- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
ŞU işaretlediğim kısma coşkuyla katılmakla birlikte, konuyu japon kadınlarının idrar kaçırma problemine getirmeyi başaranları tebrik ediyorum, nerden nereye gelmiş konu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdiBir de madem konu buraya geldi ufak bir dip not olarak japon kadınlarının cinselliği rahat yaşayamama, idrar kaçırma gibi problemlerinin olmamasının sebebinin o bölgedeki kasları kuvvetlendiren kegel egzersizleri olduğunu söyleyeyim, belki deneyip, işine yarayan olur, basit birşey zaten.
Onun dışında devlet elini bedenimizden, tercihlerimizden, yaşam tarzımızdan çek diyorum peşin peşin ama sezeryanın bireysel olarak yasaklandığına dair bir açıklama bulamıyorum hiçbiryerde. Bulan varsa benimle de paylaşabilir mi? Benim okuduğum kadarıyla sezaryan oranı fazla olan doktorlara eğitim, hastaya sezeryanın tüm risklerini açıklayan zorunlu bilgilendirme formu, sezaryan oranı fazla olan özel hastanelere yaptırım gibi uygulamalar konuşuluyor, bunlar da sırf doktorun keyfi öyle istiyor diye hastayı yönlendirdiği sezaryanın önüne geçmek için fena yöntemler değil gibi. İçimde iyimser bir taraf devletin gündemi dağıtabilmek için ortaya böyle beylik, normal bir insanın aklının mantığının almayacağı boş laflar atıp, sonra alttan alttan işe yarar kararlar geçireceğini umuyor.
Dileklerine katılıyorum canım.
Her nekadar birilerinin kadınların kararlarına müdahale etmesinden rahatsız olsamda,bazı doktorların sezeryanı yanlızca kazanç kapısı olarak görmesinden de rahatsızım.
Ben iki doğumumuda sezeryanla yaptım ama,o kadar çok normal doğum yapmak istediği halde doktorunun son günlerde bir bahane bulup sezeryana aldığı tanıdığım varki.Çoğu doktor keyfi istemediği ve daha pahalı olduğu için normal doğum isteyen kadınları bile sezeryanla doğurtuyor.Bunun önüne geçebilmelerini umuyorum,tabiiki kesin yasaklarla değil sınırlamalarla.
eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.
burası bunun yeri değil ama siz çeşitli nedenlerle kürtaj olmuş olanlara katil diyemezsiniz. siz başkalarına hakaret ederseniz, misli hakareti de göze almış olmanız lazım ki bence fazlasıyla hakediyorsunuz. kürtaj tartışmak istiyorsanız gidin başka başlık açın insanların sinirini oynatmayın.
ayrıca kürtajla ilgili karar çıktı. 10 hafta olarak kalacak, eskisi gibi. cinayetin cezası belli, dolayısıyla devlet bunu kabul ederken size mi kaldı insanlaraa katil deyip yargılamak?[/QUOT
ben burda defalarca yazdım ne sezaryanı ne kürtaj yasasını destekliyorum diye....
ne hakimim ne yasayım bende bir insanım..
herkez aynı fikirde olmak zorunda değil..
bana göre GAYRİMEŞRU İLİŞKİDEN MEYDANA GELEN BİR GEBELİKTE ALDIRLAN BEBEK KATİLLİkten başka birşey değil
ister siniriniz oynasın ister oynamasın ..
Gayrimeşru olmaması için imam nikahı kıysak olur mu?
basit bir mantik hatasi yapiyorsunuz, uzakdogulular minyon insanlar oldugu icin tabii ki bebekleri de minyon doguyor, sangun da bunu bilir ki, öyle 3,5-4kg falan çıkartmıyorlar yani dagina göre kar meselesi:) yani uzakdogulu kadınların maharetinde degil iş, bebekleri kucuk. Idrar kacirma meselesine gelince de Japon ninelerden ziyade bizimkilere bakmakta yarar görüyorum, benim cevremde ve ailemdeki tüm yaslilar kahkahadan sonra tuvalete zor yetisir. Doktorum programinda bile geçende bu konu tartışıldı yaygınlıgıyla. Istatistik verilere bile gerek yok herkes cevresine bir baksa bana hak verir zaten. Bir de eskiden sezaryen mi vardi, dogumun normali bu diyenlere, sezaryen de Sezardan beri var, diyorum, eskiden lazer epilasyon da balyaj da yoktu ama dogallık adına kimse saçının akıyla bacagının kılıyla oturmuyor degil mi? Demem o ki, dünya degisiyor, ya kendine uyanı alırsın ya da almazsın, ister ipe asılarak dogur, ister suda dogur beni ilgilendirmez, ama benimki de seni/devleti ilgilendirmemeli. Şu başbakanın söylediklerinin yarısını kendi kaynananız söylese size, kadını kazana atar iki kere kaynatırsınız ama ferman büyük yerden gelince padişahım çok yaşa!
Çok doğru ,bireysel değil bu yasaklar..Anlaşılamayan bu malesef..Yasaklar tabiiki çözüm değil...Yasakların altında yatan nedenler önemli...Keyfi sezaryane yönlendiren doktorlara sınırlandırma getirmek düşüncesi gibi..........
soyleneceklerin hepsini soylemissin aslinda, Allah herkesin evladini sag saglim kucagina aldirmayi nasib eylesin.Arkadaslar;
Avrupa ülkesinde yasiyoruz ve " ben normal dogumdan korkuyorum, ben yapamam" deme gibi bir hak yok.
Hamileyken gidiyorsun yapiyorlar kontrolleri " normal dogum yapabilir" denilince seni kimse sezeryan yapamaz, yapan olursada kanuni islem uygulanir.
Yani sadece Türkiye de olan birsey degil.
Ayrica 1. cocugunu bebegin ters gelmesi yada baska bir sorun sonucu sezeryanla yapan anne 2. hamileliginde tekrar kontrol edilir ve normal dogum yapabilir denilirse, kesinlikle normal yapar.
Yani bu siyasetin yatak odasina girmesi ise Avrupa da bu kanun 20-30 senedir böyle:)
Bu kadar büyütülecek birsey yok, dünya üzerinde kac bin yildir hayat var ve kadinlar hep normal dogum yapmislar, sezeryan denen birsey icad edilmeseydi normal yapmayacakmiydiniz?
Sorunlu gebeliklerde sereryan tamam ama normal yapabilecek kadini burdada kimse sezeryan yapamaz.
Konu artık özünden çıkıp kişiliklere saldırıya yönelmiş yazık valla şunun şurasında heppimiz kadınız kimimiz anne kimimiz anne olmak için can atıyoruz sonuçta bir canlı dunyaya getırmek degılmı o duyguyu tatmak degılmı lutfen yaaa güzel tartışamıyorsak bır bırımıze saygılı olmak zorundayız..Bakın ayetı kelıme var kafirun suresı acıklamasını buyrun okuyun dıyorkı bunu konumuzla bagdastırarak yazıyorum ben sizin ınadıklarınıza ınanmak zorunda degılm sizde benim inandıklarıma ınanmak zorunda degılsınız o halde senın inandıkların sana benım ınandıklarım bana...bu kadar basıt neden daha fazla bırbırınızı kırıyosunuz...!!!Hadi gelin daha iç açıcı şeylerden bahsedelim mesela annelikten anne olan tecrübeli kadınlarımız bıze bahsedın neler hissettiklerinizi bizde çok heves ediyoruz bebek özlemimizi sizlerle giderelim çokmu şey istiyorum acaba...
Annelikten daha haz verici,daha mutlu edici,daha hayata bağlayıcı başka bir kariyer daha olmadığını anne olunca anladım.....Yavrunuzun size bakışı,gülümseyişi dünyalara bedel...Allaha her an şükredişiniz onlar...Yeniden doğmak,hayata yeniden başlamak gibi bir şey..Hayat onlarla daha çekilebilir...İnsanın hayata bakış açısı değişiyor...
Allah anne olmayı isteyen ve bu sorumluluğu alabilecek her kadına bu duyguyu yaşatsın inşallah...
ister kendi doğurduğumuz olsun,isterse yüreğimizde büyüttüğümüz yavruların annesi olalım..
AMİİİİİNN canımcım rabbim en yakın zamanda özlemini çeken butun kadınlarımıza nasıp etsin tabikide banadabende hazıran topıgındeyım bu ay ne olur bılmıyorum ama şunu çok iyi biliyorumkiiiii temmuz topiğine geçmek istemiyorum yaaa bananeeee
Bunun sebebi guzel arkadasim, Avrupalinin insan sevgisi yahut insan sagligini dusunmesi degildir nufus karakterinin yaşlı nüfus olmasıdır. Oralarda 1 çalışan başına 3 emekli düşer sosyal güvenlik harcamalarinda, avrupali devletler de maaşlardaki sosyal güvenlik prim kesintilerini arttırıp vatandaslarini ayaklandirmaktansa -ki onlar bize benzemez ekmegin fiyatıni arttırsan yollara dökülür- sosyal güvenlik harcamalarını azaltma yoluna gittiler. Bu yüzden bazi avrupa ülkesinde gebelik boyunca 3 kez ultrasona girmeye ve sezaryene göre daha ucuz olan normal doguma izin verilir. Olay sadece insan sagligi olsa sezaryene gelene kadar tirnişin ve kolesterol yuvası domuz etini yasaklarlardi oralarda, sonuçta dinleri de onlara bilhassa domuz yiyiniz diye emretmiyor, ama saglıksızlıgına ragmen kolay üretilir ve tavuga göre oralarda daha ucuz oldugundan bolca tuketilir.Arkadaslar;
Avrupa ülkesinde yasiyoruz ve " ben normal dogumdan korkuyorum, ben yapamam" deme gibi bir hak yok.
Hamileyken gidiyorsun yapiyorlar kontrolleri " normal dogum yapabilir" denilince seni kimse sezeryan yapamaz, yapan olursada kanuni islem uygulanir.
Yani sadece Türkiye de olan birsey degil.
Ayrica 1. cocugunu bebegin ters gelmesi yada baska bir sorun sonucu sezeryanla yapan anne 2. hamileliginde tekrar kontrol edilir ve normal dogum yapabilir denilirse, kesinlikle normal yapar.
Yani bu siyasetin yatak odasina girmesi ise Avrupa da bu kanun 20-30 senedir böyle:)
Bu kadar büyütülecek birsey yok, dünya üzerinde kac bin yildir hayat var ve kadinlar hep normal dogum yapmislar, sezeryan denen birsey icad edilmeseydi normal yapmayacakmiydiniz?
Sorunlu gebeliklerde sereryan tamam ama normal yapabilecek kadini burdada kimse sezeryan yapamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?