- 1 Kasım 2013
- 3.172
- 2.705
- 333
Tamamdır canım elimden geldiği kadar her zamanTest sonuçlarından sonra size tekrar danışmak isterim
Aminn kuzummm aminnn...Allah hepimize hayırlı yazılar yazsın ne diyelim...
Kızlar ümit kırmak istemem ama aşılama yapmayın. Maddi imkan varsa aşılamadaki ilaçları kullanıp tüp bebek derim ben. Hele hareket problemi varsa aşılamayla hiç uğraşmayın derim.
Ameliyat konusunda hiç vesvese yapma canım kendine. İyi ki oldunuz bu kez de ameliyat kalırdı aklında ki burda istisna da olsalar ameliyattan sonra hamile kalan arkadaşlarımız var.mecburiyetten aşılama yaptırdım ben. Benim aşılamamım olduğu gün iki tane tüp bebek vardı eşleri varikosel oldukları için direk tüp bebek yaptırıyorlardı. Ama özelde yaptırmaya gücümüz olmadığından dolayı iki aşılamayı beklemek zorundayım yoksa haklısınız ben de aynı şeyi düşünenlerdenim çünkü hem olasılık aynı hemde bence olacak olsa zaten normal olurdu diyorum. Bir de acaba ameliyat olmasa mıydı eşim diyorum sebepsiz infertilite olduk resmen, yaşlandıkça sağlığına zarar vereceğine en kısa zamanda olmuş olması iyi belki ama kafamda deli sorular resmen.
Ameliyat konusunda hiç vesvese yapma canım kendine. İyi ki oldunuz bu kez de ameliyat kalırdı aklında ki burda istisna da olsalar ameliyattan sonra hamile kalan arkadaşlarımız var.
Rabbim kalbinizi ve yolunuzu ferahlatsın inşallah.
kizlar bizim hafta 2. Ayımız dolacak ameliyat olali 1 ayimiz kaldi kontrol icin cok merak ediyoruz sonuclari degisiklik var mi diye burdaki bi ozel hastanede 3 ay dolmadan bi kontrol ettirelim mi diye dusunuyoruz daha sonrada ameliyat oldugumuz hastanede kontrol gunu yaptiririz diyoruz bu sekilde 3 ayi dolmadan kontrol ettiren oldumu acaba
Ickiyi birakti
Hunnap keci boynuzu özü 2. Şişeye gecildi
Taze sikilmis portakal suyu
Ceviz badem findik
Süt yumurta
Keci boynuzu kürü
Surekli tükettigi dikkat ettigimiz gıdalar
Genelde protein agarlikli besleniyoruz
Ve bol bol dua ediyoruz
Allahim cabalarımızı karşılıksız bırakmasın amiiiinnnn
Arkadaslar merhaba, kac topice yazdim bilmiyorum.esimde sperm problmi var sol da varikosel var demislerdi ama ameliyat ya da tup bebek dediler bizde tupu sectik.fakat ilk tedawi disgebelikle sonuclandu diger denemede embryolari genetik teste gonderdik abd ye ama ikisinin de kromozomlar kotu cikti transfer iptal oldu bizde heryeri okuduk ettik dna hasari diye birsey ogrendik.esimde 6aydr yurtdsndaydi gelnce hemn dna hasari yaptrdik.once kndi tup bebek merkezndeki urologa gttik varikosel salkim gibi olmus dedi ameliyt icin gun konustuk fakat biz ankaradaki kaan aydosa gttik ertesi gun o da ultrason cihazyla bakti varikosel yok ameliyat olayim deme dedi.bizde tikaniklil varmis onun icin ilac verdi.bugun dba hasar sonucu cikti %62.5 epey bir yuksek malesef.kafamiz karsti biri varikosel var diyor biri yok diyor.napacagiz biz kime gidelim bilemedik
Canım sizin sadece sayı probleminiz var. Ben ameliyatın en çok sayıda etkili olduğunu düşünüyorum. Düzelmiştir inşallah.Bilenler özetleyebilirmi labaratuvar sonucumuz ameliyattan onceki
Hacim 2
Renk gri
Gorunuş homojen
viskozite yüksek
Ph 8
Likefaksiyom 40
Toplam sperm sayisi 2 milyon
Normal morfoloji %75
Anormal morfoloji %25
Baş anomalisi %25
Boyun anomali 0
Kuyruk anomalisi 0
Hizli haraketli 25
Yavaş haraketli 25
Yerinde haraketli 0
Hareketsiz 50
Canım sizin sadece sayı probleminiz var. Ben ameliyatın en çok sayıda etkili olduğunu düşünüyorum. Düzelmiştir inşallah.
Masallah iyi canım takma kafana,,ben daha once yazmistim/foru,lara,,,,,esim/varikoselden ameliyat oldu ileri/hiz sifir/idi 3yil/boyunca,,,bu 3 yil/icinde negatif asilama,,,,negatif dogal gebelik, ,,negatif 2tup bebek,,,ki/son/tup/bebek denememizde şükür ki/ileri/hizimiz 35 olmustu,,,,rabbime/sukurler olsun/dun yine/dogal/yoldan/hamile oldugumu ogrendim,,rabbim hepimize/nasip etsin,,,Bilenler özetleyebilirmi labaratuvar sonucumuz ameliyattan onceki
Hacim 2
Renk gri
Gorunuş homojen
viskozite yüksek
Ph 8
Likefaksiyom 40
Toplam sperm sayisi 2 milyon
Normal morfoloji %75
Anormal morfoloji %25
Baş anomalisi %25
Boyun anomali 0
Kuyruk anomalisi 0
Hizli haraketli 25
Yavaş haraketli 25
Yerinde haraketli 0
Hareketsiz 50
Evet diğerleri gayet iyi.Digerleri normal mi bizim dr pek bilgilendirmedi
Masallah iyi canım takma kafana,,ben daha once yazmistim/foru,lara,,,,,esim/varikoselden ameliyat oldu ileri/hiz sifir/idi 3yil/boyunca,,,bu 3 yil/icinde negatif asilama,,,,negatif dogal gebelik, ,,negatif 2tup bebek,,,ki/son/tup/bebek denememizde şükür ki/ileri/hizimiz 35 olmustu,,,,rabbime/sukurler olsun/dun yine/dogal/yoldan/hamile oldugumu ogrendim,,rabbim hepimize/nasip etsin,,,
Aminnn allah razi/olsun cumlemize Insallah hayırlı haberler olsunAyyy ne guzel haberler bunlar allahim anali babali buyutmeyi nasip etsin sağlıklı evlatlar nasip etsin
Cok tesekkurler msjnz icin.dna hasarinin en buyuk sebeplerinden biri varikoselmis.farkli sebepleri de var elbette.bugun baska bir urologa randewu aldik.prof kndisi.umarim aydinlatici bir seyler soyler.sizin icin cok uzuldumm.Rabbim tez zamanda saglikli bebekler nasip etsin insallah aminbilmediğim için soruyorum kusuruma bakmayın lütfen dna hasarı varikosel olduğunu mu gösteriyor? ben eşim varikosel ameliyatı olmadan iki kez hamile kalabildim fakat düştü. Maalesef o sıra çok fazla doktor gezmiştik ve bi ortak görüş sağlayamadık. Ürologlar düşme sebebi varikosel olabilir derken kadın doğumcular normal sperm olmasa döllenmezdi diyordu. Sonunda dayanamayıp ameliyat oldu eşim ve düzeldi. Hamile kalamadım hala ama en azından ilerki yaşlarda kendi sağlığı açısından iyi oldu. Çok geçmiş olsun başka yerlere de gidin mutlaka aklınızda soru işaretleri kalmasın bizim gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?