Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar ben hasta oldum bu ay da nasıp degılmıs. o yuzden okuyamayacagm bı sure meryem suuresını.
hazıran da asılama olacak Rabbım ızın verırse dua edın

kızlar ben hasta oldum bu ay da nasıp degılmıs. o yuzden okuyamayacagm bı sure meryem suuresını.
hazıran da asılama olacak Rabbım ızın verırse dua edın

üzülme canım inşallah bu ay son adetin olur zamanı gelince olacak inşallah en yakın zamanda olur aşılama tedavin inşallah sorunsuz geçer ve tutar canım..

alllahım bize sabır versin sonrada bebek inşallah, seneye anneler gününe anne olarak girmeyi nasip etsin.
Buraya sürekli giriyorum sizleri takip ediyorum çok fazla yazmıyorum ama gece gece yine çok dertlendim ve içimdekileri sadece anlayan sizlere yazmak istedim.Ben bebek dşünmüyomusunuz ,hala neden yok ,yaş geldi artık sorularını duymak istemiyorum artık,facebooka girmek istemiyorum arkadaşlarımın paylaşımları içimi burkuyo.Eşim de varikosel vardı nüks etmiş tekrar ameliyat oldu geçen ay ve ben ne yapacağımı şaşırdım ne alsam ne içirsem, nasıl dua etsem diye çok zor günler yaşıyorum korkuyorum bide ya kötüye giderse diye.
Buarada Jonguil seni tanımıyorum ama bu steye geçen sene ilk girdiğimde yazdığım soruya sen cevap vermiştin öyle aklımda kalmıştın ve foruma her girdiğimde sana bakıyorum ne oldu bi gelişme varmı diye yumurta takibi mi yaptırıyorsun bendemi
yaptırsam acaba kafam çok karışık ne olur banada yol gösterin arkadaşlar:(

Jonguil çok haklı cnm,etrafını umursamamaya çalış.. bak burda hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz hatta farklı şehirlerde yaşıyoruz ama herkes elinden geldiğince birbirine destek olmaya calisiyo.. canın sıkıldığında kafana bişey takıldığında yaz buraya birazda olsa rahatlatıyo,ben öyle yapıyorum..:) çünkü burdakilerden daha iyi seni kimse anlayamaz..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım merhaba,
hayırlı uğurlu olsun.rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah...bizlere de dua et...hamilelerin duası kabul olurmuş:16::16::16:
canım benim Allah razı olsun.size de nasip etsin inşallah.
Kızlar tüp bebek yapmaya karar verdik ya..eşim oh be 2 ay sonra sigara içebilirim diyor...:))) derde bak..

Bugün arıyor yazın sen hamile iken tatile gidebilir miyiz ..senin için bir sorun olur mu diyor.. Ona göre arkadaşa beraber gidelim diyecek..bebeği yaptık tuttu da tatil pilanı yapıyoruzz :)))
ayyy kuzum yaaa nasıl sevindim sana anlatamam.bak görürsün olacaaaakkkk...ayyy sıranın sende olduğunu biliyodummm:)))))))
Benim görüştüğüm yerler aşılama için %10 dediler,tüp için %30-40 arası dediler,bu yüzdeyi artıracak şeyler de var tabi,yaş,bayanın yumurtalık ve hormanal durumu,spermin kalitesi vs.Sizin orda baya yüksek yüzde vermişler şaşırdım ama neye dayanarak bu kadar yüksek verdiler ki,demek ki laboratuarları felan süper.Bide burda ilk yapınca tutacak diye bir kaide de yok onu da düşün,eşin ve sen burda kaç aya kadar kalabileceksiniz mesela,tüm durumları gözden geçir derim.

hayatım,evet genelleme olarak %40 deniliyor ama hastanın yaşı küçükse ve embriyo kaliteli ise %80 e varıyor.bana doktorum %80 şans vermişti.

teyzeleriii ben miniğimin evini yani kesesini görüm,herşey yolunda.:nazar::nazar::nazar:20 mayısta kalp atışı duyulacak inşallah..

Rabbim hepinize yaşatsın bu duyguyu inşallah.inanın hep aklımdasınız.

canım bizim ki para yok diyordu ki istense bulunur ama tüp bebeğin tutmama sanşı onun para bulmasına engel idi...
Kaynanamım bir tarlası vardı ..borçları için satlıar bnde borcunuz harcınız çok ama bana para ayır dedim eşime toplam 10 milyar düştü geisi borca flan gitti...bnde 5 kaldırdım 2 de önce biriktirmiştim..şimdi adet olacağım günler yakın akraba düğünü var eşim kesin gideriz diyor o yüzden bu ay ertelenebilir..
Tüp bebek merkezini aradım adetin ikinci günü gel dedi..bakacagz adetim 15 inde düğünde 17 sinde adetim inşallah ya 3 gün erken ya da geç gelsin ki bu ay başlıyalim.. :)

valla benm eşimde parayı görünce tesr tepki verdi senin eşin gibi yapallım diye adamın başının etini yerken anne si 2 ay bkleyin dedi annesine bağırdı...

Valla bu seferde benimki caydi canim yaa sinir oluyorum bu tavirlarina sogudum artik iyice valla.Yine bak iyi insanlarmiski tarlasini satip size az yada cok vermisler.Bizimkiler oldugu halde bizden kiskaniyorlar vermek istemiyorlar,yok diyorlar.Ama oldugunu biliyorum evlerinin kiralari var calisiyorlar baya dededen miras dustu falan ama halen yok diyor kadin onun icin kimseden birsey beklemiyorum artik.Cunku dedi zaten bende 2.cocugumu tedaviyle yaptim bana kimse yardim etmedi calisin yapin diyor resmen ben calisinca da sanki trilyon kazaniyormusum gibi gozukuyor gozlerinde.Yardim etselerdi skilmazdik dedim birgun kavga ettik esimle.Tup istemezken korkarken basima tup geldi o na da ok diyorum ama bu seferde onumuze maddi sorunlar cikacak sanirim.Birikimimizle ev alcakmisiz cocuk 1-2 sene sonra olurmus benim icin cocuk evden daha onemli ama anlayan yok sirf bu evde durmaya bile raziyim o derece:47::47::47:

Benim görüştüğüm yerler aşılama için %10 dediler,tüp için %30-40 arası dediler,bu yüzdeyi artıracak şeyler de var tabi,yaş,bayanın yumurtalık ve hormanal durumu,spermin kalitesi vs.Sizin orda baya yüksek yüzde vermişler şaşırdım ama neye dayanarak bu kadar yüksek verdiler ki,demek ki laboratuarları felan süper.Bide burda ilk yapınca tutacak diye bir kaide de yok onu da düşün,eşin ve sen burda kaç aya kadar kalabileceksiniz mesela,tüm durumları gözden geçir derim.

Valla neye dayanarak dedi bende bilmiyorum ama yasin genc ben sana %70 sans veriyorum ordakilerde veriyormu ona gore gitmeye karar ver dedi onemli olan bu dedi.Tabki Allah'in istemesi lazim once %100 dese bile olmayadabilir.Butun testlerim de yapildi belkide pek bir sorun olmadigi icin de demis olabilir sadece pko cikti aslinda tupe engel mi bu bilmiyorum etkisi olur mu?Hic laboratuarlari falan nasil bilmiyorum ama doktorum yasli diyebilirim.Gelip gidenlerden gordugum kadariylada hep hamile insanlar vardi.Dedim ki esime bu doktor yasli sanki cok basarili olamaz gibime geliyor dedi ne alaka diye tersledi beni:17:Benim surem yok ama esim en fazla 2 hafta kalabilir ve burdan oralara gel git birsuru masraf tutacak herkes duyacak cunku tup yaptirirsam herkesin duymasini istemiyorum.Agustos sonuna aldim randevumu cunku gelecek aya ordayim ozaman hersey belli olur herhalde gerci once yani 3 hafta sorna esimin sonuclarini gormek istedi ben asi yapsak once dedim gormem lazim ikisi icinde birsey diyemem dedi esimin sonuclarina bagli yani ne olacagi

teyzeleriii ben miniğimin evini yani kesesini görüm,herşey yolunda.:nazar::nazar::nazar:20 mayısta kalp atışı duyulacak inşallah..

Ohh ne güzel bari güzel yere yerleşmiş mi minik.

GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Canım hepimiz aynı durumdayız yalnız değilsin boşver çevreni en azından böyle sıcak bi ortamda bir birimize destek oluyoruz. Inan hergün burdayım nerdeyse kim ne yazmış ne gelişmeler var en azından bana destek olan arkadaşlarımın burada olduğunu bilmek bile beni umutlandiriyor. Biz arginmax kullandık canım çok etkisini gördük. Değerleriniz nasıl canım. Eğer durumunuz aşılama ya müsaitse aşılama ya da yumurta takibi yaptırabilirsin canım. Aslında ben nisan ayında aşılama tedavisine başlamıştım 5 yumurtam olduğu için iptal oldu aşılamam. Yumurta takibine döndü. Bu ay adet olunca inşallah aşılama tedavisine başlayacağız düşük dozda ilaç kullanacağım çok yumurtam olmasın diye.yumurta takibine karar verirsen adetin 2. Ya da 3. git canım

Sağolun gerçekten burasıda olmasa zaten içimiz iyice daralacak, şu an eşimin değerlerini bilmiyoruz ameliyat olalı 1 ay oldu daha 2 ay sonra tahlil yapacağız en son mlde 12 milyon toplamda 45 milyon falandı.morfoloji 14 ,hızlı ileride%18 falan.yumurta takibine hemen başlayayımmı yoksa 2 aysonramı başlasam acaba. bir sorum olacak neden 5 yumurtan var diye aşılama iptal oldu ki kaç olması gerekiyor? benim bu konuda hiç bilgim yokta

Jonguil çok haklı cnm,etrafını umursamamaya çalış.. bak burda hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz hatta farklı şehirlerde yaşıyoruz ama herkes elinden geldiğince birbirine destek olmaya calisiyo.. canın sıkıldığında kafana bişey takıldığında yaz buraya birazda olsa rahatlatıyo,ben öyle yapıyorum..:) çünkü burdakilerden daha iyi seni kimse anlayamaz..

teşekkür ederim ya sağolun inşallah sizlerle burada değilde hamile olanların takıldığı forumda tekrar karşılaşırız

Sağolun gerçekten burasıda olmasa zaten içimiz iyice daralacak, şu an eşimin değerlerini bilmiyoruz ameliyat olalı 1 ay oldu daha 2 ay sonra tahlil yapacağız en son mlde 12 milyon toplamda 45 milyon falandı.morfoloji 14 ,hızlı ileride%18 falan.yumurta takibine hemen başlayayımmı yoksa 2 aysonramı başlasam acaba. bir sorum olacak neden 5 yumurtan var diye aşılama iptal oldu ki kaç olması gerekiyor? benim bu konuda hiç bilgim yokta

2 aşılama yaptırmayacaksan fark etmez adetin in 2 . günü git doktora.5 yumurta olunca çoğul gebelik ihtimali var canım o yüzden çatlama iğneni vururum ama yumurtan aşırı büyür dedi olmaz öyle dedi o yüzden iptal oldu.asilama için maksimum 3 yumurta olması lazım mış

aşılama yaptırmayacaksan fark etmez adetin in 2 . günü git doktora.5 yumurta olunca çoğul gebelik ihtimali var canım o yüzden çatlama iğneni vururum ama yumurtan aşırı büyür dedi olmaz öyle dedi o yüzden iptal oldu.asilama için maksimum 3 yumurta olması lazım mış

Valla neye dayanarak dedi bende bilmiyorum ama yasin genc ben sana %70 sans veriyorum ordakilerde veriyormu ona gore gitmeye karar ver dedi onemli olan bu dedi.Tabki Allah'in istemesi lazim once %100 dese bile olmayadabilir.Butun testlerim de yapildi belkide pek bir sorun olmadigi icin de demis olabilir sadece pko cikti aslinda tupe engel mi bu bilmiyorum etkisi olur mu?Hic laboratuarlari falan nasil bilmiyorum ama doktorum yasli diyebilirim.Gelip gidenlerden gordugum kadariylada hep hamile insanlar vardi.Dedim ki esime bu doktor yasli sanki cok basarili olamaz gibime geliyor dedi ne alaka diye tersledi beni:17:Benim surem yok ama esim en fazla 2 hafta kalabilir ve burdan oralara gel git birsuru masraf tutacak herkes duyacak cunku tup yaptirirsam herkesin duymasini istemiyorum.Agustos sonuna aldim randevumu cunku gelecek aya ordayim ozaman hersey belli olur herhalde gerci once yani 3 hafta sorna esimin sonuclarini gormek istedi ben asi yapsak once dedim gormem lazim ikisi icinde birsey diyemem dedi esimin sonuclarina bagli yani ne olacagi

canım pko nun olması tüp bebekte avantaj,çünkü sana fazla yumurta elde ediliyor.zaten tp bebekte erkeğin sperms sayısı çok önemli değil,benim 25 yumurtam vardı,doktor 25 sperme ihtiyacımız var sadece demişti.yani kadın sağlıklıysa,embriyo da muhtemelen sağlıklı oluyor ve şans çok yükseliyor.

:nazar:
Arkadaşlar Günaydın eşime orta derecede varikosel teşhisi kondu ve sperm sayisi 500.000 çıktı. Sayı az olduğu için morfolojiye falan bakılamamıs. Ankarada bir hastaneye gidin dedi doktor bana tavsiye edebileceğiniz doktor var mı? Sayı çok mu düşük?

canım bizede varikosel teşhisi konduğunda hiç sperm yoktu.ameliyattan sonraki kontrolde 1 ay sonra 50 bin tane çıkış oldu.
en son şubat ayında toplam sayı 100.000 di. 5 milyonun altında olunca sayı morfolojiye bakılamıyor.
bizim doktorumuz ankarada genart tüp bebek merkezinde üroloji doktoru m.müfit günel.çookk çookk memnun kaldık.düşün bizde sayı 0 ken ameliyattan sonra çıkış oldu.
birde ankarada kaan aydos var.o da üroloji doktoru.prof.dr.onun içinde çok iyi yorumlar duydum.ama biz tercihimizi müfit hocadan yana yaptık.ve şuan iyiki de yapmışız diyoruz.
sayı düşük canım.normal yolla çok zor.bize 100 binken normal yolla mümkün değil dediler.şubatta aynı merkezde ilk tüp bebek denememizi yaptık.ağustosta 2.denememizi yapıcaz.allah izin verirse.
sanada bol şans.rabbim yardım etsin.sorun olursa burdan yada özelden her zaman sorabilirsin.

ooo süper.kuzucuk anne babasıyla tanıştı desene.:46::46:herşey yolunda olmasına çok sevindim canım...:nazar::nazar:
hadi bakalım darısı kalp atışlarına olsun.:55::8:

:nazar:

canım bizede varikosel teşhisi konduğunda hiç sperm yoktu.ameliyattan sonraki kontrolde 1 ay sonra 50 bin tane çıkış oldu.
en son şubat ayında toplam sayı 100.000 di. 5 milyonun altında olunca sayı morfolojiye bakılamıyor.
bizim doktorumuz ankarada genart tüp bebek merkezinde üroloji doktoru m.müfit günel.çookk çookk memnun kaldık.düşün bizde sayı 0 ken ameliyattan sonra çıkış oldu.
birde ankarada kaan aydos var.o da üroloji doktoru.prof.dr.onun içinde çok iyi yorumlar duydum.ama biz tercihimizi müfit hocadan yana yaptık.ve şuan iyiki de yapmışız diyoruz.
sayı düşük canım.normal yolla çok zor.bize 100 binken normal yolla mümkün değil dediler.şubatta aynı merkezde ilk tüp bebek denememizi yaptık.ağustosta 2.denememizi yapıcaz.allah izin verirse.
sanada bol şans.rabbim yardım etsin.sorun olursa burdan yada özelden her zaman sorabilirsin.

ooo süper.kuzucuk anne babasıyla tanıştı desene.:46::46:herşey yolunda olmasına çok sevindim canım...:nazar::nazar:
hadi bakalım darısı kalp atışlarına olsun.:55::8:

tanıştı bakalım.inşallah sorunsuz ilerler çok korkuyorum bişey olacak diye.Rabbime emanet...

seninde ağustosta ki tedavin pozitif sonuçlanır inşallah canıımm..

tanıştı bakalım.inşallah sorunsuz ilerler çok korkuyorum bişey olacak diye.Rabbime emanet...

seninde ağustosta ki tedavin pozitif sonuçlanır inşallah canıımm..

canım ben korkularla geçiridim günlerimi.heran bişey olcak korkusuyla.güzel günlerimin kıymetini bilemedim.
sakın öyle düşünme.rahat ol artık bundan sonra.yavrun Allaha emanet.stres hiç iyi değil çünkü.
bu kadarı olduya inşallah herşey güzel olacak.ama dikkat et kendine.işle güçle çok yorma kendini.
azcık eşlere görevler düşüyor böyle olunca.:40::40::40:

inşalah canım.ağustosta bir güzel haber daha alırım.rabbim herşeyim hayırlısını versin.
:16::16::16::16:

Allah razı olsun canım Allah en kısa zamanda hepinizin kucağını dolmasini nasip etsin bence üç ay tahlili yapın ki bakın görün ne durumda ona göre takviye vitamin kullanırsınız neden zaman kaybedeceksiniz bize doktor ilaca gerek yok demişti ama ben ameliyat olduğu günün ertesi hemen başlattım takviyelere

tavsiyen için çok tesekkur ederim hemen eşime bahsedecegım bizde gidip tahlil yaptıralım...Allah kucagına almayı nasip etsn bu arada tekrar

canım ben korkularla geçiridim günlerimi.heran bişey olcak korkusuyla.güzel günlerimin kıymetini bilemedim.
sakın öyle düşünme.rahat ol artık bundan sonra.yavrun Allaha emanet.stres hiç iyi değil çünkü.
bu kadarı olduya inşallah herşey güzel olacak.ama dikkat et kendine.işle güçle çok yorma kendini.
azcık eşlere görevler düşüyor böyle olunca.:40::40::40:

inşalah canım.ağustosta bir güzel haber daha alırım.rabbim herşeyim hayırlısını versin.
:16::16::16::16:

bizler zor elde ettiğimiz için bu korku oluyor ister istemez.ilk günlerde stresim çok çok daha fazlaydı şimdi biraz daha rahatım.ev işlerimi de kendimi yormadan yavaş yavaş yuapıyorum bakalım.

Back
X