böyle sanatçılara Türk toplumunun ihtiyacı yok gayet akıllı biri ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum"Akıl yaşta değil başta olur"diye bu adam için söylenilmiş olsa gerek!
fakir fukaranın evlatları mücadele eder düşmanla bunlar viskilerini yudumlarken merak etmesinlerPfff laf mı söyledi yani şimdi bu? Özet olarak ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' demiş. ''Ortada bi iş varsa, benim yerime başkaları yapsın'' demiş.
Kazana bi odunda ben atayım demiş fındık zekasıyla ama teyet geçmiş, daha sağlam bişi beklerim bi dahakine. Eşek yine eşektr.böyle sanatçılara Türk toplumunun ihtiyacı yok gayet akıllı biri ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum
andımız,çocuklara milliyetçiliği aşılar..
Eki Görüntüle 1323476
Her sabah coşkuyla okuduğumu hatırlıyorum...
Ne kadar zoruna gidiyor birilerinin...
"ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ NE DEMEK"
Allah aşkına Atatürk Milliyetçiliği'ni tarif edebilecek bir insanoğlu var mı bu dünyada? Atatürk Milliyetçiliği nedir? Kimse bilmez. Ama Atatürk Milliyetçiliği için insanlar ölüyor bu ülkede, Atatürk Milliyetçiliği için darbeler yapıldı geçmişte. Ben hiçbir şey bilmiyorum mesela bu konuda ve birinin beni aydınlatmasını bekliyorum. Anlamı olmayan, ezberlenmiş, hiçbir derinliği olmayan, kimsenin ne anlama geldiğini anlatamayacağı cümlelerle gidiyoruz.
Atatürk milliyetçiliği olmasaydı şu an Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı varmı daha ötesi,doğru düzgün silah yok kış şartları soğuk havada insanları nasıl savaşmaya ikna edebilirdi..
... yemeyen kaçsınmı deseydi....
Niye sadece türk ü gulay??
haluk bilginermi kazandırdı kurtuluş savaşını?"Atatürk'ü eleştirmek istiyorum ama direkt Atatürk dersem hala biraz tepki çekebilir o yüzden yanına bir de milliyetçiliğini ekleyeyim." anlayışıyla kurulmuş cümleler gibi geldi bana. O dönemi günümüz anlayışıyla değerlendirirsek eleştireceğimiz çok nokta çıkar elbette ama tarih yaşandığı dönem itibariyle değerlendirilmeye tabidir. Ben de devletçi bir anlayışa sahip değilim ancak 1920'li yıllarda savaştan çıkmış ve yeni kurulmuş bir devleti birleştirici bir unsur altında toplamazsan dağılır gidersin ki bahsettiğim yıllar milliyetçilik rüzgarlarının estiği yıllar. Atatürk bugünün değerlendirmesiyle çok sert politikalar izlemiş olabilir özellikle Dersim olaylarında ancak maalesef 14 yaşında bir cumhuriyetin fazla şansı yok.
Haluk Bilginer özelinde demiyorum Atatürk'ü kötülemek günümüzde yükselmenin bir adımı haline geldiği için sağdan soldan duyduğu yarım yamalak ezberletilmiş laflarla saldırıyor insanlar kendisine. Bugün bence hala biraz nefes alabiliyorsak kendisinin ileri görüşlülüğü ve aydın kişiliği sayesindedir.
Şundan dolayı olabilir mi acaba Burası bir Türk Ülkesi, Türk Irkına ait topraklardayız.
Ne demesini beklerdiniz Ne Mutlu İngilizim diyene mi?
vatan hainleri vatanı bölme çabasındalar bence..pkk ya destek verenlerde dahil hepsiŞundan dolayı olabilir mi acaba Burası bir Türk Ülkesi, Türk Irkına ait topraklardayız.
Ne demesini beklerdiniz Ne Mutlu İngilizim diyene mi?
haluk bilginermi kazandırdı kurtuluş savaşını?
Atatürk vatan severliği sefalet içindeki halka aşıladığı için..haluk bilginer gibi varlığım Türk varlığına neden armağan olsu deseydi şu an özgür olamayacaktık..
Ne alaka ya sana sade bir soru sordum.kürdüm ben. sen de öyle.kürdüz diye dua da mi almiyak
son paragraftaki yazınızı açabilirmisiniz?Yazımdan Haluk Bilginer'i savunduğumu sonucunu mu çıkardınız?
doğuda pkk bunları kandırıyor özgürlük diye diye,dirlik düzen bırakmadılar..neden halk T.C vatandaşı olmayı kabul etse çıkarlarına ters..dersim olaylarıda o şekilde oldu..yakın yıkın ortalığı biz ses çıkarmayalımmı diyecek devlet bunlara..ayrımcılık falan asla olmadı Türkiyede bunu söyleyen kendini kandırır..Ne alakası var olayı çarpıtmayın!
Bu ülkede Kürtler asla 2. sınıf vatandaş olmadılar.
Aynı sıralarda oturduk, aynı okullarda ders gördük.
Aynı bakkaldan, marketten alışveriş ettik.
Babalarımız aynı kurum, fabrikalarda çalıştı.
Aynı mahallelerde oturduk.
Aynı oyunlarda oynadık.
Aynı yerlerde tatil yaptık seyahat ettik.
Aynı otobüslere bindik.
Bir otobüse binerken yaada tatile giderken otelde siz Kürtsünüz giremezsiniz, yada sen kürtsün bu mahallede oturamazsın diyen mi oldu?
Olayı ayrımcılığa getirdiniz siz hiçte öyle birşey yok kusura bakmayın.
Bi Türk çocuğuda ayakları soğuktan donarken bi çift ayakkabı bulamamıştır bi kürt çocuğuda.
Yani fakirlik ve ezilmek birtek Kürtlerin kaderi değil.
Adamlar zqten halkı birbirine düşürdü..bu devirde geçer..andımızı söylememiz bir şeyi değiştirmez..bu ülkenin fakiri bu ülkeyi korumak için paşa paşa askerliğini yapmaya gider..erse okuyamadıysa en önde korur hatta..parası pulu olan varlığını armağan etmek zorunda kalmaz:)Kaldırıldı da oh oldu demiyorum ya da zoruma da gitmiyor ben de çocukken okuyordum ancak Kürtlerin bu cümleleri söylemek istememesini anlıyorum. Almanya'da yaşayan Türklere her sabah varlığım Alman varlığına armağan olsun dedirtseler bunun yanlış olduğunu söyleriz ama aynı empatiyi iş kendimize gelince yapamıyoruz.
Bir de başka ulusları da geçtim ben Türk'üm ancak varlığımın Türk varlığına armağan olmasını istemiyorum. Niye olsun? Ben şu an devlet daha doğrusu birilerinin kirli politikalarına hizmet etmek için kılımı kıpırdatmak istemiyorum ki bir de canımı vereyim? Kurtuluş savaşı döneminde değiliz o çok kutsal bir mücadele ancak geldiğimiz noktada milyarlarca liraya saray yaptıranların önderlik ettiği bir devlet için canım çok kıymetli. Sizinki de öyle olmalı.
son paragraftaki yazınızı açabilirmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?