'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Saraylim kırmızı olan kısım sadece benim yazdıklarım diğeri öbür arkadaşın alıntısında yanlışlıkla mı silmişse araya kaçışmış olanlar

Son düzenleme:

O zaman biz siz diye ayrılmayacak ki o vatan butunluğunude bozanlar çıkmasın.
Eğer bu vatanda yaşıyorsa okuyorsa herkes saygı duyulması gerekiyor.
Biz siz diyerek olmaz, nutuklarda kar etmez dil kalp bir değilse.

Sizin hesabınızla gidersek dilimizin bir olması imkansız gibi

Hakları verme devlet kapsamına girdiğinden bu soruyu Türkiye Cumhuriyeti Devletine mi sordunuz yoksa şahsi olarak bana mı?

Biz siz boyutundan çıkmadan " biz" kapsamına aldıklarınız olarak siz(ler )kimsiniz ???

O zaman T.C adına konuştunuz siz ? Yazdıklarınızı tam okuyordum ki böyle bir cümle görünce vazgeçtim. Okumaya değer görmediğimden değil yanlış anlamayın, sadece bütünlük dediğiniz algıdan tamamen uzak bu cümleler.
O zaman o haklarda verilsin" diye bir cümle zor mu bu kadar. İçsel hesap işte bunun adı.

dilimizde kalbimizde bir birsen ilk sayfalara bakarsan
ama sadece bizim kalbimizle dilimizin bir olması yetmiyor
ben hala ilk sayalarda söylediğimi savunuyorum ve kimseyi öteki olarak adlandırmıyorum
bu topraklarda yaşıyorsak ve ülke bütünlüğünün bozulmaması gayemizse saygı duymayı ve burasının TÜRKİYE CUMHURİYETİ toprakları olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyorum ve söyleyeceğim
ve hep şunu canı gönülden dillendireceğim memnun olmayan memnun olduğu yere gidebilir

Hala dediğimin arkasındayım hanımefendi ! Şuan hak olarak talep edilenler başlı başına bir bölgesel yönetim isteğine gidiyorsa eğer o beğenilmeyen "Türk" kimliğinin sahip olduğu devletimizin sunduğu tüm haklar iade edilerek yapılsın diyorum!!!

İşte bakın yine aynı ifadeler memnun olmayan gitsin . Bu bir zamanlar başörtülü kardeşlerimiz içinde söylendi. " Memnun olmayan gitsin "
Çünkü burası T.C . " Biz böyle istiyoruz"
Ancak çok demokratik bireyleriz. "

Peki de, şuan söylediğinizle biraz önceki ile ilgisiz; daldan dala kafam karıştı.

ya ben şunu anlamıyorum evet zamanında kürtlere birtakim şeyler yapıldı
nedir bunun davasını hala gütmek,şu an böyle bir şey varmı
eee şimdide orada askerlerimiz,polislerimiz yok yere ölüyor
şimdi çıkıpta bak kürtlerde böyle yaptı bizemi diyelim
ayrıyaten bu ülkedeysen evet bu ülkenin dilini bilmek zorundasın
kimse kürtçe konuşma demiyor istediğin yerde yine konuş
yahu almaya'da bile almanca bilmeyen türkleri istemiyorlar
bulunduğun ülkenin dilini bilmek kötü birşeymi.
kimseyi kürt diye ayırmadım bugüne kadar
hatta oturduğum sitede kürtlerden hoşlanmayan komşularım var ,terör olaylarından dolayı
ben onlara böyle söylemeyin bir Müslümana yakışmaz
pkk ve kürtleri ayrı tutalım diyorum
o cezaevinde de sadece kürtler değil,her kesimden insan vardı
bazı durumlarda buluttan nem kapmaya gerek yok!

aslında hiçte öyle düşünmüyorum
siz öyle algılamak istiyorsunuz saygım sonsuz

Doğuda bir pkk gerçeği var ki Allah bin türlü belasını versin sadece dağa çıkanının değil destekleyeninin hatta içten içe sempati besleyeninin bile Allah bin türlü belasını versin şehitlerin yüzü suyu hürmetine gün yüzü göstermesin onlara.

Ben bu ülkede müslüman bir Türk evladı olarak doğmuşsam benim ne mutlu Türküm diyene demem ya da ne mutlu TÜRKÜM diyene yazmam vs kimi neden rahatsız eder? Bunu derken ben diğer etnik kökenler yerin dibine girsin ya da ben hepinizden üstünüm demeye çalışmıyorum ki öyle olsaydı yaşasın Türk ''IRKI'' derdim bu bir.

Daha öncede yazmıştım çok değerli varlığınızı armağan etmeye gocunduğunuz '' Türk varlığı '' bu ülkede yaşayan bütün etnik kökenlerin ortak çatısıdır. Yani Türk ırkına kul köle olun denmiyor burada bu ülkedeki varlığımız ve bu varlığımızın devamı için bir fedakarlık yapılması gerektiği vurgulanıyor yanlış da anlaşılmasın gidin ölün demiyor şu şartlarda size sadece bu ülkenin varlığına katkıda bulunun iyi vatandaş olun deniyor. Bu iki.

Bütün etnik kökenler bu ülkenin değeridir, hepimiz bu değerin parçasıyız. Kürt de kürtlüğüyle gurur duysun, Laz lazlığıyla yani ne olduğunu bilip olduğun şeyle gurur duymana ne mutlu Türküm demek engel değil biraz daha geniş açıdan bakın lütfen. Bu üç.

Ve birisi bana lütfen Osmanlı Devleti nasıl Türk devleti değil bunu bi açıklasın gerçekten hayretler içindeyim. Padişahların annesi yabancı olduğu için savaşlara 'pek kahraman Türk milletii' diye oynaya oynaya giden bi devlet nasıl Türk değil ? Örfî hukuk a sahip millet nasıl Türk değil? Devlet geleneklerinde Türk mitolojisinden, kültüründen, örfünden, askerî teşkilatlanmasından vs bin türlü iz olan bi devlet nasıl Türk değil? Ordusunda yeniçeriler de var sadrazamları devşirme diye mi bu inanış ? Gerçekten çok uzatıp konuyu saptırmak istemiyorum alıntı yapıp ayrıca yazacaktım ama bi türlü yapamadım o yüzden bu şekilde soruyorum cevaplanırsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…