Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Anladım canım,hemşeriyiz demek:)
Bizde çakşırın suyunu almıştık ama içimi çok kolay değil ve güvenemediğim için bıraktırdım eşime.
O tür karışımlara çok güvenme aslında.Marankinin 3 kg organik baldan olan karışımını yaptırmıştık.
Tabi varikosel durumunu bilmiyorduk o zaman.Bir faydasını göremedik.
Belki sizinkiyle aynı karışımdır,bizim yaptırdığımızda da yok yoktu içinde.
Ben yine de multivitaminlere de başlayın derim,proxeed olmasa bile evicap ve omage 3 hiç olmazsa.

:) sizde mi izmirdesiniz? ne güzel :)) bu saydığınız ilaçları not ettim şimdi,sağolun.yarın sabah doktorumuza gideceğiz sonuçlarla.o mutlaka verecektir ama vermezse de bu ilaçları kullanmamızda bir sakınca olup olmadığını soracağım.eğer bir mahsuru yoksa alırız ve kullanmaya başlarız bizde inşallah
Derdi veren dermanını da vermiş aslında.yalnız gizlemiş bitkilere..keçiboynuzu gibi çakşır gibi bitkilere..sadece bunlara bakıp tefekkür etmemek mümkün mü :))) Bİzde bu dermanlardan nasipleniriz inşallah :))
Bir arkadaşımın eşinin de değerleri düşüktü.keçiboynuzunu denediği ay hamile kaldı.darısı bizlerin başına mutluluk84 :)

Amin arkadaşım,inşallah.
Bu arada bu saydıklarım ilaç değil!
multivitamin,dr yazsa bile devlet karşılamıyor bunları
proxeed plus infertilite konusunda çok kullanılan bir takviye,
içinde yok yok yani.
Evicap zaten e vitamini,omega 3 balık yağı kapsülü,
bunların hepsi sperm üretiminde gerekli.
Sen başında olmasanda eşinin kullanabileceği pratik şeyler bunlar.
Dilerim vesile olur da en kısa zamanda kavuşturur mucizelerimze.

ne kadar cahilim :)) tamam canım allah razı olsun.
duana kocaman içten bir amin diyorum canımm :))

Merhaba arkadaşlar,bu gün sonuçlarla birlikte doktora gittik.gelişme olduğunu ama bu gelismenin beklenilenin altında olduğunu söyledi.ileri hızlıda artış olduğunu ayrıca lökasit (iltihap) değerlerinde azalma olduğunu bunların iyi yönde gelişme gösterdiğini söyledi.yine de normal yolla bebeğin olamayacağını belirtti.
Ayrıca benim not aldığım vitaminlerden şimdilik kullanmamazı önerdi.
Allahım ne zormuş...
Bu gün bir arkadaşıma doğum ziyaretine gideceğiz,hastane dönüşü hediye aldım.öyle güzel seyler vardı ki...
Dayanamayıp bir tane de henüz gelmeyen meleğime aldım :/
umarım bu kadar istekli olan,onların yollarını gözleyen anne ve babalarını çok bekletmezler.

merhaba canım.doktorların ilaç vermeme nedeni bence ameliyattaki başarı oranı görebilmek.eğerki ilaç alınırsa ve değerler değişiklik gözlenirse bu ameliyatın etkisi midir yoksa ameliyatın bilemeyeceklerinden ilk altı ay kullandırmıyorlar,ama biz kullandık.bende bu hafta sonu doktorun bize söyleyeceklerini paylaşırım sizlerle. siz iki ay daha bekleyin ondan sonra normal yolla olmayacak değerler denilirse aşılama denersiniz ki ben artık zaman kaybı olmaması açısından ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Merhaba arkadaşım,yazdıklarını okudum ben de. Hiç moralini bozma ve doktorların bu kadar kesin konuşmalarına da aldırma. Nedene normal yolla olmasın ki,bunu ancak Allah bilir. Bize de doktor aynısını söyledi ama bunu hiç umursamıyorum Allah ol desin ve bunu söyleyen doktorlar utansın diye dua ediyorum

evet haklısın canım belki bu nedenle ilaç vermemişlerdir.
biz geçtiğimiz yaz aşılama olduk ama tutmadı.nasipse okulum bitince tekrar yaptırmayı planlıyoruz.
bence de eğer zaman konusunda uzatmak istemiyorsanız sizde düşünün,umarım sizin aşılamanız güzel ve başarılı geçer de bebeğinizi alırsınız kucağınıza..

merhaba canım değerlerin yükselmesine sevindim yalnız sizin daha 3. ayınız dolmadımı nerden biliyorlar normal yolla olmayacağını onu tam anlayamadım ben, çünkü 6. aydan sonra iyileşme olabilir diye biliyorum ben[/QUOTE]

canımcım bizim 4.ayımız dolmak üzere.21 kasımda olmuştuk ameliyatımızı.
doktorun normal yolla olmaz,zor görünüyor demesinin bir nedeni de eşimin probleminin yanında benim de polikistik overli olmam.kendi doktorum bana ''ne kadar erken anne olursan senin için o kadar iyi'' demişti.sanırım bu nedenle böyle konuştu.
Allahtan ilaçlarla falan sağlıklı yumurtalıklarım oluyor.hatta geçtiğimiz yaz yaptığımız aşılama öncesinde sağlıklı 2 yumurtam oluşmuştu.doktorum eğer tutarsa ikiz olacak demişti.Allahım o günki mutluluğumu anlatamam... hemen eve geldim netten ikiz bebek arabaları,ikiz yataklar...vs bakmıştım.ne hayaller kurmuştum.
tabi sonu hüsran,hayal kırıklığı...
Allah bir daha o duyguları yaşatmasın.ne bana,ne de başka kadınlara.. amin

sağol canım desteğin için.
Elbette orası öyle,o sadece 'ol' desin...
bende bu şekilde dua ediyorum.Allahım ne olur bizim için de ol de diyorum.
kendi adıma diyorum Bu ya bir imtihan ya da bir ceza..bilemiyorum.çünkü dayanılması o kadar zor bir duygu ki.
imtihansa allah başaryla bu imtihanı verenlerden eylesin
yok eğer bir ceza ise allah eşimin ve benim günahlarımı affetsin.

''''Bir gün bir evli çift çocukları olmuyor diye zamanın ulemalarından,evliyalarından birine gelmişler.şikayetlerini söyledikten sonra o önemli zat onlara bol bol tövbe ve istiğfarda bulunmalarını öğütlemiş.''''
bunu bir kitapta okumuştum.o yüzden bu hislere kapılıyorum.bu nedenler hem kendim hem eşim adına bol bol tövbede bulunuyorum.allah kabul etsin

arkadaşlar bugün ginseng macunu tribilus hapı ve arı sütü bal polen karışımı aldım ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum kullanan arkadaşlar nasıl kullanıldığını yazabilirlermi acil olarak şimdeden sağolun

kızlar biz ameliyat olalı da 9 ay oldu ve sonuçlrımız.. :)

SPERM ANALİZ RAPORU
Abstinans süresi(gün) :4 gün
Lökosit :0.1 milyon/mL.
Volüm :2.4 mL.
Aglütinasyon :Görülmedi
Görünüş :Opalesan
Diğer Hücreler :0.6 Milyon/mL.
Kıvam :Viskozite Artmış
Likefaksiyon Süresi :>60 Dakika
pH :Alkali
SPERMATOZOA ANALİZİ
KONSANTRASYON : 67.000.000/mL.
TOTAL KONSANTRASYON :160.800.000/2.4 mL.

MOTİLİTE(%)1.SAAT REFERANS DEĞERLER
Toplam motil oranı(a+b+c) :%29.4 İyi: > 50 Orta: 30-50 düşük: <30)
Hızlı Progresif Motil(a) :% 5.8
Yavaş Progresif Motil(b) :%15.4
Yerinde Motil c) :% 8.2
İmmotil(d) :%70.6
Motil sperm sayısı :47.3 M
Fonksiyonel sperm :14.4 M

NORMAL MORFOLOJİLİ HÜCRE ORANI
KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE:%3 (iyi: >5 Orta: 3 - 5 düşük: <2)
WHO KRİTERLERİNE GÖRE :%22.0 (iyi: >30 Orta: 20-30 düşük: <20)
*Çalışma Otomatize Sperm Analizörü sistemi kullanılarak yapılmış ve elde edilen neticeler manuel değerlendirme ile teyid
edilmiştir.

selam canım.ben pek değerlerden anlamıyorum ama 67 milyonu ve 160 milyonu görünce gayet güzel bir netice diye düşünüyorm.
1.merak ettiğim ameliyat öncesi sayı kaçtı eşinizin?
2.bir de ameliyat sonrasında keçiboynuzu gibi ek bir şeyler yağtınız mı?
3.ilk 3 ay da ne kadar artış olmuştu?

iyi olmaya çalışıyorum bazen umutlu bazen umutsuz sen ne yaptın takviyeleri

olsun canım sıkma canını.insanız sonuçta günü günümüze uymuyor,hele ki kadınlar :) takyileri içmiyor eşim canım.zaten 2 gün zorla içti.bir de doktor içmesin ilaç da kullanmayın deyince hepten istemiyor,bende zorlamıyorum.
zaten pazartesi gideceğim okula.o yüzden kaldı canım.
yukarıda değerlerini yazan arkadaşın ne güzel değerleri var değil mi? sayı gayet güzel.inşallah bizimde öyle olacak,ben ümitvarım.
dün gece ilk kızından sonra tam 7 yıl çocukları olmayan bir arkadaşa gittik.eşinde bir problem yoktu ama ablanın yumurtalıkları cok zayıftı.senelerce ilaç kullandı.artık doktorlar tüp bebeğe yönlendirmişler.tam tahlillerini falan almış akşamına hamile olduğunu öğrenmiş.o kadar aradan sonra 1.5 aylık hamile şimdi.
anladım allahtan ümit kesilmemeli,o bir yerde inayetini koyuyor ortya.bizler için de koyacak :) ne olur üzme kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…