Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
inş tatlım ya ne gzel ne kadar umut dolu konuşmuş doktor.gerçi bizim doktorumuz da güzel konuşmuş ama eşimi kovmuş bir daha test yapmaya gelme niye geliyorsun bi sorunun kalmadı artık demiş. daha gitmez eşim :9::9: valla canım biz elimizden gelen her şeyi yaptık artık gerisi allaha kalmış inş imtihanımız sonbulur.bazen düşünüyorum şükür diyorum ne erkekler var tedaviyi reddediyor yıllardır çocukları olmuyor belki tedavi olsa olacak ama olmuyor gurur yapıyor...allaha şükür eşlerimiz öyle sorun çıkartmıyor ameliyatlarını oldular kür desen ne yapsan iyorlarlar gerçi benimki ağız burun kıvırıyor ama yine de şükür :9::9:

aynen canım eşlerimiz sagolsun hıc zorluk cıkarmadı. canım senın sonuclara da cok sevındım. hadı ınsallah tez vakıtte guzel haberlerl verırız:52:
Kizlar tuplerime baktirdigimdan beri az az kanamam gelyor bu normal mi ilk gun gelir demisti ama halen devam ediyor sizde de boyle oldumu?Birde sanki daha halen alttan bakiyormus gibi hissediyorum suan hani agri degil de orda bakildigi zaman bir degisiklik hissedersiniz ya sanki halen orda birsey var minik bir kramp gibi.Normal mi bu lutfen yaptiranlar bana cevap yazsin.Orayi burayi kurcalattirirken basimiza is cikaracagiz valla:17:

evt canım bende de olmustu. oraya bı alet takıp acıyorlar o yuzden su an da o degısıklıgı hıssedıyosun:34:

GOOGLE DOLAŞIRKEN GÖZÜME TAKILAN AMA YÜRĞEİME OTURAN BİR YAZI
Kurduğum binlerce hayal, yüreğimi acıtan binlerce kaygı var içimde.. Şu günler bir geçse diyorum kendi kendime, bir gelsen bebeğim...Sana olan hasretim hiç dinmedi,hergün Rabbimden seni diliyorum,senin varlığını hissetmeyi okadar çok istiyorum ki…Bir gelsen bebeğim…
Her güneş doğduğunda elim karnımda Rabbim dindir hasretimi diyorum.
Bebeğim daha senin gelip gelmeyeceğini bile bilmeden okadar çok şey düşünüyorum ki…Mesela;
Kokunu meraj ediyorum cennetkokunu,babanla uzanırken seni yanımıza alıp doya doya izlemeyi hayal ediyorum.Bakma ağladığıma meleğim annen biraz sulu göz ondan…Ama seni hep güldürmeyi diliyorum meleğim.Biliyor musun seni babana müjdeleyeceğim günü bile planladım ; güzel bir bebek patiği gördüm vitrinde her gördüğümde içim bir hoş oluyo meleğim onu alacağım ve babana seni o patikle müjdeleyeceğim.Ah bir bilsen meleğim seni ne çok bekleyen var ; anneannen dualar e​
diyor senin müjdeni vereyim diye deden her gördüğü bebeğe bakıp benim torunumda olacak diye hasretini dile getiriyor hele hele meleğim babaannenle dedoşun daha ayrı bir özlemle bekliyorlar onlar senelerden beridir bu haberi almayı umuyorlar yavrum..Birde daha anneni tanımadan seven arkadaşları var canım meleğim onlar senin geldiğini onlara müjdeleyebilmem için çok dua ediyorlar,onlar annenin çekilmez hallerini bile çekiyorlar meleğim…
Bazen yüreğim öyle acıyor ki , yanlış anlama meleğim ama gördüğüm bebeklere bakıp iç geçiriyorum biliyorum sen onlardan daha güzel olacaksın ama onları görünce içimde bir çığlık kopuyor büyüyor büyüyor ve gözyaşlarıma doluyor…Geçen gün babana gömlek almak için girdiğimiz mağazada babaannen kırmızı şirin mi şirin bir bebek kıyafeti görmüş kaldırıp bana gösteriyor , aslında amacı beni üzmek değil ama meleğim ben onu görünce senin yokluğunu hatırlayıp yine üzüldüm ama babaannene ağlayan yüreğimle gülümsedim meleğim…
Sen gelince birazda yaramaz bir annen olduğunu göreceksin , babana biraz naz yapacağım nede olsa ona dünyada sahip olabileceği en değerli hediyeyi vereceğim elbette hakkım nazlanmak dimi ama meleğim.Baban ve annen birbirini çok seviyor bebeğim sırf birbirimizi üzmemek için sana olan özlemimizi beraberken bastırıyoruz meleğim.Ama biliyorum ki geldiğin gün tüm üzüntüler ve hasretler mutluluk olarak işlenecek annenin ,babanın ve tabi seni bekleyen herkesin yüreğine…Sence de bu kadar beklemek yetmez mi meleğim?Sen de annen gibi dua et güzel Allahım beni anneme kavuştur de emi…Artık gel emi…

Son düzenleme:
zor canm çok zor artık..bn le beraber evlenen 2 kişi 2. Bebekleri 7 aylık..ikisininki de ilk çcukları kız.. Kadın geçen yaımda kızına seni evlendireyim mi büyüdün mü sen dedi..hahaa bn daha doğuramadım o kızını evlendirecek ya...bizim de ilk olarak istemiyoruz dedik haşşbukı dört gözle bekliyoruz:27:sonra iltihapım var dedim..aradan zamn geçti yumurtalık ların hafif zayıfmış dedim... Ee artık iltihap tedavisi ve yuyrtlalık tedavisi ne kdr sürecek ki..şimdi istiyoruz artık diyoruzz ..inşallah daha fazal zor durumda kalmadan evlat sahibi oluruzz

Allah yardimcimiz olsun vercekse saglikli akilli eli ayagi duz versin.Dusunuyorum bazen erken evlenenler buyuttu okula bile yollayacak bazilar tmm oda cok erken evlilik ama diyorum onlar cocuklarinin muruvetini gorurler bende daha anne bile olmadim dedim tmm bazilari kizacak belki bana boyle dusundugum icin ama napayim aklima gelmiyor degil iyice manyaklastim valla

inşallh canm..bnm çevremde hamile ve çocuğu olmaya bir bn kaldım..tek boş benim ..:(

canim uzulme hepimiz ayni durumdayiz, insallah kavusucaz bebelerimize bu sene:52::52:kafanda buyutme tatlim ya baktin olmuyor tup bebek yaparsin herseyin caresi var, tup bebek tedaviside atla deve degil sonucta, buda bir tedavi, heleki sonunda bebis olunca gule oynaya yapiliyor:) en onemli sey moral sen moralini bozma canim.. talim birden kafam karisti feelcrying e yaziyorum sandim..amannn hos gorun beni lutfennn kimse uzulsun istemiyorum, beklemek oyle zorki cok iyi biliyorum..o yuzden mecaliniz yoksa tupe gecin bozuna uzulup vakit kaybetmeyin diyorum..bu benim fikrim tabi..

Son düzenleme:
allah yardimcimiz olsun vercekse saglikli akilli eli ayagi duz versin.dusunuyorum bazen erken evlenenler buyuttu okula bile yollayacak bazilar tmm oda cok erken evlilik ama diyorum onlar cocuklarinin muruvetini gorurler bende daha anne bile olmadim dedim tmm bazilari kizacak belki bana boyle dusundugum icin ama napayim aklima gelmiyor degil iyice manyaklastim valla

erken anne olmak çok güzel bir duyu olsa gerek ...

canim uzulme hepimiz ayni durumdayiz, insallah kavusucaz bebelerimize bu sene:52::52:kafanda buyutme tatlim ya baktin olmuyor tup bebek yaparsin herseyin caresi var, tup bebek tedaviside atla deve degil sonucta, buda bir tedavi, heleki sonunda bebis olunca gule oynaya yapiliyor:) en onemli sey moral sen moralini bozma canim.. Talim birden kafam karisti feelcrying e yaziyorum sandim..amannn hos beni lutfennn kimse uzulsun istemiyorum, beklemek oyle zorki cok iyi biliyorum..o yuzden mecaliniz yoksa tupe gecin bozuna uzulup vakit kaybetmeyin diyorum..bu benim fikrim tabi..

bnde öyle düşünyorumm daha bklemek istemiyorum..değerlrimiz normale ykın olsa bklerdim blki ama düşük oldugunu bile bile bklmek daha azla stere girmek demk..

bnde öyle düşünyorumm daha bklemek istemiyorum..değerlrimiz normale ykın olsa bklerdim blki ama düşük oldugunu bile bile bklmek daha azla stere girmek demk..

beklemek cok kotu hergun en kucuk seye moralim bozuluyor agliyordum, birsey yapmamak cok daha kotu, tedaviye baslayinca en azindan icin rahat ediyor elinden geleni yaptigini biliyorsun, umitle bekliyorsun bu defa....:16::16:

Canim insalllah tupe gerek kalmadan hamile kalirsin.Ozaman esin testini verdikten sonra hemen calismaya baslayin denemekten zarar gelmez :)Bende de onceden pko var biraz demislerdi ama simdi yok dediler bidaha arastiriliyor bakalim ne derler yakinda ogrenirim.Sanada belki pko iyi denemesinin sebebi su olabilir pk overlilar daha fazla yumurtluyor hepsi bir olgunlasmak istiyor ama olgunlasamiyor kucuk kaldigi icin dollenmede olmuyor.Belki tup icin cok yumurtlamak iyidir onun icin demistir gibime geldi.Hayirlisi olsun

evet tatlım muhtemelen tüp bebek için avantajlı bir durum...

cuma günü sperm testi verecek eşşim,c.tesi adet günüm:32::32:yani bu ayı kapattık.ama sanırım artık beklemek istemiyorum hayatım,biran önce tüp bebeğe başlamak istiyorum çok heyecanlıyım,sabırsızım:))

canm üzülme..kendin de diyorsun nasibimizde ne varsa görecğeiz diye..RABBİM NASİP EDR İNŞALLH..DAHA ÖNCE İNŞALLAH TÜP YAPMAK ZORUNDA KALMAM DİYORDUM ŞİMDİ İNŞALLAH TUTR DİYORUM..NORMALDEN UMUDU KESTİM :( RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN..KAFA DİNLEMEKLE İYİ YAPMIŞSIN İNSAN EVDEYSE KNDİ İÇİNDE KAYBOLUYOR RESMEN DAHA FAZLA SIKINITYA GİRİRYOR..

Benim de oyle doktor bile ne kadarlik evlisin dediinde 3 dedim ve inanamadim zaman okadar hizli geciyor ki millet benden sonra evlendi 2.yi yapmaya basladilar nerdeyse.Biz mi cok curuguz insanlar mi cok saglam anlamadim.Istemedikleri halde cocuk sahipleri oldular,biz yorulduk artik.Allahim baska yorgunluk uzuntu vermesin.Insallah bizde en kisa zamanda hamile kaliriz.Sizi bilmiyorum degerleriniz iyi normal yoldan kalirsiniz insallah ben buna inaniyorum ama kendim icin artik tupten baska umidim kalmadi desem yeri.Yinede Allahtan umit kesilmez dua edelim bol bol

bende normal yolla ümidi kestim artık,ya tüp bebekte de olmazsa diye korkuyorum.çok kötüyüm bu aralar,mide bulantılarım da var başımda dönüyo sağlığımdan da olacağım artık düşünmekten.şu 1 ay çabucak geçe de tüp bbek sonucumu alsam,Allah'ım o güzel günleri görebilecek miyim acaba?
off içim daralıyo kendimden sıkıldım artık yaaa:31::31::31:

Kızlar doktor aşılama yaptırın demişti iki aşılama negatif sonuçlanırsa tüp bebek hakkını oluyor dedi simdi dusunuyorum Rabbim ol demeden asilama da tupte denesek olmayacak ol derse hiçbirşey yapmadan olacak şimdi diyorum herşeyi bırakıp bir kenara hiçbirşey denemesek mi kafam çok karışık ne yapacağımı ne düşünecegimi bilmiyorum ve farkettim ki kendimde aşılama ve tüp deneyecek gücü de hissetmiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
bende normal yolla ümidi kestim artık,ya tüp bebekte de olmazsa diye korkuyorum.çok kötüyüm bu aralar,mide bulantılarım da var başımda dönüyo sağlığımdan da olacağım artık düşünmekten.şu 1 ay çabucak geçe de tüp bbek sonucumu alsam,Allah'ım o güzel günleri görebilecek miyim acaba?

Bnde de o korku ya tup bebek te olmazsa dye dusunurum.ama ttlim hep pozitif dusun.olack insallh

Kızlar doktor aşılama yaptırın demişti iki aşılama negatif sonuçlanırsa tüp bebek hakkını oluyor dedi simdi dusunuyorum Rabbim ol demeden asilama da tupte denesek olmayacak ol derse hiçbirşey yapmadan olacak şimdi diyorum herşeyi bırakıp bir kenara hiçbirşey denemesek mi kafam çok karışık ne yapacağımı ne düşünecegimi bilmiyorum ve farkettim ki kendimde aşılama ve tüp deneyecek gücü de hissetmiyorum

Olur mu elimizden geleni yapalm .tabiki zamani vrdr ama sadece bunu dusujursek ne ameeliyyat ne yyumurtlama gnu takip edrdk.saece normal calisma yapar nee de. Olsa RAbbim zamani nda vereck dye bkkrrz ama iyle olmazz ttlim.ellimizdeen ne gelliyorssa yapacagz sonra da bkliyevgz.Rabbim naasp eedr insalh

Olur mu elimizden geleni yapalm .tabiki zamani vrdr ama sadece bunu dusujursek ne ameeliyyat ne yyumurtlama gnu takip edrdk.saece normal calisma yapar nee de. Olsa RAbbim zamani nda vereck dye bkkrrz ama iyle olmazz ttlim.ellimizdeen ne gelliyorssa yapacagz sonra da bkliyevgz.Rabbim naasp eedr insalh

Doğru ama o gücü kendimde görmüyorum çünkü asilamada tupte öyle yazılıp okuduğumuz gibi değil zor ve çetin bir yol

:nazar::nazar:41 meryem suresi için listemiz...:nazar::nazar:

:nazar:unbelivable için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:adzeynep için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:delinefsim için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:nazende88 için meryem suresini okuduk..ALLAH KABUL ETSİN..

:nazar:herseygüzelolacak için meryem suresini okuduk..ALLAH KABUL ETSİN..

:nazar::nazar:jonguil icin meryem suresini okuduk....ALLAH KABUL ETSİN...

arkadaşlar şimdi optimistt arkadaşmız için meryem suresini okumaya başlıyoruz..okuyanlar kaç tane okudugunu söylesin ekliyelim..

littlebirdie__6

ayla_34__6

jonguil__8

optimst4__11

evlimutlu__2

delinefsim__4

unbelivable__2

kızlar toplam 33 oldu...

39 olmus canim .. yanlis saymissin .. son 2 tane kaldi bu durumda .. birisi okuyabilirse yeni kisiye gecelim ben okurum ama bana okunuyor ya baskasi okusun daha iyi olur - bende yarina okurum ..

Doğru ama o gücü kendimde görmüyorum çünkü asilamada tupte öyle yazılıp okuduğumuz gibi değil zor ve çetin bir yol

olur canim hepimiz arada bu psikolojide oluyoruz ama sonra toplaniyoruz ... sende bikac gun gecsin olumlu seyler dusunmeye baslarsin insllah - olumsuz dusunmenin hic birimize faydasi yok bunun icin bi an once toparlanmalisin .. bol bol cikolata ye insani mutlu ediyor .. halimize sukretmemiz lazim inan 1 tane sperm olmayanlar var - bizim asilama tup bi suru sansimiz var .. rahmi olmayan insanlar varmis .. olumlu dusunmek zorundayiz kisaca ..

aynen canım eşlerimiz sagolsun hıc zorluk cıkarmadı. canım senın sonuclara da cok sevındım. hadı ınsallah tez vakıtte guzel haberlerl verırız:52:

evt canım bende de olmustu. oraya bı alet takıp acıyorlar o yuzden su an da o degısıklıgı hıssedıyosun:34:

sağol tatlım inş...doktor olur dese bile ben hala olmayacak gibi hissediyorum of valla ne zor durum.inş en yakın zamanda hamile kalırız bu sıkıntılar,bekleyişler biter...

bende senin gibi düşünüyordım,ta ki şu yazıyı görene kadar...

Biz dedik;
-“Herşey olacağına varır!”
Allah c.c dedi ki;
-“İnsan için ancak, çalıştığı vardır!” Necm suresi- 39
Biz dedik ;
-”Nasipse olur, kısmetse olur..”
Allah c.c dedi ki;
-”Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık.” (İsra Suresi. 13)
Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık..
Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri;
-Allah’ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın;
Çalışın, çabalayın..

erken anne olmak çok güzel bir duyu olsa gerek ...

Heralde oyledir yada onlarda bize ozeniyorlardir gercektende oyle onlar bize biz onlara ben canli sahit oldum bana diyorlar ki ozgurlugun elinde calisiyorsun kocan karismiyor vs bizi calistirmiyor hep evde cocuk bakiyoruz cocuk bak diyormus kocalari uleee bende size ozeniyorum diyorum icimden oyle bir cikmaz iste:52::52:

evet tatlım muhtemelen tüp bebek için avantajlı bir durum...

cuma günü sperm testi verecek eşşim,c.tesi adet günüm:32::32:yani bu ayı kapattık.ama sanırım artık beklemek istemiyorum hayatım,biran önce tüp bebeğe başlamak istiyorum çok heyecanlıyım,sabırsızım:))

Insallah guzel haberleri verirsinde bizide sevindirirsin yaa kizlar noluyor yaa tup konusur olduk artik:18:Bende beklemek istemiyorum insallah bari asiya yeter derlerde tutar.Tupten cok korkuyorum ama sanirim baska carem yok.

Tatlim neden olmasin ki sukur tup icinde olsa spermlerimiz var hic olmayanlari bir dusunsene tamam belki normalle asiyla kalamayiz oyuzden uzuntumuzde ama tup icinde kendini uzme benim en buyuk korkumdu basima geldi ama napalim tuple olmasi gerekiyorsa oyle olcak.Normal yoldan olur olmaz bisey diyemem ama tuple illaki kesinlikle olacak buna kendini inandir.Mide bulantin srtesten sende ben gibisin benimde hemen mideme vurar cikartirim bu sabah kalkar kalkmaz bian aklima bebekler vs geldi olmucakmi hic diye ayni sen gibi yaptim lavaboya zor kostum.Kendimzi hasta ediyoruz uzulme desemde bos uzulunuyor ama evde durma ise gittim kafam dagildi en azindan spor yuruyus biseyler yap sabah aksam hem bana da dedi zayif oldugum halde spor yap hamile kalmana yardimci olur dedi ama soguktan ve cok calismaktan vaktim yok.Havalar isinsin erken kalkip yine yuruyus yapicam.Kendine ugras bul cik biyerde otur mesela kahve ic kitap oku evine gel.Bu kadar kendinimizi yipratmamaliyiz adet gunun yakinmi genelde ben adetim gelecegi zamanlar boyle olup sizin kafanizi patlatiyorum burda:52::52:

ARKADAŞLAR BİZİMDE 4.AYDA VERDİĞİMİZ TAHLİL SONUÇLARI
Lab: SPERMİYOGRAM SONUÇLARI // Onaylayan Dr.: Uzm. Dr. Hülya GÖKALP BİLGİLİ
Miktar 1.75 mL > 1,5
Likefaksiyon 40 - 10 30
pH 7 - > 7,2
Renk KİRLİ BEYAZ
Viskozite VİSKOZ
Aglütinasyon VAR
mL'de Sperm Sayısı (Konsanrasyon) 79.2 milyon/mL > 15
Yuvarlak Hücre 4.8 milyon/mL < 1
HAREKET 1.SAAT .
Hızlı İleri Hareketli 35 % > 25
Yavaş İleri Hareketli 25
Yerinde Hareketli 20
Hareketsiz 20
HAREKET 2.SAAT .
Hızlı İleri Hareketli 30 % > 25
Yavaş İleri Hareketli 20
Yerinde Hareketli 20
Hareketsiz 30
BU TESTTEN 3 GÜN ÖNCE YAPTIRDIĞIMIZDA DEGERLER DAHA DÜŞÜKTÜ.EN SON YAPTIRDIĞIMIZDA DA BU TESTTEN DAHA İYİ İDİ BAKALIM BEKLEMEDEYİZ...UMARIM İYİ OLUR SONUÇLARIMIZ

Back
X