'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Pinkpin, nasıl sözler bunlar? Siz kim?
Yazdıklarınız gerçekten cevap hak etmeyen sözler.

Son cumlenizlede baştan sona konuşulan birlik beraberlik sözlerini hepsini çuruttunuz. " Kendi ülkenizde ! Başka bir ırkla ! yaşamak ister miydiniz öyle mi? Yazık çok yazık.

.... Bunun adı tam ırkçılık işte.

'Nerede Bizans Tohumu Varsa Belli Edecek Kendini'
Türkiye > Gündem-

Ak Parti'nin eski İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, Twitter sayfasında Osmanlıca'nın zorunlu ders olmasını karşı çıkarları 'Bizans Tohumu' olarak nitelendirdi.

AKP'nin 22. dönem İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, liselerde Osmanlıca dersinin zorunlu olmasına ilişkin öneriyi eleştirenleri 'Bizans Tohumu' olarak niteledi.

Gülseren Topuz, Twitter sayfasında şu ifadeleri kullandı: "Osmanlıca'nın okullarda zorunlu ders olması gündemde ya şimdi,nerde bir Bizans Tohumu varsa belli edecek kendini yine.."

Bilindiği üzere 19. Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen delegelerinin oylarıyla Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak bütün liselerde okutulması önerisi kabul edilmişti.

birsen kardeş,bak sana ırkçı göstereyim,işte gerçek ırkçılar...

cryptic, bu pinkpinin yazdıklarıyla farkı ne bunun?
Ben ciddi üzülüyorum, yakıştıramıyorum kimseye böyle ayrımları. Kürt olsa insan uzulur, Türk olsa Türklüğe yakışmaz der. Yani en azından kardeşlik kavramını bilen böyle demeli.
Türktende kotu çıkar, Kürttende diğer ırklardanda. Arkadaş olduğunuzda ilk " acaba bu başka ırktan mı? Gelip ulkeme! Yerleşenlerden midir" diye duşunuyor böyle yazanlar.
Ben o zaman elemeye başlamam lazım Kürt arkadaşlarımı. Nede olsa biz !
Onlara hava su gaz veriyoruz. Okul okumalarına imkan veriyoruz. Çok şanlıyız. Çokta merhametli. Yaşasın..

"Oldu o zaman Onada şu hakkı verelim şunada şu konuşma ozgurluğunu verelim" derken biz siz boyutuna girilmiş. Pardon siz(ler) kimsiniz?

Hani şurada sormuştun birsen biz siz olarak ayıran ben değilim ki? Türk kelimesinin dahi baş harfinin büyük yazılmasından rahatsız olan biri var karşımda ve bana ırkçı mı diyorsun? Tam olarak ırkçılık yapan sensin. Neden biz istediğimiz dili konuşamıyoruz neden haklarımızı alamıyoruz biz kürtüz vs diyerekten. Ben hasbilhas arnavutum sizin kadar sesimiz niye çıkmıyor bizim? Çünkü kendimizi TÜRK gördüğümüz için. Biz Türküz. Burada ki Türklük ırk olmak değil birlik olmak anlamında arkadaşlar defalarca anlatmaya çalıştı. Anlamak istemiyorsunuz. İşinize geliyor. Kendi kendinizi ötekileştiriyorsunuz siz.

canım sadece dillerini konuşamamışlardır,başka haksızlık olmadı olduysa neden ilk öğretimden beri öğretmenlerimin yarısından fazlası kürttü,neden hastanede dr lar,neden mahkemelerde hakimler..ülkenin bölünmemesi için iyi kötü kanunlar çıkmıştır ama bu ırkçılık yapıldığı anlamına gelmez..asla gelmez..ona bakarsan şu an yine gerekli gereksiz pek çok kanun var..

Gerçekten benim o mesajımı ve hangi mesaja cvp.verdiğimi okuyarak mı yazıyorsunuz ? Oradaki tepkin ' siz' biz diye ayıran nesaja cerilmişti.

Türk kelimesinin buyuk harfle başlamasından rahatsız olsaydım böyle yazmazdım.
Satırlarca Türk yazıp kürt arap kelimelerine kucuk harfle giriş yapanların zihin oyunu içinde olduğunu yazdım. Iyı okuyun lutfen.
Ayrıca Türkçeye önem diye konu açılıyor ama T buyuk k kucuk yazılabiliyor. Bu bir içsel duygu işte.
Arnavutsunız, Türk olarak kendinizi görüyor olabilirsiniz fakat bir Kürt böyle yapmayabilir, herkes özgurdur.
Munenin yazdığını elbet okudum. Bu konuda kaç kişi munenin o dediğini gerçekten idarek ediyor gunluk yaşamında, ya da burada yazarak.

Şimdi sizin o biraz önce yazdığınız mesajla siz gerçekten mune' nin dediğini anladığınızı mı düşünüyorsunuz.

Seviyeli cevapların için teşekkür ederim.
Elbetteki çok haksızlıklar var. Kürt tarihini çok bilmiyorum fakat anlatılanları duydukça, okudukça gerçekten çok haksızlıklar yapıldığına kanaat getirdim.
Dil bir insanın kulturudur, geleceğidir. O bile buyuk kayıp değil mi? Torun babaannesinin ne demek istediğini anlamıyor. Bu ne yaman çelişki.

1sen her msjda bir çelişki aramak yerine kendi içindeki çelişkileri çözmelisin bence ! İçsel duygu ya !!!
Türkiye'de yaşıyoruz farkında mısın? Ana dil ne olabilirdi başka ? Arnavut kendini Türk olarak görebilir ama bir kürt için durum bu olmayabilirde ki "kürt"ün üstünlüğü nedir ?
Bırakın bu burnundan kıl aldırmaz tavırları toplan nufusu 10 milyonu geçmeyen bir ırk neden geri kalan 65 milyondan ne kadar üstün olabilir ? 65 milyon insan gururla ben şu ırka mensubum ama Türk'üm diyebilirken neden kürtler bunu diyemiyor?
Bu ülkede zihin oyunu içinde olan sadece bir kesim var ve ne hikmetse sadece bu kesim devamlı oyuna gelebiliyor !!!!

her hükümet başa geldiğinde her kesim ayrı bir haksızlığa maruz kalıyor birsen inan bana..bir işçi maaşıyla 5 daire aldı babam 1975..1995 arası şu an işçilerin maaşı inanılmaz düşük..karınlarını bile zor doyuruyorlar..Avrupa abd nin emeklisi emekli oluna dünyayı dolaşır,bizde akşam lamba kapanır tv işığı ile oturur emekli fatura çok gelmesin diye..ye gençler sınavlar ölüm kalım meselesi,sınav sitresinden saçları dökülür psikolojisi bozulur..tanıdığın arkan varsa bir elin yağda bir elin bağda olur..bunuda Müslümanız diye diye yaparlar..tek mağdur kürtle değilki..

İlk yorumlarımda da söyledim nufus kağıdını çevirince kütüğünde d.bakır yazan oğlumu inadına Türk'üm dedirterek yetiştiriyorum.
Hepimiz müslümanken bile bir sürü mezhebe bölünmüşken dinimiz sorduklarında islam diyebiliyorsak.
Hangi milletten olursak olalım Türk'üm diyebilmeliyiz. Gelecekte evlatlarımızın öteki olmaması için tek şart bu !!!!

Anlamaktan öte bu düşünceyi savunuyorum zaten. Siz kendi dilim kendi ırkım diye ortaya atlarsanız ayrımcılık orada başlar mesela ben tutturmuyorum ille kendi dilimi konuşacağım kendi dilimde eğitim göreceğim diye. Kalkıp Türk bayrağını indirmiyorum yaşadığım toprağa birliğime ihanet etmiyorum! Neden? Birlik beraberliği bozmamak için. Şimdi siz düşünün bakalım ne kadar anlamışsınız Mune'nin yazdıklarını?

hayır anlamadım ki düne kadar Atatürk, Cumhuriyet diye rant kapılarını zorlayan, paraları hüpleten adamlar değil mi bunlar yaf? döneklik başka şey yeminlen. benim yüzüm tutmaz.

Türkiye'de (bak ne yazıyo TÜRKiye) acaba varlığımız kime feda olacaktı, anlamadım ki ben? Fransa'ya ya da Uruguay'a mı feda edeydik varlığımızı? her milletin, milleti bırak uyduruk okulların, kolejlerin bile marşı, yemini vardır. e biz de bir devletsek, müsaade edin de benliğimizi övdüğümüz, mecazen de olsa "uğruna ölürüm" dediğimiz iki satırlık bir metnimiz olsun dimi?

biri ordan "varlığım Kürt varlığına", öbürü "varlığım Çerkez varlığına", öbürü "varlığım Zaza varlığına"... diyeyedi nerden birlik, dirlik olacaktı bu topraklarda? Afrika gibi kabile kabile yaşasaydık o zaman. ki asıl önemli nokta bu topluluklar arasında devlet kuran Türkler, yani diğerlerine ait bir varlık yok şu anda.

Türküm demek ırkçılık değildir, tıpkı Kürdüm demenin bölücülük olmadığı gibi ama bu vatanın nimetlerinden faydalanırken Türk kelimesinden bu kadar rahatsız olmak kalleşliktir. NOKTA

NOT: Güneydoğulu melezim.

Ana dil Turkçe olabilir ama Kurtçenin yasaklanmasını mı gerekiyor bunun için. Yeni yeni dillerini konuşma imkanı veriliyor.
:) O cümle şu anlamda : Yani o kabul eder bu kabul etmez. Herkes kabul etmek zorunda değil. Oldu mu şimdi ?

Ayrıca nüfus oranlarına göre mi hak dağıtılıyor?

varlığını rte ye feda edebilirsin istersen

İşte asıl mesele bu, " inadına" ..
Her d.bakırlı kürt değil. Her doğuluda öyle.

osmanlıya yada islam ülkesinede varlığını emanet edebilirsin..yada hiçbirine feda etme savaş çıkarsa cebinde paran varsa kaçarsıncanımızı yolda bulmadık ya vatanda neymiş

Şu bdvde kapanan konu sinirimi zıplattı..
Asıl ırkçılar, Türk düşmanları ve iki lafından biri "ırk" olanlar ama bunu asla itiraf edemeyenler ortada.

Şöyle konular keşke hiç açılmasa müdürüm, keşke yasaklansa da biz de bu kadar Türk düşmanı olduğunu bari burada görmesek.

varlığını rte ye feda edebilirsin istersen

osmanlıya yada islam ülkesinede varlığını emanet edebilirsin..yada hiçbirine feda etme savaş çıkarsa cebinde paran varsa kaçarsıncanımızı yolda bulmadık ya vatanda neymiş

valla çok tirajikomik ama göz kırpmadan canını, malını hatta karısını feda edecek adamlar var memlekette malum şahsa

Valla 1Sen o konuşmaların neden yasaklandığını hepimiz biliyoruz değil mi ? Kürtlerin hakları, Kürtlerin dilleri , kürtlerin vatanları için kurulan bir örgüt var ya sebebi o !!!

Yeni yeni dillerini konuşabiliyorlarsa bu Türkçe'nin Tsini bilmeyen kürtçe konuşanlar kimler ?

Nufus oranları kimsenin işine gelmez sende haklısın çünkü nufus oranına bakarsak bir hiçe dönüşüyor sözde azınlıklar.

Biz Türk kelimesi altında birleşelim derken, inatla kürdüm diyen değilde bizler ırkçı oluyoruz. Her D.bakır'lı kürt değil evet. Her doğuluda öyle değil biliyoruz. Hatta hatırlattığında iyi oldu doğu ve güneydoğuyu isterlerken içlerinde ki arap , süryani ve ermeni kökenlileri unutup onların topraklarınıda gasp etmeye çalışıyorlar resmen...

Hak verilecekse bu ülkenin gerçek bedelini ödeyen 15'liklere göre verilsin birkaç sayfa ötede hangi bölgeden kaç şehit vermişiz ortada ! Hak arayışına bu oranlar üzerinden girersek daha doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…