• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
geçen ay doktorun gazabına uğrayıp,çatlatma iğnesiz klomen kullanmıştım.oda kiste dönüşmüş yumurtam çatlamamış.doktorumu değiştirdim şimdi.
çarşamba günü hsg çektiricem.eşim de diyo ki tamam gider çektirirsin.yaaa töbeee acıdan bayılan bile oluyomuş ben napıcam orda tek başıma dedim.bu sefer de tamam aşkım yürüye yürüye gider havaala ala geliriz diyo.allahım çarşının ortasında boğazlıycaktım benim herifi.altımızda arabamız var ne halde olucam belli değil.hava ala ala gelcekmişim sdanki gezmeye gidiyorum offf bi kaşık suda boğasım var bu aralar...

bu erkekler neden böyleler...

erkekler gerçekten çok anlamsız oluyr...biz çırpınırken onlar da umursamıyor gibi davranıyor..üzülüyorlar tamam ama çaba yok....hgs ne oluyor.. ne için çktirecksin..

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 5 aylık evliyim,2 ay önce eşimi böbrek taşları sebebi ile doktora götürdük ve varikosel olduğunu da öğrendik :(
Ayın 11inde çift taraflı ameliyat oldu,bu seferde stresten ben adet olamıyorum :( Doktorun biri PCO dedi biri stres vs dedi..
Bakalım ne olacak durumumuz

merhaba canm hoş gldin.. gçmiş olsun öncelikle...kasımın mı 11 de ameliyat oldu eşin..
adet söktürücü olarak soğan kürü .maydanoz kürü...dene bir kaç gün ama doktor kontrolıunü aksatma...stresten oluyor gerçkten ..bnm ki eşim ameliyata karar veridğin de 20 gün glmedi...hamileyim sandım :) ama sonradan gldi ..stresten di bnm ki..

geçen ay doktorun gazabına uğrayıp,çatlatma iğnesiz klomen kullanmıştım.oda kiste dönüşmüş yumurtam çatlamamış.doktorumu değiştirdim şimdi.
çarşamba günü hsg çektiricem.eşim de diyo ki tamam gider çektirirsin.yaaa töbeee acıdan bayılan bile oluyomuş ben napıcam orda tek başıma dedim.bu sefer de tamam aşkım yürüye yürüye gider havaala ala geliriz diyo.allahım çarşının ortasında boğazlıycaktım benim herifi.altımızda arabamız var ne halde olucam belli değil.hava ala ala gelcekmişim sdanki gezmeye gidiyorum offf bi kaşık suda boğasım var bu aralar...

canım ben daha iki gün önce çektirdim rahim filmini. korkulacak gibi değil bence. benim doktorum çok çabuk çekti. sadece şiddetli bi kasık ağrısı oldu o da bi kaç saniye çıkışta da yürüyerek evime geldim. doktorum beni çok rahatlattı sağolsun

merhaba canm ..hoş gldin geçmiş olsunn...
bncede önce ameliyat sonra aşılamaya gerek kaırsa aşılama olursunuz..blki de ameliyatla değerleriniz düzelir ve hiç aşılalamaya gerek kalmazz..

inşallah canım hoşbulduk. ben forumda yeniyim ameliyattan ne kadar sonra hamile kalınır ?

Canim gecmis olsun.. esinin dr u hakli.. varikosel varsa hemen ameliyat olsun.. bosa zaman kaybetmeyin.. perhiz suresinin kisaligi sperm sayisina etki eder hareketsiz cikmissa bunla ilgili degildir varikoseldendir.. benim esim 6 bucuk ay once oldu ve 6. Ayda sonuclari normale dondu. Daha once asilama denemedik dr.umuzda onermedi.. degerlerini ayrintili yazarmisin canim?

likefaksiyon süresi 35 dk
miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6
aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
A tipi (ileri hızlı progresif) %6
b tipi (ileri yavaş progresif) %38
c tipi (progresif olmayan) %2
d tipi (immotil) %54
total progresif sperm sayısı 87 milyon
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3
baş anomalisi 57 dominant anomali
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

canım bu şekilde bu bakar mısın ben hiç anlamadım? çok mu kötü?

merhaba canm hoş gldin.. gçmiş olsun öncelikle...kasımın mı 11 de ameliyat oldu eşin..
adet söktürücü olarak soğan kürü .maydanoz kürü...dene bir kaç gün ama doktor kontrolıunü aksatma...stresten oluyor gerçkten ..bnm ki eşim ameliyata karar veridğin de 20 gün glmedi...hamileyim sandım :) ama sonradan gldi ..stresten di bnm ki..

Hoşbuldukk :)

Soğan kürünü 2 gün denedim ya çok midem bulanıyo :( başka bir şekilde yapılışı var mı acaba?

likefaksiyon süresi 35 dk
miktar 3 ml
viskozite normal
ph 7.6
aglütinasyon yok
sperm sayısı 65 milyon
motilite %46
A tipi (ileri hızlı progresif) %6
b tipi (ileri yavaş progresif) %38
c tipi (progresif olmayan) %2
d tipi (immotil) %54
total progresif sperm sayısı 87 milyon
döküntü hücre 1 milyon
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3
baş anomalisi 57 dominant anomali
boyun anomalisi 26
kuyruk anomalısı 14

canım bu şekilde bu bakar mısın ben hiç anlamadım? çok mu kötü?

yok tatlım cok kotu deil degerleriniz ama ileri hareket olması gerektıgınden az morfolojıde cok kotu değil ama artsa daha iyi.. ameliyat sızde cok işe yarar bence bu degerlerlede normal gebelik olur ama cok zor ve ameliyatı gecıktırırsenız degerler daha da duser.. yada ameliyata karar verene kadar kur yada vitamin kullanın.. ama bence hemen ameliyat ki bebek cok bekletmesın sızı vakıt kaybı olmasın :))

Offf offf Allahim yarabbim gecmis sayfalari okudum uzuldum herkes hasta herkes hasta.Hamile olan yok su aralar.Olsa oyle iyi bir moral olacak ki bizim olmuyo bari baskalarinin olsun da sevinelim.Eslerimizin derdi yetmiyormus gibi birde onlar canimizi sIkIp uzuyorlar bizi daha cok strese sokuyorlar.Ameliyat olacak arkadaslara da Allah kolaylik tez vakitte bebek versin insallah.Hele ben asil ben nekadar bekleyecegim belli degil en azindan ameliyat olup 6 ay 1 sene icinde asi tup gecilir ama benim durum daha da vahim can skici ameliyat tarihimiz bile belli degil 1 senedir doktora git gel bunaldim vallaha haftalardir soylemmekten esime ara ara doktoru diye dilimde tuy bitti.Bu kadar gamsiz olunmazda iste olanlari varmis.Bakalim artik seneye mi olcak yaza mi ben yakinda dert bulursam icime hic sasirmayin

Kızlar selam 2 gündür giremiyorum çok heyecanlıyız eşim sabah ameliyat olacak lütfen siz de dua edin yarın cuma mübarek gün. . Ins Rabbim tüm ameliyat olanların yardımcısı olur hayirlisi ile bebeklerini kulaklarına almasını nasip eder

canım allah acil şifalar versin eşine, inş ameliyatınız iyi geçmiştir

arkadaşlar günaydın,
10 aydır korunmamama rağmen hamile kalamadım. 5 klomen 2 çatlatma iğnesi sonuç vermedi. rahim filmi çektirdim tüpler açık.

eşim sperm testi verdi morfoloji 3 hareket hızı azmış. ve varikosel var.

benim doktorum diğer ay aşılama olsun diyor.

eşimin doktoru ise varikosel ameliyati olmadan aşılamaya gerek yok diyor.

ameliyatta gerçekten değerler artıyor mu?

normalde 3 gün cinsel perhiz 4. gün sperm testiydi. eşim 2 gün cinsel perhiz 3. gün test verdi. sonuçların böyle düşük çıkmasında bu da etkili mi ben doktora söylemedim ama bunu?

karar veremedik 3 ay sonra spermler normale dönüyormuş.

eşim aşılama olsun sonra ameliyat olayım diyor. ben de aşılamaya yanaşmak istemiyorum pek olmazsa daha kötu olurum diye

ne yapmaıyım sizce??

merhaba canım öncelikle varikosel varsa ilk önce varikoselden kurtulmak gerekiyor, alah korusun varikosel olduğu zaman düşük oranı daha artıyormuş... canım cinsel perhiz süresi tam saati ile 3 saat olmalı altında olduğu zaman yanlış sonuç verebiliyor...siz zaten 3 gün olmadan vermişsiniz testinizi ve doktorunuza bunu belirtmeniz gerekliydi çünkü aynısı bizim başıma geldi ilk defa sperm testi vermeye gittiğimiz gün cinsel perhiz süremiz 2.5 gündü ve değerlerimiz düşük çıktı eşim, doktora sordu bu değer düşüklüğü 2.5 saatlik cinsel perhizden kaynaklı olabilir mi diye, evet dedi doktor ve o zaman biz bu sperm değerlerine bakıp hiç yorum yapmayalım dedi testi tekrarlayım tam 3 gün olmalı dedi..

yok tatlım cok kotu deil degerleriniz ama ileri hareket olması gerektıgınden az morfolojıde cok kotu değil ama artsa daha iyi.. ameliyat sızde cok işe yarar bence bu degerlerlede normal gebelik olur ama cok zor ve ameliyatı gecıktırırsenız degerler daha da duser.. yada ameliyata karar verene kadar kur yada vitamin kullanın.. ama bence hemen ameliyat ki bebek cok bekletmesın sızı vakıt kaybı olmasın :))

inşallah canım en yakın zamanda yapmayı düşünüyoruz. canım benim doktorum bi ilaç verdi p ile başlayan hatrlamıyorum şimdi. eşimin doktoru da bunları kullanmasına gerek yok ameliyat şart dedi. keçiboynuzu kürünü uyguluyorum başka yapmam gereken bse var mı?

merhaba canım öncelikle varikosel varsa ilk önce varikoselden kurtulmak gerekiyor, alah korusun varikosel olduğu zaman düşük oranı daha artıyormuş... canım cinsel perhiz süresi tam saati ile 3 saat olmalı altında olduğu zaman yanlış sonuç verebiliyor...siz zaten 3 gün olmadan vermişsiniz testinizi ve doktorunuza bunu belirtmeniz gerekliydi çünkü aynısı bizim başıma geldi ilk defa sperm testi vermeye gittiğimiz gün cinsel perhiz süremiz 2.5 gündü ve değerlerimiz düşük çıktı eşim, doktora sordu bu değer düşüklüğü 2.5 saatlik cinsel perhizden kaynaklı olabilir mi diye, evet dedi doktor ve o zaman biz bu sperm değerlerine bakıp hiç yorum yapmayalım dedi testi tekrarlayım tam 3 gün olmalı dedi..[/QUOTE]

düşüğe sebep olduğunu bilmiyordum canım. olmazsa eşimin doktoru ile tekrar görüşüp perhiz süresini söyleyelim ona göre yolumuzu çizeriz.

sağolun canım cevap yazdığınız için

canım allah acil şifalar versin eşine, inş ameliyatınız iyi geçmiştir

merhaba canım öncelikle varikosel varsa ilk önce varikoselden kurtulmak gerekiyor, alah korusun varikosel olduğu zaman düşük oranı daha artıyormuş... canım cinsel perhiz süresi tam saati ile 3 saat olmalı altında olduğu zaman yanlış sonuç verebiliyor...siz zaten 3 gün olmadan vermişsiniz testinizi ve doktorunuza bunu belirtmeniz gerekliydi çünkü aynısı bizim başıma geldi ilk defa sperm testi vermeye gittiğimiz gün cinsel perhiz süremiz 2.5 gündü ve değerlerimiz düşük çıktı eşim, doktora sordu bu değer düşüklüğü 2.5 saatlik cinsel perhizden kaynaklı olabilir mi diye, evet dedi doktor ve o zaman biz bu sperm değerlerine bakıp hiç yorum yapmayalım dedi testi tekrarlayım tam 3 gün olmalı dedi..

Tatlim bende sormustum hem esimin dr. Una hemde emriyologa ilk testimozde 2 bucuk gundu diye.. onlarin ortak aciklamasi perhiz gununu kosa tutmus olursaniz sperm sayisi az cikar ama daha hareketli cikarlar dediler.. yani hareketin kotu olmasinin nedeni perhiz suresinin kisaligi olamazmis.. nettede bu sekilde yaziyodu arastirdigimda.. ben anlamiyorum bu dr larin celiskili cevaplari..

canım ben daha iki gün önce çektirdim rahim filmini. korkulacak gibi değil bence. benim doktorum çok çabuk çekti. sadece şiddetli bi kasık ağrısı oldu o da bi kaç saniye çıkışta da yürüyerek evime geldim. doktorum beni çok rahatlattı sağolsun

inşallah canım hoşbulduk. ben forumda yeniyim ameliyattan ne kadar sonra hamile kalınır ?
inşallah benimde rahat geçer cnm.korkmuyo değilim ama bakalım.
sonuç nasıl çıktı?
erkekler gerçekten çok anlamsız oluyr...biz çırpınırken onlar da umursamıyor gibi davranıyor..üzülüyorlar tamam ama çaba yok....hgs ne oluyor.. ne için çktirecksin..

rahim filmi tatlım.tüplerin açık mı değil mi ona bakacaklar.

Allahim biz ne zaman ameliyat olacagiz yeter artik sabrim kalmadi Allahim.Bugun esime arattim soyleye soyleye onuda bunaltiyorum ama napim ya bende insanim.:14:Demisler ki daha belli degil biz seni arariz kac ay gecti ya varikosel oldugunu ogreneli 1 sene olacak daha ameliyat oldugumuz yok artik psikolojim aslt ust durumda napicagimi bilmez durumdayim cok umutsuzum cookk:43:

MERBAHA CANM ..SİZ ŞUBATTA AMELİYAT OLMUŞTUNUZZ..2. TESTİNİZ DE DEĞERLERİNİZ..
Toplam sayı:30.800.000
ileri hareket :%20
morfoloji:%2

ŞİMDİ NASIL DEĞERLERİNİZ...
İNŞALLAH HEPİMİZ ANNE OLDUGUMUZ GÜNLERİ GÖRÜRÜZZ...

merhaba evet canım yazdıkların doğru, daha sonra 26/10 da yaptık testi değerler daha düşük çıktı. toplam sayı 18 milyon, ileri hareket %14, morfoloji %2. ama doktor demiş ki o dönem ateşli bi hastalık mı yaşadın, ? ateş değerleri düşürür. Ama merak etme sana bu ilacı veriyorum(nolvadex), bu ilaçla senin sayıları coşturacağız. Tüpe gerek kalmayacak demiş. Bi umut doğdu bize. Tam da geçen ay tüp için ön görüşme yaptım, rahim filmi çektirdim.Bu gün adet günüm ama hala gelen giden yok.

merhaba evet canım yazdıkların doğru, daha sonra 26/10 da yaptık testi değerler daha düşük çıktı. toplam sayı 18 milyon, ileri hareket %14, morfoloji %2. ama doktor demiş ki o dönem ateşli bi hastalık mı yaşadın, ? ateş değerleri düşürür. Ama merak etme sana bu ilacı veriyorum(nolvadex), bu ilaçla senin sayıları coşturacağız. Tüpe gerek kalmayacak demiş. Bi umut doğdu bize. Tam da geçen ay tüp için ön görüşme yaptım, rahim filmi çektirdim.Bu gün adet günüm ama hala gelen giden yok.

canım test yap bızede haber ver ınsallah gelmez.. :)

canım rahim filminden hiç korkma.Gerçekten 2 hafta önce ben çektirdim ,çekimden çıktık eşimle gezdik.çekim sırasında sadece sıvı verdiklerinde içinde sıvıyı hissediyorsun o da adet ağrısı gibi 3 dakikalık bi his..ağrı bile demiyorum.çektirdiğin yer de önemli.ben istanbulda fındıkzadede bi görüntüleme merkezinde çektirdim.

aslında bugün de olmazsa yarın yapmak istiyorum testi.Çok moralim bozulur olmazsa bari cumartesimi iyi geçireyim. zaten akşama kalmaz gelir benimki saatlidir.
sizde durum nedir?

tatlım bende rahım fılmı cektırcem aralık ayında ondan sonra asılama yapacak dr um.. bıde esım ameliyattan 1 hafta sonra beta vırusu kapmıs bogaz enfeksıyonu ateş 39 a kadar cıkıyordu.. antıbıyotık tedavısı serum 10 gunde iyi oldu.. ameliyattan sonra ilk testimizi yapmadan once yıne aynı hastalık 1 hafta yıne tedavı gordu ama ates yıne 39 cıktı.. iyilesince test yaptırdık rakamlar aynıydı bı artıs yoktu pek.. bu arada proxeed plus kullanıyorduk.. dr a sordum bu hastalıgın antıbıyotıgın etkısı varmıdır bu sonuclara dıye pek olmaz dedı.. ve 6 ayı dolana kadar 2 defa daha ateşlendı hemde daha agır ve da uzun artık pensılın tedavısı uygulanıyordu esıme ben dedım kı hıc sperm kalmamıstı ama gnc dekı bayanla konusmustum argınmax i kullan o kaybı telafı eder ve daha da artırır korkma testı yaptır ve yaıma gel gorceksın dedı gercektende oyle olmustu.. yanı ya ates antıbıyotık etkı etmdı spermlere ya da argınmax dusmesıne engel oldu onuda bıılmıyorum.. sen nıye tupe gecmeyı dusunuyorsun canım daha erken deil mi?

Eksilmesin canım benim. Gün doğmadan neler doğar unutma. Siz ne aşamadasınız şimdi?

biz 2 ay önce ameiyat olduk varikosel...1 ay sonra test yapacaz..sayımız 1 milyon du...nasıl oldu görecez...test yapmaya gidince bnde hormon testi yapacam tekrar.. RABBİM İNŞALLAH EN KISA ZAMNDA ANNE OLMA DUYGUSUNU HEPMİZE YAŞATIR..

merhaba evet canım yazdıkların doğru, daha sonra 26/10 da yaptık testi değerler daha düşük çıktı. Toplam sayı 18 milyon, ileri hareket %14, morfoloji %2. Ama doktor demiş ki o dönem ateşli bi hastalık mı yaşadın, ? Ateş değerleri düşürür. Ama merak etme sana bu ilacı veriyorum(nolvadex), bu ilaçla senin sayıları coşturacağız. Tüpe gerek kalmayacak demiş. Bi umut doğdu bize. Tam da geçen ay tüp için ön görüşme yaptım, rahim filmi çektirdim.bu gün adet günüm ama hala gelen giden yok.

anladım canm hakınızda hayırlısı..inşallah gelen d eolmaz..hiç birseye gerek kalmadan müjdeni verirsin bize..

canım ben daha iki gün önce çektirdim rahim filmini. Korkulacak gibi değil bence. Benim doktorum çok çabuk çekti. Sadece şiddetli bi kasık ağrısı oldu o da bi kaç saniye çıkışta da yürüyerek evime geldim. Doktorum beni çok rahatlattı sağolsun

inşallah canım hoşbulduk. Ben forumda yeniyim ameliyattan ne kadar sonra hamile kalınır ?

canm 3 ay içinde hamile kaln var 1 yıl içinde de değerlerin nasıl yükseldiğine bağlı ...topiğin ilk sayfasıda ameliayt tarihleri yazıyor..yaında da hamie kaln arkadaşalr var...hamile kalma arlıkları çok yüksek değil..

Back
X