Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ARKADAŞLAR BİZİMDE 4.AYDA VERDİĞİMİZ TAHLİL SONUÇLARI
Lab: SPERMİYOGRAM SONUÇLARI // Onaylayan Dr.: Uzm. Dr. Hülya GÖKALP BİLGİLİ
Miktar 1.75 mL > 1,5
Likefaksiyon 40 - 10 30
pH 7 - > 7,2
Renk KİRLİ BEYAZ
Viskozite VİSKOZ
Aglütinasyon VAR
mL'de Sperm Sayısı (Konsanrasyon) 79.2 milyon/mL > 15
Yuvarlak Hücre 4.8 milyon/mL < 1
HAREKET 1.SAAT .
Hızlı İleri Hareketli 35 % > 25
Yavaş İleri Hareketli 25
Yerinde Hareketli 20
Hareketsiz 20
HAREKET 2.SAAT .
Hızlı İleri Hareketli 30 % > 25
Yavaş İleri Hareketli 20
Yerinde Hareketli 20
Hareketsiz 30
BU TESTTEN 3 GÜN ÖNCE YAPTIRDIĞIMIZDA DEGERLER DAHA DÜŞÜKTÜ.EN SON YAPTIRDIĞIMIZDA DA BU TESTTEN DAHA İYİ İDİ BAKALIM BEKLEMEDEYİZ...UMARIM İYİ OLUR SONUÇLARIMIZ

iyi canım sonuçlarınız inş en yakın zamnda hamile haberlerini alırız...ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı kıyaslayınca artış var mı canım

bende senin gibi düşünüyordım,ta ki şu yazıyı görene kadar...

Biz dedik;
-&#8220;Herşey olacağına varır!&#8221;
Allah c.c dedi ki;
-&#8220;İnsan için ancak, çalıştığı vardır!&#8221; Necm suresi- 39
Biz dedik ;
-&#8221;Nasipse olur, kısmetse olur..&#8221;
Allah c.c dedi ki;
-&#8221;Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık.&#8221; (İsra Suresi. 13)
Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık..
Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri;
-Allah&#8217;ın takdirini O&#8217;nun aleyhine delil yapmayın;
Çalışın, çabalayın..

aynen canım bende aynı şekilde düşünüyorum ablam çok büyük örnek oldu bana.hiç sorun yokken daha fazla beklememek için tüp yaptırdılar tutmadı 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı. o yüzden ne yaparsak yapalım allah isteyecek ilk önce. oluruna bırakın bence inş eşinin testine göre hakkınızda hayırlısı ne ise o olur tatlım...

Heralde oyledir yada onlarda bize ozeniyorlardir gercektende oyle onlar bize biz onlara ben canli sahit oldum bana diyorlar ki ozgurlugun elinde calisiyorsun kocan karismiyor vs bizi calistirmiyor hep evde cocuk bakiyoruz cocuk bak diyormus kocalari uleee bende size ozeniyorum diyorum icimden oyle bir cikmaz iste:52::52:

Insallah guzel haberleri verirsinde bizide sevindirirsin yaa kizlar noluyor yaa tup konusur olduk artik:18:Bende beklemek istemiyorum insallah bari asiya yeter derlerde tutar.Tupten cok korkuyorum ama sanirim baska carem yok.

Tatlim neden olmasin ki sukur tup icinde olsa spermlerimiz var hic olmayanlari bir dusunsene tamam belki normalle asiyla kalamayiz oyuzden uzuntumuzde ama tup icinde kendini uzme benim en buyuk korkumdu basima geldi ama napalim tuple olmasi gerekiyorsa oyle olcak.Normal yoldan olur olmaz bisey diyemem ama tuple illaki kesinlikle olacak buna kendini inandir.Mide bulantin srtesten sende ben gibisin benimde hemen mideme vurar cikartirim bu sabah kalkar kalkmaz bian aklima bebekler vs geldi olmucakmi hic diye ayni sen gibi yaptim lavaboya zor kostum.Kendimzi hasta ediyoruz uzulme desemde bos uzulunuyor ama evde durma ise gittim kafam dagildi en azindan spor yuruyus biseyler yap sabah aksam hem bana da dedi zayif oldugum halde spor yap hamile kalmana yardimci olur dedi ama soguktan ve cok calismaktan vaktim yok.Havalar isinsin erken kalkip yine yuruyus yapicam.Kendine ugras bul cik biyerde otur mesela kahve ic kitap oku evine gel.Bu kadar kendinimizi yipratmamaliyiz adet gunun yakinmi genelde ben adetim gelecegi zamanlar boyle olup sizin kafanizi patlatiyorum burda:52::52:

adet günüm yarın ama yine gecikecek gibi.bir de bu çıktı yaa geçen ayda 5 gün gecikmişti ilk kez,bu ayda öyle olacak heralde.
işe gireyim diyorum ama tüp bebek tedavisinde de izin alamam devamlı,arkadaşlarla görüşüyorum hepten psikolojim bozuluyo,hepsinin ya karnında ya kucağında bebek var.bir ben kaldım.kist varsa tedavimde ertelenecek ona da moralim bozuluyor.ben zaten normal yolla anne olmayı sildim aklıdan,tamamen tüpe odaklandım.o da ertelenirse üzülürüm.neyse bakalım yarın eşim sperm testi verecek sonuca göre hareket edeceğiz.

geçsin gitsin bugünler artık Allah'ımmm...Yardım et bize.sen duayı hakkıyla işitensin,bizim de duamıza OL de...sen bebek hasretiyle sınama bizi,hepimize eli ayağı düzgün,sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlatlar nasip eyle...AMİİİNN..

iyi canım sonuçlarınız inş en yakın zamnda hamile haberlerini alırız...ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı kıyaslayınca artış var mı canım

ameliyat öncesi sperm sayımız 9 milyondu hareketli sayımız yüzde 10 du anormallik yüzde 75 normal yüzde 25 idi bakalım bu sonuçlara göre ilerleme var ama halen bir değişme yok anlamadım.doktor bana da hormon testi yaptı normal çıktı yumurtlama takibine aldı ama bu ay içimde hiç umut yok desem yeridir

aynen canım bende aynı şekilde düşünüyorum ablam çok büyük örnek oldu bana.hiç sorun yokken daha fazla beklememek için tüp yaptırdılar tutmadı 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı. o yüzden ne yaparsak yapalım allah isteyecek ilk önce. oluruna bırakın bence inş eşinin testine göre hakkınızda hayırlısı ne ise o olur tatlım...

evet tatlım herşeyin vakti zamanı var Rabbim ol demedikten sonra olmayacak.ama önce biz elimizden geleni yapacağız sonra Allah'a tevekkül edeceğiz.
bir de adet düzenim bozuldu ona ayrı üzülüyorum hepsi stresten oluyor ama stres yapmamakta elimde değil.kist varsa diye de korkuyorum hepsi birbirine girdi anlayacağın.inanır mısın vaktinde adet olayım diye dua ediyorum yaaa,önceden hep umudum olurdu artık oda kalmamış,tamamen tüpe odaklamışım kendimi.

ameliyat öncesi sperm sayımız 9 milyondu hareketli sayımız yüzde 10 du anormallik yüzde 75 normal yüzde 25 idi bakalım bu sonuçlara göre ilerleme var ama halen bir değişme yok anlamadım.doktor bana da hormon testi yaptı normal çıktı yumurtlama takibine aldı ama bu ay içimde hiç umut yok desem yeridir

şimdi bu kadar artış olduysa canım ameliyatın 6.ayı daha yükselir o zaman daha etkisini gösteriyor ameliyat...tatlım bizimde ameliyatın 9.ayı hala bir şey yok bende bi sorun yok eşimin spermlerinde şekil bozukluğu vardı ameliyat olduk düzeldi değerler ama ala gebelik yok zamanı gelmedi demek .sabırla zamanının biran önce gelmesini diliyorum

şimdi bu kadar artış olduysa canım ameliyatın 6.ayı daha yükselir o zaman daha etkisini gösteriyor ameliyat...tatlım bizimde ameliyatın 9.ayı hala bir şey yok bende bi sorun yok eşimin spermlerinde şekil bozukluğu vardı ameliyat olduk düzeldi değerler ama ala gebelik yok zamanı gelmedi demek .sabırla zamanının biran önce gelmesini diliyorum

9 ay baya da olmuş birde şuan sayı hareketlilik nasıl birde spermde şekil bozukluğu nasıl çıkıyor ve hamileliğie o da engel mi?

9 ay baya da olmuş birde şuan sayı hareketlilik nasıl birde spermde şekil bozukluğu nasıl çıkıyor ve hamileliğie o da engel mi?

evet tatlım herşeyin vakti zamanı var Rabbim ol demedikten sonra olmayacak.ama önce biz elimizden geleni yapacağız sonra Allah'a tevekkül edeceğiz.
bir de adet düzenim bozuldu ona ayrı üzülüyorum hepsi stresten oluyor ama stres yapmamakta elimde değil.kist varsa diye de korkuyorum hepsi birbirine girdi anlayacağın.inanır mısın vaktinde adet olayım diye dua ediyorum yaaa,önceden hep umudum olurdu artık oda kalmamış,tamamen tüpe odaklamışım kendimi.

evet tatlım hepimiz aynı durumdayız anlıyorum o yüzden seni...bende geçen ay aynı stresi yaşadım inş zamanında adetim gelir diye şükür bu ay zamanında adet oldum inan şuan adetin kaçıncı günü bilmiyorum hesap yapmadım hiç.bende bu ay bunu kafaya koymuştum hesap kitap yapmıyoruz artık.sen bi kere dene canım bu tüpü bu ay yapmasan öteki ay acaba yapsamıydım diyeceksin en azından şansını denemiş olursun ama ben normal yolla hamile kalacağını biliyorum canım tüp yaptırırsan kesin tutar galiba çünkü değerleriniz güzel.

tatlım ameliyatın 6 ayı

sperm konsantrasyonu:25
ileri hızlı hareketlilik:%5
sayı 76
morfoloji(WHO).%33

ameliyatın 9.ayı test sonucu

sperm konsantrasyonu:90
ileri hızlı hareketlilik:%25
sayı 178 milyon
morfoloji(kruger)6 oldu canım

şekil bozukluğu çok önemli o da morfoloji demek tatlım.sağlıklı bi gebelik ve bebek için morfolojinin normal değerlerde olması lazım...

evet tatlım hepimiz aynı durumdayız anlıyorum o yüzden seni...bende geçen ay aynı stresi yaşadım inş zamanında adetim gelir diye şükür bu ay zamanında adet oldum inan şuan adetin kaçıncı günü bilmiyorum hesap yapmadım hiç.bende bu ay bunu kafaya koymuştum hesap kitap yapmıyoruz artık.sen bi kere dene canım bu tüpü bu ay yapmasan öteki ay acaba yapsamıydım diyeceksin en azından şansını denemiş olursun ama ben normal yolla hamile kalacağını biliyorum canım tüp yaptırırsan kesin tutar galiba çünkü değerleriniz güzel.

bende hesap kitam yapmadım ama adet günümü biliyorum 4 nisan.neyse bakalım...

kist filan yoksa başlarız galiba tedaviye.yada kist 4 cm den küçükse yine başlanıyormuş,öyle duymuştum.sanki 5-6 ay daha beklesek değerler daha da yükselir ama inan beklemeye halim yok artık.tabi nasip değilse tüp bebekle de olmayacak ama çabalamamızı gören Rabbim belki tüple de olsa nasip eder.bende inanıyorum tüpün pozitif olacağına.yarın 13.00 da sperm tahlili verecek eşim aynı gün sonuç çıkar inşallah...

tatlım ameliyatın 6 ayı

sperm konsantrasyonu:25
ileri hızlı hareketlilik:%5
sayı 76
morfoloji(WHO).%33

ameliyatın 9.ayı test sonucu

sperm konsantrasyonu:90
ileri hızlı hareketlilik:%25
sayı 178 milyon
morfoloji(kruger)6 oldu canım

şekil bozukluğu çok önemli o da morfoloji demek tatlım.sağlıklı bi gebelik ve bebek için morfolojinin normal değerlerde olması lazım...
sizdede baya ilerleme olmuş inşallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz bu arada bizim testte morfoloji yok galiba göremedim

bende hesap kitam yapmadım ama adet günümü biliyorum 4 nisan.neyse bakalım...

kist filan yoksa başlarız galiba tedaviye.yada kist 4 cm den küçükse yine başlanıyormuş,öyle duymuştum.sanki 5-6 ay daha beklesek değerler daha da yükselir ama inan beklemeye halim yok artık.tabi nasip değilse tüp bebekle de olmayacak ama çabalamamızı gören Rabbim belki tüple de olsa nasip eder.bende inanıyorum tüpün pozitif olacağına.yarın 13.00 da sperm tahlili verecek eşim aynı gün sonuç çıkar inşallah...

inş canım çıkar benim eşim testi veriyor 2 saate kadar çıkıyor çıkar canım..inş güzel haberler verirsin bize...zaten yüksekti değerleriniz artmıştr canım.bizimde öyle oldu 6 aya göre kaç katı arttı değerler.beklemek lazım doktor bir seneye daha çok artış olur demiş

sizdede baya ilerleme olmuş inşallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz bu arada bizim testte morfoloji yok galiba göremedim

olması lazım canım testiniz detaylı krugere göre yapılmış bütün değerleri yazdın mı demin belki atlamışsındır bende göremedim canım.

inş canım çıkar benim eşim testi veriyor 2 saate kadar çıkıyor çıkar canım..inş güzel haberler verirsin bize...zaten yüksekti değerleriniz artmıştr canım.bizimde öyle oldu 6 aya göre kaç katı arttı değerler.beklemek lazım doktor bir seneye daha çok artış olur demiş

eğer çok yükselmişse zaten dktor tedavi uygulamayacak sanırım.sanmam gerçi çok yükseldiğini ama...ameliyat olalı 17 ay olacak neredeyse,artış olsaydı olurdu bugüne kadar... 2 saate çıkarsa sonuçları gösteririz o zman yarın belli olur herşeyyy:52::52:

eğer çok yükselmişse zaten dktor tedavi uygulamayacak sanırım.sanmam gerçi çok yükseldiğini ama...ameliyat olalı 17 ay olacak neredeyse,artış olsaydı olurdu bugüne kadar... 2 saate çıkarsa sonuçları gösteririz o zman yarın belli olur herşeyyy:52::52:

evet canım merakla yarını bekleyeceğim bende:21: olur canım hiç belli olmuyor bizim sıfır olan değerler nasıl yükseldi...inş hiç birine gerek kalmaz hamile kalırsın bu ay...

evet canım merakla yarını bekleyeceğim bende:21: olur canım hiç belli olmuyor bizim sıfır olan değerler nasıl yükseldi...inş hiç birine gerek kalmaz hamile kalırsın bu ay...

nasip bakalım yaşayıp göreceğiz.inşallah dediğin gibi bu ay hamile kalmışımdır:49::49:

Back
X