Ve elde var sıfır!

İşte ben oğlum ilk gidecem dediğinde ağlayıp sizlamasaydim bunlari yapamazdı bana,sizin gibi yapmak vardı iste.Artik takmıyorum kafama vicdanın rahat annelik adına herşeyi yaptım mutlu olsun diye cabaladim geri kalanı ona kalmış.İnsan değiller bunlar,küçücük çocuğun aklıma giren psikolojiye oynayan insan olamaz.O çocuğun yarını bangır bangır geliyor beni asla dinlemiyor,evladım üzerine hukmum yok vebalı onun uzerine..
Allah'ım sen hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın , inanın çok üzüldüm. Konuşmaya ihtiyacınız olursa buralardayım. Dua edin bol bol , Rabbim her şeyi görüyor umarım evladınızın psikolojisine zarar vermez :(

Çocuğunuza biraz zaman tanıyın. Eminim ki eşinizde çocuğun sorumluluğunu daha fazla alamaz ve bir müddet sonra pes eder.
Muhtemelen aklına girdiler yavrucağın. Sizin direncinizi kırmaya çalışıyorlar.
Biraz sabır lütfen. Dayanın. Eminim ki çocuğunuz geri dönecektir.
Bu dönemde sakın fevri davranmayın.

Oğlumu aldım bugün yine aynı şeyleri söyledi,beni istemiyor,sevmiyormus. Babasına gitmediğim sürece buraya gelmeyecekmiş. Sen bilirsin dedim,nerede mutlu olacaksan orada kal dedim ama babanla barismam artık mümkün değil ben kararımı verdim dedim. O zaman bende kararımı verdim orada kalmak istiyorum,sende bunu kabul et dedi. Tamam dedim bıraktım babasina. Artık daha iyiyim. Bir üye demiş sinema aktivite demiş,evde olduğumuz çok nadirdir zaten. Benle bunları yapmaya zaten alışkın,ama babasından yeni yeni ilgi alaka görünce baba daha cazip gelmeye basladi. Ben çarpım tablosunu ezberlemisini,ödevlerini zamanında yapmasını ve temizliğine dikkat etmesini istedikce burada kurallar var diye işlemiş kafasina,evladım benim her zaman evladım. Birazda orda kalsın,çarpım tablosunu vs ordada ezberlemek zorunda zira,ben elimden geleni yaptım artık kendisi bilir. Ama barışma gibi birşey söz konusu dahi olamaz.
cok takdir ettim sizi
merak etmeyin 2 gun sonra getirecek baba gerisin geri
yanliz daha oncede yazmistim , en acilinden pedagogla gorusun , bu durumda cocuga nasil yaklasmaniz gerektifini en dogru o anlatacaktir size

Allah'ım sen hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın , inanın çok üzüldüm. Konuşmaya ihtiyacınız olursa buralardayım. Dua edin bol bol , Rabbim her şeyi görüyor umarım evladınızın psikolojisine zarar vermez :(
Amin çok teşekkür ederim.

Çocuğunuza biraz zaman tanıyın. Eminim ki eşinizde çocuğun sorumluluğunu daha fazla alamaz ve bir müddet sonra pes eder.
Muhtemelen aklına girdiler yavrucağın. Sizin direncinizi kırmaya çalışıyorlar.
Biraz sabır lütfen. Dayanın. Eminim ki çocuğunuz geri dönecektir.
Bu dönemde sakın fevri davranmayın.
Şeytan çocuğuna bunları yaşatmaya hakkın yok,evine dön diyor ara ara. Oğlum gerçekten iyi değil bu dönem eğriyi gogruyu ayırt edemiyor babası ilgilenince benden kötüsü olmadı. Kılık-kıyafet kişisel bakimini,okuldaki problemleriyle dersleriyle,hastalığında herşeyi de tüm yükü ben yuklenmistim sirtima,biraz hayatın zorluğunu gorsun. Emeklerimin hiç olması zoruma gidiyor.

cok takdir ettim sizi
merak etmeyin 2 gun sonra getirecek baba gerisin geri
yanliz daha oncede yazmistim , en acilinden pedagogla gorusun , bu durumda cocuga nasil yaklasmaniz gerektifini en dogru o anlatacaktir size
Pedagog degilde buradan bir arkadaş çocuk psikiyatri demişti oradan görüşme ayarladım bu hafta icine.Daha 8 yaşındaki çocuk benim kararımı sorguluyor,hatanın babasinda olduğunu gayet iyi biliyor ki beni boşanmaya ikna eden oglumdu anlamıyorum,iki güzel lafa gezip tozmaya kanmasini. Babası herşeyi alıyormuş,gezdiyormus ben ne yapıyorum diyorum. Babamla barışmiyirsun sen suçlusun diyor.Mumkun değil benim oğlum bu lafları düşünüp,beni suclasin.

Net olmak her zaman iyidir. Çocuk için de olsa dik durun lütfen. Geri dönünce herşey düzelecek mi? Eşiniz değişecek mi?
Eğer cevabınız hayır ise dönmeyin . Çünkü eğer dönerseniz düzelen bir şey olmayacak her ayrılış çocuk ve sizin için ayrı bir yıkım olacaktır. Sorumsuz erkek çok zor. Allah yardımcınız olsun

Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.

Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.
Canım kızım 9 yaşında ve 2. Kez denedik. Düşün ayrıldık tekrar (ilkinde bebekti hatırlamıyor. 2. De 3 ay dayanabildim lütfen ayrıl deyip durdu).
Geçenlerde dedi babamı çok özledim. Bir psikolog arkadaşım var ve hep der ki kaçırma kıymete biner. Öyle mi annem hadi yavrum git kal dedim. 2 gün sonra aramış ne zaman alacaksın diye. Anne yüreği kıyabilsem 15 gün bırakacağım da işte....
Babası şimdi kıymetlendiriyor. İki gün sonra kaçar

Net olmak her zaman iyidir. Çocuk için de olsa dik durun lütfen. Geri dönünce herşey düzelecek mi? Eşiniz değişecek mi?
Eğer cevabınız hayır ise dönmeyin . Çünkü eğer dönerseniz düzelen bir şey olmayacak her ayrılış çocuk ve sizin için ayrı bir yıkım olacaktır. Sorumsuz erkek çok zor. Allah yardımcınız olsun
Yok asla dönmem büyük konuşmaktan Allah a sığınırım yerle gök dile gelecek x dön evine diyecek donmem,bir değil on evladım olsa hepsi birden barismam için çabaladı artık kararım kesin.

Pedagog degilde buradan bir arkadaş çocuk psikiyatri demişti oradan görüşme ayarladım bu hafta icine.Daha 8 yaşındaki çocuk benim kararımı sorguluyor,hatanın babasinda olduğunu gayet iyi biliyor ki beni boşanmaya ikna eden oglumdu anlamıyorum,iki güzel lafa gezip tozmaya kanmasini. Babası herşeyi alıyormuş,gezdiyormus ben ne yapıyorum diyorum. Babamla barışmiyirsun sen suçlusun diyor.Mumkun değil benim oğlum bu lafları düşünüp,beni suclasin.
cocuklar kolay etkileniyor maalesef
sizi cok iyi anliyorum ve uzuntunuzu yuregimde hissediyorum ama psikolog yada cocuk psikayatristi sizi dogru yonlendirecektir buna eminim
o cocukla konustugunda cocugun neden ve nasil bu kadar cok etkilendigi ortaya cikacak
o zaman en azindan cozum yolunu bileceksiniz , insallah bir an once duzelir durum ve oglunuz guzel bir sekilde doner size..

bide erkek cocuk olunca benim aklima su da geliyor , sizi koruma icgudusuyle kendini mi feda ediyor acaba aklinca , yani ne biliyim ben babamla kalirsam anneme kotu davranirsam babam annemi rahat birakir mi diye de dusunuyor olabilir mi?
bu veletlerin dusunce sekli cok farkli , ben oglumda bir kac kere yasayip dumur olmustum cunku

Canım kızım 9 yaşında ve 2. Kez denedik. Düşün ayrıldık tekrar (ilkinde bebekti hatırlamıyor. 2. De 3 ay dayanabildim lütfen ayrıl deyip durdu).
Geçenlerde dedi babamı çok özledim. Bir psikolog arkadaşım var ve hep der ki kaçırma kıymete biner. Öyle mi annem hadi yavrum git kal dedim. 2 gün sonra aramış ne zaman alacaksın diye. Anne yüreği kıyabilsem 15 gün bırakacağım da işte....
Babası şimdi kıymetlendiriyor. İki gün sonra kaçar
Zaten hep derim babanı görmek istedignde veya konuşmak istediğinde asla bundan kısıtlama yok,o senin baban ne zaman nerde istersen gorusursun dedim ve öylede oldu. Hep iyiydi okuldan aldığımda bugün babam gitmek istiyorum derdi,tamam sen nasıl istersen derdim bırakırdim. Ama bu kez farklı beni sanki anne olarak değil,karsisinda düşman varmiscasina hal hareketleri,o bakışlarını görmen lazım tanıyamiyirum oğlumu.

Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki

benim oğlum da sömestr boyunca babadaydı
döndüğü gün oğlum babasından ayrılırken biraz duygulandı babasına sarıldı ve
bana dönüp dedi ki " anne babamla birleşin nolur"
(babası demiş annene söyle barışalım diye yüzsüzce )
içim bir cız etti ağlamasından dolayı.
oğlum hayır bunu konuştuk böyle bir şey olmayacak. babanla vedalaş gidelim dedim.
sarıldılar ve ayrıldılar.

eve gelene kadar konuştuk tatilin nasıl geçti neler yaptın vs...

oğluma boşanan ilk anne baba biz değiliz, sonuncu da biz olmayacağız,
anneler babalar anlaşamazsa boşanabilir bu çok normal,
zamanla sende alışacaksın dedim. dertleştik.
şimdi daha iyi..

ama o minicik yürekleriyle maalesef içinde bulunduğumuz durumu anlamasını beklemiyorum
çünkü henüz çok küçükler ve bu durumları anlayabilecek yaşta değiller.
zamanla yaş aldıkça anlayacaklarını umuyorum.
maalesef babalarının sorumsuzluğundan dolayı biten evliliklerin ceremesini çocuklar çekiyor.
Benim oğlum bana hak veriyor ama her çocuk gibi anne babası yanında olsun istiyor ki bu çok normal
Allah sabır ve dayanma gücü versin hepimize.

Amin çok teşekkür ederim.

Şeytan çocuğuna bunları yaşatmaya hakkın yok,evine dön diyor ara ara. Oğlum gerçekten iyi değil bu dönem eğriyi gogruyu ayırt edemiyor babası ilgilenince benden kötüsü olmadı. Kılık-kıyafet kişisel bakimini,okuldaki problemleriyle dersleriyle,hastalığında herşeyi de tüm yükü ben yuklenmistim sirtima,biraz hayatın zorluğunu gorsun. Emeklerimin hiç olması zoruma gidiyor.
Sizi çok çok iyi anlıyorum.3 çocuğum için ben,onları sıkan,bunaltan,keyiflerini kaçıran bir anneyim.Neden;çünki ödevlerini hatırlatan,tabletle saatlerce oynamalarını engelleyen,uyku vakitlerini geçirmemeleri için sınır koyan,aç gitmemeleri için 10 dakika daha erken uyandıran benim.
Eşim benle kıyaslayınca,kızmayan,hesap sormayan,rahatlarını bozmayan kişi.
Kardeşimle hastanede kalmak için evden 2 günlük ayrılmamda,aslında birşeyin değişmediğini,bunu mutlaka birinin hatırlattığını görmüşlerdi.Üzülmeyin,bence de en doğrusunu yaptınız.Bugün bu taklaları atan baba,yarın belki de çocuk seni özlüyor dediğinizde bile arazi olmayı tercih edecek.Allah sabır versin size,dayanın,kazanacaksınız inşallah.

Son düzenleme:
Dik duruşunuzu bozmayın ve moralinizi yüksek tutun lütfen , inanıyorum ki kısa sürede oğlunuz gelecektir. Vicdansızlar yatacak yerleri yok yeminle , ben uzak tutma duası okuyorum her gün oğlum ve kendim adına , inandığım için mi bilmiyorum ama sanki işe yarıyor. İnsan ne yapacağını bilemiyor , hiç yatılı gitmedi oğlum ama aldığı bir gün saniyeler geçmek bilmiyor ya geri gelmezse getirmezse diye.... Allah sabır versin , yardım etsin.

cocuklar kolay etkileniyor maalesef
sizi cok iyi anliyorum ve uzuntunuzu yuregimde hissediyorum ama psikolog yada cocuk psikayatristi sizi dogru yonlendirecektir buna eminim
o cocukla konustugunda cocugun neden ve nasil bu kadar cok etkilendigi ortaya cikacak
o zaman en azindan cozum yolunu bileceksiniz , insallah bir an once duzelir durum ve oglunuz guzel bir sekilde doner size..

bide erkek cocuk olunca benim aklima su da geliyor , sizi koruma icgudusuyle kendini mi feda ediyor acaba aklinca , yani ne biliyim ben babamla kalirsam anneme kotu davranirsam babam annemi rahat birakir mi diye de dusunuyor olabilir mi?
bu veletlerin dusunce sekli cok farkli , ben oglumda bir kac kere yasayip dumur olmustum cunku
Sanmıyorum,ben ağlarken babam geldi demiştim ya,babam oğlum annenle baban bir arada mutlu değiller,kavga ediyorlar. Baban orda mutlu,annen burda mutlu diye anlatırken oğlum dedi ki,eğer annem susarsa babam anneme kızmaz,bağırmaz. Babaannem dedem küfrederken hep susuyor,hiç cevap vermiyor annem susmuyor annem suçlu dedi. Yemin ederim o an kapılarını pençelerini yakmamak için zor tuttum kendimi.

Sanmıyorum,ben ağlarken babam geldi demiştim ya,babam oğlum annenle baban bir arada mutlu değiller,kavga ediyorlar. Baban orda mutlu,annen burda mutlu diye anlatırken oğlum dedi ki,eğer annem susarsa babam anneme kızmaz,bağırmaz. Babaannem dedem küfrederken hep susuyor,hiç cevap vermiyor annem susmuyor annem suçlu dedi. Yemin ederim o an kapılarını pençelerini yakmamak için zor tuttum kendimi.
Gerizekalilar neler sokmuşlar küçücük çocuğun aklına :( çok üzüldüm ama sabret sen. Elbet özleyecek seni ve geri gelecek. Daha ana kuzusu o ya.

Eşinin son gayretleri canım,çocuğunuzdan başka kozu yok,kadının canını yakmak isteyen evlattan başlıyor,sanki kendi canları değilmiş gibi.
Halbuki o kuzunun ruh halini düşünse öyle mi davranır:(

Sizi çok çok iyi anlıyorum.3 çocuğum için ben,onları sıkan,bunaltan,keyiflerini kaçıran nir anneyim.Neden;çünki ödevlerini hatırlatan,tabletle saatlerce oynamalarını engelleyen,uyku vakitlerini geçirmemeleri için sınır koyan,aç gitmemeleri için 10 dakika daha erken uyandıran benim.
Eşim benle kıyaslayınca,kızmayan,hesap sormayan,rahatlarını bozmayan kişi.
Kardeşimle hastanede kalmak için evden 2 günlük ayrılmamda,aslında birşeyin değişmediğini,bunu mutlaka birinin hatırlattığını görmüşlerdi.Üzülmeyin,bence de en doğrusunu yaptınız.Bugün bu taklaları atan baba,yarın belki de çocuk seni özlüyor dediğinizde bile arazi olmayı tercih edecek.Allah sabır versin size,dayanın,kazanacaksınız inşallah.
Aynen bende şimdi o konumdayim,birde şu plesteysin umarım doğru yazmisimdir her ne zimbirtisiysa o getirmis eve,sabah akşam onu oynuyormus. Ama babasıyla görüşmesini istiyorum,izlediğinde kaçmasını baba sevgisindende mahrum kalmasını istemiyorum aslında tek derdim,herşeyin normale binmesi,ben razıyım herşeyiyle ilgilenmeye o haftasonu alsın gezdirsin sadece şimdi aklımda özlemenin cok,gece üzerini açar mi,beni özlerde annemi özledim diyemez mı?,ödevlerini yapmaz,çarpım tablosunu ezberlemezse derslerinden geri kalır mı gibi sorular var. Anlatamadım ama ne biliyim.

Aynen bende şimdi o konumdayim,birde şu plesteysin umarım doğru yazmisimdir her ne zimbirtisiysa o getirmis eve,sabah akşam onu oynuyormus. Ama babasıyla görüşmesini istiyorum,izlediğinde kaçmasını baba sevgisindende mahrum kalmasını istemiyorum aslında tek derdim,herşeyin normale binmesi,ben razıyım herşeyiyle ilgilenmeye o haftasonu alsın gezdirsin sadece şimdi aklımda özlemenin cok,gece üzerini açar mi,beni özlerde annemi özledim diyemez mı?,ödevlerini yapmaz,çarpım tablosunu ezberlemezse derslerinden geri kalır mı gibi sorular var. Anlatamadım ama ne biliyim.
Özleyince sizi ağlar zaten canım,ve ağlayan çocukla babası da olsa başa çıkamaz.İnşallah sağlıklı bir süreç işler,ve çocuğunu,arayan soran bir baba olur.Fakat ne yazıkki erkekler evladı da boşuyor genelde,istisnalar hariç:(

Back
X