniz

Olabilir.. Aslında hepimiz çok etkilendik ablamın durumundan.
Bu yüzden de hep geç evlendik.
Babamı kaybettikten sonra annem evlenmiyoruz diye üzülüyordu bizde kalıyordu aklı, mutlu yuva kurduklarını göremeyecek miyim diye.. Öyle öyle ısınmaya çalıştık.
Şansımıza da hep zor insanlar çıktı karşımıza.
Biz hepimiz babamız olsun, hatalı olsun korkmayız yumruğumuzu masaya vuran tipleriz.
Bu nedenle yapılanlar karşısında sessiz kalamıyoruz.

Bir de insanlar babamızın yokluğundan yararlanmak ister gibi, istedikleri gibi
hayatımızın içinde at koşturmaya çalışınca kendi kendimizi korumak gibi bir moda geçiyoruz.

Yok öyle bir dünya be Güzelim

Bizden geçti. Bekar kızlarımız için olsa iyiydi..

Güzel yetiştirsek şansları olmaz şimdiden söyliyim
gün o.....ların gunu

Evet annem fazla iyi niyetli maalesef.
Teşekkür ederim..

Dua dua dua.. bol bol dua. Belki aileden biri bir ah aldi sıkıntısı size imtihan oluyor. En kiymetli silah dua etmek ve her zaman hayirlisini istemek.

Annem de dua almadıysa kim alacak bilemiyorum ki.

O da çok bunaldığında kim beddua ettiyse bana diye sayar.
Kendi anne, babası, hatta teyzesine kadar yatalak hastalara baktı yıllarca 10 nüfuslu evde üstelik.
Ve babaannem var ona bakıyor bu dertlerin içinde. O da kalça kemiğini kırdı 4 aydır..

Bunlar da dua etmediyse yazıklar olsun. Bakmayacağım hasta falan :)

Ben sizin yaşadıklarınızı bilmiyorum muhakkak ama sunu biliyorum insan unutunca mutlu oluyor. Ben bu dunyada bana yapılan her haksızlığı ahirete bıraktım. Kimsenin uc kuruş parasına da, iki tatlı sözüne de ihtiyacım yok o yuzden bu hayatta kim nasıl istiyorsa oyle davransın bana dedim. Boyle gercekten mutluyum. Unutmak mutluluktur bunu iyi duşunun derim ben

belki de siz iyi insan degilsinizdir? hakaret olarak alma. yani iyi insandan kasıt ne ki hem?

uyumlu degilmişsiniz demek ki ve/veya karşıdaki kadar siz de hatalıymışsınız (yani hepinizden bahsediyorum), belki de annenin son söyledikleri dogrudur falanlar filanlar... her insan kendine göre iyi insan ne de olsa.

Aslında kolay unutan biri olmayı hep çok istedim.
Ama yapım itibariyle mümkün değil üzgünüm.
Sizin adınıza sevindim eminim çok huzur vericidir..

:) Farklı bir bakış açısı.
Ben yüzde yüz kötü ya da yüzde yüz iyi insan varlığına inanmam zaten..

Ama hayır karşımızdaki insanların kötü niyetli olma yüzdesi bizden fazla ya eminim gerçekten.
Çok düşündüm bunları ben.

Hayirlisi olsun insallah. Bakarsin onlarin yüzleri güler. Onlar icin neyin hayirli neyin hayirsiz oldugunu bilemezsin. Evlenmesinler gibi seyler düsünme. Belli ki bu da sizin sinaviniz... :)

okudum konuyu ama yorum yaparak kırıcı olmaktan çekiniyorum..tek diyebileceğim aslında bazı evlilikler baştan hatalı yapılıyor.balık baştan kokar derler ya öyle işte

hayır sayılmaz sen gene de bi kurban kes de ,bu dünya da birbiriyle ballı börekli geçinen dünür var mı veyahut kendi anne babasının ağzına bakmayan erkek mevcut mu..sanki siz kardeşler diğer insanlar kadar tahammülkar olamadınız ne dersinyani belki birinizin başına gelen diğerinize de gelince bir diğerine istemeden doldurmuş olabilirsiniz bu da tahammül sınırlarınızı minimize etmiş olabilir sonra bi bakmışsınız kayın ailelere acayip kıl kızkardeşler oluşmuş..fakat yinede bekar ikiliye müdahale etmeyin onlarda kendi hatalarını kendileri yaşasınlar bak burda bensibelim2 diye bi üye var onun kız kardeşi için yazdıklarını oku ne demek istediğimi anlayacaksın..

Yaşadıklarız zor hele annenizin yaşadığı hepinizden kat ve kat fazla kadıncağız bütün evlatlarını ayrı kafaya takıp kahroluyordur,
ama bu sizin elinizde olan bir şey değil,
keşke bizlerin elinde olsa bak yaşınızda küçük değilmiş evlenirken aklınızda gayet başınızdaymış
ama kaderin önüne geçilmiyor ne yazıldıysa onu yaşıyoruz sabır ve duayla aşmaya bakmak gerek sorunları
aileler yüzünden sorun yaşamayan binde birdir heralde,
ama işin içine ihanet şiddet gibi durumlar girerse o zaman başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…