'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

özür dilerim yanlış anlaşılma oldu..Haluk Bilginerin amacını çözemedim..

Söyledikleriniz A'dan Z'ye katılıyorum çok güzel açıklamışsın .

Söyledikleriniz A'dan Z'ye katılıyorum çok güzel açıklamışsın .

Teşekkür ederim canım.
Ege'nin Köylerinde de yoksulluk çeken binlerce insan var ama ben birinin kamu mallarına zarar verip polislerini taşladığını görmedim.Yoksulluğun Dini,Dili,Irkı yoktur ..

Bu yazınıza kısmen katılıyorum halklar arasında ayrımcılık olmadı belki Türk - Kürt güzelce yaşayabiliyoruz ancak 80 darbesi döneminde milliyetçilerden sayıca daha çok Kürtler işkence gördü bunu kabul etmeliyiz. Diyarbakır cezaevi günlüklerini okuyun yapılanlar insanın içini sızlatmayacak gibi değil. Nefretle dolu bir nesil yetişmesine sebep oldu Kenan Evren dönemi. Bunun faturasını halka kesmek doğru değil ama bu ülkede Kürtler'e hiçbir şey yapılmadı dersek doğru olmaz. Ancak PKK gelmiş geçmiş herkesten çok zarar verdi kendi halkına orası ayrı.

Teşekkür ederim canım.
Ege'nin Köylerinde de yoksulluk çeken binlerce insan var ama ben birinin kamu mallarına zarar verip polislerini taşladığını görmedim.Yoksulluğun Dini,Dili,Irkı yoktur ..

Kesinlikle .. Yıllarca insanlara bunları ezberlettirdiler, bu masallara inandırdılar ...
Hala da ezberletilmiş klşe kelimeler ağızlarında değişmedi ...
Türkiye 'ye dönüp bir baktığında Karadeniz de de bir sürü çocuk boğulmadı mı doğru düzgün okul yolu olmadığından ...
Ve bu sadece bir tek örnek aklıma gelen kimse bahanelere sığınmasın bunun ırkla hiçbir ilgisi yok ..
Biz karma bir toplumuz Yörüğüyle, Çerkeziyle , Göçmeniyle , lazıyla , kürdüyle vs ....
Bu böyle uzayıp gider ..

Benim anlamadığım bu bölgelere hiç yatırım yapılmıyor diyip isyan ediyorlar ama o bölgelere devletin götürdüğü hizmet binalarını, otobüsleri, mağazaları, fabrikaları vb herşeyi yakıp yıkıyorlar.
Yahu arkadaş size hizmet mi dayanıyor?
Oraya yapılan yatırım ölü yatırım oluyor adeta.

Bakınız ben solcu bir aileden geliyorum, o dönemlerde babamın amcasının çocukları dahi işkenceden ölmüştür.
Hatta bir kaç kuzeni çok yaşlı olduğu halde sırtında işkence izleri vardır.
İşkence yapıldıysa Ülkücüyede yapıldı solcuya da.
Ben şimdi nasıl derim siz benim akrabalarımı öldürdünüz bizlere haksızlık edip hep ezdiniz bende size isyan ediyorum diye?
Ben bu topraklarda yaşıyorum, bu ülkenin kurumundan ekmek yiyorum, bu devletten hizmet alıyorum.
Yeri gelir devletin birçok kanununu, yasasını eleştiririm ama ihanetlik edip ülkemin polisine taş atmam, kurumları yağmalamam.
Aynı zamanda Alevide bir aileden geliyorum bilirsiniz ki Madımakta Yakıldılar, Evlerinin kapılarına işaret konulup geceleri taşlarla sopalarla saldırdılar.
Ama kalkıp yinede ülkemize isyan etmedik, etmeyiz.
Atamıza olan sevgimizden, Bayrağımıza toprağımıza olan aşktan.
Biliriz ki bunlar cahillikle yapılmış bir takım eylemler.
Ben bu psikopat ruhlu köpeklerin yaptıklarını nasıl güzel ülkeme maal edebilirim sorarım size?

Oradaki halk kandırılıyor, şiddete yönlendiriliyor .. Görmüyorlar, sorgulamıyorlar ki farkında olsunlar ...
Pkk denilen illet oradaki halkın çocukları kaçırıyor mecbur ediyor .. Bunları hiç konuşan yok ama aralarında ..
Geçen 23 Nisan da kaçırılan çocuklar ne oldu ?? Pkk kimi temsil ediyor bu durumda ?
Ortada diyelim ki bir mağduriyet var kırıp dökmeye hakkını nasıl buluyor ezilen mağdurlar o zaman ??
Terör bayraklarıyla özgürce dolaşırken de mi eziliyorlar ?? Mağdur Edebiyatı yapmasın kimse ..
Biz Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı taşıyamaz olduk neymiş tahrik unsuruymuş .. Kim eziliyor sindiriliyor bu durumda ...

varlığım türk varlığına argaman olsun...

çok genç yaşlarda insanların oldu bile halen de oluyor.bunun anlamını biliyoruz haluk bilginer sanki öyle bir şey olsa ve kızın daha büyük yaşlar da olsa bu ülke için yürü kızım mı diyeceksin hangi zengin dedi hangi iş adamı dedi hangi milletvekili hangi bakan dedi...

allah korusun ülkeye bir şey olsa yurt dışında soluğu alıcaksınız olan yine fakirin çocuğuna olucak ve bu milleti ve bu sözü gerçekten bilen savunanın çocuğuna yada kendisine olucak...

çıkıp açıklama yaptıkları kadar bir de faaliyet yapsalar.

gezi parkı eylemi farklıydı orda herkes vardı o park için orda olanlar zaten gerekeni yaptılar.bunların yanı sıra bu ülkeyi birbirine katmak istiyenler de vardı.

yani bu ülke için varlığın armağan olunacak yer bambaşka bir yer.

Asıl mağdur olan bizleriz ..
Dediğin gibi bayrağımız tahrik unsuru diye direkten sökülüyor ama sizler paçavrayı hunharca sallayabiliyorsanız asıl bizler bu ülkede eziliyoruz demektir.
Devlet fazlaca tavizler verdi gerçekten ama yetmiyor yetmiyor ..
Ben anlamadım ne istediklerini.
İnan şuan bölünmek istiyorlar ya bölünsek açlıktan sefaletten bitap düşerler tekrar Türk bölgesine göç ederler.

Aynen öyle bölünseler ne olacak .. Bu arada oradaki topraklar da hepimizin bu ayrı konu da ..
Diyelim ki istedikleri oldu bölündük terörist başı da çıktı (sözde hapis yatıyor ya) hapishaneden ne olacak sanıyorlar ..
Aynen dediğin gibi ... Bir kere o terörist başı yurt dışına kaçacak onun kaçtığı ülke de bunların başına tüneyecek ve
aynı Irak gibi olacaklar .. O zaman anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak çoktan ..
Ezilen falan yok ortada vergi bile vermiyorlar elektrik faturası nedir var mı haberleri ..
Bunların yaptığı tep şey bahane arayıp olay çıkartmak .. O meydana kamu malına zarar veren kimsenin ne olacağından , neden, ne amaçlı orada olduğunda haberi bile yok ..

tam 4 sene van da yaşadım.her haftasonu düzenli olarak yaşadığımız mahhallede 23 nisan ilkokulu vardi yanında banka lojmanları ve atm ler her hafta sonu düzenli bir şekilde o okulun camları yerle bir olurdu atmler taşlanırdı.

burda yaşıyanlar eğitim isterledi öğretmen isterledi ülke ayrımcılık yapıyor derledi oysa ülkeye ve öğretmene eğitime zarar verip önünü kesiyorlardı.

van halkından çok iyi insanlar vardı ama kötüler de vardı çoğu başka illerde göç gelmişlerdi.

Doğuya büyük görev aşkıyla gidip tehditler edilerek sindirilmeye çalışılan öğretmenleri de biliyoruz ..
Çok yakın bir akrabam da bunlarda biridir ...
Orada tam bir eşkiyalık düzeni kurulmuş .. Yazık ..
Göğüs göğüse çarpışan atalarımın emeğine kanına yazık ..
Şuan ki resme bakınca koskoca bir yazık ..

Çok sevdiğim bir arkadaşımın tayini Van'a çıktı.
Kendisi Askeri Pilot.
1 ay önce Eşi kreşten çocuğunu almaya gitmiş araçlarının önünü kesmişler içinde 2,5 yaşında çocuğun bulunduğu araca taşlar yağdırmışlar.
Arkadaşımın eşine uzun zamandır takip ediyoruz seni defolup gidin yoksa aileniz buradan cenazenizi alır buda son iyiliğimiz size falan demişler.
Bunu duyduktan sonra arkadaşımın eşini aradım 3-4 saat geçmesine rağmen sesi titriyordu, ağlamaya başladı.
Onlar bana bağırıp aracıma taşlar atarken ben o arabanın içinde yavrum korkmasın diye en yüksek sesimle şarkı söylüyrordum yavrum korkup psikolojisi bozulmasın diye dedi içim parçalandı.
O bir anne ve yaşadığı hissi öyle iyi anlıyorum ki.
Yapılan şey onursuzluk karaktersizlik gerçekten

Ezilen bir topluluk bir asker eşini ve çocuğunu bu denli tehditler savurup resmen taciz etmeye yeltenebilir mi ...
Allah oralarda bu zorlukları yaşayanların yardımcısı olsun .. O küçücük çocuğun yaşadığı korku kimbilir ne derece ..
Ve aynı zamanda orada sadece ekmek parası uğruna oradaki halka ve ülkesine hizmet vermek amacıyla bulunan insanlara
bu şekilde eziyet edip canına kasdenlere ve onları haklı görenlere de lanetler diliyorum .. Hakketdiklerini tez zamanda bulurlar umarım ..

Arkadaşımın eşide hemşire canım.
Düşün ki onların rahatsızlıklarına, hastalıklarına derman olmaya çalışıyor .. yazık gerçekten ...

Arkadaşımın eşide hemşire canım.
Düşün ki onların rahatsızlıklarına, hastalıklarına derman olmaya çalışıyor .. yazık gerçekten ...
Psikolojisi ne durumda .. Sokakta yürümeye korkanları duymuştum ..
Şimdi o kadıncağız bu ruh haliyle nasıl çalışır, nasıl verimli olabilir ..
93-94 yıllarından bu yana pek de değişen birşey olmamış demek ..
O zaman öğretmenler sıraya dizilip kurşunlanıyordu .. Şimdi de alçakça kamu görevliler ve aileleri tehdit ediliyor ve hatta
sinsice şehit ediliyorlar .. Bu kaçıncı dediğimiz, bir sürü haber veya yayın yasaklarından dolayı diyemediğimiz ..

Uzun süre yıllık izininden kullandı şimdi çalışıyor evden işe işten eve.
Askeri araçla gidip geliyorlar haftasonları hiç dışarı çıkmıyorlar vs ..
Esir hayatı bi nevi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…