vayy neler olmuş burada.. konu kapanmadan iki kelime de ben çızıktırayım haydi..
konu sahibi, kocanın telefon numarasının milletin elinde işi ne? kaldı ki açma kapını kimseye.. komşuluk tarihte kaldı artık..
diğer bir yandan da, bizim ülkeye gelen iki türlü Suriyeli var.. Zengin olup işini taşımış ve baya baya zengin olan, diğer taraftan da devlet yardımı ve vergiden muaf tutularak geçinenler.. ben bugün hala elimden gelen yardımı yapan biri olarak ikisini de sevmiyorum.. genel olarak pisler, ne bakmayı ne konuşmayı bilmiyorlar.. aynı bizim yurdum insanı gibiler işte.. yere sümküren mi ararsın, ebesinin sabunladığı günün üzerinde imamı bekleyen mi.. ben kampların daha insancıl hale getirilip orada yaşamaları taraftarıydım.. adamlar GaziAntep'de tarihi eserin içine yerleşti kimsenin gıkı çıkmadı.. Kaçak sigara dükkanı açıp vergisiz işletti, valimiz "biz ensarız onlar muhacir" dedi :) şaka gibi bir ülke olduk rabbime şükür..
neyse, hani demişler ya bizim millete söylense kıyamet kopar diye.. yok valla ben koparmıyorum.. hatta bu yüzden yurtdışına yerleşeceğim ama ben Suriyeliler gibi iltica edip, vergisiz, eğitimsiz, kanunsuz yaşamayacağım için aynı konumda olmayacağım.. (önceki sayfalarda komik bir benzetme yapılmış). benim gözümde Suriyeli hamile kadına tecavüz edip öldüren yurdum insanıyla, sahilde kadınlara sarkan Suriyeli arasında bir fark yok.. elimden gelse ikisini de yollarım Suriyeye.. Kurban olsun hepsi Türkiyede yaşayan sorunsuz Somalililere, İngilizlere, Kanadalılara..