- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #4.741
hadi bakalim zeynepcigim seninde kararin hayirli olsun .. Insallah tez zamanda olur . asilama sonrasi 2 asilama dusunmedin mi ? bende simdi asilama dusunuyorum ama mayista .eger olmazsa mayisa kadar normal sekilde simdi arkadastan geldimde dusunduk birlikte mayista asilama ile ikiz olabilme ihtimali varsa denemeye deger diye dusundum yani normalini beklemiyim diye knustuk mayista 7 ay olcak ameliyat sonrasi ama sorun ben 34 yasindayim .. yani guzel hersey ama kac yasinda anne olucam ki daha - sonrada ikinciyi dusunucez vs - bu nedenle ikiz olsa bikac sene cok zorluk cekerim ama sonrasinda ikiside buyumus olur diye dusunuyorum .. sende bana asilamadaki surecini anlatirmisin ? neden asilama icin cok iyi dusunmuyosun ? bi suru kisi var ama asilamasi tutan ?
sağolasın canımcım,inşallah bu defa olur Allah'ın izniyle.
neden aşılama düşünmüyorum....aşılamanın tutma oranı çok çok düşük.%10-15 şans veriyorlar.bunun için verdiğim paraya yazık diye düşünüyorum.benim aşılamada 10-12 tane yumurtam oluştu ve boşa gitti.ama tüp bebek yaptırmış olsaydım,tutmasa bile diğerlerini dondurma şansım olurdu.mesela 10 yumurtam oluştu ya ben 10 ay yaşlandım demek oluyor,yani 10 ay erken menepoza gireceğim.bunun için yumurta ziyan etmekte istemiyorum.tabii aşılaması tutanda çok insan var ama önce inanmak gerekiyor ya,ben inanmıyorum işte.
aşamalara gelince...
adetin 3.günü gonal f kullanmaya başladım,2 günde bir kontrole gittim.yumurtalar 17 mm ulaşınca gece saat 02..00 da çatlatma iğnesi yaptım.aşılama olacağı gün eşim sperm verdi,yıkandı ayrıştırıldı spermler.çatlatma iğnesinden 36 saat sonra da aşılamam yapıldı.vajinaya spektlum yerleştiriyorlar,uzun çubuk yardımıylada spermleri yumurtanın yakınına bırakıyorlar tatlım.
bazılarında klomen kullanılıyor,bazılarında iğne...sanırım bu doktora göre değişiyor.öyle yani...sormak istediğin başka bişey varsa sorabilirsin,seve seve yardımcı olurum
SAOLASIN CANIM benim gidicegim dr spermleri yikamiyormus .. dogal sekilde enjekte ediyor sanirim ama detayini konusmadik . benden rahim filmide istemedi - ama sorucan nisanda herseyi cunku mayista yapariz dedi .. hayirlisi bakalim tup bebekte daha zor bi surec tabi - daha yorucu hayirlisi insallah .. bakalim normal olmazsa bende biseylere karar verip yapmam lazim ..
ama bu işin sırrı zaten orada.spermler yıkanıyor ve hareket katılıyor.bu sayede spermler kaliteli hale geliyor.bence yıkanması lazım.ayrıca rahim filmi çektirmeden aşılama yaptırma bence.bilemezsin ki belki ufak tıkanıklıklar var o zaman aşılaman boşa gitmiş olur.bence bikaç yer daha araştır.
saolasin canim ben bu dr a guveniyorum .. cok faydasini gormusler sadece bikac kere konusucam detaylari .. hayirlisi insallah .. dualasalim
okuyamadin ben aksam( embiryolarimizi dusunup arastirma yapmaktan okuyamadim bi sitede kotu morfoloji yaziyodu 5ba kalitesindeki embiryomuz icin ona cok canim sikildi onun disinda her yerde iyi diyor..off ne zor isler bunlar yaaaaa nolur bizde kendiliginden pat diye hamile kalsak her normal insan gibiiii
tamam haklısın ama sende sorun yok ki,boşuna strese giriyorsun...
inşallah hayırlısı olur hakkımızda...ne yapalım,nasibimizde bunları öğrenmek,görmekte varmış.1yıl olacak sanırım sizin yaz sonu değil mi?
ayy tatlım,Allah razı olsun...tamam aklıma takılanları soracağım sana inşallah.çok teşekkür ederim
jonguil!tatlım 2 tane okudum bende listeye ekler misin???
bizim temmuz 16 da 1 yıl dolacak canım şuan 8 aydayız 1 ay sonra tekrar test yaptıracağız canım.bugün bi arkadaşımın hamile haberini aldım 2.aşılamsı tuttu bi biz kaldık
ekledim tatlım allah kabul etsin inş.tüp için ne zaman görüşmeye gideceksiniz canım gelişmeleri aktar bize deneyim kazanalım bizim yolumuz yavaş yavaş tüpe doğru ilerliyor...
merhaba kızlar...hayırlı akşamalr...nasıslınız...???
ne durumdasınız..geçmişi okuyamıyorum şimdi pek müsait değilim ...eve gelince selam vermek istedim..
bir kaç günlüğüne antepe gittim..doktora falan..horman testi yaptım herşey normaldi şükür..
sizde son durumlar nasıl...
hakikaten bir biz kaldık.benim arkadaşımda hamile dün öğrendim.benden sonra evlenmişti.bunu duyunca tüp bebeğe geçmek istedim çünkü artık dayanamıyorum.
31 martta ön görüşmeye gideceğim nasipse,5 nisanda da adet olacağım.16 ay bekledim,olacak olsa olurdu galiba,boşuna direnmenin anlamı yok.
tamam tatlım gelişmeleri aktarırım size.inşallah siz bu aşamaları öğrenmek zorunda kalmazsınız,kısa zamanda hamile kalırsınız Allah'ın izniyle...
haklısın canım bende aynı durumdayım artık beklemek istemiyorum yazı bekleyeceğiz bizde ondan sonra bir yol çizeriz kendimize.allah hakkımızda hayırlı ne ise onu yaşatsın...
[/B]
merhaba tatlım...merak ettik seni yahuu...adet oldun mu?
oldum oldum şükür...zamanında geldi...
cumartesi pazar annem için gittim kontrolu vardı dikişleri faln alınacktı...gittim ..birde üstüne adet olunca hormon testini faln aradan çıkarayım dedim :))
sende neler var.....
iyi yapmışsın canım,için rahatlamıştır artık.
benmde bugün adetim bitti,yeni aya hazırlanıyorum işte
ewet kesinlikle...ultrasyondan baktı rahim yumurtalıların normal dedi..hormon testi yaptım o da normal dedi...
ben yarın tesrteimz olurm inşalah...bu aya tam hazırlık yapacam.hiç bir gün kaçırmıyacağım eğer bişey olmazsa :)))
h oh çok sevindim herşeyin temiz çıkmasına...
bende bende...tek bir gün kaçırmayacağımzaten sonra ki ay tüp bebeğe geçmeye karar verdik,bu ay son şansımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?