Ve elde var sıfır!

Aglamayayim diyorum,onun minicik yüreğinde neler yaşanıyor bilmiyorum. Elimden bir şey gelmiyor.
anne olarak ve o adamın kim olduğunu bilerek buna sabretmeniz gerçekten çok zor Allah sabır versin.
Anne baba için evlat neyse,evlat içinde anne baba o.
Asıl zor durumda olan oğlunuz,bunun için mutlaka yardım alın.
Çünkü onda geri dönüşü olmayan yaralar kalabilir.

Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.

Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.
Babasi sizin beraberken oturduğunuz evde mi?

Allah en hayırlısını versin inşallah
lütfen habersiz bırakma
ben çok etkilendim, çok aklım kalır
bir gelişme olursa yaz mutlaka

bu arada umarım baban iyidir
yazık o da çok üzgündür şimdi
Yarın erken kalkıp işine gidecek,ama uyumuyor gelip gidip bakıp gidiyor,ağla içinde kalmasın haatalanirsin diyor. Ben senin mutsuz olmana dayanamıyorum diye sarıldı ağladı. Sana vuran elleri kırılsın,vurmsaydi çocuk bu halde olmayacaktı bende istemem böyle olsun ama gitme kızım,o çocuk anlayacak,görecek sana koşarak gelecek sabret evladın için hayatını karartma dedi. Ama işte yüreğime söz geçmiyor.

Onun için yapıyor yada gerçekten gelmek istemiyor,babama karşı nefret dolu. Adam ağladı karşısında sen kotusun dedi başka bir şey demedi,annemle babamı siz ayirdiniz,dedi ağladı. : ((

Şimdi siz ayrılınca, etrafınızda dedeyi görünce sürekli, dedesi olduğu icin babası gitti diye düşünüyor. Çok yakınım bir kız çocuğu, evde ananesine dusman olmustu. İç dünyasında anane olduğu icin baba gitti diye düşünmüş. Çok şükür astılar şimdi. Allah yardımcınız olsun, biraz kendi halinde bırakacaksınız, çareniz yok başka. Sonuçta babası ama ben de erkek olarak çok fazla dayanabileceğim düşünmüyorum. Umarım çocuğu çok rahat bırakıp, okul uyumunu da etkilemezler.

Babasi sizin beraberken oturduğunuz evde mi?
Oğlumu aldığında babaannesi de kalıyor orada eltimin oğlu var,hep iç içe oldukları için buraya alisamiyor.Ablamin çocukları fazla şımarık ve sürekli ovunuyorlar. Maddi durumları oldukça iyi olduğu için bin bir çeşit oyuncağa sahipler babam aldı,babam şuraya götürdü diyerek eziyorlar,oğlum kadiramiyor. Oyuncak,gezme vs tamam ama baba söz konusu olunca elimden bir şey gelmiyor.

Şimdi siz ayrılınca, etrafınızda dedeyi görünce sürekli, dedesi olduğu icin babası gitti diye düşünüyor. Çok yakınım bir kız çocuğu, evde ananesine dusman olmustu. İç dünyasında anane olduğu icin baba gitti diye düşünmüş. Çok şükür astılar şimdi. Allah yardımcınız olsun, biraz kendi halinde bırakacaksınız, çareniz yok başka. Sonuçta babası ama ben de erkek olarak çok fazla dayanabileceğim düşünmüyorum. Umarım çocuğu çok rahat bırakıp, okul uyumunu da etkilemezler.
O evde babam bas düşman bana sahip çıktığı için,ve oğlumda babamı anne babasını ayıran adam olarak gördü.Anlar ama bilemedim,çaresiz kalmak çok zor.

Yarın erken kalkıp işine gidecek,ama uyumuyor gelip gidip bakıp gidiyor,ağla içinde kalmasın haatalanirsin diyor. Ben senin mutsuz olmana dayanamıyorum diye sarıldı ağladı. Sana vuran elleri kırılsın,vurmsaydi çocuk bu halde olmayacaktı bende istemem böyle olsun ama gitme kızım,o çocuk anlayacak,görecek sana koşarak gelecek sabret evladın için hayatını karartma dedi. Ama işte yüreğime söz geçmiyor.

bravo babana!
helal olsun!
:KK9::KK9::KK9:
babanı dinle

Oğlumu aldığında babaannesi de kalıyor orada eltimin oğlu var,hep iç içe oldukları için buraya alisamiyor.Ablamin çocukları fazla şımarık ve sürekli ovunuyorlar. Maddi durumları oldukça iyi olduğu için bin bir çeşit oyuncağa sahipler babam aldı,babam şuraya götürdü diyerek eziyorlar,oğlum kadiramiyor. Oyuncak,gezme vs tamam ama baba söz konusu olunca elimden bir şey gelmiyor.
Beraberken oturdugunuz evde ise babasi, orayi istemesi cok normal canim.. Alistigi, bildigi, sahiplendigi bi ortam neticede ve cocuk o, duygusal davranacaktir, bi sure de seni suçlayacaktir, ne olur dik durmaya calis, sogukkanli ve sakin ol, cocugunu kaybetmedin, korkma.. Allah buyuk, dönecek o devran.. Kac yasinda yavru?

ablan ne yapıyor peki?
susturamıyor mu çocukları?
o nasıl bir şey ya???:sinirli:

Beraberken oturdugunuz evde ise babasi, orayi istemesi cok normal canim.. Alistigi, bildigi, sahiplendigi bi ortam neticede ve cocuk o, duygusal davranacaktir, bi sure de seni suçlayacaktir, ne olur dik durmaya calis, sogukkanli ve sakin ol, cocugunh kaybetmedin, korkma.. Allah buyuk, dönecek o devran.. Kac yasinda yavru?
8 ama ne biliyim ordada beni istiyor arada derede kalmış olması canımı yakıyor,okulda arkadaşları gülüp oynarken onun bu sorunlarla içine kapanması zoruma gidiyor.

O evde babam bas düşman bana sahip çıktığı için,ve oğlumda babamı anne babasını ayıran adam olarak gördü.Anlar ama bilemedim,çaresiz kalmak çok zor.

Ya iste iki uç gün alıp, çocuğu şımartıp, psikolojisini tamamen etkiliyorlar aslında da farkında değiller sanırım. Babacığın da üzülmesin, torununun gerçekten yürekten hissettiği o değil. Bahsettigim kızın annesi doktor. Psikolog arkadaşını getirmiş eve ziyaret gibi, kızla konuşurken evde koymuş teşhisi. Anane olduğu icin baba eve gelmiyormuş gibi düşünmüş. Oğlunuz da kendince sucu dedesine atmış. Bir süre sonra anlayacaktır. Nolur siz kendinizi bırakmayın. Hem beden hem ruh sağlığınız oğlunuz icin sağlam olmalı.

8 ama ne biliyim ordada beni istiyor arada derede kalmış olması canımı yakıyor,okulda arkadaşları gülüp oynarken onun bu sorunlarla içine kapanması zoruma gidiyor.
Bu bir surec, hepiniz bi sekilde zorlanacaksiniz ama sakin olman lazim.. Duygusal davranarak bi seyi aşamazsın.. Cocuga nasil yaklaşman gerektigi hususunda arastirma yapmalı, bilene danismalisin acilen..
Gececek Allah in izniyle..
Cocugun tepkilerini normal görmeye calis.. Kolay degildir mutlaka ki ama şu an dusune dusune kendini yemek bi ise yaramaz..

Ya iste iki uç gün alıp, çocuğu şımartıp, psikolojisini tamamen etkiliyorlar aslında da farkında değiller sanırım. Babacığın da üzülmesin, torununun gerçekten yürekten hissettiği o değil. Bahsettigim kızın annesi doktor. Psikolog arkadaşını getirmiş eve ziyaret gibi, kızla konuşurken evde koymuş teşhisi. Anane olduğu icin baba eve gelmiyormuş gibi düşünmüş. Oğlunuz da kendince sucu dedesine atmış. Bir süre sonra anlayacaktır. Nolur siz kendinizi bırakmayın. Hem beden hem ruh sağlığınız oğlunuz icin sağlam olmalı.
Pskologa gitmem gerek,o çocuk o evde kalmayacak ne pahasına olursa olsun.

Ablamin eşi kızıyor konuşuyor getirmemekle tehdit ediyor biraz düzeliyor sonrası aynı.Buyuk kız olan durumu anladı artık ama 5 yaşındaki delirtiyor beni çocuk anlamıyor.

ya çok özür dilerim ama
bir süre gerçekten gelmesinler o zaman
benim de küçük oğlum var
ne demek çocuk anlamıyor
öyle bir anlar ki
isteseler, öyle bir anlatırlar ki
ablanızı çok kınadım

Bu bir surec, hepiniz bi sekilde zorlanacaksiniz ama sakin olman lazim.. Duygusal davranarak bi seyi aşamazsın.. Cocuga nasil yaklaşman gerektigi hususunda arastirma yapmalı, bilene danismalisin acilen..
Gececek Allah in izniyle..
Cocugun tepkilerini normal görmeye calis.. Kolay degildir mutlaka ki ama şu an dusune dusune kendini yemek bi ise yaramaz..
Geçecek inşallah,yatın okuluna gidecem zaten.

ya çok özür dilerim ama
bir süre gerçekten gelmesinler o zaman
benim de küçük oğlum var
ne demek çocuk anlamıyor
öyle bir anlar ki
isteseler, öyle bir anlatırlar ki
ablanızı çok kınadım
Ablam benle yatıp benle kalkıyor,hala WhatsApp'ın yazıyor gelmw desemde gelir.. Ablamın ki gerçekten zor bir çocuk bütün ilgi alaka benim oğlumda olunca,ama haklisin buda bir etken olabilir. Bunun üzerinde de duracam.

Back
X