• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vazgeçememek

falan_gibi

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
39
12
288
Ankara
Merhaba,
İşkolik bir adamla uzun süre ilişki sürdürebilenler sırrınız nedir? Seviyor, kalbi güzel bir insan ama konu iş olunca öncelik o oluyor. bazen böyle ömür mü geçer diye düşünüyorum. Bu şekilde sevgilisi eşi olan fikir verebilecekler var mı?

Merhaba,
İşkolik bir adamla uzun süre ilişki sürdürebilenler sırrınız nedir? Seviyor, kalbi güzel bir insan ama konu iş olunca öncelik o oluyor. bazen böyle ömür mü geçer diye düşünüyorum. Bu şekilde sevgilisi eşi olan fikir verebilecekler var mı?
Arkadaşım evli böyle kocası. Yürümüyor bütün iş kızda. Sürekli iş iş. Gezmeye gittiklerinde bile aklı işte.

Işi eve taşıyan ise olmaz. Paylaşım alanınız sınırlılıktan öte iş terörüyle kısıtlanır. Uzak kaçın..

İşkolik insanla çok zor maalesef.. Öncelikler önemli. Abim tam işkolik biridir, 5 senelik kız arkadaşıyla tam evlenecekken ayrıldılar bu sebepten, kızın canına tak etti. Bir defa yalnız kalıyorsun, adam hep çalışmak istiyor, eve geç geliyor sürekli işyerinde, hata kaza bir yere götürsen sürekli aklı işte telefonda, bir yere gitmek istiyorsun "kendin git" diyor vesaire... Yalnız kalıyorsun kısacası.

Merhaba,
İşkolik derken nasıl işkolik:
1)İşini eve taşıyan iş saatleri dışındada sosyal hayatına ayıracağı zamanda sürekli iş düşünen ya da tel tabletten işle ilgilenen mi?

2)İş zamanında sosyal hayatını ikinci planda tutup işiyle ilgilenen, iş zamanı dışında ise sosyal hayatını birinci plana alan mı?

Ne yazık ki birçok insan bu iki seçeneği karıştırıyor.

Birinci seçenek ise yalnız bir ilişkiye veya ilişkideki sorunlarla tek başınıza ilgilenmeye hazır olun.
Heryere yalnız veya arkadaşlarınızla gidilir partneriniz olmaz.Zorlamayla beraber bir şey yaparsınız ki o zamanda bile gözü telde olur.
Psikolojik yalnızlık yaşarsınız.

İkinci seçenek ise bu işkoliklik değil işine değer vermedir.

Eşim işkolik değil ama ikinci bir iş yapıyor bunu evden yürütüyor. Hâliyle zamanının çoğunu işi alıyor. Telefon sürekli çalıyor ki hep x arkadaşı. Falan proje varmış filan rapor yetişecekmiş :ukala: 3-4 yıldır böyle ve ben çok yıprandım. İş nereye kadar devam edecek bilmiyorum ama bıktım yani. Ama bir yerde daha hafifleyecek elbet çünkü o da bu kadar çalışma meraklısı değil. Ama bunu severek isteyerek hayat boyu yapacak adamla olmak çok fedakarlık istiyor. Ben ikinci gebeliğimde muayeneye hep kendim gittim, doğumda bile iş için arıyorlardı, çocukları sünnete götürdük yine iş için aranıyordu sürekli vs vs. Ben takmamaya çalışarak gün geçiriyorum en baştan böyle yaşanmaz onu da söyleyeyim.

Merhaba,
Ablamın eşi bu şekilde. Ablam cocuklarla kendi takılıyor. Okul kaydı veli toplantıları ödevler vs vs herşey ablamda. Eniştem kaç8ncı sınıfta olduklarını bile karıstırır. Ama ablam sorun etmiyor. Para lazım sonuçta cocukların geleceği için diyor. Gezip etmez ablam evdedir genelde. Ama üretken ve sosyal biridir. Kendisi mutlu. Ben yapamazdım galiba

İşkolik derken nasıl işkolik:
1)İşini eve taşıyan iş saatleri dışındada sosyal hayatına ayıracağı zamanda sürekli iş düşünen ya da tel tabletten işle ilgilenen mi?

2)İş zamanında sosyal hayatını ikinci planda tutup işiyle ilgilenen, iş zamanı dışında ise sosyal hayatını birinci plana alan mı?

Ne yazık ki birçok insan bu iki seçeneği karıştırıyor.

Birinci seçenek ise yalnız bir ilişkiye veya ilişkideki sorunlarla tek başınıza ilgilenmeye hazır olun.
Heryere yalnız veya arkadaşlarınızla gidilir partneriniz olmaz.Zorlamayla beraber bir şey yaparsınız ki o zamanda bile gözü telde olur.
Psikolojik yalnızlık yaşarsınız.

İkinci seçenek ise bu işkoliklik değil işine değer vermedir.
Bende ikinci durum var o yüzden gemileri yakamıyorum. Bir yandan işi yeni bir firma sorumluluk üzerinde çok üstüne gidiyorum gibi geliyor. Benimle iken iş gündem değil, telefonu zaten çalsa da açmaz.

O zaman bu işkoliklik değilki.Yani bende çalışırken telimi acil durumlar dışında özel hayatım için kullanmam.Sadece molalarda ve öğle tatilinde bakarım.Bu normal bence yani işine saygı duymak.Mesela molalarda veya öğle kısa msjlar falan yaparım genelde eşimle veya arkadaşlarımla iş esnasında dediğim gibi tüm odak noktam işim olur.Fakat saat 16.30'dan sonrada hayatta iş konusunu veya işle ilgili bir teli maili açmam.Vaktimi kendime ve eşime ayırırım.

Eşim neredeyse uyanık olduğu tüm zamanlarda çalışıyor. Elinde bilgisayar, günde nerden baksan 13-14 saat çalışıyordur. Ama evde olduğu için benle de sohbet edebiliyor bir yandan, bana zaman ayırıyor, cinsel hayatımız asla sekteye uğramıyor, o yüzden gözüme batmıyor. Tatilde memlekete gittik, otobüste bile çalıştı ama dediğim gibi yanımda olunca çok etkilenmiyoruz. Siz ayrı şehirlerde misiniz ? Ne sıklıkta görüşüyorsunuz ? Kendinizi yalnız mı hissediyorsunuz bu ilişkide ? Bunlar önemli.

O zaman bu işkoliklik değilki.Yani bende çalışırken telimi acil durumlar dışında özel hayatım için kullanmam.Sadece molalarda ve öğle tatilinde bakarım.Bu normal bence yani işine saygı duymak.Mesela molalarda veya öğle kısa msjlar falan yaparım genelde eşimle veya arkadaşlarımla iş esnasında dediğim gibi tüm odak noktam işim olur.Fakat saat 16.30'dan sonrada hayatta iş konusunu veya işle ilgili bir teli maili açmam.Vaktimi kendime ve eşime ayırırım.
Mesai saatleri yok. Evden rapor hazırlıyor. Ara mola diye bir şeyi olmuyor bazen, ben sormasam gün geçiriyor iletişimsiz☹️

Eşim neredeyse uyanık olduğu tüm zamanlarda çalışıyor. Elinde bilgisayar, günde nerden baksan 13-14 saat çalışıyordur. Ama evde olduğu için benle de sohbet edebiliyor bir yandan, bana zaman ayırıyor, cinsel hayatımız asla sekteye uğramıyor, o yüzden gözüme batmıyor. Tatilde memlekete gittik, otobüste bile çalıştı ama dediğim gibi yanımda olunca çok etkilenmiyoruz. Siz ayrı şehirlerde misiniz ? Ne sıklıkta görüşüyorsunuz ? Kendinizi yalnız mı hissediyorsunuz bu ilişkide ? Bunlar önemli.
Bazen ayda bir görüşüyoruz, raporlar bitmeden hiçbir şey yapmak istemiyor. Birbirimize çok yakınız. Ama uzak ilişki muamelesi yapıyor, evet yalnız hissediyorum

Mesai saatleri yok. Evden rapor hazırlıyor. Ara mola diye bir şeyi olmuyor bazen, ben sormasam gün geçiriyor iletişimsiz☹️
O zaman bilemem.Kendin düşüncen karar vercen yukarıda bahsettiğim yalnız ilişkiyi yürütebilir misin?Ayrıca bu hep mi böyl olacak yoksa geçici bir sürem mi?Herşeyi gözönüne alıp kararını vermelisin bence

Back
X