çoğunluğu alıyor ama..
daha geçen katıldığım bir seminerde..
dr.ların en iyi maaş aldığından bahsedildi...
bölüm olarak değişiyorsa bilemem tabi..
Yeni mezun olmuş dr.lar kesinle öyle büyük rakamlı maaşlar almıyorlar...
Anca kendi özel muaynanesini kurmuş,hastası bol olan ya da özel hastanede çok revaçta olan bir branşı olan dr. sa....
konuyla alakasız olacak ama çok merak ettim, yeni mezun olmuş dr.lar ne kadar maaşla başlıyorlar ?
Az evvel juno yazmıştı....Yeni mezun dr.kendisi ...1500 tl aldığını yazdı...
bende sezeryana karşıyım şahsi fikrim tabi kimseye karışma hakkım yok iki doğumum da normal oldu ilk doğumumda o kadar sorun yaşmama rağmen yinede normali tercih ettim ben sezeryandan korkuyorum yaptıranlarda iyi cesaret var valla :18:
yasağa gelince şimdiye kadar nasıl doğurmuş analarımız eskiden sezeryan mi varmış kızalar en iyisi doğal olanı
:
En iyisi bu ulkeden gitmeli diyen arkadaslara sozum
Fransada, almanyada vede ingilterede kesinlikle keyfi sezryan olayi yok
Hastanin istegine asla bakilmiyor normal olanida bu zaten ..
Turkiyede her konuda avrupa standartlarini yakalamaya calisiyor iste .. Bu yaygara niye ?
Anneleriniz sizleri nasil dogurdu ? Annanneleriniz annelerinizi nasil dogurdu ? Bi sorun arastirin lutfen .. heralde sizi ancak amerika paklar !
anladığım kadarıyla szeryan yanlısı bir anlayışın var ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BU KANDIRMACA DÜZEN GEÇDE OLSA DEĞİŞTİ
evet sezeryan doğum yapmak isteyen korkak bayanlar var ama kurunun yanında yaşta yanmasın
düşün
1.doğumunm sezeryan oldu ve iş oya bebekken vefat etti
2.doğumunda sezeryan oldu oda vefat etti
3 olurmu olur oda vefat etti
4 yasakmış ya ne olacak ozaman hee 5 sezeryan olan yokmu var tabi ama bu nasıl bir vicdan
kaç defa sağlık bakanlığına artan sezeryanlar hiçde masum değil.........demiştim şükür bitti artık
hiçbirşeyden habersiz üç kuruş bıçak parası kurbanı olmayacak arkadaşlar
o bebeği istiyorsan arkadaşım bir sorunda yoksa DOĞURACAKSINIZ
TABİATIN KANUNU BU
anne sıf kendini düşünüyor diye bebeğe yapılan bu ilk saygısızlık kararıda ortadan kaldırılmış olacak
o minik beden kendi çabasıyla ilk başarısını elde edebilecek artık....SIRA GELDİ SEZERYAN SONRASI NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİNE:)
Canım özel hastanede bir arkadaşıma doktor eğer doğuma benim gelmemi istiyorsan gün belirleyelim,yani sezaryan için..Ben normal doğuma gelmiyorum demişti...Kaldı ki arkadaşımın ne psikolojik ne de fiziksel hiç bir rahatsızlığı ,korkusu yoktu..Sırf doğumunda dr. bulunsun diye sezaryan oldu.... Bulunduğumuz yerin en iyi hastanesinde üstelik... 3 kadın doğum dr erkek vardı..üçü de sezaryanciydi ....
sen de git yurtdışında doğur o zaman..
dr. ların hepsinden bahsetmiyorum ben..
aralarında sırf hastayı düşünen ve onun için çırpınan binlerce dr. kardeşim var elbette...
rabbim onlardan binlerce kez razı olsun.
özellikle sezaryan meraklısı+ para meraklısı olanlardan bahsediyorum..
asıl sizin gibi lere herşey müstehak...ne yani sezaryanı normal doğumdan üstün görmek iyilikmi oluyor bana....(mecburi olmadan)
sana göre bn saçma olabilirim..ama bana görede sen çok saçmasın.....ayrıca ben hiçbir hastalığımda kimseye yük olmuyorum..
aylık 6,7 milyarla işe başlayan ben değilim dr.ların ta kendisi..
Konu açıldığından beri takip ediyorum, çevresi ve kendisi normal doğum yapmış kişiler "herkes normal doğum yapsın" diyor.
Sezeryanlı olduğu halde normal doğum daha iyi diyenler de var, ama onlar da sezeryanda sorun yaşamış kişiler.
Sezeryan veya normal bu benim kararım diyenlere katılıyorum. Elbet o sırada nasıl bir doğum olacağını doktorlar daha iyi bilir ama bir anne adayı normale hazır değil ise nasıl olacak, ben onu anlayamadım hala. Bebek annenin karnında kalacak galiba.
Ya da zorla da olsa üstten alttan bastırıp da bebeğin kafasını mı vakumlayacaklar, hani öyle bir alet var ya.
Buradaki istisna nedir onu tam anlayamadım, herhalde bu durumda olan bir doğum mecburen sezeryan olacaktır. Sonuçta anne adayının o süreçteki acıları ve korkuları yanına kalacak.
Ben normal doğuracağım diyen birine zorla sezeryan uygulanmasın diye galiba bu yasa...
haa derdin bu yani doktorlarla çekemiyorsun yani..
merak etme aldıkları 1.400 falan.. dönerden para alma hakkı da çoğunun elinden alınmış durumda..
diğer konuda da ben jübilemi yaptım..
yobaz kesim haklarımızı kaybetmemize alkış tutar, buna şaşırmıyorum artık..
benim cümlemi yorumlamışsın da yorumlama gücüne hayran kaldım valla.. dön dön oku o cümleyi ne demek istediğimi anlarsın belki...Yobaz kesim normal doğum yapar, modern kesim sezeryanmı.
Şimdi o yobaz dediğiniz kişiler tavuk bile kesemiyor, ama o tıp yemini etmiş emek 7 yıl eğitim almış kişiler kasap dükkanından çok kesim yapıyorlar rant için öcü gibi gösterdiler normal doğumu, en hassas anında para için sömürdüler insanları. (Birçok değerli doktorumuzu tenzi ediyorum bu arada)
benim cümlemi yorumlamışsın da yorumlama gücüne hayran kaldım valla.. dön dön oku o cümleyi ne demek istediğimi anlarsın belki...
sen kimseyi tenzih etmiyorsu ayrıca doktora say söv yumrukla hangi kesimi tenzih ettin anlamadım şimdi... : ))
çok komiksiniz ya.. valla..
dediğim gibi siz (doktora laf eden kesime de siz diyip kibarlaştırıyorum ya durumu neyse) doktora gitmeyin.. ya da gittiğiniz doktorlara da düşüncenizi söyleyin helallik alın falan : ))
böyle konuşanlara hakkını helal etmeyen emektar doktorlar tanıyorum çünkü..
kasaba gidin siz doğru cümleyi kullanmışsınız da zaten bakın : ))
Yeter artık ya, bu neyin kafası böyle, ne diyorsun sen? Allah senin gibi gönüllülere nasip etsin inşallah şehit anası olmayı.
Konu sezeryan arkadaşım konuyu saçma sapan fikirler üzerinden yaptığın siyasete çekip durma. Git başka mecralarda deşarj ol. Sezeryanın yasaklanmasından bahsediyoruz burda. Sezeryan yasaklandı diye hangi gafil 10 çocuk doğuracak? Mantıksız mantıksız fikirlerinle meşgul etdip germe burda insanları. Siyaset konuşmak istiyorsan git başka başlık aç.
iyi ki açıklık getirdin cnm ama bu açıklığı kabul etmeyecek onlarca insan çıkacaktırSezaryen nedir?
Sezaryen; yolunda gitmeyen doğum eylemine yapılan müdahalenin adı olup batın boşluğunun doktor tarafından açılarak bebeğin doğurtulmasıdır. Başka bir deyişle bir karın ameliyatı , bir cerrahi hemşiresinin söylediği üzere görkemli bir kurtarma ameliyatıdır.
alıntı...
ben normal de yaptım sezaryen de...Konu açıldığından beri takip ediyorum, çevresi ve kendisi normal doğum yapmış kişiler "herkes normal doğum yapsın" diyor.
Sezeryanlı olduğu halde normal doğum daha iyi diyenler de var, ama onlar da sezeryanda sorun yaşamış kişiler.
Sezeryan veya normal bu benim kararım diyenlere katılıyorum. Elbet o sırada nasıl bir doğum olacağını doktorlar daha iyi bilir ama bir anne adayı normale hazır değil ise nasıl olacak, ben onu anlayamadım hala. Bebek annenin karnında kalacak galiba.
Ya da zorla da olsa üstten alttan bastırıp da bebeğin kafasını mı vakumlayacaklar, hani öyle bir alet var ya.
Buradaki istisna nedir onu tam anlayamadım, herhalde bu durumda olan bir doğum mecburen sezeryan olacaktır. Sonuçta anne adayının o süreçteki acıları ve korkuları yanına kalacak.
Ben normal doğuracağım diyen birine zorla sezeryan uygulanmasın diye galiba bu yasa...
Yobaz kesim normal doğum yapar, modern kesim sezeryanmı.
Şimdi o yobaz dediğiniz kişiler tavuk bile kesemiyor, ama o tıp yemini etmiş 7 yıl eğitim almış kişiler Özel Hastanelerde kasap dükkanından çok kesim yapıyorlar rant için öcü gibi gösterdiler normal doğumu, en hassas anında sömürdüler insanları. (Birçok değerli doktorumuzu tenzih ediyorum bu arada)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?