• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
haklısın canım çok sağol canım teşekkür ederim sayende bir sürü şey öğrendim. eşim bugün doktoru aramiş ameliyat için cuma gel demiş. ameliyat sonrası bir hafta dinlen demiş çok ayakta durma demiş eşimde rapor alırım diyo sizde öyle bse dedi mi?

canım hayırlısıyla olun ameliyatınızı guzel sonuclar alırsınız ınsallah tez zamanda.. canım esım ameliyata oglen girdi 4 saat sonra eve geldik o gece yatarken kalkmasına yardımcı oldum tutarak.. esımde 5 gun rapor almıstı ama iyilestigi içi evde sıkıldı 4. gun ısıne gıttı ama ayakta durmamaya dıkkat etti.. bıraksam 3. gun gidecekti işe :))

olsun tatlım aman yükselsin de bi bakmışşın çekirge gibi sıçramış en azından ameliyat fayda etmiş size..bu arada bildirim msj geliyor mu sana canım?yazdığım msj a karşılık yazıldığı zaman bildirim gelmiyor bana anyamıyorum o zaman msjın gelip gelmediğini çok gıcık bir durum ya
yok tatlım ya gelmiyo ikide bir cevap yazdığım konulara göz atmak zorunda kalıyorum.
bu arada yeni işin hayırlı olsun:)
canım hayırlısıyla olun ameliyatınızı guzel sonuclar alırsınız ınsallah tez zamanda.. canım esım ameliyata oglen girdi 4 saat sonra eve geldik o gece yatarken kalkmasına yardımcı oldum tutarak.. esımde 5 gun rapor almıstı ama iyilestigi içi evde sıkıldı 4. gun ısıne gıttı ama ayakta durmamaya dıkkat etti.. bıraksam 3. gun gidecekti işe :))

benim eşim çok nazlı galiba 10 gün rapor aldı:)))))

tatlım sımdı sordum esıme nasıldı diye.. hanı bızede jel surup aleti gezdiriyorlar ya karnımızda oyleymiş.. testislere jel sürüp aleti ustunde gezdırıyor boylecede ıcını goruyormus canım..

çok teşekkür ederim. bende şimdi kendisine söyledim. hadi yaa diyerek üzüldü.
sanıyorum biraz çekiniyor.

çok teşekkür ederim. bende şimdi kendisine söyledim. hadi yaa diyerek üzüldü.
sanıyorum biraz çekiniyor.

evet canım agrı filan yokmus da ben esıme sorunca bılmıyorum hatırlamıyorum dedi sacmalama daha kac ay oldu nasıl hatırlamazsın deyincede hatırlamak istemiyorum belki dedi igrenc bi hismiş :)) bende vajınal muayenemi anlattım bak bakalım hangısı igrenc bı hısmış dedim de sustu :)))

yok tatlım ya gelmiyo ikide bir cevap yazdığım konulara göz atmak zorunda kalıyorum.
bu arada yeni işin hayırlı olsun:)

sağol tatlım...bende acaba bi yerleri kurcalarken bildirim yerini mi kurcaladım diye deminden beri bakınıyorum ama demek teknik bir sorun var...aynen bende yazdığım msjlara cevap geldi mi diye bakıyorum çok kötü oldu bu ya beğeniler ve özel msjın bildirimi geliyor mesajınkiler gelmiyor....

evet canım agrı filan yokmus da ben esıme sorunca bılmıyorum hatırlamıyorum dedi sacmalama daha kac ay oldu nasıl hatırlamazsın deyincede hatırlamak istemiyorum belki dedi igrenc bi hismiş :)) bende vajınal muayenemi anlattım bak bakalım hangısı igrenc bı hısmış dedim de sustu :)))

demek ki çok kötü bi his ki unutmak için çabalamış.
:1: bende anlattım. bak benim muayenem daha zor dedim. ama kendisi sperm tahlili verirkende
başlıyor yumurtalıklarım ağrıyo demeye. çok hassas napıcam ben :59:

demek ki çok kötü bi his ki unutmak için çabalamış.
:1: bende anlattım. bak benim muayenem daha zor dedim. ama kendisi sperm tahlili verirkende
başlıyor yumurtalıklarım ağrıyo demeye. çok hassas napıcam ben :59:[/QU

eşim, ben bidaha muayene bile olmam diyor.. sizi bilemiyorumda allah bana sabır versin :))))

eşimi baglasam yınede tutamazdım evde 10 gun :9:
:))benim ki tam bir ev kedisi çok sever rapor alıp evde yatmayı :))))
sağol tatlım...bende acaba bi yerleri kurcalarken bildirim yerini mi kurcaladım diye deminden beri bakınıyorum ama demek teknik bir sorun var...aynen bende yazdığım msjlara cevap geldi mi diye bakıyorum çok kötü oldu bu ya beğeniler ve özel msjın bildirimi geliyor mesajınkiler gelmiyor....
inşallah biran önce düzelir..
korkunç :53: eşime bunu anlatmcam. vazgeçerse naparız. doktor hangi derecede olduğuna bakıp, sperm tahliliyle birlikte karar verecek ameliyat mı değil mi diye. :43:

sperm sayısı nasıl?
inşallah ameliyatlık bişey değildir hakkınızda hayırlısı olsun...

Hayirli ve gecmis olsun canim.Agir kaldirmadiktan sonra gidebilirlermis isine ama yine de evde 5 gun yatak istirahati oneriyor doktor bize oyle demisti olursak

yolunca canım benim bu ara iş değişliği yaptım çıkış saatlerim falan değişti canım o yüzden fazla takılamıyorum akşamları girip okuyordum...bu ay iş değişikliği olunca çocuk çalışması da yapamadık yoğunluktan öenmli günleri es geçtik hep, boşa kürek çektik bu ay..bu konuya canım çok sıkkın maalesef ya ...

Yeni isin hayirli olsun jongulim:nazar:Bakarsin bu is sana ugur getirir:34:Sen yine de dene belli olmaz belki daha yumurtlamadin bazen gunler degisebiliyor biliyorsun

arkadaşlar sperm sonucumuzu aldık.maalesef çok çok az artış var.aslında üzülmedim sevinemedim ama nedense normal yolla olacağına dair umudum arttı.sonuçları yazıyorum..

toplam sperm sayısı :41.400.000
ml deki '' '' :9.000.000
ileri hareketli :%35
yerinde hareketli :%10
hareketsiz :%55
topam ileri hareketli sperm sayısı :14.490.000(bu sanırım yumurtaya ulaşabilen sayı.yanılıyosam lütfen düzeltin.)
morfoloji :%4

ameliyattan önce 9.milyon total sayı,2 milyon ml sayı vardı
daha sonraki testlerde toplam sayı 35 milyona çıkıp yeniden 10 milyona düştü.sonra 26 milyon ve şuandada 41 milyon.
morfoloji her testte %1 oranında arttı ameliyattan önce %0 dı.

Bence sayiniz iyi ilerleme de var insallah zamanla daha da artar ki oyle gozukuyor

Ben bayağıdır giremedim.Telefondan girdim ondan da birşey anlamadım.
eşimin varikosel ameliyatı bizde 22/11/2013 olduk aranıza katıldık.

İşim özel sektördeyim sıkıntılı...

Annemle ilgili eşim ameliyata girdiği gün öğrendim.Annemin göğüsde kist vardı.sonuçları doktora o gün gösterdi.ultrasyon ve mamografiye göre kötü huylu gibi.Bununla ilgilide aynıda bir şeyin içinde buldum kendimi.biyopsi olması lazım acil..
Siteye yeni bakıyordum kusura bakma canım...

Değerlerinizda azda yükselmiş.Biraz daha beklemek lazım gibi.Ağır ağır yükseliyor zannediyorum.Ya da bir zaman koyup kendine aşılama ya da tüp bebeğe geçiceksin canım benim.inşh hayırlı kararlar sonuçlar olur.bu 1 senede vitaminler takviyeler kullandığını zmı?

Allahım daha beterinde korusun isyanda değil şimdi yazacaklarım ama 2013 beni sınıyor resmen anladım....

önce babam 4 ay hastanede yattı 22 günü yoğunum bakımda.annemin evinde hastanede ve işte ömürüm geçti.evime gidemedim.

babam daha yeni toparladı.hatta arada hala arıza veriyor onu götürüp getiriken.
annemin yüksek tansiyonuyle birlikte diğer rahatsızlıkları başladı.

derken eşimle ilgili ilk azospermiden tedavi süreci.vs....varikosel ameliyatına geçtik.

burdan şimdi tekrar annemin göğüsündeki kitle için başladım çalışmalara...

bugün kendimi o kadar yorgun bitkin hissediyorum ki resmen 1 sene boyunca yaşadıklarımın acısı çıkıyor gibi işe zor geldim.

kusura bakamyın moral bozmak istemdim bi anda döküldü benden.

Canim ya insallah en yakin zamanda ailen sagligina kavusur ne kadar kotu bir durum cok iyi anliyorum seni insanin ne enerjisi ne de umut edecek gucu kaliyor.Benim de annem ameliyat olmustu 2 hafta hep hastane de kalmistim belinden dolayi felc riski vardi halen de iyi degil:43: Neyse Allahim bu gunleri aratacak dert vermesin.Annenin de tahlileri iyi cikar insallah dualarim seninle gucsuz olsan bile onlarin yaninda ozellikle oyle durma belli etme sen guclu dur ki onlarda senden aldiklari gucle cabuk iyilesssinler.Allah herkese sifa versin cok zor.

Ben bayağıdır giremedim.Telefondan girdim ondan da birşey anlamadım.
eşimin varikosel ameliyatı bizde 22/11/2013 olduk aranıza katıldık.

İşim özel sektördeyim sıkıntılı...

Annemle ilgili eşim ameliyata girdiği gün öğrendim.Annemin göğüsde kist vardı.sonuçları doktora o gün gösterdi.ultrasyon ve mamografiye göre kötü huylu gibi.Bununla ilgilide aynıda bir şeyin içinde buldum kendimi.biyopsi olması lazım acil..
Siteye yeni bakıyordum kusura bakma canım...

Değerlerinizda azda yükselmiş.Biraz daha beklemek lazım gibi.Ağır ağır yükseliyor zannediyorum.Ya da bir zaman koyup kendine aşılama ya da tüp bebeğe geçiceksin canım benim.inşh hayırlı kararlar sonuçlar olur.bu 1 senede vitaminler takviyeler kullandığını zmı?

Allahım daha beterinde korusun isyanda değil şimdi yazacaklarım ama 2013 beni sınıyor resmen anladım....

önce babam 4 ay hastanede yattı 22 günü yoğunum bakımda.annemin evinde hastanede ve işte ömürüm geçti.evime gidemedim.

babam daha yeni toparladı.hatta arada hala arıza veriyor onu götürüp getiriken.
annemin yüksek tansiyonuyle birlikte diğer rahatsızlıkları başladı.

derken eşimle ilgili ilk azospermiden tedavi süreci.vs....varikosel ameliyatına geçtik.

burdan şimdi tekrar annemin göğüsündeki kitle için başladım çalışmalara...

bugün kendimi o kadar yorgun bitkin hissediyorum ki resmen 1 sene boyunca yaşadıklarımın acısı çıkıyor gibi işe zor geldim.

kusura bakamyın moral bozmak istemdim bi anda döküldü benden.

gecmiş olsun canım inş. guzel haberleri üst üste alırsınız :)

kızlar benim eşim cuma gunu ameliyat oldu yarın işe baslayacak ona kalsa hemen ıse gıdecektı de zar zor rapor aldırdık persembe de zaten şehir dısına cıkabılır heralde o yuzden evde dınlenıyor.
ay ama evde ya haftasonu beyefendıyı erken uyandıramazsın sımdı de ben sabah ıse gıderken uyanıyor bırde aksam eve gıdıyorum yemek yıyoruz uyumaya baslıyor , aaa noluyoruz dedim sabah sen işten gelsen ben seni 4 gozle beklerim sende uyumak ıcın benım ısten gelmemi bekliorsun !!!

inşallah canım Allahtan bir şey olmazsa cuma günü ameliyat olacak eşim. ve ben ameliyatına yetişemeyebilirim:14:
sınavda görevliyim maalesef.

eşime diğer hafta ol diyorum cesaretim toplamışken olayım sonra vazgeçerim diyor:52:

benim eşimde evde durmayı sevmez ama bakalm bi haftayı nasıl geçirecek?:40:

ameliyat öncesi ve sonrası yanımızda götürmemiz gereken bir şey var mı canım?

inşallah canım Allahtan bir şey olmazsa cuma günü ameliyat olacak eşim. ve ben ameliyatına yetişemeyebilirim:14:
sınavda görevliyim maalesef.

eşime diğer hafta ol diyorum cesaretim toplamışken olayım sonra vazgeçerim diyor:52:

benim eşimde evde durmayı sevmez ama bakalm bi haftayı nasıl geçirecek?:40:

ameliyat öncesi ve sonrası yanımızda götürmemiz gereken bir şey var mı canım?

Canim ben neredeyse bi valiz esya koymustum :)) ama yaz oldugu icin bi sort kullanmisti.. esimi odaya ayik getirdiler zaren 3 saat bisey yemicek icmicek yerinden kalkmicak demisti dr ama esim bi saate tutturdu ben acim cisim geldi ben kalkicam demeye ve 2. Saate yemek yedi ordekle cisini yaptirdim. :))) bi havlu biraz pecete gibi bisyler koy canim..

arkadaşlar sperm sonucumuzu aldık.maalesef çok çok az artış var.aslında üzülmedim sevinemedim ama nedense normal yolla olacağına dair umudum arttı.sonuçları yazıyorum..

toplam sperm sayısı :41.400.000
ml deki '' '' :9.000.000
ileri hareketli :%35
yerinde hareketli :%10
hareketsiz :%55
topam ileri hareketli sperm sayısı :14.490.000(bu sanırım yumurtaya ulaşabilen sayı.yanılıyosam lütfen düzeltin.)
morfoloji :%4

ameliyattan önce 9.milyon total sayı,2 milyon ml sayı vardı
daha sonraki testlerde toplam sayı 35 milyona çıkıp yeniden 10 milyona düştü.sonra 26 milyon ve şuandada 41 milyon.
morfoloji her testte %1 oranında arttı ameliyattan önce %0 dı.

canım çok sevindimmmm....muhteşem habere az kalmış bence...2014 sana uğur getirsin ve yeni yıla karnında bebişinle gir inşallah canım.

dün kontrole gittik bizde.hormonlar normal.kromozon analizinde hiçbir sıkıntı yok.ama sperm testimizde yine hiç sperm yok ama hoca varikosele bağladı.
üretim olduğunu söylüyor.ilk aşamada tese ameliyatında bile sperm bulunabilir ama teseyi şuan önermem ama varikosel ameliyatı yapmak lazım dedi.
varikosel ameliyatı yapalım 6 ay bekleyelim, bana senin yaşın genç 6 ay kayıp sayılmaz dedi.
6 ay sonunda sperm çıkacağından umutlu.
ama doğal yolla zor o kadar artmaz 6 ay sonunda çıkarsa hemen tüp bebeğe geçelim dedi.

6 ay sonrası için büyük bir umut belirdi çok seviniyorum ama eşimin ameliyat olacağı fikri üzüyor tabi beni.içim çok garip.
düşünün bana haber verin dedi doktor.bugün işlerini düzene koycak büyük ihtimalle cumartesi ameliyat olcak.

dedimki ona; çok fedakar bir insansın sen?niye dedi.bu ameliyatı olacağın için dedim.kimse bilmiyor sadece ikimizin kardeşleri.
eğer olursa babası kendisi için ameliyat olduğunu bilse nasıl sevinirdi, dünyaya gelirse çok sanşlı senin gibi bir babası olduğu için dedim.öyle garip olduki.hiç bu açıdan bakmamıştı herhalde.

rabbim herkese en güzelini,hayırlısı yaşatsın.2014 bizim, en sabırlı anne adaylarının yılı olsun...

dün kontrole gittik bizde.hormonlar normal.kromozon analizinde hiçbir sıkıntı yok.ama sperm testimizde yine hiç sperm yok ama hoca varikosele bağladı.
üretim olduğunu söylüyor.ilk aşamada tese ameliyatında bile sperm bulunabilir ama teseyi şuan önermem ama varikosel ameliyatı yapmak lazım dedi.
varikosel ameliyatı yapalım 6 ay bekleyelim, bana senin yaşın genç 6 ay kayıp sayılmaz dedi.
6 ay sonunda sperm çıkacağından umutlu.
ama doğal yolla zor o kadar artmaz 6 ay sonunda çıkarsa hemen tüp bebeğe geçelim dedi.

6 ay sonrası için büyük bir umut belirdi çok seviniyorum ama eşimin ameliyat olacağı fikri üzüyor tabi beni.içim çok garip.
düşünün bana haber verin dedi doktor.bugün işlerini düzene koycak büyük ihtimalle cumartesi ameliyat olcak.

dedimki ona; çok fedakar bir insansın sen?niye dedi.bu ameliyatı olacağın için dedim.kimse bilmiyor sadece ikimizin kardeşleri.
eğer olursa babası kendisi için ameliyat olduğunu bilse nasıl sevinirdi, dünyaya gelirse çok sanşlı senin gibi bir babası olduğu için dedim.öyle garip olduki.hiç bu açıdan bakmamıştı herhalde.

rabbim herkese en güzelini,hayırlısı yaşatsın.2014 bizim, en sabırlı anne adaylarının yılı olsun...
canım sizinle bizim durumumuz tamamen aynı.. inşallah bizde anne olabiliriz en kısa zamanda.
benim eşime de doktor aynısını solemiş bu aşamada onemli olan senden sperm getirmek demiş.
zaten 6 ay da sperm gelmeye baslarsa hemen tupbebege gecerız vakıt kaybetmeyız demıs.
aman erkenden olun ameliyatı biz gece sene olsaydık belki şimdi daha cok ılerlemiştik belki hamileydim bile..
ameliyat olun ki kürlere başlayın faydasını gorun canım.
eşinle cok guzel konusmussun seni örnek aldım bende eve gıdınce o şekilde bir konusma yapayım :)
bu arada kac yaslarındasınız siz ?

Back
X