Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyatından sonra azospermi olanlar...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Haktan1503

Allah'ım mucizelerimi koru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
734
97
123
Merhaba kızlar.
Aranızda eşi varikosel ameliyatı olduktan sonra değerleri sifira düşüp daha sonra hamile kalan var mı?????*

Eşimde sol tarafta 3. dereceden sağ tarafta da 2.dereceden varikosel vardı.Doktorlar ameliyat oloması gerektiğine karar verdiler.Ameliyat öncesi sayımız 3.000.000 ken ameliyat sonrası ilk aydaki değer 0 a düştü yani azospermi olduk.Şuan sayıyı yükseltmek için ace plus selenyum tablet kullanıyor eşim.İnşallah faydası olur.Bizim gibi sıkıntı yaşayan var mı cevap lütfen...

ameliyat sonrası en erken 3. ayda spermiyogram baktırlıyo ki..yoksa düşük değerler çıkması gayet normal..bizim maksimum seviyeye 8. ayda çıkmıştı değerler..

ameliyat sonrası en erken 3. ayda spermiyogram baktırlıyo ki..yoksa düşük değerler çıkması gayet normal..bizim maksimum seviyeye 8. ayda çıkmıştı değerler..

Tesekkur ederim.Bizimde bu ay 7. ay bitti ve şükür sayımız azda lsa yükseldi ama hareket yine kötü.Yani ameliyat nir fayda sağlamadı ama olsun en azından denemiş olduk:))

slm kızlar..bizde 6 ay önce ameliyat olmuştuk, dün test yaptırdık,bizim hareket problemimiz vardı. sayının artmasını beklerken dün %5 'lik bir düşme olduğunu gördük..acaba bir kaç ay sonra düzelir mi? ameliyat bişeyi değiştirmedi yani

Canım aslında ben bir tüp bebek merkezi ile görüşmem sonucunda öğrendim ki;varikosel ameliyatının sperm sonuçlarını iyileştirmesi konusunda herhangi bir kesinlik yokmuş.Yani ağrı için son çare ameliyat ediliyormuş artık varikosel.O yüzden boşa yaptırmış olduk bu ameliyatı orası kesin(

Hayir canim dogru degil
biz 6 ay once ameliyat olduk hemde 1. derece varikoselden
sayida hizda morfoljide artti ve bugun hamile oldugumu ogrendim:))
Mucadeleyi birakmayin ve tup bebek merkezlerinin sperm duzelmez demesine aldirmayin duzeliyor

boşa yaptırmış olduğumuza inanmak istemiyorum aslında canım ben.galiba bizde bir işe yaramadı.. ameliyattan sonra hamile kalan çok arkadaş var,sen de umudunu kaybetme..doktorumuzdan gayet memnunuz ama Allahım ol deyince oluyor bazı şeyler..bekleyeceğiz bakalım 3 aylık bir ilaç verdi doktor,bir de onu deneyeceğiz ya da aşılama..siz ameliyat olalı ne kadar oldu?

canım biraz kafam dağınık kusura bakma burayı yeni gördüm.adet belirtilerim başladı bu ay da gene( acil şifalar olsun hepimize..

Hayir canim dogru degil
biz 6 ay once ameliyat olduk hemde 1. derece varikoselden
sayida hizda morfoljide artti ve bugun hamile oldugumu ogrendim:))
Mucadeleyi birakmayin ve tup bebek merkezlerinin sperm duzelmez demesine aldirmayin duzeliyor

Ne güzel canım gözün aydın çok sevindim senin adına:)Ben yanlış bir açıklama yapmısın sanırım.Sayı ve hareket değerleri çok düşük olan aynı zamanda varikosele bağlı olmayan durumlarda değer düzelmeyebiliyormuş.Aynı bizde olduğu gibi.Mücadeleyi ben bırakmıyorum kendi adıma ama eşim çok çaba göstermiyor sigarayı bırakmıyor örneğin(

canım benim öyle düşünme ne yapalım kader işte yapacak bişey yok.Biz ameliyat yaptıralı 8 ay oldu canım.

Tam 6 ay oldu.
3. ayda yapilan testimiz cok kotuydu
bizde ilac kullandik ameliyattan sonra hatta son ay ignelere baslamistik ve ben hamile kaldim
size verilen ilac hangisi? Doktorunuz kim?

Sigara malesef cok onemli canim onu ne yap et biraktir. En azindan cocuk olana diye ikna et sonra icersin falan de.

Sigara malesef cok onemli canim onu ne yap et biraktir. En azindan cocuk olana diye ikna et sonra icersin falan de.

Valla bayağı azalttı günde 1 - 3 tane arası içiyor.Ama hiç içmediği zaman aşırı sinirli oluyor.Bende razı olmak zorunda kalıyorum.Aslında kendi de tamamen bırakmayı istiyor ama işi çok steresli.Hayırlısı inşallah bizimde yüzümüz güler.Tüp bebek tedavisini 2 ay erteledik inşallah bu dönemde doğal yolla kalabilirim.Proxeed plus tedavisine başladık şimdi bakalım.

Hayirlisi olsun arkadasim. aman sigara icmesin sinirliligine katlan ne yapalim idare edicez:)

Kızlaaarrr bugün tahlil yaptırdık veee sonucumuzda 5 milyon sayı var Allah'a şükür.Varikoselden dolayı azosperm olan eşleriniz için tavsiyem ve kullandığımız kürler :1.Proxeed Plus 2.Ace plus selenyum
3.Ballı macun
İnşallh herkes kurtulur azospermiden:)))

Cnim gozun aydin cok sevindim proxeed gercekten ise yariyor

bizde 4 ay önce Varikosel Ameliyatı olduk tek taraftan ileri seviyede Varikoseli vardı eşimin....
geçen hafta Sperm testi yaptık çok ümitliydik ama malesef sonuç 30% dan 10% düşmüş.....
Ameliyat başarısız anlamına geliyor mu bu acaba ?????
Tüp Bebek şart oldu haftaya Randavu aldım......İnşallah bundan sonra herşey yolunda gider...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…