Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ya evet sonradan farkettim bende [/QUOTE]
h:)
inşallahhhh

guzell umud verici bir doktormus ben bunu sevdim bence hep buna gidin :)) insallah canim tez zamanda guzel sonuclar alirsiniz dualarimiz hepimiz icin :)

evet tatlım bilgili bir doktor son araştırmalara göre yumurtaya giden sperm belli 20 tane sayıya bu kadar takılmayın falan demiş.bi de şu çok önemli bir bilgi hepimiz için bence spermin yumurtanın içinde ne kadar süre yaşadığını şu şekilde anlayabilirmişiz saat olarak değil ama hemen ölüp ölmediğini yani en iyi sperm 3 gün yaşıyor bizimki de 3 gün yaşıyormuş iyi olanlar. eğer sperm parametreleriniz bozuk değilse o zaman yumurta içinde hemen ölmüyormuşlar normal zamanda ölüyorlarmış. önemli olan parametreler sayı, morfoloji ve hareket bunlar normal değerlerdeyse hemen ölmüyorlarmış. ameliyat öncesi değerlerimizdeki parametreye göre ölüyorlarmış çünkü çok kötü sonuçlar hiç biri normal değerlerde değildi...

tatlım eşimin doktorlar konuşmalarını aktarıyorum sana değerlerimizi biliyorsun zaten ameliyat öncesi ve sonrası değerlere bakmış ameliyattan önce baya düşükmüş değerler şuan normal değerlerde biz hızı takmıştık kafamıza doktor ne hıza ne sayıya takılmayın son araştırmalara göre yumurtaya sadece 20 sperm gidiyormuş hatta hareketsiz olan spermler diğer spermlerin yumurtya gitmesi içim yumurtanın içindeki asit dengeleyicisini oyalıyormuş çünkü sperm yumurtaya ulaşmak için rahim içindeki asitlere karşı savaş veriyor eğer onu geçerse yumurtaya ilerliyor.benim kafamı kurcalayan diğer şey ise yumurta içinde spermlerimiz ne kadar süre yaşıyor hemen ölüyor mu sorusuydu ona doktor hayır sizin sperm parametreleri iyi ölmüyor normal zamanda ölüyor en iyisi 3 gün yaşıyor demiş.sperm parametreleriniz sizin de iyi en azından sayınızın ve morfolojinizin iyi olduğunu biliyorum canım.

haklısın tatlım doktor hasta arasındaki iletişim çok önemli eşim çok morali çünkü doktoru baya bi açıklama yapmış 10 15 dk konuşmuşlar bu konu hakkında...

cnm sevindim valla doktor ne guzel konusmus umut vermis resmen bayiliyorum boyle doktorlara.Bende hep 3 gun diye biliyordum uygun sartlar altinda ve kaliteliyse ama ne zaman ki su varikosel testi yapildi yarim saat canlilk suresi diye gorunce ben de saniyordumki yarim saatte oluyorlar.Ondan yarim saat ayaklar havada tutuyordum hep normalde de tutmak iyi ama sonrasinda olduler nasilsa diyip isime bakiyordumBizim icin asitte onemli eger cok asit varsa da olmuyor hersey dert yemin ediyorum bitmiyor bi turlu ne zormus arkadar hamile kalmak yaa.Neyse kader arkadaslarim ben cikiyorum sonra gorusuruz opuldunuz

yumurtanın içinde asit mutlaka oluyormuş zaten sperm ilk başta onlarla mücadele veriyormuş hareketsiz olan spermler o görevi yapıyormuş yani rahim içindeki asitlere karşı diğer spermlerin yumurtaya gitmesi için oyalama görevi varmış düşün adama hareketsiz olan spermler için bile ne güzel açıklama yapmış. valla aklıma gelmezdi bu kadar zor olduğu okumadığım girmediğim site kalmadı bileydim tıp okurdum yav

ayy çok sevindim kuzum yaaa..bizim sadece sayıda sorun vardı.ml de 10 milyon...morfoloji %70,hareket toplamda %70 di sanırım.

ayy çok sevindim kuzum yaaa..bizim sadece sayıda sorun vardı.ml de 10 milyon...morfoloji %70,hareket toplamda %70 di sanırım.

tamam canım sizin de sperm parametreleriniz düzgün düzgün olmayan şu şekilde oluyormuş eğer bütün değerler anormalse mesela bizim ameliyat öncesi bi sperm parametrelerini yazayım sayı 15 milyon, morfoloji:0hız:0sperm konsantrasyonu:5 bu işte kötü bi parametre buradaki spermler hemen ölüyormuş canım normal değerlerin altında ve berbat bi testimizdi...

Son düzenleme:

ayy beni nasıl sevindirdin bir bilsen...Rabbimde seni sevindirsin inşallah.bizim de ameliyattan öce ml sayı 2 milyon,hareket yine iyiydi sanırım,morfoloji %0 idi.

ayy beni nasıl sevindirdin bir bilsen...Rabbimde seni sevindirsin inşallah.bizim de ameliyattan öce ml sayı 2 milyon,hareket yine iyiydi sanırım,morfoloji %0 idi.

evet tatlım valla bende doktorun söylediklerini duyunca umutlarım daha arttı bide doktor şunu demiş illa olsun hemen olsun istiyorsan git hemen tüp yaptır değerlerin çok çok iyi de olsa zamanı gelmediyse yapacak bir şey yok ben bu değerlerle normal yolla olabileceğini söylüyorum gün ay zaten veremem hemen de olabilir 5 yıl sonrada olabilir ama bu değerlere müdahale dilecek bir şey yok bekleyin demiş. tatlım siz bizden daha iyiniz zaten zamanı gelmedi bitanem inş en yakın zamanda güzel haberler alacağız inanıyorum bende dahil hepimiz...

ay canım doktor ne güzel konuşmuş..bence doktor moral verince insan daha bi umutlanıyor...İnşallah bizim değerlerde düzelir ve tabi ki de ameliyat olan herkezin.bir an önce anneliğe ilk adımı atarız...

ay canım doktor ne güzel konuşmuş..bence doktor moral verince insan daha bi umutlanıyor...İnşallah bizim değerlerde düzelir ve tabi ki de ameliyat olan herkezin.bir an önce anneliğe ilk adımı atarız...

tabii tatlım sebepsiz infertilite denen birşey var.en sonunda tüp bebekle anne olabiliyorlar.
inşallah güzel günlere çok yaklaştık bende hissediyorum,hemde çok

inş tatlım düzelecek doktor bekleyin daha yükselebilir daha ameliyattan sonra iki kere yenilenmiş 3 4 kere yenilensin bakalım acele etmeyin demiş..sabır isteyen bir hastalık tatlım hemen iyleşilmiyor yeter ki artış olsun yavaş yavaş da olsa ameliyatın etkisini gösterdiğine işaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…