Düşmanın bile mert olanı evlâdır. Rahatsızlık bunaysa ve açıkça bu söylense keşke bizde bilsek kim kimi ötekileştiriyor.Bence Türk varlığı/halkı/milleti ile Türk ırkı karıştırılmıyor..Eskiden karıştırıldığını düşünürdüm ama artık böyle düşünmüyorum..Pekala Ne mutlu Türküm diyene cümlesinin gerçek manası ve Türk milleti tamlamasının 72 kökenden oluşan bir milleti simgelediği herkes tarafından biliniyor da işe gelmiyor..
Türk adından ciddi ciddi rahatsız olan bir güruh var..Irktan bahsetmiyorum yalnız, düpedüz bu çatıdan rahatsız olunuyor.
Burda sizin gibi hanımlarla aynı çatı altında olmaktan gurur duydum
Milliyetçilikse milliyetçiyim
Herzaman duamdır Yuce rabbim Türkü Korusun,bayrağımızı indirtmesin ,ezanımızı dindirtmesin
Aslında bu duaya amin demek yavrularımıza güzel günler bırakmak demek ,mutlu gelecek demekÇoğunun belki ırkçı ve belki faşistçe diyeceği bu duaya milyonlarca kez amin diyorum...
Teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için. Osmanlı Devletinin bir Türk devleti olduğu su götürmez bir gerçek ancak önceki sayfalarda aksi iddialar görünce şaşırdım. Tuğrada sadece bayrakların değil armaların bile ayrı anlamı var aslında. Ben arkadaşlar çok emin konuşunca bir türkolog olarak karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak istemiştim kendileriyle :)nikotinella,
Osmanlı hanedanı için konuşmak gerekirse Osmanlı'nın yazılı birçok belgelerinde öz be öz Türkmen soyundan geldikleri söylenmiş.
Onu da bir kenara bırakalım bakınız bu nedir?
Osmanlı Arması
Eki Görüntüle 1327901
Yeşil olan Hilafet sancağı, kırmızı olan Osmanlı sancağı, Osmanlı sancağı altına doğru olan iki ucu kıvrık kılıçsa Türk kılıcı diye geçer, bu armadaki her bir figürün anlamı vardır.
Tekrarlıyorum, Türk=ırk diyemeyiz, bu coğrafya da hakimiyet kurmuş halkın genel adıymış Türk, ki bazıları şimdi onları yazmayacağım araştırıp bulun aslında çok nefret ederlermiş Türklerden, Osmanlı kurulduktan sonra sınırların büyümesi, fetihler vs felaket körüklemiş bu nefreti, başlarını kılıçtan geçirin, acımayın şu Türklere diyenler olmuş, dediklerini yapmışlarda ve toprak kaybetmenin Türklerin her tarafa yayılıp böyle bir devlet olmasından dolayı duydukları kinin intikamını kılıçtan geçirirerek aldıklarını söylemişler.
Teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için. Osmanlı Devletinin bir Türk devleti olduğu su götürmez bir gerçek ancak önceki sayfalarda aksi iddialar görünce şaşırdım. Tuğrada sadece bayrakların değil armaların bile ayrı anlamı var aslında. Ben arkadaşlar çok emin konuşunca bir türkolog olarak karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak istemiştim kendileriyle :)
Bunun gibi pek çok gelenek var Osmanlıda gerek aynen uygulanan gerek islâmî usullere göre biçimlendirilerek uygulanan. Hükümdarların yabancı ressamlarca yapılan resimlerinde bile bir çok emare bulunabilir örnek için. 13. Yy dan 20. Yy a kadar Anadolu sahası Türk halk edebiyatı ( ki aynı zamanda Osmanlı dönemi edebiyatı ) bile başlı başına delildir. Özellikle asker ozanlarca/aşıklarca söylenmiş şiirler/koşmalar bile dönemin özelliğini yansıtmanın yanında çok fazla da örnek barındırır içinde.Evet, hatta madem bu konuda bilgi sahibisiniz, şunu da söyleyelim, kılıç Türkler için çok kıymetlidir, hatta Egemenliğin simgesidir, bu sebeple Osmanlı padişahları için biat töreninden bir süre sonra kılıç alayı düzenlenirmiş, F. Sultan Mehmet'e kılıcını kuşandıran Akşemseddin'miş.
Bu bilgi bile Osmanlı'nın Türk olduğunun göstergesidir.
Ama işte keşke Türklük kavramını karşılıklı olarak ırkçılığa bağlamasak ve tarihi geçmişini konuşsak, aslında herkes bazı şeyleri daha net anlayacak fakat maalesef farklı pencerelerden bakmayı istemiyoruz hiç.
Keşke.. Gerçekten çok daha faydalı olurdu bence sence demek yerine tarihi ve kanıtlanmış şeylerden konuşurduk.
İletişim kurmak çok basit aslında ama başaramıyoruz siz çok güzel özetlemişsiniz 'farklı pencerelerden bakmak istemiyoruz'. Aslında 39 sayfanın üzerine kurulduğu cümle bence bu :)
Os zsman bunu bir zahmet iletiver hükümete. Çünkü hani kurt sorunu var ya sizlere göre deblet onun icin çözüm süreci baslatri hani. Bak bakalim müzakereyi kimle yurutuyor.Bu ulkede sadece turkler yok dedim.evet bircok etnik koken var.aksini mi soyledim.her kurt pkk li degil diyorsam dedirtilmek zorunda kaldgimdandr.kendi kendime soylemedim.neden yalnizca turklere dua ediyosun sen kürt degil misn,yok apoya pkk lilara mi edicem dendi.kürt diyince pkk geliyormus direk akla.su anda kurtce konuslyor diye boyle bir zulum yok zaten.eskidendi o.ha siz yine palavra olarak algilayin zira bu, gercegi degistrmeyecektr.Ayrica ben kürdüm ama apo benim sözcüm degil ne olacak simdi?..
Ben de bir Turkolog olarak inanin cok sasirdim. Hayir uzun uzun aciklamaya degecek bir sey de degil yorulmaya değmez. Cok basit bir gerçek Osmamli bir Türk imparatorluğudur.Teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için. Osmanlı Devletinin bir Türk devleti olduğu su götürmez bir gerçek ancak önceki sayfalarda aksi iddialar görünce şaşırdım. Tuğrada sadece bayrakların değil armaların bile ayrı anlamı var aslında. Ben arkadaşlar çok emin konuşunca bir türkolog olarak karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak istemiştim kendileriyle :)
Siz ona kafam karıştı değil işime gelmedi deyin bence !!!
onların özgürlüklerinin artması diye bir şey yok..şu an terörist başı apo bebek katili kadın tecavüzcüsü ile görüşme yapılıyor..buna kürt milletini aponun kucağına oturtmmak demektir..Bitecek inanıyorum, öyle umut ediyorum. Umutsuz yaşanmıyor.
Doğudaki halkın bir kısmı başladı görmeye, herkes görecek.
Onların özgürlükleri ne kadar artarsa pkk şerefsizleri o kadar hakimiyetlerini kaybedecek.
Okullar hastaneler bombalanıyor, ileriye gidemesinler diye, göremesinler ..
Bir kardeş askerde diğer kardeş pkk elinde. İkisi birbirini vuruyor. Annenin eline iki evlat geliyor. Vatan sağolsun mu dedin, kahrolsun pkk mı? Hangisi acısını dindirir. Bunun gibi onlarca örnek var.
Olan gençlere oluyor. Ateş o ocağa düşüyor. Siyaset kendi çevresinden prim alıyor.
Pis kürtler , yaşasın Türkler denildikçe daha da kışkırtılıyor ortalık.
Kardeşiz işte ya yok ötesi.
Elbette vatanını milletini, dilini koru fakat bunları korurken başka ırklarında bu vatan topraklarının altında yaşadığını unutmadan dillendir onurunu, gururunu.
Neden yok cryptic ? Kürtlerin normal olarak haklarını almaları için o katil adam bozuntusuna mı ihtiyaç var ?onların özgürlüklerinin artması diye bir şey yok..şu an terörist başı apo bebek katili kadın tecavüzcüsü ile görüşme yapılıyor..buna kürt milletini aponun kucağına oturtmmak demektir..
ama şun an göstermelik olup olmadığını tam bilmiyorum ama görüşmeler onunla yapılıyor..hdp de onunla bağlantılı..Neden yok cryptic ? Kürtlerin normal olarak haklarını almaları için o katil adam bozuntusuna mı ihtiyaç var ?
ama şun an göstermelik olup olmadığını tam bilmiyorum ama görüşmeler onunla yapılıyor..hdp de onunla bağlantılı..
İşte bakın yine aynı ifadeler memnun olmayan gitsin . Bu bir zamanlar başörtülü kardeşlerimiz içinde söylendi. " Memnun olmayan gitsin "
Çünkü burası T.C . " Biz böyle istiyoruz"
Ancak çok demokratik bireyleriz. "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?