- 24 Nisan 2017
- 218
- 175
- 53
- Konu Sahibi Bonbon3435
-
Bu rahatsızlığınız için hiç doktora gitmedinizmi? Yada internetten araştırma yapmadınızmı?20 li yaşlarımdan beri bacaklarımda kılcal damarlar şeklinde varis oluşmaya başladı. Yaşımın ilerlemesiyle her sene varislerim korkunç bir hal aldı. Kendimi bildim bileli diz hizamda etek bile giyemedim. Çünkü sağ alt bacağımın arkası mosmor gibi görünüyor. Artık bacaklarımın her yerine yayılmış durumda. Alt bacak üst bacak ayak bileklerim her yerimi sarmış durumda. Beni çok mutsuz ediyor. Artık kurtulmak istiyorum bunlardan. Tedavi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum
Evet gittim renkli dopler çektirdim. Birçok tedavi şekli var. İnternetten araştırdım yine çok yer çıktı karşıma. Hangisini tercih edecegim konusunda çok kararsız kaldım. Belki dedim bunun tedavisini olanlar varsa aramızda bir yol gösterirler.Bu rahatsızlığınız için hiç doktora gitmedinizmi? Yada internetten araştırma yapmadınızmı?
Benimde varis problemim var. Hamileliklerimde çıktı,doğumlardan sonra azdı :))Evet gittim renkli dopler çektirdim. Birçok tedavi şekli var. İnternetten araştırdım yine çok yer çıktı karşıma. Hangisini tercih edecegim konusunda çok kararsız kaldım. Belki dedim bunun tedavisini olanlar varsa aramızda bir yol gösterirler.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgilere. Doktor yüzeyde bir problem yok. Kılcal damar çatlamaları var dedi sadece. Sadece estetik açıdan tedavi olmam gerekiyormuş. Lazer ve skloterapi yapılacak. Bende bunun icin iyi ve güvenilir bir yer arıyorum işte.Benimde varis problemim var. Hamileliklerimde çıktı,doğumlardan sonra azdı :))
İki bacaktanda ana damarı aldırdım ameliyatla. Yan damarlara iğne tedavisi yaptık. Skleroterapi yani.. İğne yapılan yerler Yok oldu . Ama zamanla başka yerlerden çıktı.
Varis olanların dikkat etmesi gerek. Variz çorabı,ilacı tedavisi v.s ... Bitmiyor... Bir yeri yaptırıyorsun diğer yerden çıkıyor..Ama geç olmadan tedaviye başlanmalı..
Dopler çekilmişsin zaten,sana Ne önerdiler öncelikle o önemli.. devlet hastanelerinde kalp damar cerrahları tedavi yapıyor. Sırf varis üzerine olan klinikler var.. özel hastaneyede gidebilirsin..
ince kılcaldamar olan yerler lazer ile Yok edilebiliyor..
Ne durumdasın,ne gerekir doktor yardımcı olacaktır muhakkak. İhmal etme derim.. yazın biraz zor olabilir tedavi,sonbaharda havalar biraz serinleyince başlanabilir. Ama öncesi önlemler alınabilir ve tedavi başlayabilir,süreç değerlendirilir.
Önecelikle bir doktor bul ve görüşmeye başla
Geçmiş olsun..
20 li yaşlarımdan beri bacaklarımda kılcal damarlar şeklinde varis oluşmaya başladı. Yaşımın ilerlemesiyle her sene varislerim korkunç bir hal aldı. Kendimi bildim bileli diz hizamda etek bile giyemedim. Çünkü sağ alt bacağımın arkası mosmor gibi görünüyor. Artık bacaklarımın her yerine yayılmış durumda. Alt bacak üst bacak ayak bileklerim her yerimi sarmış durumda. Beni çok mutsuz ediyor. Artık kurtulmak istiyorum bunlardan. Tedavi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum
20 li yaşlarımdan beri bacaklarımda kılcal damarlar şeklinde varis oluşmaya başladı. Yaşımın ilerlemesiyle her sene varislerim korkunç bir hal aldı. Kendimi bildim bileli diz hizamda etek bile giyemedim. Çünkü sağ alt bacağımın arkası mosmor gibi görünüyor. Artık bacaklarımın her yerine yayılmış durumda. Alt bacak üst bacak ayak bileklerim her yerimi sarmış durumda. Beni çok mutsuz ediyor. Artık kurtulmak istiyorum bunlardan. Tedavi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum
Aynı şeyleri yaşıyorum hatta kendim bile görmeye dayanamıyorum kılcalllar özellikle ağ gibi bacaklarımın arkası 3 yıl önce bi damarım alındı izleri geçmedi ama onun izleri bile varis görüntüsünden iyidir.Bugün skleratepy köpük tedavisine başladım yaptırdığım klinikte sonrasında hiçbir kısıtlama olmadığını herşeyi yapabikeceğimi söylediler ancak hareket ettirdiğimde çok acıyor ve çok morardı varisli halinden daha kötü görünüyor bu morlukların geçmesi 2 haftada geçebileceği gibi 3-4 ay da sürebilir dedi bunu bilseydim tatilden sonra başlardım tedaviyeİnşallah bilgi sahibi birileri ses verir. Her türlü tedaviye ve maliyete açığım artık. Yemin ederim evde eşimin yanında bile kısa şeyler giymek istemiyorum onları gormesin diye. O kadar ki utanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?