canlarım geldim, en kötü karar kararsızlıktan iyidir, gittik görüştük, bazen diyorum ki neden geçen sene denemedim ki, ameliyattan önce, ama hayırlısı buymuş tabi, ben dedim ya kızgınlıkla eşime gidelim diye, bu yüzden tek merkeze gittik, umut tüp bebek kartalda, gittim fatih bey diye bi doktor çok kibar, adam hoşgeldiniz buyrun dedi hoşbulduk deyip hayat hikayemi anlattım iki dakkada

iki olumsuz aşılama varikosel ameliyatı ameliyat sonrası 5 ay değerler ml de 9 milyona düştü ileri hız yok diye, adama soracak soru bırakmadım bi yaşımı sordu 30 dedim, iki tane aşılama olmuşsunuz zaten aşılama yaptırın diyemem, zaten değer düşmüş bu değerlede aşılama olmaz, belki birkaç sene sonra normal değerlere döner ama şuandaki durumla ne zaman istenilen seviyeye gelir gelirse gebelik olurmu bunu bilemeyiz, ama yaşım var, beklemekte istemiyorum diyorsunuz en mantıklısı tüp görünüyor dedi, mikro yöntemi ile yapılıyormuş direkt yumurtanın içine, embriyolog için randevu verdi, onunla da görüşün sağlığına bi bakalım spermlerin dölleme yetisine falan dedi, bu ay başlama isteğimin kesin olduğunu ve regl olduğumu anlayınca ultrasonla muayene etti, tertemiz hiç bi sorun yok dedi sonrada eşime hanımınızda bi sorun yok yumurtalıkları gayet iyi bundan sonrası sizden gelecek olan spermlerin durumuna bağlı dedi. fiyatı hastane fiyatı 3000 lira, (yani düğün hediyesiyle aynı fiyat , bak yine aklıma geldi kızdım

) ilaçlarda 2000 civarı tutar aşağı yukarı toplam 5000 dedi, bunların hiçbirinde devlet desteği yok, tamamen özel yani, ilacımı yazdırdım, gonal f verdi aşılamadaki ilaçlar yani ama tabi o zaman 75 ml vurulmuştum, şimdi 300 ml vurulacak ne kadar çok kaliteli yumurta o kadar ii dedi, dondurma işlemi de yapılıyormuş, böyle işte kızlar, cumartesi tekrar kontrol edecek, inş bu ay olacak tüp bebek, Rabbim hakkımızda hayırlısını versin, Hey Yararabbim sen büyüksün, önce infertilite topiği, sonra aşılama topiği, sonra varikosel topiği, şimdi de tüp bebek ile ilgili bi topiği takip edeceğim anlaşılan, biran önce herkese nasip olsun inşallah gebelik topiği, hamilelikte aldığım kiloları nasıl vereceğim topiğine geçmek, herkesi öpüyorum, yine uğrarım