• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ve işte vakit geldi...

senağlamasenağlama Bol bol ağla açıl cinsilatifim. Bir tek zaman ilaç olacak sana ,zamanla alışıyor insan sevdiklerinden ayrılmaya. Bir sürü şey yazmıştım, sildim cinsilatifim. Ne mutlu kızına senağlama

Ah ah..ana gibi yar olurmu ? Belki 4 - 5 kez okudum yazilarini
Anacigim geldi gozumun onune, tartismalarimiz, kavgalarimiz, benim bu essek kafaligim yuzumden agladigi anlar geldi gozumun onune...meger bugune kadar yaptigi hersey bana olan sevdasindanmis :çok üzgünüm

kızıma giderken dedim ki
başın sıkışacak,darda kalacaksın,çaresiz de olacaksın
unutma ki benden başka hiç kimse, başına gelenden en az zararla çıkmanı sağlayak çözümü sunamaz sana
çünkü ben senin annenim
annende annelikten gayrı bişey dememiş, yapmamıştır
önünde sonunda anlıyoruz işte anneliği

Ah ah..ana gibi yar olurmu ? Belki 4 - 5 kez okudum yazilarini
Anacigim geldi gozumun onune, tartismalarimiz, kavgalarimiz, benim bu essek kafaligim yuzumden agladigi anlar geldi gozumun onune...meger bugune kadar yaptigi hersey bana olan sevdasindanmis :çok üzgünüm

kızıma giderken dedim ki
başın sıkışacak,darda kalacaksın,çaresiz de olacaksın
unutma ki benden başka hiç kimse, başına gelenden en az zararla çıkmanı sağlayak çözümü sunamaz sana
çünkü ben senin annenim
annende annelikten gayrı bişey dememiş, yapmamıştır
önünde sonunda anlıyoruz işte anneliği

İşte annelik budur
Evladını korumak ve sevmek
Kızımada aynı şeyleri söyleyerek onuda yolcu etmiştim
Yanlız kalınca inan çok şeyleri yapmayı öğreniyorlar
Hayata daha bir sıkı sarılıyorlar
Bambaşka bir insan oluyorlar tecrübe ediniyorlar hayatta
Kızınıza okul yaşamında başarılar diliyorum
Sevgiler....

Kalbimin ta derinliklerinde hisettim bu ayrılığı.Ama kuşun kanatlanıp yuvadan uçma zamanıdır artık acı da olsa..Hepimiz yaşıyoruz.Ama gerçek olan şu ki,hayat geldiğimizde de yalnızdık,sonunda da yalnız olacağız.Her şeyini evladının hayatına bağlamak insanı gerçekten çok üzer.Ama onun da en az annesi kadar güçlü olması için kendi ayaklarının üzerine sağlam basması lazım.Anneler ne kadar üzülse de hayat boyu onların arkasında olmayacağını blirler.Ve böyle bir şekilde derdini başkaları ile paylaşırlar. Allah hayırlısı ile kendine ve çevresine faydalı olabilen hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin.Sna da gelince canım.Ben de canımdan bir parçayı yedi yıl önce uğurlamıştım.Gönderdiğimde küçük bir çocuktu.Bitirdiğine baktım ki koskocaman adam olmuş.Zaman çabuk geçiyor.....Üzülme canım o güçlenecek!.....

Bunu yapmak istemezdim yani en özelimi yazıp destek almak pek tarzım olmadı ama sanırım ihtiyacım var.

Sevgili kızım ünvyi kazandı .benden çok uzaklara gidiyor ve ben hiç iyi değilim arkadaşlar
Çünkü sadece bi evlat değil o bana
şu an içimden geçenler klavyede şekil bulacak. inanın şimdiye kadar kimselere söylemediğim şeyler dökülecek parmaklarımdan
Onu tanıdığımda 6 yaşındaydı.bense 25
Daha öncesi de vardı elbet. benim yeterince anne olmadığım ,onun beni anne bellemediği ,ismimi söylediği yıllar
O yıllar nasıl geçti bilmiyorum.hiç yaşadığım ,sustuğum yıllardı.
Zamansız gelmişti hayatıma.hiç hesapta yoktu daha ben çocuktum. çocuğun çocuğu oldu demişlerdi
Bilemedim o zamanlar anne olmak ne demek
Daha 1 yaşındaydı ondan kendimi kopardığımda.gözüm görmedi, kulağım duymadı onu
Sadece koca gözlerine bakıp ağlamayı bildim ve içimden neden diye sormayı
Gün geldi yavaş yavaş omuzlarım dikleşmeye aklım berraklaşmaya başladı.aldım hiç tanımadığım kuzumu ve bilmediğim bi şehre geldim
Okula başladı.anne demeye de
Başlarda tuhaf gelirdi anne lafını duymak.anne dediğinde bana mı dedi diye emin olmak için sağıma soluma bakınırdım.
Alışmaya çalıştık birbirimize.yeni şehre, insanlara ve hayata hiç bilmediğimiz
Sonra konuşmaya başladık.daha çok ben.aklımda kalan ne varsa…
Bazen karanlıkta kaldık. bazen susuz ,bazen az doydu karnımız ,bazen üşüdük birbirimize sarıldık
Sıkıntılar icatlar yaptırdı bize
Mesela gazımız kesildiğinde ;çamaşır makinesini boş çalıştırıp akan sıcak suyla yıkandık
Mum ışıgında sehpa üzerinde romantık yemekler yedik.elektriğimiz olmadığında
sakız çiğnemenin acıktırdığını ve çiğnememek gerektiğini
Ders çalıştık birlikte.annenin ödevi var sen kendin yapmalısın dediğimde boynunu büküp gitmeleri var bide
Soranlara çok iyiyiz dedik.hiç sıkıntımız yok.
6 yıl geçirdik böyle
Sonra büyüdük.
Yeni evimiz yeni hayatımız ve artık paramız vardı.
hemen bisiklet aldık. hayalimizdi…tv ve kuzuma hep istediği bi yatak odası
O yılların üzerinden çok zaman geçti.
Artık bize bişey olmaz dediğim bi anda bu sefer de hayat kuzumun sağlıyla bi çelme taktı bana
Yok artık dedim.bu kadarı da fazla..tam 4 kez hayatımın anlamını ameliyat masasında gördüm
her seferinde tam ağlayacakken biri sarılıp.sen çok güçlüsün derdi
Susardım…
Oysa ne çok isterdim bi omza başımı koyup günlerce ağlamayı.yapamadım hiç
Biz artık anne kız değiliz.daha öte bi şey …adı konulmamış… tarifi yapılmamış…
Arkadaş, sevgili, anne, çocuk, baba, dost, abla, abi yeryüzündeki tüm sevgilere karşılık gelecek sıfatlara sahip bi duygu ,bi anlam
Bir tek benim bildiğim .belki o bile bilmiyordur ona yüklediğim anlamı.
Her yere düştüğümde ha gayret dememin onun içinliğini ya da onun yolundan taşları dikenleri ayıklamamın sebebini
Hala birlikte yatan anne kızız biz.kavga da ettik.kızdık da birbirimize
ama sarılmadan sımsıkı bi gün geçirmedik.seni seviyorumsuz saatimiz olmadı.
15 yıl olmuş beraber yola çıkalı ve artık yollarımızı ayırma vakti
Üzgünüm,korkuyorum,yalnızım,kalbim ağrıyor,sesim acıyor
Allah canını sağ etsin ,istediğin yerde ol. teselli cümlesi dilimde.
göz yaşım yanaklarımda

Güle güle biricik kızım...

O kadar kötü oldumkı bu yazıyı okurken...Çünkü rahmetlı annemle kendımı gordum sankı..Bizi anlatmışsın sankı...Ablam sana bırsey dıyımmı,allah hep kısa surelı ayrılıklar versın.Keske benımde annem suan yaşasa razıyım ondan çoookk uzaklarda olmaya..Sen cok haklısın ayrılıklar her zaman cok zor..Ama sonunda kavusmak varsa katlanılır..Senı cok ıyı anlıyorum..Umarım kızın okulunu en guzel sekılde bıtırır ve her zaman senın gurur duycagın hayırlı bır evlat olur..Sevgılerle...

nice yüreklere rehber olmuşsun,söyleyemediklerini dile getirip,yazıya nede güzel dökmüşsün.
çok üzüçü durumlar yaşamanın yanısıra bugünlere gelebilmek,bir çok fedakarlıklar sarfedip,her ikinizde ayakta durabilmenin,mutluluğunuda yaşamışsınız.buda sizin gibi akıllı bir anne yapabilir ancak.
henüz beş ay olmuş.şimdi belkide tatil dolayısıyla yanınızda.hasret gideriyorsunuz.koklaşıp,aradaki,gecen zamanı telafi ediyorsunuzdur. ve yeniden gitmenin acısını bir kez daha yaşıcaksınız.ve bu gelgitler birkaç yıl yaşanacak.

bende yaşadım benzerini canım.kızımın gelgitleri öylesine canım yanardıki,bir kaç gün önceden başlardım sancılanmaya.hele ilk bırakıp geldiğim günü hiç unutmam.8 saatlik bir yoldu bıraktığımız yer.eve gelene kadar gözüm yaşı kurumadığı gibi eşimlede ağzımı acıp tek kelime dahi konuşmamıştım.sanki onun sucuymuş gibi.
veeee nihayet okulun son senesinde de birini buldu,şipşak birde üstüne düğün oldu.ben gelcek yanımda hasret gidercez,okul bittiğinde yaşayacak hayallerimiz vardı beraber yapacağımız,kızım mesleğini yapcak az çok kardeşini okutmaya yardımcı olur derken.ne olduğunu anlamadan,temelli elimden kaydı gitti.

şimdiyse kısacık tatili var,onunda yarısını kayınvalideler,yarısını bizde,sınırlı ve kurallı.
ben de çocuğumdan bir şey anlamadım.doyamadım.ve hepde hasret kalacağım.

dilerim senin bir müddet yanıda olur,hayallerinizi gercekleştirisiniz.zamanı gelince hayırlı eşlerde nasip etsin tabii.ama uzak olmasın inşallah.

öpüyorum canım,allah yardımcın olsun.Şeniz:1hug:

okuyunca annemm geldi aklımaa gurbettee olmak çok zor :çok üzgünüm: ama böyle güçlü bi anneninn kızıda eminim çok güçlüdürr vee başarılı olup tekrar anneciğinin kollarına bıraktığı gibi güçlüü bi şekilde dönecektirrr

nice yüreklere rehber olmuşsun,söyleyemediklerini dile getirip,yazıya nede güzel dökmüşsün.
çok üzüçü durumlar yaşamanın yanısıra bugünlere gelebilmek,bir çok fedakarlıklar sarfedip,her ikinizde ayakta durabilmenin,mutluluğunuda yaşamışsınız.buda sizin gibi akıllı bir anne yapabilir ancak.
henüz beş ay olmuş.şimdi belkide tatil dolayısıyla yanınızda.hasret gideriyorsunuz.koklaşıp,aradaki,gecen zamanı telafi ediyorsunuzdur. ve yeniden gitmenin acısını bir kez daha yaşıcaksınız.ve bu gelgitler birkaç yıl yaşanacak.

bende yaşadım benzerini canım.kızımın gelgitleri öylesine canım yanardıki,bir kaç gün önceden başlardım sancılanmaya.hele ilk bırakıp geldiğim günü hiç unutmam.8 saatlik bir yoldu bıraktığımız yer.eve gelene kadar gözüm yaşı kurumadığı gibi eşimlede ağzımı acıp tek kelime dahi konuşmamıştım.sanki onun sucuymuş gibi.
veeee nihayet okulun son senesinde de birini buldu,şipşak birde üstüne düğün oldu.ben gelcek yanımda hasret gidercez,okul bittiğinde yaşayacak hayallerimiz vardı beraber yapacağımız,kızım mesleğini yapcak az çok kardeşini okutmaya yardımcı olur derken.ne olduğunu anlamadan,temelli elimden kaydı gitti.

şimdiyse kısacık tatili var,onunda yarısını kayınvalideler,yarısını bizde,sınırlı ve kurallı.
ben de çocuğumdan bir şey anlamadım.doyamadım.ve hepde hasret kalacağım.

dilerim senin bir müddet yanıda olur,hayallerinizi gercekleştirisiniz.zamanı gelince hayırlı eşlerde nasip etsin tabii.ama uzak olmasın inşallah.

öpüyorum canım,allah yardımcın olsun.Şeniz:1hug:

evet irmacım.tatil sebebiyle kuzum yanımdaydı ama geçen hafta gitti...
ve alıştım biraz derken yine başa döndüm
yaşamışsın, bilirsin sen...
ben bu hasretliğin bitmeyeceğini biliyorum.ünv için evden çıkmaya görsünler bi daha dönüşleri çok zor oluyor veya olmuyor
ya iş ya da evlilik onları alıkoyuyor işte...
yani hazırlıklıyım
tekrar aynı evde yaşamamız belki de mümkün olmayacak
sağlık olsun ,canları saolsun...

O kadar kötü oldumkı bu yazıyı okurken...Çünkü rahmetlı annemle kendımı gordum sankı..Bizi anlatmışsın sankı...Ablam sana bırsey dıyımmı,allah hep kısa surelı ayrılıklar versın.Keske benımde annem suan yaşasa razıyım ondan çoookk uzaklarda olmaya..Sen cok haklısın ayrılıklar her zaman cok zor..Ama sonunda kavusmak varsa katlanılır..Senı cok ıyı anlıyorum..Umarım kızın okulunu en guzel sekılde bıtırır ve her zaman senın gurur duycagın hayırlı bır evlat olur..Sevgılerle...

haklısın canım benim.kusura bakma belki şımarıklık benimki
''ayakkabım olmadığına üzülürken,yolda ayakları olmayan birine rastladım''
bu sözü hatırlattın
Allah anneciğinin mekanını cennet etsin

haklısın canım benim.kusura bakma belki şımarıklık benimki
''ayakkabım olmadığına üzülürken,yolda ayakları olmayan birine rastladım''
bu sözü hatırlattın
Allah anneciğinin mekanını cennet etsin

Canım ablam rica ederım ne demek..Ama en azından daha rahattır ıcın belkı sımdı demı..Allah kavustursun en güzel şekilde ablacım:1hug:a.s.

daha şimdi gördüm bu konuyu, nasıl gözümden kaçmış dedim.
zaten demin okuduğum konudan ağlamaya meyilli gözlerim hiç dayanamadı bu sefer.

10 sene öncesine gittim.
şehir dışında kazandığım üniversiteye gitmek için yola çıktığım gün geldi gözümün önüne..
hep etkilenirdim o sahneden, çünkü o güne kadar annemi bir kez bile ağlarken görmeyen ben, dolu dolu gözlerini görmüştüm gözlüklerinin arkasından..
neler geçmişti kimbilir kafasından derdim.

şimdi 10 yıl sonrasındayım, okul biteli yuvamdan uçalı yıllar olmuş ama şimdi anladım ben annemin aklımdan geçenleri işte.
o dökülmemeye çalışan gözyaşlarının anlamını ilk sayfada okudum.
siz bana anne tarafından gösterdiniz o günü, naçizane kız tarafından bahsedeyim bende size.

kızınız heyecanlı, kızınız hüzünlü ama en çok da mutlu.
sizin endişelerinizi henüz anlayamıyor.
ama emin olun sizin değerinizi en iyi anlayacağı zamanlar bunlar.
karşılaşmalarınızda en güzel sarılmaları yaşayacağınız zamanlar.
en içten anne diyeceği zamanlar belki de.
yavaş yavaş değil hızlı büyüyeceği zamanlar..
giderken kızınızı uğurladınız, dönüşte arkadaşınızı karşılayacaksınız.

gurur duyun birbirinizle..

Çok duygulandım Tüylerim diken diken okudum
Bir çok kimse zahmetlerle büyütmüş bu günlere getirmisiniz
Ama ne mutluki hayatın yollarını başarıyla geçiyor kzınız
Onu başarıp kazanmasından dolayı sizide anneliğinziden dolayı tebrik ediyorum
Artık eskisi gibi her yaşta her koşulda gurbet yaşanıyor
Annem 1 saatlik mesafeye gelin gitmişte anneannem gurbete gitti diye ağlarmış hep
Derken uzaklık 2 saat olmuş O da yetmemiş yurtdışı bile olmuş
İnsan zmanla hepsine alışıyor
Bende çok küçük yaşta aileden ayrı kalan bir olarak çok ii anlarım
Annemde çok sulu gözlü Herkes onu teselliye çalşırdı Çocuğuda üzme derlerdi
Ben zaten her fırsatta ağlardım Az ayrılıklar yaşamadık
Ama bak şimdi yıllardır annemle beraberiz Bi evlenip gitsem artık diye gözüme bakıyor:roflol: Şaka tabii
Ama elbet üzülmekle beraber anne olarak ii yerlerde olması ii bi yuva kurmasıda sizi mutlu edecek
Kazanamayıp evde stresliüzütülü zmanlar geçirse nasıl yardımcı olabilirdinizki içindeki fırtınaya
Dağ ardında olsunda yer altında olmasın diyen büyük sözyle noktayı koyayım a.s.

daha şimdi gördüm bu konuyu, nasıl gözümden kaçmış dedim.
zaten demin okuduğum konudan ağlamaya meyilli gözlerim hiç dayanamadı bu sefer.

10 sene öncesine gittim.
şehir dışında kazandığım üniversiteye gitmek için yola çıktığım gün geldi gözümün önüne..
hep etkilenirdim o sahneden, çünkü o güne kadar annemi bir kez bile ağlarken görmeyen ben, dolu dolu gözlerini görmüştüm gözlüklerinin arkasından..
neler geçmişti kimbilir kafasından derdim.

şimdi 10 yıl sonrasındayım, okul biteli yuvamdan uçalı yıllar olmuş ama şimdi anladım ben annemin aklımdan geçenleri işte.
o dökülmemeye çalışan gözyaşlarının anlamını ilk sayfada okudum.
siz bana anne tarafından gösterdiniz o günü, naçizane kız tarafından bahsedeyim bende size.

kızınız heyecanlı, kızınız hüzünlü ama en çok da mutlu.
sizin endişelerinizi henüz anlayamıyor.
ama emin olun sizin değerinizi en iyi anlayacağı zamanlar bunlar.
karşılaşmalarınızda en güzel sarılmaları yaşayacağınız zamanlar.
en içten anne diyeceği zamanlar belki de.
yavaş yavaş değil hızlı büyüyeceği zamanlar..
giderken kızınızı uğurladınız, dönüşte arkadaşınızı karşılayacaksınız.

gurur duyun birbirinizle..

canım..canım..canım:1hug:
ne güzel ifade etmişsin kız tarafını
benim gibi milyonlarca anne var biliyorum
evladını bi şekilde bi sebeple uğurlayan
benim abartma sebebim ane-kız dan farklı bi şeydik biz
kelimeler kifayetsiz bunun ifadesi için
o yüzden çok zorlandım...zorlanıyorum
farklardan bi tanesi giderken de arkadaşımdı o
daha nelerimdi bilsen
rabbimin gücüne gitmesin
herşeye rağmen canı saolsun uzakta olsun demeyi ihmal etmiyorum
tabii tüm anneler adına bu duam

Çok duygulandım Tüylerim diken diken okudum
Bir çok kimse zahmetlerle büyütmüş bu günlere getirmisiniz
Ama ne mutluki hayatın yollarını başarıyla geçiyor kzınız
Onu başarıp kazanmasından dolayı sizide anneliğinziden dolayı tebrik ediyorum
Artık eskisi gibi her yaşta her koşulda gurbet yaşanıyor
Annem 1 saatlik mesafeye gelin gitmişte anneannem gurbete gitti diye ağlarmış hep
Derken uzaklık 2 saat olmuş O da yetmemiş yurtdışı bile olmuş
İnsan zmanla hepsine alışıyor
Bende çok küçük yaşta aileden ayrı kalan bir olarak çok ii anlarım
Annemde çok sulu gözlü Herkes onu teselliye çalşırdı Çocuğuda üzme derlerdi
Ben zaten her fırsatta ağlardım Az ayrılıklar yaşamadık
Ama bak şimdi yıllardır annemle beraberiz Bi evlenip gitsem artık diye gözüme bakıyor:roflol: Şaka tabii
Ama elbet üzülmekle beraber anne olarak ii yerlerde olması ii bi yuva kurmasıda sizi mutlu edecek
Kazanamayıp evde stresliüzütülü zmanlar geçirse nasıl yardımcı olabilirdinizki içindeki fırtınaya
Dağ ardında olsunda yer altında olmasın diyen büyük sözyle noktayı koyayım a.s.

yok yok hiç ağlamadım onun yanında
3 kez geldi gidişinden bu yana
ne geldiğinde ne de gittiğinde
ağlamadım...ağlamam
çok çok teşeşekkür ederim güzel düşüncelerin için
çok haklısın her kelimende

hayattan sadece bir dilegim vardi
"Anne olmak"
Sizin bu yazinizi okuduktan sonra gercekten hayattan yine tek istedigim seyin "anne olmak" oldugunu anladim..

Anne olmak gaz kesintisinde camasir makinasindan akan sicak suyla yikanmak.
Anne olmak elektrik kesildiginde mum isiklarla yemek yemek.
Ama tüm bunlari yasarken yavrusuna hic birini belli ettirmemek.
Ben sizin bunu en iyi sekilde basardiginiza tüm kalbimle inaniyorum.
Hayat sizi hic ayirmasin kizinizdan.

hayattan sadece bir dilegim vardi
"Anne olmak"
Sizin bu yazinizi okuduktan sonra gercekten hayattan yine tek istedigim seyin "anne olmak" oldugunu anladim..

Anne olmak gaz kesintisinde camasir makinasindan akan sicak suyla yikanmak.
Anne olmak elektrik kesildiginde mum isiklarla yemek yemek.
Ama tüm bunlari yasarken yavrusuna hic birini belli ettirmemek.
Ben sizin bunu en iyi sekilde basardiginiza tüm kalbimle inaniyorum.
Hayat sizi hic ayirmasin kizinizdan.

dilerim anne olmak gibi bi duyguyu en doğru zamanda yaşarsın.
Allah tüm isteyenlere hayırlı,sağlıklı evlatlar versin.
duaların ve dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim...

canım ya....çok güzel anlatmışsın duygularını.tüylerim diken diken oldu.inşallah bu yıllarda geçer ve kızın tekrar yanında iş bulur

Ne kadar güzel ne kadar anlamli yazmissiniz :gitme:
Allah iyi insanlarla karsilastirsin yavrunuzu insallah.

Back
X