• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Var mı böylesi çevrenizde?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz kitap okuyun sanırım okuduğunu anlama beceriniz pek gelişmemiş. Ben nasıl bir kişilik böyle insan olmaz gibi bir laf demedim farkındaysanız. Sorun eşim ilk görüşte nasıl anladı konu bunun üstüne. Bir daha paragrafı oku aklınla anlamaya çalış başka yerle değil!
Nasıl anladığını söyleyeyim. Eşiniz kadınları sınıflandırmaya, kendi kafasında fantezilerine göre etiketlemeyi seven bir hırboymuş, ordan anlamış. Aslında siz de öyle birisiniz belli ki tam tencere kapakmışsınız. Boşanmasaymışsınız keşke. Hem zaten adamla boşanıyorsunuz nasıl anladıysa anladı. Neden bu kadar dert oldu size?

böyle düşünen biri olması neden gözünüzdeki tatlı kız imajını sildi anlamadım.
herkesin yaşam şekli farklı, bu onun muhabbetini vs tatsız yapacak değil.
Tatlı kız imajını silmedi hala bana göre tatlı sadece bazı görüşü bana uymadı dedim o yüzden de tatil fikrini iptal ettim bakın herkes yazdığımdan farklı yorumlar çıkarıyor ben ne demek istediğimi her yorumda yazıyorum ama insanlar farklı yorum yapmakta ısrarcı.

Bu kızı nasıl benim eski eşim bir konuşmayla anladı halbuki konuşması çok normaldi kızın.

Kadın seri katilmiş de durum ortaya çıkmış gibi bir tonda yazıyorsunuz.
En acısı da, aktarımınızdaki yerginin ve tonun farkında değilsiniz.
Erkek eğemen zihniyetin dayattığı eril dil bu, farkında olmayarak giyiniyorsunuz bu dili.
Gözünüzü seveyim yapmayın.

Ben gecelerini böyle geçirmeyi tercih edecek biriyle tatile çıkmam. Ama ben hergün duş almayan, deodorant kullanmayan biriyle de tatile çıkmam.
İkisinin önemi benim için eşdeğer, ikisi arasında seçmek zorunda kalsam, sizin kızla çıkarım, diğer kokarcayla çıkmam.

İstediği erkekle birlikte olması, kafa dengi bir insan olma özelliğini silmiyor ki!

O kadının kendi tercihidir bu, size göre değilse, beraber tatile gitmeye ‘uygun değilsiniz’ dir ancak.
Ama bu durum, onu ne kötü yapar ne de sizi iyi.
Bilmem anlatabildim mi...
Siz anlatmaktan önce anlayın. Kötü bir kız kelimesi nerede geçiyor. Ya da ben iyiyim nerede dedim. İlk yaptığımız tatilde çok eğlendik kafa dengiydi dedim o yüzden tekrar tatil yapalım diye düşündük ama uymayan şeyler olunca fikrinden baz geçtim. Ay anlat anlat anlamak istemeyen anlamayacak zaten.

Kadın seri katilmiş de durum ortaya çıkmış gibi bir tonda yazıyorsunuz.
En acısı da, aktarımınızdaki yerginin ve tonun farkında değilsiniz.
Erkek eğemen zihniyetin dayattığı eril dil bu, farkında olmayarak giyiniyorsunuz bu dili.
Gözünüzü seveyim yapmayın.

Ben gecelerini böyle geçirmeyi tercih edecek biriyle tatile çıkmam. Ama ben hergün duş almayan, deodorant kullanmayan biriyle de tatile çıkmam.
İkisinin önemi benim için eşdeğer, ikisi arasında seçmek zorunda kalsam, sizin kızla çıkarım, diğer kokarcayla çıkmam.
Yani aslında anlatmak istediğim farklıydı kimseyi yermek için de yazmamıştım. Zaten art niyetli okumayanlar ne demek istediğimi anladı. Yazarken tonlama ve duygular olmadığı için tam kendimi ifade edemedim. Ama her mesajda ne demek istediğimi ısrarla yazmama rağmen değişik değişik yorumlar geliyor.

Konu başlığınız bile "Var mı böylesi çevrenizde?"
Yorumlarda amacınızın kızı yermek olmadığını söylüyorsunuz. Yaşam tarzlarımız farklı deseniz evet kızı yermiyorsunuz derdim; fakat şu cümleleriniz baya baya yermek için yazılmış.

Hiç hal ve hareketlerinde böyle olduğunu belli etmiyordu.
Sonra ben onun gibi değilim diye kızla da konuşmayı kestim.
Ne tuhaf. Beraber tatil planı yapmayı düşündüğünüz tatlış kız; gecelik ilişki yaşayabilirim mesajı verince bırakın tatili konuşmayı bile kesmişsiniz. Oldu olacak füze filan atıp yok etseydiniz. Ama aslaaa yermiyorsunuz. Peki.

Kız buraya konu açsa yerden yere vurulur ,başkası anlatınca normal oluverdi. Herkesin kendi hayatı elbette ama ne kadar ayıp çirkin bir durum. Bu hem erkek için hem kadın için basitlikten başka birşey değil . Ama iyiki söylemiş gidipte orada gorseydin sanırım psikolojik olarak etkilenirdin.
Eski eşinin anlama sebebi illa birsey yaşamış olmasından değildir hissetmiş olabilir . Siz görüşmeyin o arkadasinizlâ en iyisi. Görüyoruz öyle hanımları çünkü haberlerde müge Anlı da falan doğru yolda olmayanın başına neler geliyor..

Arkadaşlar merhaba size bir durumu anlatacağım belki de çok normaldir ama ben pek böyle şeylere denk gelmediğim için garibime gitti. Eşimle boşanıyoruz mahkeme 1 ay sonrasına kaldı, bunu konularımdan biliyorsunuzdur . Ben de evde canım çok sıkılıyor ve evde üstümde sürekli baskı var diye bir kız arkadaşımla tatile gitmeyi düşündüm. Bu kız çok sevimli cana yakın gezmeyi eğlenmeyi seven bir kızdı. Önceden de ailece onlarla beraber tatile gitmiştik. Bu çift boşandı o yüzden eskisi gibi görüşemedik. Benim de aklıma geldi ikimiz bir yerler gidebiliriz kız kıza. Bu kızla konuşurken "ben tatilde anı yaşarım, canım ne isterse onu yaparım, bizim gideceğimiz tatil belki sana uymayabilir" dedi. İlk acaba ne demek istiyor dedim sonra daha detaylı bilgi verdi. Mesela bir disko bar' a gitsem ve orda bir erkek yanaşssa o an keyfimiz nasıl isterse öyle davranırım canım neyi isterse yaşarım dedi. Tabi ben şok yaşadım işinde gücünde parası olan güzel de bir kız. Böyle şeylerde gözü olduğunu hiç düşünmemiştim. Eski eşim beni zamanında uyarmıştı "bak bu kız seni harcar bu kızla fazla muhatap olma" demişti. Eşim nasıl hemen o kızın bu yönünü görmüştü . Ben hep çok tatlı kız diye yanaştım bu yönünü sonradan görünce tuhaf bir uyanma yaşadım. Hiç hal ve hareketlerinde böyle olduğunu belli etmiyordu. Sonra ben onun gibi değilim diye kızla da konuşmayı kestim. Bu kızı nasıl benim eski eşim bir konuşmayla anladı halbuki konuşması çok normaldi kızın.
Erkekler anlıyor genelde de bunun bir önemi yok artık.

Konu başlığınız bile "Var mı böylesi çevrenizde?"
Yorumlarda amacınızın kızı yermek olmadığını söylüyorsunuz. Yaşam tarzlarımız farklı deseniz evet kızı yermiyorsunuz derdim; fakat şu cümleleriniz baya baya yermek için yazılmış.

Ne tuhaf. Beraber tatil planı yapmayı düşündüğünüz tatlış kız; gecelik ilişki yaşayabilirim mesajı verince bırakın tatili konuşmayı bile kesmişsiniz. Oldu olacak füze filan atıp yok etseydiniz. Ama aslaaa yermiyorsunuz. Peki.
Bak şimdi Bilal e anlatır gibi anlatıyorum hani öyle bir laf var ya ne anlama geldiğini anladın. Benim tatil anlayışım ile onun tatil anlayışı aynı değil diye tatil konusunda plan yapıp konuşmayı kestim. Tamamen konuşma anlamında kestim değil. Evet başlık sonradan fark ettim biraz yanlış anlaşıldı başlık düşünmeden direk yazdım. Ben yargılamak istessm cümlelerim farklı olur burda başka şeylerde diretirdim. Ne demek istediğimi biliyorum ataerkil de düşünmüyorum her şeyi yaşayabilir düşünebilir bu beni bağlamaz. Ama siz yine de anlamayacaksınız o yüzden o tatlı canınızı sıkmayın.

Kız buraya konu açsa yerden yere vurulur ,başkası anlatınca normal oluverdi. Herkesin kendi hayatı elbette ama ne kadar ayıp çirkin bir durum. Bu hem erkek için hem kadın için basitlikten başka birşey değil . Ama iyiki söylemiş gidipte orada gorseydin sanırım psikolojik olarak etkilenirdin.
Eski eşinin anlama sebebi illa birsey yaşamış olmasından değildir hissetmiş olabilir . Siz görüşmeyin o arkadasinizlâ en iyisi. Görüyoruz öyle hanımları çünkü haberlerde müge Anlı da falan doğru yolda olmayanın başına neler geliyor..
Konu sahibinin bahsettiği hanım buraya konu açsa, bu kadar hızlı yaşamın muhtemel tehlikeleri hakkında uyarırdık sadece. Ötesi haddimiz değil.

Siz anlatmaktan önce anlayın. Kötü bir kız kelimesi nerede geçiyor. Ya da ben iyiyim nerede dedim. İlk yaptığımız tatilde çok eğlendik kafa dengiydi dedim o yüzden tekrar tatil yapalım diye düşündük ama uymayan şeyler olunca fikrinden baz geçtim. Ay anlat anlat anlamak istemeyen anlamayacak zaten.
‘Ben hep çok tatlı kız diye yanaştım bu yönünü sonradan görünce tuhaf bir uyanma yaşadım. Hiç hal ve hareketlerinde böyle olduğunu belli etmiyordu.’

Bunlar birebir sizin cümleleriniz, ben iyi ve kötü diye kısa kestirip attım, şimdi cümle incelemesine girelim.
‘Çok tatlı kız diye yanaştım’, aslında hiç öyle biri değil ve ben anlamadım
‘Tuhaf bir aydınlanma yaşadım’, onun özelliklerini farkedince bütün fikirlerim değişti
‘Böyle olduğunu belli etmiyordu’ onun rahat, erkeklerle düşen kalkan, akşam orda yatıp sabah başka yerde uyanan, erkek düşkünü, hayadan uzak vb.

Totalde, o kötü siz iyi değilsiniz, yineliyorum.
Tüm konuyu cümle cümle alt metinle açıklamayalım isterseniz...

Aslında mesele de, eşinize de yanaştı da ben anlamadım o anladı, özü bu da neyse....

Siz ona nazaran daha muhafazakarsaniz elbette kafalariniz hitap etmez ciktiginiz tatilde. Kiz da bunu bildiginden soyleme geregi duymus. Bir de bence tatil cok kisisel bisey. Kendi bakisacimi ve tecrubemi soyluyorum, bekar olsaydim bile hayatta arkadasimla tatile gitmezdim. Birilerine ayak uydurmak ya da onlarin sana ayak uydurmasini beklemek ya da ortada bulusmak adina ne bileyim, tatil tatil olmaktan cikar benim icin.

Ne kadar güzel yorum yaptınız burada gerçekten böyle şeyleri kişi yazsa ne yaftalar yapıştırılır eleştirilir benim konuyu açmamadakş amaç kızı eleştirmek değildi. Ama anlat anlat sonunda anlayan bir kaç kişi çıktı valla alnınızdan öpevem. Empati kuramayan insanlar farklı boyutlara çekip yermeye çalışıyor.

Bu ne kadar çirkin bir yorum böyle. Bence siz müge anlı, televizyon izlemeyi biraz azaltın ve gözünüzü açın. Çünkü gerçekler hiç öyle değil. "Size göre" dosdoğru yolunda olup da öldürülen, tecavüze işkenceye uğrayan binlerde kadın var ve katilleri savunmalarda aynen sizin cümlelerinizi kullanıyor. Yok efendim kuyruk salladı, yok efendim iş atıyor sandım.
Kadının düşmanı yine kadın olunca çok üzülüyorum.

"Böyle şeylerde gözü olduğunu düşünmemiştim" "Hep çok tatlı bir kız diye yanaştım bu yönünü görünce aydınlanma yaşadım." Hal hareketlerinden böyle birisi olduğunu belli etmiyordu"

Hanımefendicim, yazdığınız cümleler gayet eleştirel bir alt metin içeriyor. Yazdıklarınızı tekrar bu gözle okuyun isterseniz. "böyle şeyler, bu yön, böyle birisi" vs ne demek mesela? Gelmiş burda insanlara aptal muamelesi yapıyorsunuz, ben öyle demedim başka yöne çekiliyor diye. Bu kadar insanın hepsi mi sizi yanlış anladı cidden?

Hadi diyelim evet öyle oldu, bizler hepimiz yanlış anladık, o zaman neden bu kadar insan yanlış anladı acaba düzgün ifade edemedim mi diye düşüneceğinize insanlara çemkiriyorsunuz.

Bir de derdiniz kızın bu yaşam tarzını eşinizin nasıl anladığıysa o zaman "sizce eşim bunu nasıl fark etti" vs gibi bir konu açardınız. Siz etrafınızda böyle insanlar var mı diye açmışsınız. Biz de cevap verdik; evet var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X