Bir soru sorabilirmiyim, bugüne kadar kaç kez ameliyat oldunuz, yada kaç yakınınızı ameliyata gönderdiniz, çıkınca narkozun geçip şuurunun yerine gelmesini beklediniz.Bunun travmasını biliyormusunuz. kadının sezeryandan sonra göreceği o dikiş izleri ve çekeceği eziyet o korkunç çatal varya o travmadan bin kat daha fazla.
BU YASAK HASTALARA DEĞİL DOKTORLARA GETİRİLDİ ASLINDA. Neden bir doktor 1 saatte yapacağı sezeryan varken, atıyorum 5 saat sürecek normal doğumu beklesin. Para ve zaman kaybı, ısrarla sezeryan diyorsa kadın yapsın. Ama doğum psikolojisi, hastane psikolojisi o kadar çaresizsinki. İşte o anda seni pazarlamacılar reklamcılar gibi tuzağa düşürenlere tepkiliyim sadece.
Ha birde başımdan geçen olayı anlatayım.Ağır bir kanamayla özel bir hastanenin isim yapmış doktoruna attık kendimizi hani can havliyle denirya işte öyle. Dedikine ameliyat,rahimi alacağız. Takvim yapraklarını açtı aslında çok doluyuz ama madem durumun acil hemen yatış işlemlerini yapalım tahlillerini yaptırırz 1_2 gün sonra ameliayata alırız. O an o kadar çaresiz ve güçsüzümki tamam dedim. Sonra fikir değiştirdim ben bugün yatmayım 1 kaç gün psikolojimi hazırlayayım size döncem. Atladık arabaya hemen başka bir ile sıradan bir hastane.Anlattım böyle böyle doktor güldüki bana bunun içinmi ameliyat dediler sadece 1 ilaç verdi 2 gün sonra şikayetim kesildi. 4 yıl oldu hiç bir şikayetim yok Allaha şükürler olsun.
Ya ben o gün ameliyat olsaydım, şu anda sırf para hırsı için kurban edilmiş yarım bir kadın olacaktım.
sezeryan doğum bebekler üzerinde önemli sağlık sorunlarına yol açar. bir zorunluluk yoksa sırf daha rahat doğurayım diye bebeklerinin sağlığını düşünmeyen anneler hiç doğurmasınlar bence de. ne bencilliktir bu annelik duygusuna aykırı zaten.
sezeryan doğum bebekler üzerinde önemli sağlık sorunlarına yol açar. bir zorunluluk yoksa sırf daha rahat doğurayım diye bebeklerinin sağlığını düşünmeyen anneler hiç doğurmasınlar bence de. ne bencilliktir bu annelik duygusuna aykırı zaten.
birde şunu eklemeliyim bende 2.doğumumu dr ve ebenin psikolojik baskısıyla sezeryan olarak yapmaya karar verdim doğum yapalı günler olmasına rağmen oğlumun yüzüne her bakışımda ondan defalarca özür dilemiştim. kendimce bir suçluluk psikolojisine girmiştim oğlum şuan 1 yaşını geçti he suçluluk duygummu tabiki oda geçti fakat her adet dönemime yakın yumurlama sancısı neymiş onu öğrendim,karnımı hissedememek neymiş onu öğrendim,saçmasapan bir kesik görüntüsü ve değişmiş bir adet kanaması sizce bu değişimlerin neresi olumlu hade zorunlu birdurum varsa durum başka..ben şunu açıkça söylüyorum kendi isteğiyle sezeryan olan olsun fakat dr'ların kandırarak sezeryana aldığı şu günler bitsin artık.
tamam herşey iyi hoş
neden sezeryanla bebeğini doğuran annelerin anneliğini sorguluyorsunuz onu anlamadım
sağlık sorunlarından bahsedebilirsiniz doğumdan sonra ki toparlanma süresinden bahsedebilirsin anlarım
ama yok bebeğini sezeryanla dünyaya getirenler şöyle annedir böyle annedir çocuğunu düşünmüyordur anne olmasınlar demek ne yahu
siz normal doğum yaptınız diye madalya mı takalım yani
ne bekliyorsunuz ki ahh kardeş ben sezeryanla doğum yaptım benden daha çok anne olmayı sen mi hakediyorsun demelerini mi bekliyorsunuz
çocuğum yok ama ben bile üzüldüm yani bu tavırlara değil o anneler
çok ayıp gerçekten
benımde değinmek ıstedığım o ben ce olay cok saptırıldı yazılanlar resmen sezeryan yoluyla bebek dunyaya getırecegıne hıc doğurma dıyolar yanı bu kadar mı basıte alınıyo sadece ıyı anne olmak ıın doğum şeklının normal olmaıı söz konusu
Sezeryan bebek üzerinde sağlık sorunlarına mı yol açar? Hariçten gazel okumayalım. Hangi doktora sorarsan sor aynı şeyi söyleyecektir. Sezeryan "bebek" açısından normal doğumdan daha risksizdir.
Bu ne biçim bir yargılama tarzı, nerden alıyorsunuz siz bu cesareti? Bencillikmiş, annelik duygusuna aykırıymış. Benim annem beni sezeryanla doğurdu, kardeşimi de. Mükemmel bir annedir her zaman! Ağzınızdan çıkanları kulağınız duysun. Normal doğum tercih ediyorsun diye başkalarına hakaret edemezsin sen.
Git çatır çatır doğur bize ne. Biz burda sezeryanın yasaklanmasını konuşuyoruz. Sen sezeryanla doğum yapanlara hakaret ediyorsun. Nerden türüyor senin gibi insanlar, ne yiyip içip de bu kafaya sahip oluyorsunuz, inanamıyorum sizin gibilerin gerçekten var olduğuna.
Hani sert çıkan doktorları, duygusuz ebeleri yerden yere vuruyorsunuz ya burda, canavarlıkla suçluyosunuz ya, pardon da senin ne farkın var?
Bu doktorun sorunu bence.Çocuğun oksijensiz kalma riski durumunda almalı sezeryana.Buda bir tıbbi zorunluluk.normal dogumda rısk yokmu sanıyosun dogum kanalında oksıjensız kalan bebek özürlü dogabılıyor bızım bır tanıdıkta vardı bu sezeryan yaptım kendı ıstegımle hemde allaha sükür saglık sorunu yok bende sezeryanla dogdum 34 yasındayım ve sükür kı hıcbır saglık problemım olmadı sen dogur 8-10 tane normal istiyosan ama sezeryan yapanlarada camur atma senınde allah büyük bır gebelıgın olurda sezeryan yaparsan tükürdügünü güzel yalamıs olursun
sezeryan yaptım gayette güzel bır anneyımsanada burda susmak düşer
Bu doktorun sorunu bence.Çocuğun oksijensiz kalma riski durumunda almalı sezeryana.Buda bir tıbbi zorunluluk.
haa derdin bu yani doktorlarla çekemiyorsun..
merak etme aldıkları 1.400 falan.. dönerden para alma hakkı da çoğunun elinden alınmış durumda..
hükümetin siyasi projesi bu doktorlara karşı halkı kışkırtmak.. askere de aynı şey yapılıyo, öğretmene de
yiyin siz bunları hep..
senin sezeryanından ekstra ne alıyo sanıyorsun ki doktor..
özel doktora ödeme yaparsın devlettekine öyle bi şansın yok..
diğer konuda da ben jübilemi yaptım..
yobaz kesim haklarımızı kaybetmemize alkış tutar, buna şaşırmıyorum artık..
ben daha fazla cevap yazmayacağım demiştim, dediğimi de yapıcamyobazın ta kendisi sensin..
bir tütlü anlayamayan..
illada benim doğrum diyen..
tuttturmuş hak hak diye ne hakkından bahsediyorsun sen ya.
ne hakkın alınmış elinden de alkış tutmuşlarmış....
dr.ların avukatımısın sen....neden hiç kabul edemiyorsun dr.larında sahtekar olabileceğini...
TIPKI HER İNSANIN OLABİLDİĞİ GİBİ
ne kürtaj yasasına ne sezaryan yasasına alkış tutarım.
ama siz gibi her şıkıştığında karşıt görüşü yobaz diye adlandıran herkeze
ağzının payını verene ayakta alkış tutarım
biraz saygı birazcık saygı göster fikirlere.....
ben her mesajımda ısrarla yazıyorum ZORUNLU OLMADIKÇA SeZARYAN YAPAN DR.LARDAN BAHSETTİĞİMİ
ama sen ısrarla anlamak istediğin gibi anlıyorsun....
sen keyif yap hamile kal bebek aldır..
bu cinayettir desek yobaz oluruz..
senin tabirinle yobazım ama sen ve senin gibiler benim tabirimle katilsiniz
ikide bi sezaryan kaldırıldı merak etme yazıpda durma..(ne merak ediyorum nede destekliyorum)
bu ülkede hangi yasağa hakkıyla uyulduki buna uyulacak...
yolsuzluk almış başını gidiyor ne yasası ne kanunu.....
ben daha fazla cevap yazmayacağım demiştim, dediğimi de yapıcam
doktorları haketmiyorsunuz dediğimde ne kadar haklı olduğumu söylemlerinizden anladım zaten..
bahsettiğim kesim aslında hiç bir hakkı haketmiyor..
üstüne 3 kadın getirip oturacaksın, o denli yaniii...
bu fikirleri değiştiremeyeceğim için fazla da yazmak istemiyorum..
elimizden alınan hakkımız derken ne kastettiğimi anlamadığına da eminim..
bunu anlasan zaten bana carlamazsın..
ayrıca fazla tv izleyen bi kesim var..
o kesim sanıyor ki kürtaj keyfi yapılıyor..
neyse burası da yeri değil zaten..
yobazın ta kendisi sensin..
bir tütlü anlayamayan..
illada benim doğrum diyen..
tuttturmuş hak hak diye ne hakkından bahsediyorsun sen ya.
ne hakkın alınmış elinden de alkış tutmuşlarmış....
dr.ların avukatımısın sen....neden hiç kabul edemiyorsun dr.larında sahtekar olabileceğini...
TIPKI HER İNSANIN OLABİLDİĞİ GİBİ
ne kürtaj yasasına ne sezaryan yasasına alkış tutarım.
ama siz gibi her şıkıştığında karşıt görüşü yobaz diye adlandıran herkeze
ağzının payını verene ayakta alkış tutarım
biraz saygı birazcık saygı göster fikirlere.....
ben her mesajımda ısrarla yazıyorum ZORUNLU OLMADIKÇA SeZARYAN YAPAN DR.LARDAN BAHSETTİĞİMİ
ama sen ısrarla anlamak istediğin gibi anlıyorsun....
sen keyif yap hamile kal bebek aldır..
bu cinayettir desek yobaz oluruz..
senin tabirinle yobazım ama sen ve senin gibiler benim tabirimle katilsiniz
ikide bi sezaryan kaldırıldı merak etme yazıpda durma..(ne merak ediyorum nede destekliyorum)
bu ülkede hangi yasağa hakkıyla uyulduki buna uyulacak...
yolsuzluk almış başını gidiyor ne yasası ne kanunu.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?