Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kizlaarr nasilsinizzz?? Ben girip hep yazilarinizi okuyorum ara ara dualarim sizinle insallahh... Ben de cumartesi gunu hastaneye gitcem cok heyecanliyimmm umarim saglikli bi gebeliktir zaman zaman cok korkuyorum.. :26::26: yaziyorum ama yanlis anlasilmaktan da korkuyorumm ne olur nispet yapmak gibi bi durumum aklinizin ucundan gecmesinn niyeyse artik yazarken oyle bi hisse kapiliyorumm :26::26:

Sacmalama kiz aaaa biz buraya hamile biri gelse de yazsa diye dort gozle bekliyorduk sor valla herkese:33:Cunku halimizden anlayan bizimle az da olsa bu sorunlari yasayan insanlardan hamile olduklarini duymak bizim icin cok moral oluyor.Oyle dusunme asla canim ok.Biz daha seviniriz bize destek oldugun icin:29:

inşallah canımmmmm meryem ana otu doğum kolaylastırıcı ayrıca cevat akşit hocanın bi videosu ondada diyorki hamile kalmak için ufak bi parçasını üstümüzde tasıcakmısız hamile kaldıgımızı duyuncada hemen cıkarcakmısız dusuk olmasın diye ben denedim ama surekli takamadım hacca gidenler getiriyor ama istanbuldaysan eminönündede var

aaaa hadi ya denemek lazim denemekten birsey cikmaz.Ben yurtdisindayim cnm burda yok.Yazin gelecegim insallah bulursam vede unutmazsam alirim.Busefer gidisimde valizim hepte ot cer cop dolu olcak sanirim:1:

eşim bugün test yaptırdı 9.ay a girdik sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

sperm konsantrasyonu:90
ileri hızlı hareketli:%25
morfoloji(kruger):6
toplam sperm:178 milyon
toplam ileri hareketli:45,4

ameliyatın 6.ay yaptırdığımız sonuçlar şu şekilde idi

sperm konsantrasyonu:25
ileri hızlı hareketli:%5
morfoloji(WHO)%33
toplam sperm:76 milyon
toplam ileri hareketli:31

bu şekilde doktor eşimi kovmuş resmen bir daha test vermeye gelme bir şeyin yok normal değerlere sahipsin demiş:9::9:
eşim ameliyatın 7 ayı argınmax kullandı 1 ay o kadar başka bir şey kullanmadık...

Masallah canim ne guzel olmus degerleriniz:nazar:Allahim insallah tez zamanda o gunleri bizede gosterir.Cok yakin hamile kalman sadece artik kendinize guvenin ve rahat olmaya bakin.Bencede artik iyisiniz bekleyin biraz daha bu degerlerle Allahta isterse tabi oncelikle kesin hamile kalirsin

inş canım bakalım ya ..bu sefer bende böbreğim de kum çıktı..geçen bahsetmiştim sağ karnım çok ağrıyor diye meğer kum varmış gebeliğe engel mi acaba o yüzden mi olmuyor :43::43:

Yok cnm alakasi yok hatta sana ornek vereyim gecen sene arkadasim agrilardan duramiyordu agliyordu surekli yatagin icindeydi geceyi MR kan tahlileri ultrasonlar igneler yapilarak geciriyordu.Kiz cok kotuydu ama o halde hamile kalmis dusun hemde Mr falan radyasyona bile maruz kaldi bilmiyorlarmis,kan tahlilinde cikmis.Belki 1 hafta sonra agrilardan duramayan kiz butun agrilari gitti o gun bugundur hicbir sikayeti de yok sanirim derler ya dogum yapinca bir hastaligi olan varsa bebek yardim ediyormus gidiyormus diye.Onunda oyle oldu sanirim kendiliginden iyilesti hemde ilacsiz

Bugun utrasond randevum vardi pko bakildi endometrisis mi nedir ona bakildi guatrima bakildi.Kadinlar sordum bisey varmi diye guatra bakan normalden minicik fazla dedi soylemek yasak oldugu icin soylemiyorlar yetkimiz yok diye burda bende 1 ay duramiyorum merak ediyorum.Allatn birde ustten bakti hersey normal gozukuyor dedi doktorun aciklama yapar dedi adetlerin agrili diye sordu bana.Pko mi var dedi bende bilmiyorum kimisi var kimisi yok diyor dedim.Bakalim ne cikacak.Bunlara bakildi.Bu sabahta tuplerime bakilcak kadin yarin gorusuruz dedi o yapcakmis yine bana 2 tane agri kesici ic gel gelmeden once dediler:18:Cok tirstim valla acayip korkuyorum suan okadar agrili mi yaa anlamadim:18:Dua edin kizlar bana temiz ciksin.Kaslarii gevsetmek icin yaziyor verdikleri yapilacaklar kagidinda.Eger kapaliysa acilmasinin tek yolu ameliyatmi acaba?Ayin 14unde de kanima bakilcak insallah hersey temiz cikar baska seylerle ugrasacak gucum yok valla butun enerjimi gucumu kocaya harciyorum:40:

Eve geldim annemi aradim kuzenimin esi cocugunun kalbi durdugu icin aldilar 2.ye hamile kaldi gecen ay yine dusmus obur teyzemin oglu onlarda dertli 3.dusuk olmus duyunca cok uzuldum boyle icimi bir his kapladi cunku okadar iyi anliyorumki onlari belki daha kotu hissediyorlar bizden.Allah isteyen herkese versin.:emir_bebek: Bir baska kuzenimin esi hic cocuga dogdu dogali ne sutunu vermis ne su vermis yazik cocuga dedim boyleleri hemen sahip oluyorlar kiymetini bilmiyorlar benim olsun bak ozaman gor nasil bakiyorum dedim herseyi yedirecegim ona.Emzirmemesinin nedeni neymis biliyormusunuz daha belki 20 yasinda yasi kucuk memeleri sarkmasin istiyormus kafa yok yemin ediyorum.

Ttlim sizn is tmmm hersey norrmale dnmus sukur...simddi siiki callismma ve dua zamani..rabbim en kisa zamnda nasipp edr insallah....seen hormon testi yaptin mi...

inş.tatlım bakalım artık allah isteyecek ilk önce umarım kaderimizde vardır.hayır tatlım yaptıramadım hormon testi adetin 3.günü cumartesi gününe denk geldi.bu ay yaptırabilirsem yaptıracağım.4 tane Meryem suresi okudum canım ekler misin

Masallah canim ne guzel olmus degerleriniz:nazar:Allahim insallah tez zamanda o gunleri bizede gosterir.Cok yakin hamile kalman sadece artik kendinize guvenin ve rahat olmaya bakin.Bencede artik iyisiniz bekleyin biraz daha bu degerlerle Allahta isterse tabi oncelikle kesin hamile kalirsin

Yok cnm alakasi yok hatta sana ornek vereyim gecen sene arkadasim agrilardan duramiyordu agliyordu surekli yatagin icindeydi geceyi MR kan tahlileri ultrasonlar igneler yapilarak geciriyordu.Kiz cok kotuydu ama o halde hamile kalmis dusun hemde Mr falan radyasyona bile maruz kaldi bilmiyorlarmis,kan tahlilinde cikmis.Belki 1 hafta sonra agrilardan duramayan kiz butun agrilari gitti o gun bugundur hicbir sikayeti de yok sanirim derler ya dogum yapinca bir hastaligi olan varsa bebek yardim ediyormus gidiyormus diye.Onunda oyle oldu sanirim kendiliginden iyilesti hemde ilacsiz

inş canım sizinde düzelecek biz çok kötü durumdaydık sen doktorları takma kafana onlar tamini konuşuyor belli olmuyor yeri geldi bizim sperm sayısı 15 milyona düştü ameliyat öncesi şimdi noldu kaç kat arttı 178 milyon ne demek düşün kaç kat.sakın artarsa en fazla 2 kat artar diye düşünme ilgisi yok.ileri hızımız ameliyat öncesi o ve % 5 arası idi.şimdi % 25 oldu madem 2 kat artıyor hani öyle diyorlar en fazla 2 kat artar diye örneği benim canım .sakın ümitsizliğe kapılma.eşim 9 ay boyunca bir tek 1 ay argınmax kullandı başka bir şey kullanmadı canım.fazla takılmamak lazım kürlere ilaçlara.eğer sorun gerçekten varikoselse mutlaka düzeliyor,önemli olan doktorun doğru teşhis etmesi...kuma sıra gelince kaç gündür 2 litre falan su içiyorum biraz kendime geldim.önceden 1 bardak bile içmiyordum geçiyor galiba..

Arkadaşlar varikosel ameliyatı olan eşlerinizin ven çapları,dopler sonuçları nasıldı ? Benim eşimin dopler sonucunda ven çapı sağda 0,7mm solda 2.7mm.. Doktor ameliyat demedi ama sizlerin değerleri nasıldı ? Pek bilgim olmadığından doktora neler sorulacağını da bilmiyordum yardımcı olabilir misiniz ??

Arkadaşlar varikosel ameliyatı olan eşlerinizin ven çapları,dopler sonuçları nasıldı ? Benim eşimin dopler sonucunda ven çapı sağda 0,7mm solda 2.7mm.. Doktor ameliyat demedi ama sizlerin değerleri nasıldı ? Pek bilgim olmadığından doktora neler sorulacağını da bilmiyordum yardımcı olabilir misiniz ??

tatlım bizim grade biri 3 biri 4 falandı .burda önemli olan varikoselin ne kadar büyük olup olmadığı değil, var olan varikosel spermlerin şeklini bozmuş mu öenmli olan bu.eğer ultrasonda varikosel çıktıysa el ile muayene de varikosel çıkmadıysa ve değerleriniz dünya sağlık örgütünün kriterlerine uyuyorsa ameliyata gerek olmaz canım...doktor el ile muayene etti mi eşini, sperm testi yaptırdınız mı canım?

Bugun utrasond randevum vardi pko bakildi endometrisis mi nedir ona bakildi guatrima bakildi.Kadinlar sordum bisey varmi diye guatra bakan normalden minicik fazla dedi soylemek yasak oldugu icin soylemiyorlar yetkimiz yok diye burda bende 1 ay duramiyorum merak ediyorum.Allatn birde ustten bakti hersey normal gozukuyor dedi doktorun aciklama yapar dedi adetlerin agrili diye sordu bana.Pko mi var dedi bende bilmiyorum kimisi var kimisi yok diyor dedim.Bakalim ne cikacak.Bunlara bakildi.Bu sabahta tuplerime bakilcak kadin yarin gorusuruz dedi o yapcakmis yine bana 2 tane agri kesici ic gel gelmeden once dediler:18:Cok tirstim valla acayip korkuyorum suan okadar agrili mi yaa anlamadim:18:Dua edin kizlar bana temiz ciksin.Kaslarii gevsetmek icin yaziyor verdikleri yapilacaklar kagidinda.Eger kapaliysa acilmasinin tek yolu ameliyatmi acaba?Ayin 14unde de kanima bakilcak insallah hersey temiz cikar baska seylerle ugrasacak gucum yok valla butun enerjimi gucumu kocaya harciyorum:40:

Eve geldim annemi aradim kuzenimin esi cocugunun kalbi durdugu icin aldilar 2.ye hamile kaldi gecen ay yine dusmus obur teyzemin oglu onlarda dertli 3.dusuk olmus duyunca cok uzuldum boyle icimi bir his kapladi cunku okadar iyi anliyorumki onlari belki daha kotu hissediyorlar bizden.Allah isteyen herkese versin.:emir_bebek: Bir baska kuzenimin esi hic cocuga dogdu dogali ne sutunu vermis ne su vermis yazik cocuga dedim boyleleri hemen sahip oluyorlar kiymetini bilmiyorlar benim olsun bak ozaman gor nasil bakiyorum dedim herseyi yedirecegim ona.Emzirmemesinin nedeni neymis biliyormusunuz daha belki 20 yasinda yasi kucuk memeleri sarkmasin istiyormus kafa yok yemin ediyorum.

tatlım inş tüplerinin ikiside açıktır.. tüplerime baktırmadan önce doktor bana düzenli adet görüyor musun diye sordu evet dedim o zaman tüplerin açıktır dedi,sonra verdi sıvıyı çığlık atmam bir oldu:9::9: korkma tatlım yoğun sıvı basıncı hissedeceksin anlık bir şey o kadardan bir şey çıkmaz kafan rahatlayacak bu daha önemli...

tatlım bizim grade biri 3 biri 4 falandı .burda önemli olan varikoselin ne kadar büyük olup olmadığı değil, var olan varikosel spermlerin şeklini bozmuş mu öenmli olan bu.eğer ultrasonda varikosel çıktıysa el ile muayene de varikosel çıkmadıysa ve değerleriniz dünya sağlık örgütünün kriterlerine uyuyorsa ameliyata gerek olmaz canım...doktor el ile muayene etti mi eşini, sperm testi yaptırdınız mı canım?

Evet elle muayene etti ama testisler normalden biraz küçük diye oldu elle muayene biz sorunu sadece testisler sanıyorduk,dopler istedi onda varikosel de çıktı,spermiogramda da hareketli 16 milyon toplam 46 milyon çıktı,doktor durumunuz için bu değerler normal dedi ama tekrar spermiogram istedi,bir embriyolog tarafından yapılması gerekliymiş,onu da cumartesi yaptıracağız inşallah sorun çıkmaz :(

Evet elle muayene etti ama testisler normalden biraz küçük diye oldu elle muayene biz sorunu sadece testisler sanıyorduk,dopler istedi onda varikosel de çıktı,spermiogramda da hareketli 16 milyon toplam 46 milyon çıktı,doktor durumunuz için bu değerler normal dedi ama tekrar spermiogram istedi,bir embriyolog tarafından yapılması gerekliymiş,onu da cumartesi yaptıracağız inşallah sorun çıkmaz :(

anladım tatlım el ile muayene de varikosel çıkmadıysa ultrason da çıkması önemli değil canım.aynı doktor el ile muayenede varikosel çıkan hastayı ameliyat ederken, el ile muayene sonucu varikosel çıkmayan bi hastaya ameliyat bizim doktorumuz mesela.benim arkadaşımın eşinde ultrasonda varikosel çıktı el ile muayenede varikosel çıkmadı ve sperm sonuçları normaldi ama 3 yldır çocukları olmuyordu ameliyat etmedi onları benim eşimin hem sperm şekli bozuktu hem el ile muayenede varikosel çıktı hem de ultrasonda o zaman ameliyat etti.sizin değerler normalse yapmaz zaten doktorlar ameliyat....

anladım tatlım el ile muayene de varikosel çıkmadıysa ultrason da çıkması önemli değil canım.aynı doktor el ile muayenede varikosel çıkan hastayı ameliyat ederken, el ile muayene sonucu varikosel çıkmayan bi hastaya ameliyat bizim doktorumuz mesela.benim arkadaşımın eşinde ultrasonda varikosel çıktı el ile muayenede varikosel çıkmadı ve sperm sonuçları normaldi ama 3 yldır çocukları olmuyordu ameliyat etmedi onları benim eşimin hem sperm şekli bozuktu hem el ile muayenede varikosel çıktı hem de ultrasonda o zaman ameliyat etti.sizin değerler normalse yapmaz zaten doktorlar ameliyat....

Çok teşekkür ederim içime su serptin =) gerçi bebeğimizin gelmesi için olması gerekiyorsa olacak başka çare yok =) sizde durum ne peki ameliyat ne zaman oldu ? Bebiş geldi mi ? Arkadaşını da merak ettim ne yaptılar ?

Çok teşekkür ederim içime su serptin =) gerçi bebeğimizin gelmesi için olması gerekiyorsa olacak başka çare yok =) sizde durum ne peki ameliyat ne zaman oldu ? Bebiş geldi mi ? Arkadaşını da merak ettim ne yaptılar ?

eşim test yaptırdı canım 9.ay sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

morfoloji(WHO)%33

o arkadaşım hamile şuan.bizim durum bu şekilde canım...

eşim test yaptırdı canım 9.ay sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

morfoloji(WHO)%33

o arkadaşım hamile şuan.bizim durum bu şekilde canım...

Ayy maşallahh değerleri uçmuş inşallah bikaç ay için de güzel haberler verirsin =)

Ayy maşallahh değerleri uçmuş inşallah bikaç ay için de güzel haberler verirsin =)

evet canım allaha şükür 1.5 yılda bu hala geldi sonuçlarımız.ameliyat öncesi sıfır 1 leri görüyorduk şükür rabbime düzeldi her şey...inş sizin içinde her şey yolunda gider canım...

eşim bugün test yaptırdı 9.ay a girdik sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

morfoloji(WHO)%33

bu şekilde doktor eşimi kovmuş resmen bir daha test vermeye gelme bir şeyin yok normal değerlere sahipsin demiş:9::9:
eşim ameliyatın 7 ayı argınmax kullandı 1 ay o kadar başka bir şey kullanmadık...

kızlar oncelıkle bı tane meryem suresı daha okudum ekleyın...

bugun test verdık. cok sukur degerlerımz artymıs. yazayım kızlar bır de sız bakın.

ameliyat öncesi:
ikefaksiyon süresi 35 dk --
miktar 3 ml --
viskozite normal --
ph 7.6 --
aglütinasyon yok --
sperm sayısı 65 milyon --
motilite %46--
A tipi (ileri hızlı progresif) %6 ---
b tipi (ileri yavaş progresif) %38 --
c tipi (progresif olmayan) %2 --
d tipi (immotil) %54--
total progresif sperm sayısı 87 milyon --
döküntü hücre 1 milyon --
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3--
baş anomalisi 57
dominant anomali--
boyun anomalisi 26 --
kuyruk anomalısı 14

ameliyatından sonra 4 ayda yapılan sonuç:
abstinans süresi 3 gün
likefaksiyon: 25dk
viskozite: normal
ph :7,2
volüm: 3 ml
sperm sayısı (ml' de milyon): 72 mılyon
tpss : 119 mılyon
total motilite (hareketlilik): 55
ileri hareketli (a+b) : 51 (ileri hızla ileri yavası beraber göstermıs bi tek bu hosuma gıtmedı.)
yerınde hareket:4
hareketsız :45

morfoloji: 4
aglütinasyon : yok
lökosit (ml 'de mılyon) : 500 bin/ml
baş anomalısı :56
amorf baş:49
akrozomal: 1
pin-head: 6
boyun-orta kısım:15
sitoplazmık droplet :13
kuyruk anomalısı :12

KRUGER E göre değerlendirilmiştir.

kızlar nasıl sizce bu değerler?
artmiş ama yeterlı mı sızce ?bı bakın da bır sey soyleyın bana

ikinizin değerleride çok güzel maşallah :nazar: sıra sıra hamilelik haberleri duyarız inşallah

bak simdi biraz uykum geldi, insan herseyden nem kapiyor acaba hamile miyim diye:))))) haftaya pazartesi insallah canim, 6. gunde dondurulmustu kuzularim o yuzden 10. gunde test, hatta 10 pazara geldigi icin 11. gunde kan testi..ama ben pazara bi idrar yaparim evde:52::52:

ne kadar heycanlısın Rabbim yüzünü güldürsün inşalllah

kızlar oncelıkle bı tane meryem suresı daha okudum ekleyın...

bugun test verdık. cok sukur degerlerımz artymıs. yazayım kızlar bır de sız bakın.

ameliyat öncesi:
ikefaksiyon süresi 35 dk --
miktar 3 ml --
viskozite normal --
ph 7.6 --
aglütinasyon yok --
sperm sayısı 65 milyon --
motilite %46--
A tipi (ileri hızlı progresif) %6 ---
b tipi (ileri yavaş progresif) %38 --
c tipi (progresif olmayan) %2 --
d tipi (immotil) %54--
total progresif sperm sayısı 87 milyon --
döküntü hücre 1 milyon --
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3--
baş anomalisi 57
dominant anomali--
boyun anomalisi 26 --
kuyruk anomalısı 14

ameliyatından sonra 4 ayda yapılan sonuç:
abstinans süresi 3 gün
likefaksiyon: 25dk
viskozite: normal
ph :7,2
volüm: 3 ml
sperm sayısı (ml' de milyon): 72 mılyon
tpss : 119 mılyon
total motilite (hareketlilik): 55
ileri hareketli (a+b) : 51 (ileri hızla ileri yavası beraber göstermıs bi tek bu hosuma gıtmedı.)
yerınde hareket:4
hareketsız :45

morfoloji: 4
aglütinasyon : yok
lökosit (ml 'de mılyon) : 500 bin/ml
baş anomalısı :56
amorf baş:49
akrozomal: 1
pin-head: 6
boyun-orta kısım:15
sitoplazmık droplet :13
kuyruk anomalısı :12

KRUGER E göre değerlendirilmiştir.

kızlar nasıl sizce bu değerler?
artmiş ama yeterlı mı sızce ?bı bakın da bır sey soyleyın bana

canım çok çok iyi tatlım bizde dün yaptık test bizimde baya artış olmuş...inş en yakın zamanda hepimz hamile haberlerini verceğiz....

herşey yolunda giderse adetimin 2. günü başlayacağız Allah'ın izniyle:55::55:

bir de doktor bana hafşf polikistik over teşhisi koydu bugün.halbu ki 3 doktora gittim başka kimse öyle birşey demedi:50::50:

inşallah hayırlı ile aşalrsınız da mujdeler verirsiniz bizlere...polikistik over ne dir...??

inş.tatlım bakalım artık allah isteyecek ilk önce umarım kaderimizde vardır.hayır tatlım yaptıramadım hormon testi adetin 3.günü cumartesi gününe denk geldi.bu ay yaptırabilirsem yaptıracağım.4 tane Meryem suresi okudum canım ekler misin

anladım cnm 4 tane daha ekliorum..

Back
X