Rabbim ol diyecekki olsun canım, rabbim herkese nasip etsin bizlerede insallah, ama sen güçlü olmalısın, tam ters olup eşin sürekli bu durumda olabilirdi, o zaman sen halini bir düşünsene,
hayır kullanmıyor.başka rahatsızlığı yok. ama doktor ameliyat sonrasında da bu konuyla alakalı hiçbir ilaç vermedi.ameliyat olduk,3 ay sonra gelin dedi o kadar canım
Merhaba;
o bahsettiğin durum bizde oldu,
başlangıç aşamasında grade 1 teşhisiyle ameliyata girdi eşim,
ameliyat esnasında 3.dereceden varikosel olduğu anlaşıldı.
Tabi bu durum herkes de böyle de olmayabilir ama hormonlarınız normalse,
başka bir problem de yoksa,sayının düşüklüğü varikosele bağlı olabilir.
biz varikosel ihtimali aklımızdan çıksın istedik.
Henüz tahlil falan yaptırmadık tabi beklemedeyiz.
Ameliyat için eşin istekliyse bence olun.
Tabi hormonların ne durumda olduğu da çok önemli.
Belki ilaç kullanımıyla düzelecek bir hormon düzensizliği vardır.
Ona baktırın,eğer hormonlar da herşey yolundaysa varikosel için ameliyat şart.
hormonlarımız normal canımya.dooppler ultrason çekildi.birinci aşama varikosel çıktı.sperm sayımızda çok düşük 53 tane.doktorlar varikoselle yükselme olmaz diyorlar.eşim ameliyat olmak istiyor.sperm sayısının artcağını düşündüğü için.ama ben çok korkuyorum ameliyattan sonra, az çıkan sperm hepten yok olurda hiç çıkmazsa((
arkadaşlar bu günkü test sonucumuz aynen şu şekilde:
Test Sonuç Birim Referans Aralığı
MİKTAR: 3 ml. 1.5 - 5.0
RENK: KREM
VİZKOZİTE: NORMAL
pH:8
SAYI 4 400 000 /ml. 20 - 40 milyon
*
TOTAL SAYI: 13 200 000
TOTAL MOTİL SPERM SAYISI: 5 280 000
SIVILAŞMA ZAMANI: 60 dk. 15 - 60
SIVILAŞMA ZAMANI SONU HAREKET: 40 % 60 - 70
*
1/2 SAAT SONU HAREKET: 40 %
1 SAAT SONU HAREKET: 40 %
2 SAAT SONU HAREKET: 30 %
4 SAAT SONU HAREKET -%
6 SAAT SONU HAREKET -%
HIZLI İLERİ HAREKET: 5 %
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ: 15 %
YERİNDE HAREKETLİ: 20 %
HAREKETSİZ: 60 %
SPONTAN AGLÜTİNASYON NEGATİF NEGATİF -
MİKROSKOBİ
5-6 LÖKOSİT , 1-2 SPERMİYOGENEZ HÜCRESİ, HAREKETLİ VE HAREKETSİZ SPERMATOZOİDLERGÖRÜLDÜ.
MOTİLİTE İNDEKSİ GRADE 3 GRADE
FERTİLİTE İNDEKSİ İNFERTİLE
Page Houldıng nomogramına göre
SPERM MORFOLOJİSİ WHO Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (WHO) 16 %
ANORMAL YAPI (WHO) 84 %
İĞNE BAŞLI 10 %
KÜÇÜK BAŞLI 2 %
BÜYÜK BAŞLI 4 %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTİ 18 %
SİTOPLAZMİK DAMLACIK -%
YUVARLAK BAŞLI 14 %
BAŞ DEFEKTİ 31 %
KUYRUK DEFEKTİ 5 %
SPERM MORFOLOJİSİ KRUGER Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 8 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 92 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJİ
% 5-14 G PATTERN-İYİ PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ
morfolojiniz iyi sayıda sıkıntı var ama artar o 6 ayda damarlar yenileniyormuş o yüzden normal. şimdi 3 ay daha beklemek zor geliyor değilmi
Gercekten sevindim böyle olduguna.öglen esim bana yanlış bilgi vermiş sayiyla ilgili.duzelir inşallah :)) Rabbime şükürler olsun.hem zor geliyor canım hemde günler gecmek bilmiyor,insan sabirsizlaniyor.degerlere yorum yaptığın için minnettarm :)
hormonlarımız normal canımya.dooppler ultrason çekildi.birinci aşama varikosel çıktı.sperm sayımızda çok düşük 53 tane.doktorlar varikoselle yükselme olmaz diyorlar.eşim ameliyat olmak istiyor.sperm sayısının artcağını düşündüğü için.ama ben çok korkuyorum ameliyattan sonra, az çıkan sperm hepten yok olurda hiç çıkmazsa((
evet aslında doğru diyorsun mutluluk :) en zor kısmını geçtik allahın izni ile.az önce spermiogram için örnek verdik.akşam 4 gibi çıkacak sonuç.ameliyat öncesi çok düşüktü değerlerimiz.
toplam sperm sayısı 4 milyon,
yavaş ileri hareket %20 , yerinde hareketli %10 , hareketsiz %70 idi. bu değerlere rağmen aşılama olduk ama sonuç malum.bakalım ameliyat sonrası değerler ne olacak.
bir de ben evli olmama rağmen hala öğrenci olduğum için çoğunlukla şehir dışında oluyorum.bu nedenle bu bahsedilen kürleri uygulayamadım.çakşır otunu duyup aktardan ballı bir karışım yaptırmıştım.onu da eşim tadi kötü diye içmedi. dualarla yaşıyorum.allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.ümitlerimiz yıkılmasın,çünkü onlarla yaşıyoruz değil mi :)
Canım dr'lar bize de ameliyata gerek yok,boşuna olmayın dediler.
Başlangıç aşamasında 1. dereceden bir varikosel bu denli sayıyı düşüremez dediler.
Biz burdan bir arkadaşımız sağolsun,onun sayesinde yönlendirmesiyle ameliyat olduk.
Başlangıç dedikleri varikosel 3. dereceden çıktı.
Sonuç ne olur,sayımız artar mı bilmiyorum ama en azından aklımızdan varikosel çıktı.
Bir de varikosel var olan sayıyı düşürmüyor diye biliyorum ben.
Bence umutsuzluğa kapılıp hemen tüp bebeği düşünme,
eşin madem ameliyat konusunda istekli,önce ameliyatınızı olun,
yaşınız da müsaitse 1 sene bekleyin,tabi bu arada kürlere,takviyelere başlayın.
Doğal yolla olmayacağından emin olduktan sonra tüp bebeği en son çare düşün.
Tabi karar sizin.
sizinde doopler ultroson çekilmişmiydi?bizim dooplerde çıktı.doktor eşimi muayene etmedi.yaşım 28 canım.çok kararsız kaldık. 2 ay sonra test vercez tekrar değerler biraz olsun yükselse eşime kürler macunlar ne varsa yediriyorum.hergün sebze, meyve suyu,çerez... abur cuburu bıraktık.inşlh faydasını görürürüz...
sizinde doopler ultroson çekilmişmiydi?bizim dooplerde çıktı.doktor eşimi muayene etmedi.yaşım 28 canım.çok kararsız kaldık. 2 ay sonra test vercez tekrar değerler biraz olsun yükselse eşime kürler macunlar ne varsa yediriyorum.hergün sebze, meyve suyu,çerez... abur cuburu bıraktık.inşlh faydasını görürürüz...
canım seni şu anda çok iyi anlıyorum. benim de dün moralim çok bozuktu yani insan ameliyatın bir faydasını görmek istiyor,eşlerimizin çektiği acının bir karşılığı olmalı diyor insan. Ama ben eve gidince eşime belli etmedim o da üzüldün mü dedi hayır ama senin tekrardan aynı sıkıntıları çekmeni istemiyorum dedim. o da aşılama deneriz v.s. dedi. gerçekten üzülerek kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız. biz çevremizde bu durumdan kimseye de bahsetmedik,sonuçta ayıp değil bu bir rahatsızlık ama bahsetmek istemedim hatta eşim anlatalım dedi şimdilik gerek yok dedim. ama insan yine de paylaşmak istiyor bende burda sizinle paylaşıyorum. 6. ayınızı bekleyin canım. inşallah daha da iyi olur.[/QUO
bende aynı şekilde herkese anlatılmıyor bunlar,bende buraya yazıyorum ve bir nebze rahatlıyorum.allah razı olsun sizlerden de.
doktorumuz ne diyecek bilmiyorum ama ya yine aşılama ya da tüp bebek diyecektir muhtemelen.nasıl bir imtihan bu bilemiyorum. ancak her gün aynı pozitiflikle,her konusu açıldığında dimdik duramıyor insan...
Yine şifa O'ndan..gidecek başka kapı yok..
Bizlere de o duyguları yaşatsın inşallah. derdime ortak olduğun için yazdığın her harf adedince teşekkür ediyorum sana RCY_82
canım günaydın,umarım bugün biraz daha iyisindir. değerlerinizde ameliyat öncesine göre düzelme var sonuçta, daha kötü de olabilirdi. Bu nedenle iki ay daha bekleyip asıl altıncı ay sonuçlarını görüp ona göre yol almanız en doğrusu olur. Şimdiden kendini yıpratma. Zaman bize neleri gösterecek bilemiyoruz ama umutsuzluğa kapılıp kendimizi bırakmak bize bir fayda getirmez. Biz de bu hafta sonu farklı bir doktora gideceğiz, inşallah doktor eşimin ağrıları için bizi yönlendirir, 2 hafta sonra da tekrardan testini tekrarlayacağız zaten tam altı ay dolmuş olacak. Herşeyin hayırlısı artık hepimiz için.
rica ederim canım ne demek bizim değerler 3 ay sonra düştü doktor düzeliyor sonraları dedi zaten sayfaları okursan genellikle hamileler 6 ve 7. aydan itibaren olmaya başlamış tabi daha önceleride olanlar var ama zaten ameliyat olmasanda hamilelik şansı var sadece oran az ve düşükle sonuçlanabiliyor ki örnekleri de çok var o yüzden geç olsunda güç olmasın inşallah Alah hepimize yardım etsin kaldıramayacağımız yük vermesin
canım günaydın,umarım bugün biraz daha iyisindir. değerlerinizde ameliyat öncesine göre düzelme var sonuçta, daha kötü de olabilirdi. Bu nedenle iki ay daha bekleyip asıl altıncı ay sonuçlarını görüp ona göre yol almanız en doğrusu olur. Şimdiden kendini yıpratma. Zaman bize neleri gösterecek bilemiyoruz ama umutsuzluğa kapılıp kendimizi bırakmak bize bir fayda getirmez. Biz de bu hafta sonu farklı bir doktora gideceğiz, inşallah doktor eşimin ağrıları için bizi yönlendirir, 2 hafta sonra da tekrardan testini tekrarlayacağız zaten tam altı ay dolmuş olacak. Herşeyin hayırlısı artık hepimiz için.
Günaydın canım :) evet iyiyim bu gün.Dün eşim bana yanlış söylemiş,ne üzüldüm ne üzüldüm.Ama sonra kağıda kendim bakınca eşimin bana yanlış sayıyı söylediğini farkettim.Nasıl kızdım ona anlatamam :) beni boş yere o kadar ağlattın diye.
Kesinlikle çok doğru söylüyorsun,üzülmemeliyiz,moral çok önemli bu konularda.
Sen de üzülme olur mu? İnşallah bu doktorunuz daha deneyimli ve tecrübeli çıkar,ağrılara çözüm bulur ve sonuçlarınız çok olumlu yönde bir gelişme gösterir.Sende bizimle paylaşırsın mutluluğunu :)) merakla ve dua ile bekliyoruz canım...
Buraya kayıt olduğum için o kadar mutluyum ki.. hiç tanımadığım insanlarla aynı şeyleri yaşayıp,aynı noktada toplanabiliyoruz.Ki sizler de farkediyorsunuzdur.Bu yaşadıklarımızı bilmeyenler bizi anlamıyorlar ve onlarla dertleşemiyorsun bile.her cümlenin sonuna 'geçer,geçer' diyorlar.Ama insan başka seyler duymak istiyor değil mi?
Ben şimdiye kadar hep geçer geçerlerle konuştum.Ama bu sayfada gönlüme gerçekten su serpenler çıktı.Aradığım buymuş.
Derdimle dertlenen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.O güzel dualarınız ve verdiğiniz moral,motivasyondan dolayı..
Sabredeceğiz ve olacak allahın izin ve inayetiyle.
nevbahar21 , rcy_82 , mutluluk84 , leylastan özellikle sizlere...çok teşekkürler :))
Rica ederiz canım,keşke elimizden daha fazlası gelse hepimiz için.
Ortak bir amaç için toplanan insanlar birbirini en iyi anlar.
Burada da aynı şeyleri yaşayan bir avuç insanız,
birbirimize destek olarak bu süreci daha kolay atlatıyoruz.
bu arada naptın,takviyelere başladın mı?
evet çok doğru canım :) evet dün gece başladım.keçiboynuzu suyuna.dün gece yatmadan önce ve sabah aç karna içti.bu arada burada da paylaşmak isterim.doktorumuz bize ÇAKŞIR otunu önermişti.dün onu da aldım.ballı ve içinde 41 baharatla birlikte çakşır otu da var.keçiboynuzunun yanında ondan da bir tatlı kaşığı yedi. burada okuduklarıma göre ikisi de fayda sağlıyormuş ama ben evde daima bulunmadığım için bu kürler yarım yamalak oluyor.tam uygulayamıyoruz yani.
ben hali hazırda öğrenciyim.üniversite okuyorum.hemde evim İZMİRde olmasına rağmen ben EDİRNE deyim.Allahtan bu dönem mezun oluyorum haziranda inşallah.
Bu nedenle canım eşime uyguladığım kürler yarım veya eksik kalıyor.Giderken baya bir yapıp gideceğim.aslında yapımı çok kolay kendi de yapabilir ama zannetmiyorum.hatta ben gidince içeceğinden bile şüpheliyim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?